Коремчето вече расте, а през АПРИЛ ще сме с бебче в ръце! Тема 8

• 25 401
  • 712
  •   1
Отговори
# 450
Мисля, че barbaletka имаше друго предвид с израза"случайно правене на деца" Peace Нормално е при двойки, които са заедно от години това да се случи в един момент. Според мен тя говореше за другите, при които да речем от с***а за 1 нощ се получава, или при такива, при които няма сериозни намерения до момента на забременяването...Аз съм на същото мнение.

Ох, благодаря, че го обясни, защото явно аз не си подбрах думите  Wink   bouquet

# 451
Здравейте, момичета. Добре дошли на новите попълнения в отбора   bouquet
Аз да ви се оплача, че сутринта ме връхлетя лек уплах относно нарастването на килограмите, защото се оказа, че от блузките и ризките, които си бях подредила преди две седмици в гардероба за сезона, почти нищо не ми става.
Добре, че имам една съседка по на възраст, кинезитерапевт, която ми каза, че е абсолютно нормално да ми се уплатнява талията и корема и да не ми пука Simple Smile А си мислех винаги, че аз няма да се тръшкам за килограми  Crazy
Вчера се видях с една приятелка и ново двайсе. Била станала консултант на бременни и родилки (психоложка е) и ме убеждаваше как нямало проблем да се пие вино и бира. Това съветва другите бременни. И как било нормално да качиш 8 - 10 кг за цялата бременност. Ми аз ако ходя при нея на консулатции, ще се депресирам. А за това колко е запозната - преди две седмици с насмешка ми обесняваше, че то бебето нямало и един сантиметър още... ОК, приятелка ми е, но не мога да разбера как жена, която не е била бременна, не е раждала и не е гледала деца, дава консулатации на бременни - все пак това е нещо специфично.
И за мен жена забременяла по време на брак или дълга връзка - дори да не е планувано, това е далеч от "случайното". Случайно забременя една приятелка от скъсан презерватив, прави аборт на 30+ години. Докторът й казал, че е луда на тези години да го маха...

# 452
  • Sofia, Bulgaria
barbaletka, за нищо  Wink

Alexiana, не съм се мерила от месец може би. Аз бях казвала, че имам 1 по-тесен панталон и той още си ми става:)) Но имам кантар при нашите и планирам да си го взема другата седмица, та ще се следя редовно вече.
За виното и бирата - знам, че не е вредно, НО по малко! Примерно 2 пъти в седмицата по 1 чаша. Но на мен не ми се пие Simple Smile

# 453
На мен и за по чаша на вечер са ми казвали, даже.  Laughing
Пила съм по малко алкохол, ама ми се събират примерно 3 чаши вино и няма и една чаша бира дотук.  Laughing

# 454
аз пък цяло лято не пих бира, а сега като си дойде мъжа ми му нападам халбата, но от рода на 100-200 мл изпивам най-много, вино пия по принцип, но по скоро зимата та сега още не съм пила

# 455
Не знам защо ми го няма аватара, не съм го махала. Много странно....

♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), не съм чувала за този лекар.

За алкохола, аз в началото си пиех бира и на морето съм изпила 2малки ракии. Била съм в 6-7г.с. но още не знаех, че съм бременна.
Сега веднъж в седмицата, че и по-рядко си позволявам по няколко глътки бира, когато ходим на гости при родителите ми.
Иначе не съм и такъв пияч, и пиене на алкохол всеки ден никога не ми се е нравело. ) Пък било и 1чаша вино.

Уффф, на мен днес пак ми стана лошо в магазина. Хем побързах да излезем, но имах неща за плащане, а пред мен 2жени. Явно съм била станала пак бяла като платно, защото жената зад мен ме попита дали не ми е лошо.
Добре, че на вън има площадка с пейки и отидохме там с щерката. Седнах на една пейка, пих айрян и се поокопитих.
Снощи си мерих кръвното 113/77 в долната граница на нормата, но все пак нормално. Дори и пулса ми се е нормализирал, беше 85. А винаги е хвърчал нагоре.

# 456
Мирама, аз ти виждам аватара, може би е нещо от нейните настройки Thinking

# 457
  • София
Четох, че алкохолът е най-вреден в първите 3 месеца, разбира се и след това не е препоръчителен, ,но пишеше, че може по чаша вино или бира:) на седмица, а аз по принцип това си пиех преди, но сега грам не ми се пие.
И да ви се похваля: усетих пърхането, за което повечето от вас са писали Grinning, а от няколко дена - и едно друго странно усещане, като пукане на балон и си мислех, че е това, но пък и газове може да са били... та толкова ми стана хубаво Laughing, защото от началото на седмицата само ме ядосват в работата и нон стоп ми става на адски болезнена, твърда топка корема, та май ще взимам болничен от сега...
Хубав ден, момичета!

# 458
аз пък още нищо не съм усетила или незнам какво трябва да усетя сигурно ритник или юмрук  hahaha, а уж другата седмица влизам в 5 месец а и коремчето ми се струва мъничко

# 459
за пиенето - аз и преди въобще не пиех алкохол
сега най-много да си отпия 2-3 глътки от чашата на мъжа ми

# 460
Здравейте и от мен.Как сте днес?Растат ли бачетата?Искам да ви питам относно видеозона защото тук в Испания за цялата бременност са само 3. А в БГ как е ?

# 461
kokona20 съжалявам за лошите резултати дано скоро пак да си в отчетни
в България здравната каса покрива 2 видеозона, но мен лекаря ме гледа всеки месец

# 462
кокона, съжалявам  Hug

Симона, ако си на ЖК по НЗОК - 2. За повече - плащаш всеки преглед. Има и някои, които гледат без да искат допълнителни пари, но може и да не нацелиш такъв Simple Smile)

# 463
Кокона, ужасно съжалявам  Cry Сигурно ли е това, резултатите от амнио ли са??

# 464
кокона мн съжалявам и ти желая искренно да чуваш само добри новини от тук нататък Sad ЗА ВЪЗРАСТТА-аз съм на 19 Simple Smile но с приятеля ми сме почти 4 години заедно а от 1 вече живеем заедно (имахме щастието родителите му да ни купят апартамент в който правим ремонт и смятаме да се нанесем възможно най-скоро за да сме си сами а и да не притесняваме родителите му при който сега живеем).Бебето не беше планувано ,но пък е желано,относно опита има двама братя по-малки от мен и съм участвала в отглеждането им така че знам това онова  Laughing...ЗА ПОКУПКИ-гледам информативно разни сайтове,продавалник,разни магазинчета ама смятам че е рано.Приятеля ми мн иска да вземем неговото креватче от селото му и да го ползваме.Притесняваме това че е от железните с дюшече и се чудя как да го дезинфекцираме Simple Smile да купим матраче или пък може и така  ??? Др причина да не бързаме е мн познати който могат да ни помогнат с някой вещи за да не даваме "грешни пари " който определено ни трябват сега за ремонта Simple Smile  При мен вс е ок,вече нямам неразположения,надявам се и при вас ....лек и успешен ден на всички !!!

Общи условия

Активация на акаунт