Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 26 227
  • 712
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Да се оплача аз, че пак съм болна. За втори път този месец   Whistling Предния път разстройство и повръщане + малко температура. Този път гърло, сополи + малко температура. Предния път се оправих за два дни и си пуснах отпуск, но сега нещо от петък съм така и не се подобрявам, напротив. Днес съм на работа, но ще ходя при личната за болничен следобед....
Как ще доживея петък - тогава е консултацията ми, умирам да си видя бебчето, че много го изтормозих с тези болести. Позволявала съм си само по 1 парацетамол на ден....Сега ще видя някои хомеопатични да си взема.

# 196
  • София
Да се оплача аз, че пак съм болна. За втори път този месец   Whistling Предния път разстройство и повръщане + малко температура. Този път гърло, сополи + малко температура. Предния път се оправих за два дни и си пуснах отпуск, но сега нещо от петък съм така и не се подобрявам, напротив. Днес съм на работа, но ще ходя при личната за болничен следобед....
Как ще доживея петък - тогава е консултацията ми, умирам да си видя бебчето, че много го изтормозих с тези болести. Позволявала съм си само по 1 парацетамол на ден....Сега ще видя някои хомеопатични да си взема.

Уффф милата,

Пази се повече. Освен, че сме бременни лошото е че и имунитета бая ни пада на всички и най малката промяна във времето ни се отразява зле и се разболяваме. Пробвай и виж с някоя народна медицина дали няма да можеш да се оправиш. Може повече чайчета да пиеш с мед и лимон. Меда подсилва имунната система.

# 197
Nadeto!, питай личната като ходиш при нея, да ти изпише нещо.

Аз утре съм на ЖК и после малко на работа за няколко часа.
Чака ме и сега работа, но хич не ми се почва. А няма за кога много да отлагам. Имам да подготвям едни материали и само се мотая.

# 198
http://www.babyartikel.de/produkt/kombikinderwagen/abc_design_3_ … k_kollektion_2011                 1stroller    Ето тази количка ми харесва страшно много,а на живо изглежда още по-добре.Знаете ли какво производство са и на какви цени са у нас?Ако някой има лични впечатления нека сподели.Tази,която Mirama беше  качила линка (черно и оранжево) също е много яка!Страхотни са.

# 199
  • Варна
Здравейте,

Сега си видях резултатите от БХС. Освен за Даун, всички други са с индивидуален риск 1:100 000.

За Даун обаче риска е 1:860, а нухалната транслуценция е 2.9мм, което е направо на ръба на 3те мм, които са границата.

Иначе в изследването има някакво "Допълнителна информация за консулстиращия лекар:
там пише БХ риск за Даун 1:1 900
Възрастов БХС 1:790

Т.е да разбирам ли, че за моята възраст - 31г. моя риск 1:860 е дори ок? newsm78

В 17ч съм на ФМ  при Балев, дано да измери по-малка нухалната транслуценция Praynig

# 200
Yara, според мен БХС ти не е притеснително. Дано с ФМ да отпаднат страховете.  Praynig

# 201
Добре, някой ще каже ли и за моите:
Тризомия 21
Възрастов риск 1:587
Изчислен риск: 1:11739

Тризомия 18
Възрастов риск 1:1369
Изчислен риск: 1:27389

Тризомия 13
Възрастов риск 1:4313
Изчислен риск: 1:86259
Притеснява ме възрастовият риск на изследването за Даун. Лекарката каза, че е ок, ама....
И кое се гледа възрастовия или изчисления риск newsm78

# 202
момичета сори за тъпия въпрос,но четох четох и се замотах съвсем...сега съм в 15 седмица,според вас подходящо ли е в 16та да си направя ФМ?

# 203
  • Варна
Мисля, че се гледа индивидуалния повече.
Той възрастовия сигурно е константна величина и така или иначе с годините риска се повишава.

Като гледам твоя риск е 10-11 пъти по-малък от моя, така че спокойно Simple Smile

Ще видим какво ще кажат лекарите, ако са на кантар нещата ще се прави амниоцентеза Sad

# 204
alvelina, мисля, че се гледа се изчисления риск. Ок си е изследването!
Yara, надявам се на ФМ да кажат, че всичко е наред. На мен лекарката ми каза, че стойност над 2,5 мм - с повишено внимание. Дано всичко е наред  Praynig
А гледаха ли носната костица на бебето - тя също е доста показателна (трябва да има добре изразена).

# 205
Alvelina, и според мен изследването ти е дорбо. Нали прави ФМ?

# 206
Колко много сте изписали от петък, мами! Имам три приятелки, с които всички ще раждаме в диапазон от 3 седмици  Laughing

И трите вече са опряли до гащите с ластик (дънки, де  Laughing).

Аз уж още се пъхам в моите-си панталони, но вече започвам да се оглеждам по разни сайтове, май H&M имат най-умерено-достъпни цени...

Пожелавам ви на всичките прекрасна и спокойна седмица, и да оздравяват всички настинали!

Аз имам разни постоянно-присъстващи дразнители в работата, които много ме фрустрират и ми влияят на настроението и духа. Толкова ми се иска да съм спокойна и умерена, но просто няма как да му повлияя. Не зациклям твърде на мисълта, че малката точка ще бъде повлияна от моите нерви, но толкова по-хубаво би било да ми го спестяват все пак  Tired

# 207
Alvelina, и според мен изследването ти е дорбо. Нали прави ФМ?
Ами ако ми кажеш точно кое представлява ФМ ще ти отговоря. По принцип бях на 3-4Д и цитираните по-горе резултати ги знаех още с приключването на този преглед.
После ми взеха кръв за БХС и ми казаха след няколко дни да си взема резултатите.
Е, обърках се окончателно, тъй като виждам, че в резултатите ми е записано само онова, което ми съобщиха още на самия преглед, т.е. изобщо не разбирам кое се вижда от кръвното изследване.
Няколко дни след прегледа ходих и на ЖК и казах на доктора, че съм била на ФМ, но той ми отговори, че в такива седмици няма как да съм ходила на ФМ Rolling Eyes Вече се обърках окончателно и завинаги ooooh!

# 208
Аз още не си знам резултатите от БХС, мисля да звънна днес на моята докторица дали все пак ги е получила, че утре съм на ЖК.

За дрехите, на мен още ми стават моите панталони, но...на една фантазия. Максимум до след 1-2седмици вече няма да мога да се побирам в тях и минавам на рокли и клинове. За сега имам само един панталон с ластик.

За дразнителите, хмм...моя е постоянен и лошото е, че не е в работата (още не съм и на работа). Но скоро смятам да бъде премахнат.

# 209
Е, аз съм на гащи с ластик вече  Laughing Точно от H&M. Поръчах си по ибей и палто за корем и още едни дънки с ластик, чакам да ми ги изпратят. Неприятно, но аз още преди да знам, че съм бременна вече си разкопчавах копчето на дънките, като седна  Mr. Green Каквото кача, на шкембето се лепва.
Алвелина, на мен ми се струва, че точно на ФМ си била.
Аз съм при една лекарка - тя гледа за всичко, така поне не мога да се объркам.
Надето, неприятно за разболяването, дано мине бързо.
Мен колежките непрекъснато ме облъчват с бацили в офиса, че през седмица-две са болни, дано се размина.

Общи условия

Активация на акаунт