Трудно проговаряне -тема 9

• 60 951
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Дони и ние слушаме тази песен до припадък  ooooh! ето ти я тук цялата http://www.youtube.com/watch?v=mB1PuesGGBc

Иначе ще чакаме да покажеш албумче с твои произведения  Hug

# 721
  • Бургас
Мишо пък е фен на PSY - като почне тоя ми ти gangnam style и застава като хипнотизиран  Laughing след второ-трето слушане започват танците /предимно скачане или иска да се държим за ръце и да скачаме в кръг/  Laughing
Доника, още веднъж държа да кажа, че се възхищавам на търпението ти да се занимаваш. Аз през седмицата съм толкова изморена и изнервена след работа, че нямам търпение за нищо  Embarassed И аз ще се радвам да видя твоите произведения  Peace

# 722
Мерси за линковете.

Абе в какво се проявява това животно СИД при децата ви? Аз много не знам за него, ама мисля, че и ние го имаме.

# 723
И Хриси обожава песента на Гъми и повтаря след него. Другата любима песен е "Дим да ме няма". Където я чуе спира и почва да танцува "дим дим дим дим дим да ме няма"  Laughing
Не знам за вас, но аз съм поставяла на Хриси какво ли не диагнози. Постоянно си повтарям да спра да чета  Thinking. Аз откривам аутистични черти, но психолога и логопеда казват, че няма такова нещо. То целта на четеноте и може би да почерпим от опита за справянето с диагнозата, но аз лично се вкарвам в черни мисли.
Доника, и аз се възхищавам как намираш време, търпение и желание да се занимаваш с децата. Аз с нея играя подвижни игри. Любимите и са криеница, на вълшебник(нея тя я измисли), да се правим на "кой е по по най". Рисува сама, когато желае, а с лепенето и пъзелите е ужасно припряна. Изнервя се, че не може, а иска сама.
 n_alex76 тя не ми позволява да и показвам "Аз мога!"  Crossing Arms можела тя ooooh! Но наистина се впечатлих  Hug
Дъгичка казаха ли ви в какво се изразява СИД?  Hug Малки сте още ще го преодолеете.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 08:33 от eli82eli

# 724
eli82eli, и Хриси се сърди понякога.Kогато не може да намери някоя част, сочи празното място и започва да пита: "Къде?,Къде?,Къде?" .Tогава я намирам и я давам.А за новите пъзели само подсказвам къде да сложи частта, ако не се досети. Wink
Хриси също обича варианта, който е пуснала линк mibobo.
В момента въртим/до припадък/ едно филмче на DVD "Автомобилен свят".  Crazy

# 725
Здравейте момичета!Да ви разправям какво стана с нас.Направо ме подлудиха тези доктори от Варна.Една доцентка си позволи да ми каже че детето ми има хидроцефалия и то във коридора погледна го за две секунди това го направи пред студенти които се учат.Детето ми е едро високо широко и с голяма глава която е нормална за тялото му.Баща му е много голям.След като ми казаха тази тежка диагноза се побърках тръгнахме за София при пофесор неврохирург които отхвърли хидроцефалията но ни каза да направим ЯМР за успокоение.Обясни ми че малкия има проблеми с говора понеже се е задушил по време на раждането и мозъка е страдал за кислород което е така малкия е бил продължително интубиран докато изплаче.Не може да проумее как никои не го е наблюдавал от бебе.Каза ми че сме закаснели малко но нещата са поправими трябва много работа обаче с логопед.Бихте ли ми казали къде във Варна мога да направя ЯМР и за колко  време минава докато се издаде направление за ЯМР и каде във Варна мога да го направим?

# 726
nadelina 111  Hug не знам къде може да се направи ЯМР във Варна. При нас невроложката каза, че първо се пита ЗК и ако разреши тогава се дава направление...нещо от сорта. Ние чакахме доста около месец да разреши ЗК и после за час. Като се плаща за анестезията, която в Токуда хич не е евтина. Радвам се, че са отхвърлили диагнозата. В коридора  ooooh! господи! Моето момиче също е страдало от кислород, но не при раждането, а явно вътреутробно и от там забавянето в говора и неврологичният проблем. Дано във Варна нещата с ЯМР се случват по-бързо.

# 727
  • София
Привет Simple Smile
Ох, хич не ми се възхищавайте Sad Толкова малковреме ми остава за децата, че #Cussing out Прибирам се в нас в 19,30, докато се видим и ехе - време за лягане Sad То затова и толкова късно заспиват де. Мен все ме гложди, че не им отделям достатъчно внимание. Ето Хриситата са почти набори на Гого. Той е светлинни години след тях. Проблем е и тежкият му характер. Ще работи само ако той иска, а не когато ти го караш. така е и при логопеда. Така с изненада установих, че можело диваненцето да надува балон. Баба му го издебнала един ден. Давам аз да проверя - не ме и отрази. На следващия ден сам взе балона и си го наду Simple Smile Е и с рисуването - вчера чак не повярвах, че е държал маркер толкова дълго време. Сега творбата е окачена на хладилника при тези на брат му, пък дано му дойде вдъхновението. Сдухвам се, защото след няма и 2 месеца става на 4. В момента според един тест, който му правихме с психоложката е  между долната граница на нормата и леко умствено изоставане. няма ли напредък обаче, а той си расте - графиката ще слиза все по-надолу. Брат му за 3г. ходене на логопед преодоля изоставането от година и половина - две. Но той си беше като Хриси на Ели. Затова Ели - пак ти казвам да се успокоиш Hug В събота в трамвая изрецетира всички диалози от Ледена епоха 4. Хората му се радваха, защото си беше чисто актьорско изпълнения. Обещах награда, ако мълчи поне за една спирка, но това не се случи ooooh! Още ми е неясно пътуването по Коледа, но останем ли за повечко дни ще ти се обадя да ги съберем Хриситата и да видиш какво чудо те чака Joy
Колкото за СИДа - Гого е хипочувствителен в повечето показатели. За повечето хора звук от бормашина примерно е дразнещ - на него не му пречи. То затова мислехме и че не чува. Обаче рекламата на "Бъбо" я чува през 2 стаи Mr. Green Той все още лапа всичко - изследва го през устата. Имахме сериозен проблем с обличането, но моя инат се оказа по-голям. Гонила съм го по 1 час, за да го облека и обуя. Търчи си дибидюс гол в нас. Аз обуя, той събуе.
При СИДа с правилната терапия се преодолява. То всяко дете има СИД всъщност, но при повечето е просто етап от развитието, при някои е мнооого продължителен етап. Гого примерно до 2.6г си хапваше пръст и пясък. Повечето деца го правят около годинакта и това е. Имам много хубава книга за терапии за СИД, но не стигам до нея Close То толкова материали имам, ама...
Отнесох се, а работа ме чака Simple Smile

# 728
Нека да споделя и аз за Рая.
Тя е на 2 год. и също лапа всичко, няма страх от нищо, щипе и дърпа, когато иска нещо, не може да пази добре равновесие, отказва сама да се качва и слиза по стълби, не имитира (единствено когато аз танцувам, подмята краци и тя  Crazy). Общо взето, доколкото разбрах тя получава информация, но не може да я възприеме така, че да я приложи след това.  Има нужда да се усеща. Затова лапа, затова и бута колички и всичко що може да се търкаля, за да усети краката и ръцете. Тя също не може да кляка, което не разбрах дали също може да се включи към СИД , но ни препоръчаха консултация с д-р Чавдаров. Ние сме ходили на ортопед, но проблемът не бил за такъва специалист.

# 729
Наделина, ти досега не си казвала, че е бил интубиран при раждането, веднага щяхме да ти кажем, че от това е проблема. И при нас проблема е липсата на кислород по време на бремеността. Относно ЯМР има 2 варианта, единия е с направление от детски невролог, а другия е като постъпите в болница. Знам, че с направлението е по-сложно. Във Варна има много добър апарат в терапия. Ние се свързахме с д-р Ралчева /аз съм с много добри впечатления, макар че много я плюят/. Тя ни прие в болница, 3 дена е пътеката, направиха кръвни изследвания и ЯМР, стояхме 2 часа под наблюдение и ни пуснаха. С направление знам, че се чака по-дълго, пък и невролозие имат ограничени бройки.

Дъгичка, имате ли други двигателни проблеми освен клякането и стълбите, какво  това с равновесието, ориентирвайте се към Чавдаров.

# 730
Момичета, влизам да ви почерпя. Днес моя малък принц става на цели 4 години.
Пожелавам си да ми е жив и здрав и да има много безгрижно детство. И да разгърне всичките си способности. Много го обичам и вярвам в него  Heart Eyes
Ето малко виртуална торта /не е нашата Simple Smile/

Той изплува от сатурновата дупка с почти 40 градуса температура през нощта и пропуснахме купона в детската градина днес. Но вярвам, че ще бъде във форма още тази вечер за празника с най-близките, а в събота ще празнуваме с децата в клуб.

# 731
wondergirl да ти е жив и здрав рожденника Hug . Това, че мама вярва в него е най-важно и няма начин да не успее  Peace. Дано наистина днес е добре за да може да се наслади на празника.

# 732
  • Бургас
Wondergirl, да ти е живо и здраво момчето, да ви радва и постоянно да ви поднася приятни изненади!!!   bouquet Бързо да излиза от сатурновата дупка и да успее да се весели на тържеството си  Peace

# 733
Честит рожден ден на младежа! Много да ви радва!

гала, няма други двигателни проблеми. Ако залитне, не пада, но си личи, че не е много убедителна в движенията си да се задържи. Ще отидем при Чавдаров, но Милена изрази мнение, че може да изчакаме да минат празниците.

# 734
  • София
Хехе, жив и здрав да е Макси. Желая му всичко на макс - игри, забавления и максимални успехи във всичко Hug

Общи условия

Активация на акаунт