Ноемврийски бебета честит втори рожден ден - тема 16

• 71 090
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Моят мъж пък определено поулегна с второто дете, не че не ми къса от време на време нервите с Боби. И той се опитва да възпитава твърдо, и аз ужасно се дразня, защото се бяхме разбрали никакво пошляпване, не че и аз спазвам забраната на 100%, но и Боби ми е много палав.
Дарил, не си ги навивай такива на пръста, имах приятелка в подобно на твоето положение, все едно слушам нея. Ще се уравновесят нещата, не се тормози излишно, и на Теди му трябва време да свикне. Но всичко ще си дойде на мястото    Hug
Иначе с Боби си се кърмим...усилено. Често съжалявам, че не го отбих, но има и моменти, които ми напомнят, че си е заслужавало.

# 631
  • В две мънички очи...
Терми браво за кърменето на Боби Simple Smile   bouquet

# 632
Изи, спим си на спалнята. Няма изгледи да почне да ползва детската. Дори преди спеше следобедния сън в детската, сега иска при бебето. Гледам Еската да я оставям в леглото и повечето пъти си спи там, но ако заспя на нощното кърмене си оставя при нас и четиримата си спим Simple Smile.

Хаха, Дари, какъв развейпрах бе жена! Те в тая възраст, която неслучайно и викат бебешки пубертет повечето деца са големи келешчета, включително и моето. Искам сок, не искам сок, искам мама, не, искам тати, няма угодия! Обаче се израства, да знаеш!  Mr. Green

Вчера Йоан взел една фигурка на лего, момиченце, на която ръцете са и слепени почва да си нарежда: " Мичето оди на докитата. Има ауа, пави ация на ъцете.
Превод: момичето ще ходи при докторите. Боли я и ще правят операция на ръцете.
А преди няколко дена ни удариха колата и беше страшно впечатлен ( не е присъствал, слава богу, ММ беше сам в колата). Ходи да я гледа амнайсе пъти и все нарежда: Дин лош ичко пави тофа, даи буто, сега пупено. Буто на монт.Превод: един лош чичко направи катастрофа, удари колата и сега е счупена. Колата е на ремонт.  Joy

# 633
  • Пловдив
хаха, е много бебешки език този Йоан.  Joy
Ние минахме периода на изпуснатите букви, но сега сме в период на драми за всичко и на мен много ми лази по нервите, но най-вече си мисля, че по-скоро съм изнервена от друго и горкото дете като си дойде от градина и почне с капризите и ми е само капака. Не се шляпаме, удряме и тем подобни, баща й в никакъв случай, той е по-зле от мен в това отношение - даже като ни хване някои път да се хапем с нея и почва да ми се кара, направо се озлобява срещу мен  ooooh!
тези дни ние повръщаме - обаче е странно, защото грам не е повръщала в живота си, броени пъти са били, а сега имахме една кашлица и като се наяде и легне - закашля се и повръща. Един път ми го направи на мен, бяхме пили адаптирано мляко и куп неща яла в баба си, легна и повърна вечерта от закашляне, после в градината го направи на обяд - яла пак много, а снощи в 1 през нощта свекървата се обади, че повърнала 2 пъти, пила някакъв гаден сок преди лягане (тези хора не се научиха да й купуват свестни неща!  #Cussing out) ...без други симптоми, температура и т.н. Е, днес има разстройство, дадох й линекс, но най-вероятно е от някоя храна, супер чувствителна става лятото - миналото имахме 2 пъти обриви от каисии, сладолед и т.н! И сега сме на картофи и ограничен режим,навсякъде съм предупредила - като не искат да й купят сокче Хип, да не й дават друго освен вода. Това си е, моето си е чувствително и трябва да му се взимат някои бебешки неща още!
Просто днес всички много ме ядосват - е, главно семейството на мъжа ми и той самия, толкова време не се научиха, че й купувам определени неща и все "тестват", да си го правят на тях, лакират ноктите с някакви полуразвалени евтини лакове, режат й ги до дъно без да й оставят края на нокътя и може да й срасне, търчат на един цимент пред блока им ( при положение, че ние сме в къща, моите родители са в къща и избягваме междублокови пространства с цимент и плочки) и какво ли още не, което вече ми идва в повече. А, да! И сандалките на си кай ран от 90 лв, които обули,  за да стържат земята с количка за бутане! Еми, обуйте другите. Вярно, чак толкова не ми пука, но пък при тях е системно - с каквото я пратя си идва пълна мондарка, надраскани блузи с химикал, миришещи на манджа дрехи, полупапчасала и не толкова добре изкъпана! Снощи, където се е оповърнала вечерта, не са я къпали, но сутринта - еми пак не са я изкъпали и като я взехме на обяд, косата й мирише на повърня! #2gunfire

# 634
  • В две мънички очи...
Josefin и Венко имаше такива моменти с повръщане от закашляне. Просто явно си и преяждат и соковете и като притисне коремчето и става веселба Sad
Иначе ние с това колело без педали направо съсипваме обувки, гуменки и т.н. просто няма начин нали са му спирачки. За говоренето говори без да изпуска букви.
Kölsches Mädel, значи няма промяна. И нашия си спи на спалнята изобщо не иска в леглото си.

# 635
Кьолшес, аз пък спя с двамата младежи на спалнята, а съм пратила мъжа ми в детската Simple Smile))
Изабел, имаме същото колело, супер е! Боби лети с него, веднъж го изпуснах в парка, и пресече една улица, по която минаваха коли, цялата настръхнах, но вече го понаучих да внимава, и гледам все в затворени паркове да го пускам. Купих му супер удобни сандалки, но явно не му прецених номера, и отпред пръстите му са все ожулени, заради спирането, а обувките са в окаяно състояние, но важното е веселба да има. Иначе толкова добре се справя, че догодина ще го пробваме на колело с педали без помощните колелца. Горещо ви ги препоръчвам на всички.

# 636
  • Пловдив
 ние имам баланс колело още от зимата, но дали заради това, че е момиче (макар и буйно) или заради това, че има триколка/колело, буталка с крака, още един камион за бутане с крака, електроавтомобил - толкова голям интерес към баланс колелото няма и не се е научила да хвърчи с не го още...иначе и аз много го харесвам и виждам децата как им се кефят и ги карат яко!

# 637
Охх много ме забавлява да чета за белите на малките  Laughing Heart Eyes

Особено рева за косата ми е най-забавен. И Нико беше така. Но в един момент нещо му прищрака и сега смята, че подстригването и къпането с косата са много забавни. Вечер на влизане в банята ми казва - "къпем косата", тя е има-няма 3 мм, ама иска детето  Mr. Green после и сешоар ме кара да пускам  hahaha

За колелетата - балансиращите са супер, но имат 1 недостатък според мен - децата после не искат да въртят педали. Имаме балансиращо от зимата, Нико го кара от 5 месеца. Вече е станал виртуоз    Laughing постоянно иска да се състезава с големите "коллета". Ние нали сме си запалени в тая област му купихме и с педали, понеже нали вече си пази равновесие, викаме си, хайде следващата стъпка. Да, ама не. Детето върти назад или бута с крачета и никак не го кефи да се мъчи с педалите.  Confused
А може пък и да му е рано и на пролет да пори вело алеите с нас   Thinking   Laughing

Пропуснах да питам - вашите как са с говора? Никола не млъква и мислех, че говори разбираемо, но на морето бяхме с много приятели и деца и само най-малката госпожица (на 3 и 5м)  и ние с баща му разбирахме какво казва  Joy

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 20:39 от Мравчето

# 638
  • В две мънички очи...
Балансиращите колела са наистина много добро решение на този етап. На Венко му обуваме само гуменки когато ще го кара за да не обелва краката. Иначе си има от бебешките колички, електромотор - но не се кефи на тях, даже бих казала че мотора направо го мрази. И ние мислим догодина да му вземем направо нормално колело и се надявам да се научи без проблем. Вече е пробвал и скейт. Един ден го намерих да  се опитва да го кара опирайки се в скрина.
Мравче моя също много говори и всичко му се разбира. Той никога не е говорил на бебешки, единствено Р произнася френско, като по-малък го казваше много чисто. Ние си водим разговори с него, често като играе си говори от името на количките и си разказва истории - малко от книжките малко измислени, вече няколко пъти изпада и гледачката в неудобно положение когато детето си измисли някоя постъпка. Преди две седмици бяхме в зоопарка и мога да разкажа няколко весели истории на които хората около нас се смяха много:

Отиваме при клетката на бухала и му казваме:
- Това е бухал
- А къде е Мечо Пух - пита детето
Зад нас се приближава жена на около 45 - 50 г. и му вика
- Ех ако знаеш аз колко години го търся Simple Smile

При клетката на пантерата, му обясняваме че това е Багира
- А къде е Маугли?
- Не това е Багира от филчето за Маугли - му обясняваме ние
- Аха Маугли е на детска градина - отговаря детето

Маймуните не са му толкова приятни. Стоим при маймуните павиани и Венко пита
- Защо им е червено дупето
Аз бързам да отговоря - Защото като пораснат им стават червени дупетата
- Не - казва Венко - защото са ги напляскали.
- Кой ги е напляскал - питам учудено
- Лелите са ги напляскали, защото не слушат - отговаря доволно детето.
В съседната клетка една жена чисти на маймуните.

# 639
"и отпред пръстите му са все ожулени, заради спирането, а обувките са в окаяно състояние, но важното е веселба да има. " Hug Не ти ли идва тежко кърменето на двамата, мила? Сам ли ще го чакаш да се отбие?

Биби, много ме кефиш Simple Smile И аз съм от мързеливите Wink Така че напълно те разбирам  Peace

И Боби още си спи при нас и няма намерение да ходи в друго легло Simple Smile На мен не ми пречи, но се чудя до кога ще продължава това? Все пак расте и в един момент няма да ни стига мястото, а и той така се върви и се разполага понякога Simple Smile
За къпането - голям зор е, докато влезе в банята. Не плаче за косата, казала съм му да не диша, докато му я мия и броя до 5, че до 5 ще съм готова Simple Smile Но... просто не иска да влиза, после не иска да излиза, разбира се  Thinking Особено ако му се спи е супер крив и... с рев се къпе Sad
За пресичането - на светофари сам пресича като иска. Гледа си светофара. Моите очи са на 4 Simple Smile Но за съжаление често има хора пресичащи на червено Sad Направо....  #Cussing out Искам да го науча да знае как да се пази от колите и да се оглежда.
Иначе все мръсен ходи, сяда по земята, пълзи, с прички играе, с камъни, с кучетата от алеята също. По отношение за това да ми е чист - не държа, както Нина е писала "важното е веселба да има". Има баня после, пералня Simple Smile Така че това не е болка за умиране Simple Smile

# 640
Йоан като почне да се въргаля по земята, единствената заплаха е да му кажем, че ще му мием косата, ако продължава! Действа моментално! Mr. Green

Леле, голяма жега ще е днес!
Айде, стискам палци на КатенцетоHeart Eyes Дебна във фейса, кога ще се похвали! Hug

# 641
  • В две мънички очи...
Kölsches Mädel, определено на милата не и леко - освен коремче и големи жеги ама принцесата си чака деня Simple Smile
Иначе тази заплаха ще я пробвам  Joy
Аз също не се втелявам много - миналата седмица бях отпуск с него и на ден по 5 пъти сменяхме дрехи Simple Smile единствения ми страх са някакви буболяги да не го налазят.
Иначе краката и ръцете му са надрани целите, особено като гони топки и падне Simple Smile

# 642
  • София
 Да споделя опит с темичките, които сте подели.

За памперса - ние също преди около 2 месеца го махнахме. Преди това Валко, макар и с памперс, реагираше, че има "пиш". Така предположих, че е дошло времето за самосъзнателно "отделяне" на памперса.
Сега слагаме, докато спинка. Както и Катето е написала с 1 памперс карам доста  Wink.

За спането - Валко отново се съгласи да спинка на голямото легло при батко си. Понякога се размрънква и след поредни разходки от наша страна го местим при нас.
Преди време пак го бяхме сложили така да спинка. Само, че през нощта идваше със завивката при нас  Mr. Green. Добре, че не се удряше в тъмното.

За колелата - Валко от 2-3 седмици успява да завърти педали и се придвижва сам. Нашето колело е 16", наследство от баткото. Излезна качествено. Затова препоръчвам "Drag".
Купихме на Валко моторче с отбутване. На него се кефи една идея повече. Хубавото е, че е по-височко (за деца над 3г. се води).

За говорът - има думи с ясно произношение, има и с пропуски. В някои случай въобще не иска да каже думата, ако се затрудни.
Тръгвайки на детска градина, говорът ще се изглади. Там всички деца говорят и съответно детето иска да се включи в разговора. В яслата не е така, защото има и по-малки дечица.

Изабелка, хайде, давайте за второ  Laughing. След 3-тата година децата покротват, а след 5г. съвсем. Така, че не се тревожи за Венко.

Кьолшес, добра заплаха сте избрали  Joy. Определено те действа повече.

# 643
Мале, мале, тази коса страшна работа значи  ooooh! Ние Боби го обръснахме 1ви номер Simple Smile Най ми харесва като е така почти без коса Simple Smile Пък с момичетата не знам как се оправяте Simple Smile

И аз все я мисля Катето. Дали не са й почнали контракциите вече? Не е писала от сутринта Simple Smile Скоро ще е!!! Дано всичко да мине леко, Кате Hug

# 644
  • В две мънички очи...
MMka, много познаваш Simple Smile

И ако някой не е разбрал имаме си още една малка принцеса в нашата тема - Катенцето си има момиченце.

Общи условия

Активация на акаунт