Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 418
  • 712
  •   1
Отговори
# 435
благодаря ви момичета за бързите отговори   bouquet

# 436
Здравейте Simple Smile

добре дошли на новите мами и лека бременност   bouquet

Много се радвам, че в отбора има толкова млади мами Simple Smile. Аз обаче съм от по-възрастните  Laughing - на 32 съм, а първото си дете родих почти на 28. Това живот и здраве трябва да се роди малко преди да стана на 33.

Бяхте повдигнали темата за витамините преди доста време, но все забравям да пиша. Витамини не пия никакви и с първата бременност не съм пила, а беше по същото време. Моя доктор смята, че то бебето си взема каквото му е нужно, а ние си набавяме всичко необходимо с храната. Като цяло май доста ме щади откъм лекарства и желязо не съм пила с първата бременност. Дано не ми се налага де.

Мислех, че съм си публикувала отговора, а той си стои тук  ooooh!. Голям съм заплес. Не е лесно да си обременена  Blush

# 437
Витамини и аз не съм пила, нито преди, нито сега.
Моята лекарка не им е почитател и не ги препоръчва, освен за доста слаби жени.
Каза, че те буквално те "напомпват", били добри за бебето, но не и за майката.
А аз кила си имам достатъчно, не са ми нужни и допълнителни. )
Гледам да се храня балансирано, тоест да не липсва нищо.

# 438
И аз съм против витамините, не ми влияят добре.
Днес съм на преглед при лекаря, който ще ме следи по ЗК дано мина бързо, че след това съм и на родителска среща ooooh!

# 439
Мирама, трябва да искаш процент от Лидъл, за реклама Wink
Мислех да си купувам витамини, с баткото пих.
Имам проблем с кожата на едната длан, много е суха, имах и гъбички на кожата и единият палец, тъкмо приключвах лечението и забременях.......прекратихме всичко, само с йодасепт се мажа......и сега си отглеждам гъби на 2 нокатя и кокоши трън ми се появи, лекарката каза, че е от отслабен имунитет Sadно докато родя, няма да има лечение. Е, поне нямам други здраваословни екстри, поне за сега.....на мен винаги по кожата ми избиват, но поне рядко боледувам. Често мъжът ми и детето болни, аз-не.
Мисля да правя ново БХЦ в 16-17 седмица, въпреки добрите резултати на първото.
Дребният днес е на градина да видим как ще са нещата.
Аз продължавам с основното есенно почистване, сега съм на спалнята.......реших една 5мин. почивка да ви хвърля едно око.

# 440
За годините - може да се добавят на 1ва страница, иначе съм на 29, на толкова и ще родя (дай Боже  Praynig ). Според мен може и на 20г. човек да е готов за дете, а може и на 30г. да не е готов. Обаче най-важното е да имаш сигурност от човека до теб. Много съм против "случайното" правене на деца  Naughty  Защото после винаги те "опират пешкира" на родителите си! В днешно време има толкова информация и предпазни средства, че ми се струва малко безотговорно да си правиш експерименти. Както и да е..

Радвам се, че имаме нови попълнения  welcome

Не съм привърженик на витамините, както съм и казвала, но мисля да започна да пия чат-пат, защото никак не се храня балансирано и не виждам от къде ще си ги набавям. Пък и се чувствам изморена, косата ми пада ужасно.

# 441
ani27, хаха, ми не е реклама, просто споделям. ) Защото повечето им неща са качествени. )

И аз трябва да прибирам летните дрехи на щерката и останалите мои. Че вече нямам място по гардеробите.

barbaletka, ами да ти кажа аз съм точно от "случайно" направилите дете. Въпреки цялата информация и предпазни средства на пазара. Но след като Х-лекари на брой ти кажат, че няма да можеш да имаш деца по естествен път и трябват не знам си какви стимулации, прием на медикаменти и какво ли още не, съвсем не очакваш от 1месец спиране на противозачатъчни това да се случи.
Така че, ситуации има всякакви, аз не мога да съдя хората как са си направили детето.

# 442
и аз съм го почнала това есенно почистване, но мноого бавно действам попринцип го правя за 2-3 дни, а сега като гледам поне седмица ми трябва. много бързо се изморявам.
за витамини и моя лекар не ми беше изписал, но като лепнах гадния вирус и личната ми изписа мултитаб, че аз попринцип съм си със слаб имунитет, а пък сега още повече. сигурна съм, че не са ми достатъчни от храната, защото съм си злояда, сега гледам поне по 1-2 ябълки на ден да ям.

# 443
Не смятам да чистя есенно, смятам направо да се преместя  Praynig  Laughing
Ама даже да не ми предстоеше, надали щях да се разподреждам.  Blush

# 444
Mirama, никого не искам да съдя, не е моя работа, просто казвам мнение и какво аз не бих направила, на база наблюдения  Peace  А след като си спряла противозачатъчните, явно си имала намерение това да се случи  Wink Така, че пак не е толкова "случайно"  Whistling
Иначе и нашето второ по тази логика се води случайно, понеже вече се бяхме отказали и имахме други планове, правихме само веднъж секс в този месец.. А само до няколко месеца преди това редовно и усърдно работихме по въпроса, ама бебе нямаше  Crossing Arms 

# 445
barbaletka, ами когато пиеш един медикамент повече от (вече 12г) тогава бяха 8, е задължително 1-2пъти в годината да се прави прекъсване от по 1месец.
Но както и да е, всеки си има мнение. Просто казах, че това, че нещо е станало случайно, не означава нищо повече от това. Има хора, които и планирано, пак не се грижат за децата си, така че обобщеният аса излишни.

# 446
Мирама защо си махна аватара, сега докато видя, че ти пишеш.
нашето е не планувано, ама като е станало та да не е свършил света, иначе и аз предпочитах поне на 24-25 да стана майка, но както и да е по-скоро ме плаши мисълта за отговорността и че начина ни на живот ще се промени коренно, а такива резки промени не ги обичам, ние примерно днес сме на палатка на язовир, утре решаваме да обядваме в Панагюрище, други ден ще спим на хотел някъде за да не сме си вкъщи, ама с едно бебе вече няма да е така

# 447
  • Варна
Да се включа и аз по темата.

Споменах вече, че съм на 31г.... Запознахме се с мъжа ми преди няма и2 .5 години и затова чак сега децата, но не съжалявам.
Прекарах страхотно последните 11-12 години, много пътувания, много приятели, поживях на две места в чужбина, върнах се намерих си страхотна работа, която даде възможност за още повече пътувания. Смятам, че човек трябва да си поживее, да се посблъсква с трудностите сам, да е наясно със себе си и тогава чак да гради семейство.
Мъжа ми и той много е пътувал, наживял се е, поокопитил се е финансово и вече като се запознахме още отначалото знаех, че вече е дорасъл за семейство и отговорности. Затова и си допаднахме, имахме много забавни неща за разказване и то от много крайчета на света:)
Да не споменавам плюса един мъж да е бил самостоятелен толкова време -  научен е, че вкъщи има равнопоставеност и не чака всичко на готово, както съм виждала при някой мои познати.
Първо майка им ги е дондуркала и слугувала, после си намират жена и пак очакват същото.

# 448
dandeto, всичко си зависи от вас с таткото
ако свикнете детето да стои с вас и да ходите навсякъде - предполагам че няма да се лишите от предишните си непланувани разходки и почивки
поне при нас е така
както споменах аз родих много по-малка, но не сме се лишили от абсолютно нищо заради детето
и подчертавам че не го оставям на никоя баба дори за една вечер
но това е друга тема.....
всъщност само за дискотека го оставям, но излизаме рядко на дискотека
повече по заведения - и той е с нас абсолютно навсякъде
така че, смятам че е въпрос на свикване и желание от ваша страна

# 449
  • Sofia, Bulgaria
Мисля, че barbaletka имаше друго предвид с израза"случайно правене на деца" Peace Нормално е при двойки, които са заедно от години това да се случи в един момент. Според мен тя говореше за другите, при които да речем от с***а за 1 нощ се получава, или при такива, при които няма сериозни намерения до момента на забременяването...Аз съм на същото мнение.
Иначе за "другото случайно забременяване", такива случаи не липсват хич  Laughing Mr. Green И при нас втория път се получи от един единствен път този месец, а уж се пазехме...Смятам, че като е станало, просто така е трябвало. Това е нещо хубаво, което може да се случи в семейството и смятам, че е повод за радост, а не за обратното. Разбира се, най-добре е да е планирана, но толкова "непланирани" деца се разхождат наоколо, че ако не се бяха "случили", нямаше да ги има.

Мирама, лекаря се казва Константинов и е в ДКЦ 3, на Сторгозия.

Общи условия

Активация на акаунт