Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 982
  • 837
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Наистина права си, че никой не ни е карал на сила да подписваме и плащаме, но след като и ти си се зарибила, предполагам си наясно, че по време на самата презентация си в страшна еуфория (или поне ние бяхме така). Не ни дадоха секунда насаме да помислим, незнам дали щяхме да се откажем, ако можехме да помислим малко, но е факт, че до тоалетна не се ходи сам по време на презентацията. Грешката си е моя, на всичкото отгоре аз също съм юрист и си мислех, че неможе някой толкова лесно да ме подмами. Но уви - могло! Иначе това, че няма такива клаузи в съглашението е нарушение, като например това с възможността за отказ в 14 дневен срок и т.н. Аз все си мисля, че в съда ще се установи, че правото е на моя старана, но е факт, че те разчитат на нещо. Незнам дали вече има съдебна практика по въпроса, но явно юристи са ги съветвали да сменят думичката от "договор" на "споразумение". Въпроса е какви са били юристите, че и от нас има всякакви Simple Smile Но явно съда ще каже Simple Smile  

Обърнахте ли се към "Активни потребители", които ни посъветваха успешно как да постъпим? Към КЗП? Какво Ви отговориха?

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 14:50 от Пепеляши

# 166
Да обърнахме се и към АП (след съвет от теб Simple Smile) и към КЗП. Все още чакаме отговор. И от двете места ме помолиха да пусна писмени сигнали, за да реагират! В петък пуснах до КЗП, а вчера до АП. Доколкото прочетох по закон времето за отговор по редовна жалба от КЗП е 1 месец, така че ще се чака. След като получа отговорите ще подам и искова молба в РС, но мисля че е редно първо да имам отговори от тях. За сега не сме наемали адвокат (специалист в тази област), мисля да се обърна за съдействие към някой близък колега и сама да си водя делото, но само времето ще покаже. Ох, бременна съм и хич не ми се разправя, но щом се прецакахме няма как Simple Smile

# 167
Мога само да кажа че и ние сме от тези които се зарибиха на презентацията на 29.06.13г в хотел София. Фирмата явно вече се е прекръстила на HMS, но работи по същия начин както KLM. За съжаление направихме капаро за мечтана почивка на Тенерифе което сега искам да си върна.  Sad
Обадих им се и казах че си искам обратно парите, а момичето започна да увърта. Щяла да се консултира с мениджърите и да ми върне обаждането.  #2gunfire

# 168
Последно проверихте ли фирмата има ли лиценз за туроператорска/турагентска дейност?

# 169
jilian, колко парички дадохте за капаро? и вие ли подписахте "споразумение" и колко струваше почивката при вас? Разписвам защото, както може би си прочела сме в период на борба за връщане на 880 лв. със същата фирма Simple Smile

# 170
Да, подписахме споразумение. Капарото е 400 лв. Общата цена е 950 лв

# 171
Моля , някой да ми напише как да формулирам уведомление за отказ от договор. Спешно ми е  Praynig

# 172
  • София
Сменяте в заглавието и текста думата "договор" със "споразумение", ако така е наименован документът, който сте подписали с тях.
Променяте името на фирмата и адреса (ако са го сменили).

Най-отдолу ние бяхме добавили текст, който задължава фирмата да върне платените еди колко си лева, по следната банкова сметка ...... в срок от ....... дни. И отново подпис на служителя, представляващ фирмата.

# 173
Нашето беше подобно, само че беше по-подробно. Но важното е да стане ясно, че категорично се отказвате. Ние не сме оставяли място за подпис от тяхна страна, а им го изпратихме с куриер с обратна разписка и по е-mail (според закона, която и форма да избереш все става). Дано с вас станат нещата и се съгласят да ви върнат всички парички  Praynig ако не стане така може да обмислим едно колективно посещение на офиса им на скандал  Wink Моля те дръж ме в течение как се развиват нещата с вашия случай!

# 174
Искам да попитам на някой от вас от фирмата дали ли са фактура или всички сме с касова бележка само  Simple Smile

# 175
  • София
Искам да попитам на някой от вас от фирмата дали ли са фактура или всички сме с касова бележка само  Simple Smile

само касов бон

# 176
Здравейте , и ние станахме лапнишарановци и си платихме 900 лв. за почивка в Тенерифе.Няма да го преразказвам,по същия начин както и вие сте били излъгани.Но не от името на КЛМ ,а се представяха като HMS.Та вчера съпруга ми ходи до офиса и имаше стреща направо а англичанина Джон някой си.Подписаха споразумение за разваляне на предното,като ще му върнат парите в рамките на 30 работни дни и си отдържат 150 лв.,защото уж вече били изпратили парите някъде си ooooh!

# 177
Страшно нахални са. Преди малко бях на среща с въпросния Джон, направо съм подивяла. Гледа те в очите и те лъже най-нагло. Този за колко тъпи ни има? Вече били платили за нас 700лв нищо че не сме заявили дата за пътуване, ама за да си вземем парите имало такси по трансфера на сумата и те са 70 лв за превода , 70 лв за новия превод (за да си ги върна) и 60 лв за административни такси. та щели да ми върнат парите ама -200лв.  #Cussing out А моето капаро е 400лв, демек аз за това че съм била на смешната им презентация и си късам в момента нервите с тях ще им оставя половината сума. Тия луди ли са? БЯСНА СЪМ. Пет пъти му казвам на този че никъде в това което съм подписала не пише че не може да се откажа и той ми казва "да може да се откажеш ,но таксите си ги поемаш" и аз пак му обяснявам че там не пише че ако се откажа ще трябва нещо да плащам. Те не продавали нищо , те само презентират фирмата и че това са такси към редженси. Да ама аз продължих да споря че на касовия бон пише тяхната фирма , а не редженси. Супер нахалник.И момичето което беше на срещата, като преводач ме нервира още повече, понеже вчера говорих 3пъти с нея и на последния разговор ми обясни как все пак могат да ми върнат парите но не всичките ами имало едни 50лв за такси. И днес като и казах как вчера не е ставало въпрос за 200лв да са таксите ами 50лв тя ме гледа в очите и ми казва че не била казвала такова нещо. Изобщо не е споменавала никаква сума. И още много други лъжи но в момента съм под пара и не мога да се сетя за всичко. #2gunfire

# 178
ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ КОИТО СИ ИСКАТ ИЛИ СА СИ ВЗЕЛИ ОБРАТНО ПАТИТЕ ОТ KLM/HMS: КАКВА СУМА СТЕ ДАЛИ НА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА И КАКВА ВИ ВЪРНАХА?

# 179
http://www.mi.government.bg/bg/pages/signali-za-krizisni-situacii-53.html

Може да направите една консултация.

Общи условия

Активация на акаунт