Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 26 227
  • 712
  •   1
Отговори
# 150
Такава съм си, все мисля, мисля, да е най-доброто.
Дребният ходи в частна детска градина, не в държавна, аз за това съм с претенции относно допускането на болни деца. От догодина есента ще е задължително, тогава ще е на 5г. Мирама, твоята щерка не е ли на 5г. т.е. не трябва ли да ходи задължителна на предучилищна?
Относно избора на болница, решила съм, утре да отида на преглед, ще кажа, че не съм подготвена с парите или истината, не знам кое е по-правилно и удачно. Просто искам време да реша. Неудобно ми е от жената, която толкова усилия положи, за да ме уреди.

# 151
  • София
Здравейте, момичета, да се запиша и аз в темата (не че не ви следях Wink) За протокола: от София съм, на 32 г., втора бременност, термин: 24 април.
Обсъждате раждането вече, добреее!  Laughing Първия път раждах във Втора Градска и бях доволна, но сега нещата клонят към Шейново - оказа се, че там сега имаме връзки, та може би ще се възползвам. Но има много време до тогава, ще видим какво ще реша в крайна сметка.
Много се радвам, че някои вече усещат бебето. И аз нямам търпение, но още нищо не съм усетила, то е и рано, де. Това беше едно от най-хубавите неща, после ужасно ми липсваше...  Crazy
ani27, и аз бих те посъветвала да помислиш отново за градината, особено щом на детето му харесва. Ако донякъде ще те успокои това - в този сезон доста деца, вкл. такива, които не посещават градина/ясла, са с някаква хрема. И да, контролът в градините обикновено куца, без значение частни или държавни, така че те разбирам... Все пак, пожелавам ти да намериш най-доброто решение, както и за болницата, в която ще раждаш.  Peace
Mirama, дъщеря ти наистина е много сладка, направо страхотни очи!

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 10:05 от G-Baby

# 152
ani27, и аз съм на мнение да отидеш и видиш и се запознаеш с лекарката.

Относно задължителната предучилищна....хммм, може много да се изпише по въпроса. ) По принцип е задължителна за 5годишните, но...само по принцип. ) Тези, които са в градини си продължават там. Но аз не желаех да е в градина, исках в училище. Въпреки, че в дадени такива има сформирани групи и уж са обявили, че приемат и 5г., реалността не е такава. Костваше ми около месец нерви, ходене до РИО и разговори с инспекторката там и с директора на избраното от мен училище. Накрая се оказа, че няма нищо "задължително". ) И щерката ще тръгне от другата есен в предучилищна, когато ще е на 6г.

G-Baby, добре дошла. )

# 153
Имам едно въпросче. Напоследък няколко пъти се случва да се стресна силно, при което усещам спазъм, обхващащ целия корем, който продължава може би към половин минута. Не е болезнен. Възможно ли е това да е контракция? И ако да - притеснително ли е? Засега все пак е само като се стресна, макар че странното е, че се стряскам от неща, които по принцип не биха ме впечатлили въобще - засичане на пътя, при положение, че шофирам в София от години, спукване на балон, звънене на телефона докато спя и т.н. Shocked
По принцип трябва да се видя с лекаря по-следващата седмица, но се чудя дали да не се разберем за следващата  Rolling Eyes
Иначе усещам придърпване ниско долу и от двете страни, особено когато се въртя докато спя. Лекарят беше казал, че е нормално уж.  newsm78

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 11:15 от ada_smiles

# 154
  • София/Варна
ada_smiles, и аз съм като теб - получавам контракции при стресова ситуация, особено когато шофирам. За съжаление при мен често са болезнени. Обаче няма как да не карам колата, защото няма кой да води и взима децата от градина и училище. Според гинеколога ми трябва да огранича стреса до минимум, но не винаги нещата зависят от нас.

# 155
ada_smiles, напълно възможно това да е контракция, но знам, че е опасно ако е болезнено, иначе не мисля  Peace  И аз много се стряскам и ръцете винаги гледам да са възможно по-далеч от тялото, за да не се пипна и бебето да има петно  Crazy  Та сега много се притеснявам понеже онзи ден се хванах за челото - дано да не е вярно това и да няма петно детето  Praynig

За придърпването и аз го имам понякога, но си мисля, че е от нарастването на матката  newsm78  Знам ли..

Добре дошли на новите ни бременни! Лека до края!

Фолиевата к-на на мен ми казаха да я пия до 16гс, даже до 20та, обаче тя така или иначе вече си е свършила работата. Не знам какво още ще помогне, но така или иначе няма да навреди  Peace  Витамини не пия още, предния път не пих, но се замислям да започвам, понеже страшно ми пада косата и като се сетя след раждането какъв косопад имах, не ми се мисли...

За усещането - усещам и аз чат-пат по нещо съвсем слабо под пъпа и е възможно да е беба. Като за 2ра бременност мисля, че е нормално, обаче май съм с предна плацента, та не съм убедена на 100%. Иначе усещането при мен е нещо като треперене на мускул (както примерно се случва на ръка, на крак), но от вътре. Така беше и преди в началото (тогава усетих в 16та гс и няколко дни, сега не съм засичала кога беше първия път, защото още не съм сигурна какво е точно)

# 156
  • София
Барбалетке, спокойно, това са бабини деветини, от опит ти казвам - няма нищо вярно  Laughing

# 157
Барбалетке, спокойно, това са бабини деветини, от опит ти казвам - няма нищо вярно  Laughing

Дано да е така  Simple Smile  Praynig

# 158
 След две седмици болничен, за съжаление, утре пак съм на работа. Сега започнах да си глася дрехи и установих, че панталоните изобщо не ми стават Crazy ... а си мислех, че не ми личи.

# 159
барбалетка, и аз си мисля, че са бабини диветини това. )

За дрехите, аз все още се пъхам в панталоните и дънките си. Но едва ли ще е за дълго. Вчера си обух едни дънки, които преди носех с колан, а сега едва закопчах. )
Ето ни и двете с Калина на следобедна разходка (на която ми скъса нервите).
в Кайлъка

# 160
Мирама, прекрасна е малката, много прилича на теб!
Аз гледах дрешките от племенника, обаче той беше зимно бебе и много се разминаваме - малко неща ще влезнат в употреба.

# 161
Alexiana, е защо да са малко неща, примерно бельото (бодита с къс ръкав, с дълъг, ританки или гащеризончета) едва ли ще е проблем.
Аз чакам да разбера пола, за да знам дали ще трябва да купувам някои неща, или ще си карам с наличното. )

# 162
Да, има, но доста от тях са твърде дебели за пролетно бебе.
Аз за бебето направих депозит - ще събирам до януари и тогава смятам да почвам с покупките.
Момичета, тези които пишете, че усещате бебетата - не ли рано още да се усещат в областта на пъпа - все си мисля, че още матката е по-ниско, пък и така чета в интернет (при първа бременност това ми е източникът на инфо).

# 163
Хмм, възможно е. На мен всичко ми е било памучно. Е, купувала съм и плюшени гащеризончета, но отдолу задължително с памучно боди и ританки, или чорапогащи като стана вече на 1г.

# 164
Здравейте мами...На мен вчера ми направиха този метод за разпознаване на пола със солта и не знам до колко е вярно но се пипнах за нослето което означава че ще е момченце.Вие какво мислите по тази тема...Вярвате ли на тези бабини "щуротии" Simple Smile Хубав ден от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт