Ноемврийски бебета честит втори рожден ден - тема 16

• 71 092
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Вие щом сте стигнали до душ, значи сте си екстра, при нас си е екстремна работа. Споко Кате, вторите са по-лесни Simple Smile

# 616
Божее, значи не сме единствените с тая пуста коса! ММ почва отдалече да го подготвя, да знаеш, че утре ще мием косата, да знаеш, че днес ще мием косата, след малко ще мием косата  Joy Рев, все едно го колим! Бях взела от козирките за баня, ама никаква работа не вършат. Опитваме се поне един път в седмицата да му я мием, не че му се омазнява. Дори изобщо, но наистина се въргаля като прасе по земята та няма начин. А на бебето за първи път я бях измила на третата седмица  Grinning.

Мацки, по наше време изобщо не сме дискутирали д-р Карп, но сега е много актуален. Simple Smile
И при малката много действа. Вечер като я повия като пашкулче и си спи по цяла нощ.  Peace

Терми, наистина вторите са по-лесни! Heart Eyes Аз че бях лежерна с баткото, но сега с второто съм направо мега-лежерна! Mr. Green Да те питам пробваш ли ЕБХ с Гого? С Йоан изобщо не съм забелязала да има някакъв ред в акането. С малката обаче ми е много лесно. Като се събуди 99.99% е сигурно, че ще ака и я изаквам в мивката или в едно легенче. Йоан е много смешен. Само пита: бебето ака ли?  Joy Joy Joy

# 617
Kölsches при нас козирката пък много помогна, вече няма ревове в банята, понеже водата пада по козирката и аз и казах че това е като фонтанчето в магазина( paradise Wink ), което тя много харесва и съвсем лесни станаха нещата.
Иначе и на мен с ЕБХ сега ми е по-лесно отколкото първия път, някак по-лесно разпознавам кога какво се случва Simple Smile

# 618
  • София
Терминаторче, поразвеселих се с Боби и камината  Laughing. Представям си картинката.

Josefin, относно болките в крачетата - няколко познати имаха такива с децата. На едно от тях правеха изследвания за ревматизъм и всичко е наред. Оказа се, че е свързано с растежа на костите.
Дано скоро отмине болката  Hug.

Кьолшес, браво за бързия резултат от ЕБХ-то  Peace. Аз още с баткото щях да го пробвам, но си останах с намеренията и изчетената информация Wink.

За косата - Валко също не е много фен да му я мием, но му харесва да се къпе .
Слага си сам шампоан, търка се, мие. Много е забавно . Той се къпе прав под душа.

За пасъчник - обичам да има наоколо, защото Валко доста се заиграва. Разбира се понякога има следи от пясъка  Mr. Green.  

Подкрепя мнението, че 2-рите деца се гледат по-лежерно и времето минава по-неусетно  Peace.

По едно за петъчният ден:  

# 619
  • В две мънички очи...
Хехех чак аз да се навия за малко за второ  Joy
Като гледам моята малка беличка няма никакъв шанс. Баба му беше на гости два дни и ми вика ти само се оплакваш, но като го видя че не може да издържи 2 мин без да направи беля просто се отказа от твърденията си Simple Smile
Като казахте за ЕБХ да питам има ли още на памперси?

# 620
Кьолшес и ние сме така, сутрин ме буди много рано само, за да дриска. В пелените много рядко има пропуски, обикновено, ако си е в столчето за кола, или някъде, докато аз върша нещо друго. Пишка също в мивката, но си пишка и в пелените. Аз го започнах на две седмици, мислех, че ще се откаже от пишкането, но не. Надявма се така да продължим, защото понякога сменям по едва две, три пелени през деня.
Изабел, не се подмотвай, ами почвайте, докато се роди, Венко ще е мирясал...лекичко Simple Smile))
Боби е с нощен памперс, но понеже се кърмим нощем по няколко пъти и е неминуемо.

# 621
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Терми, браво бе  smile3501 Супер, че още се кърмите  Simple Smile

Марти отказа памперса преди 2 месеца. Нямаме пропуски. Само нощем му го слагам за момента, но гледам, че вече кара с 1 памперс по 1 седмица, та май ще го махаме и него.

# 622
  • В две мънички очи...
Терми кърмиш ли още Боби?

Венко също отказа пампито по Великден и сега слагаме още през нощта, но не пишка в тях. Иначе баща му го научи сам да пишка навън. Голямо шоу пада.

# 623
  При нас положението с косата е абсолютно същото- все едно на заколение отива - рев, писъци. Старая се и аз да е поне веднъж в седмица, но има и пропуски.
   С памперса започнахме по-сериозно от началото на лятото опитите..Вече само като си ляга му слагам като при следобедния сън почти винаги е сух, но след нощен често има макар и мъничко има, защото все още заспиваме с мляко или сок...и  след това биберон. В тази връзка има ли още "бебета" с биберони? И някакви дейставащи методи за отказване от тях....Опитвам с уговорки, че е вече голям и т.н. не става. Един следобед пробвах да го оставя без да заспи...няма братче. Два часа се мота  - аз го слагам в кошарата той излиза и си играе, пуска телевизора изсипа цял пакет храна на рибите в аквариума наложи се да го чистя основно..... Накрая ми писна,  изнервих се и дадох....на втората минута беше труп. Незнам какво ще го правим. На яслата/докато ходеше, че сега заради кашлиците пак сме го спрели/ на обяд без залъгалка заспивал, щото лелите казват че няма. Simple Smile
  За айляка спрямо второто дете...и аз го карам много по... С Боги стерилизирах, чистих всеки ден, всичко пасирах...сега вече нищо не стерилизирам..само от време на време, храната давам на големи парчета на пара да ръфа Simple Smile, много неща давам сурови, не успявам да чистя толкова редовно. Гледам да се нахранени и разходени навън...другото..както се получи. Срам, не срам  Embarassed
  За татковците -може и от жегите да е...но нашият от край време си е такъв....мислих че ще му дойде акълът с времето...но той като че ли повече се изпари. Често водим спорове относно какво може и не може детето, за какво и как да се наказва...Все получавам обвинения ,че щял да се разхайти, но не смятам, че получаването на шамари за щяло и нещало както и редовното навикване....ще го направят много добро дете... newsm78 Общо взето възпитанието ми е било винаги тъмна индия и все съм се чудила дали ще успея добре да се справя. На времето толкова ги бях мислила нещата...че чак си мислих да не раждам никога, защото няма да успея да ви гледам децата  Laughing

# 624
  • В две мънички очи...
За бибата и отказването и нямам никакъв опит.
За възпитанието обаче - ами прави ме луда направо. Когато се върна през седмицата от работа ми е сърдит, че работя. На баща си изобщо не му се сърди за това. Иначе е много палав, вече се опитва да се катери на всякъде, като не стига си мести стол или столчето от банята. Постоянно трябва да се внимава къде какво се оставя, защото го взема и се опитва сам да действа. Сега се чудя къде да местя препаратите че ходи да търси сокове там. Опитвам се да го занимавам повече - да рисува - боички, пастели, моливи, да пее, да разказваме приказки, да научим животните - взех му една много готина енциклопедия със прекрасни картинки и по нея учим кое животно как се казва, къде живее, с какво се храни и т.н., но енергията му са пакости не намаля. Единственото ограничение е компютъра - внимаваме да не стои много пред него. Понякога като направи някоя голяма беля има шляпване по дупето, но гледам да избягваме това, за наказване - също е рядко. Баща му много се занимава с него и него много го слуша.

# 625
  • Пловдив
за бибата - ето ние какво направихме преди 5-6 месеца:
Откажете я на вечерното лягане (следобеда ще пропусне съня от яд и рев, но вечер е много по- трудно да го направи!) и то малко по-настоятелно. През деня отидете до квартално кученце, хвърлете му една биба, малкия да види всичко и му кажи, че кученцето е бебе и вече му трябва на него. Като стане вечер време да си лягате и я поиска - ще му припомниш за кученцето и че вече вие нямате биба, ще те пита 100 пъти къде е, приготви се. Събери сили, не се изнервяй, не склонявай да я дадеш, ако ще и до 1-2 сутринта да те мота. Но няма да те мота. Ние така я отказахме, заспа след 10-я път като й обясних, че я няма, помрънка и даже не беше рев. Заспа и повече не я дадохме. А имахме 10 биби, всички изхвърлих за минута и даже да исках, нямаше какво да дам!

# 626
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ние с бибата направихме същото, което и JosefinPeace Две вечери ме питаше къде е, на третата забрави.

# 627
 При нас положението с косата е абсолютно същото- все едно на заколение отива - рев, писъци. Старая се и аз да е поне веднъж в седмица, но има и пропуски.
   С памперса започнахме по-сериозно от началото на лятото опитите..Вече само като си ляга му слагам като при следобедния сън почти винаги е сух, но след нощен често има макар и мъничко има, защото все още заспиваме с мляко или сок...и  след това биберон. В тази връзка има ли още "бебета" с биберони? И някакви дейставащи методи за отказване от тях....Опитвам с уговорки, че е вече голям и т.н. не става. Един следобед пробвах да го оставя без да заспи...няма братче. Два часа се мота  - аз го слагам в кошарата той излиза и си играе, пуска телевизора изсипа цял пакет храна на рибите в аквариума наложи се да го чистя основно..... Накрая ми писна,  изнервих се и дадох....на втората минута беше труп. Незнам какво ще го правим. На яслата/докато ходеше, че сега заради кашлиците пак сме го спрели/ на обяд без залъгалка заспивал, щото лелите казват че няма. Simple Smile
  За айляка спрямо второто дете...и аз го карам много по... С Боги стерилизирах, чистих всеки ден, всичко пасирах...сега вече нищо не стерилизирам..само от време на време, храната давам на големи парчета на пара да ръфа Simple Smile, много неща давам сурови, не успявам да чистя толкова редовно. Гледам да се нахранени и разходени навън...другото..както се получи. Срам, не срам  Embarassed
  За татковците -може и от жегите да е...но нашият от край време си е такъв....мислих че ще му дойде акълът с времето...но той като че ли повече се изпари. Често водим спорове относно какво може и не може детето, за какво и как да се наказва...Все получавам обвинения ,че щял да се разхайти, но не смятам, че получаването на шамари за щяло и нещало както и редовното навикване....ще го направят много добро дете... newsm78 Общо взето възпитанието ми е било винаги тъмна индия и все съм се чудила дали ще успея добре да се справя. На времето толкова ги бях мислила нещата...че чак си мислих да не раждам никога, защото няма да успея да ви гледам децата  Laughing
С косата сме същите. Според мен моето дете вече е развейпрах- аз го гледам, баща му го гледа, баба му е постоянно с нас-нито си знае къщата, нищичко. Все едно няма майка- пристигнала баба му и баща му, бърсане, триене, пиене на сок, ядене на сладолед- аз само присъствам за протокола.

# 628
Терми, и ние сме точно така сутрин. Към 7, 8 обикновено се събужда и почва да сумти и пръхти като куче. Ако ме мързи и не стана , се изморява да пръхти и свършва работата в гащите, но иначе си чака и я изаквам в мивката. През деня е по-сложно, защото до 1, 2 часа сме навън и не върви, но забелязвам, че ака по съвсем малко и като се приберем се изаква. Това са ми наблюденията от 2, 3 седмици откакто почнах с ЕБХ. С многократните почнах на втората седмица.
Ох, голям рахат е- в момента и двамата спят!  Heart Eyes

# 629
  • В две мънички очи...
Дарил и аз съм само в протокола - ако сме някъде седнали да ида с г-на до тоалетна, ако иска нещо което няма кой да му угоди тогава ме търси. А при нас баба няма - идва само от време  на време.
Kölsches Mädel, Терми браво с ранните успехи на малките Simple Smile
Kölsches Mädel Йоги спи ли си вече в леглото?

Общи условия

Активация на акаунт