Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 315
  • 837
  •   1
Отговори
# 210
Хораа, тия днес са ми получили писмения отказ и голям зор дават за лична среща с Джон и Мирна, понеже те ми били продали почивката. Buahuahauahuahua. Младежът, който ми се обади си позволи да ме нарече несериозна и изпадна в неубоздана нервност.
Държат да обяснят на място, какви неустойки дължим, както и да обърна внимание на точка 2.4 от споразумението. Гледам аз, чета, пак гледам...ми завалиите са пропуснали да споменат, че в случай на отказ им дължа нещо от административните разходи, които сами си се задължават да поемат и са ги подчертали с химикал даже Simple Smile))))) Смешници!

# 211
И ние искаме да си използваме почивката но към февруари 2014, дано ги има дотогава...ужас

# 212
  • София
МОЛЯ никой да не се отзовава на обажданията на крупните измамници от тази фирма!!!
Съвсем скоро мои близки бяха измамени на такава презентация и платиха немалка сума, която надали ще видят обратно въпреки своевременното сезиране, жалби и заявления.

Фирмата се държи от Марк Хепенстал и се казва HMS или съкратено от Холидей Маркетинг София. Съкращенията на английски съвпадат с имената на други известни компании с добър имидж, за да затрудни търсенето в гугъл за информация за измами!

Схемата на измамата е следната - обаждане по телефон и покана за среща с презентация /замислете се откъде намират тези телефони и с каква база разполагат, за да могат да таргетират работещи хора, които могат да си позволят заплащането на техния аванс/ .
Нарочно канят жертвите си в скъпи хотели, а не в офиси - това допълнително затруднява работата на адвокатите след това. Държат да дойде семейна двойка, след което двойката бива атакувана от съблазнителни предложения за ваканция и почивка от агенти, които не ги оставят и за секунда да обсъдят и премислят. Български репортери са публикували не една статия по въпроса, ето една тук с повече подробности:  http://www.monitor.bg/bin/marticle?id=389836

Важното в случая е, че фирмата НЯМА ЛИЦЕНЗ на туроператор, нито разрешение да работи с Regency Resort Tenerife, та сещайте се колко може да се проведе въпросната екскурзия!!!

Проблемът е, че използват умело безкрайните вратички в нашите закони, за да оформят споразумение с клиента, което след като бива подписано е трудно да се оспори.
Хора внимавайте и нека да направим нещо да се ограничи дейността на подобни измами у нас!  

# 213
МОЛЯ никой да не се отзовава на обажданията на крупните измамници от тази фирма!!!

Е то всички, които сме тук, сме се отзовали,другите няма как да го четат това....

" нито разрешение да работи с Regency Resort Tenerife, та сещайте се колко може да се проведе въпросната екскурзия!!!"-Нали няколко потребителя ходиха newsm78 или това са първите и после няма вече..... ooooh!

Сега четох статията от ''Монитор'',и те тук четяли..Накрая не разбрах,самата почивка струва повече и ако отидем какво ще ни върнат ли.....някой ходил да идва тук и да внесе яснота,и жената ,която пращаше без пари...

Нас между другото не са ни следили така на презентацията ,ходихме си сами до тоалетна,бяхме си с включен таблет и си проверихме колко е до тенерифе веднага, ходихме си до вкъщи за парите,ама като заслепени си ги дадохме и искаме да си отидем на почивката... #Crazy

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 10:11 от изгубен

# 214
Аз мисля, че все пак призивът на ragazza има смисъл, тъй като да всички във форума сме се вързали и сме плащали. Но ако някой преди да отиде на презентацията изпише името на фирмата в търсачка има по - голям шанс да открие нещо, колкото повече информация има в нета, толкова по - добре! Когато аз изписах името преди още да се хванем не излезе нищо, тъй като информацията която имаше беше на името на предишната фирма, така че ние сме длъжни да предупреждаваме! Аз пиша и в други форуми и се надявам някои да прочете нещо преди да се върже! И с телевизии се свързахме, с вестници и така! Така че има смисъл да се пише и разпространява тази информация! Все пак не забравяйте, че самият мениджър на презентацията ни повтаряше постоянно, че тяхната цел е да им правим реклама и да разказваме за тях. Така че нека го правим непрекъснато!!!

# 215
Те преди презентацията не ти казват име,нито знаеш нещо,аз след презентацията като написах Тенерифе изкочи темата...но въпросът сега е аз след като искам да отида ще отида ли??? а де? Praynig

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=55016

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 10:25 от изгубен

# 216
Получава се някакво разминаване между статията и това, че наистина има потребители, които са ходили и са били приети в курорта Regency Resort Tenerife и то от представител на KLM!
В крайна сметка и ние получихме резервацията (ваучера) за края на август, макар и с доста закъснение и притеснения около всичко това!
Не знам доколко може да и се вярва, все пак я получаваме от KLM, а не директно от офиса на Regency Resort, но имаме официална форма с номер на резервацията, каквато предполагам са получили и всички пътували потребители.
Разбира се, че имаме доста притеснения все още, но до тук те изпълниха тази част от договора. Дали всичко нататък ще е ок, дали е реално, дали е истина, мога да напиша едва като пътуваме!

# 217
На нас преди презентацията ни казаха, че са от рекламна агенция HMS! Аз се опитах да открия нещо, но не можах - освен сайт само с телефон и адрес! След това като и аз написах Тенерифе и излезе! Явно на някои са казвали на други не! Аз също искам да отида там, но ще го направя, след като си взема парите от тях и сама си организирам почивката! С тях не бих отишла за нищо на света, дори и да си изгубя парите!

# 218
flame 1973 радвам се, че за сега са коректни към вас! От сърце ти желая наистина да отидете и да останете много доволни  Wink Щом сте го решили не се притеснявай вече - повтаряй си, че всичко ще бъде наред  Sunglasses Simple Smile

# 219
Може ли някой от пътувалите да каже, какъв е този депозит, който се оставя при пристигане в курорта и при отпътуване ти го възстановяват! За какво се оставя?
В крайна сметка на презентацията на място в курорта, нали присъства и представител на KLM, а излиза че в Regency Resort едва ли не не са чували за тях!  newsm78

# 220
Може ли някой от пътувалите да каже, какъв е този депозит, който се оставя при пристигане в курорта и при отпътуване ти го възстановяват! За какво се оставя?
В крайна сметка на презентацията на място в курорта, нали присъства и представител на KLM, а излиза че в Regency Resort едва ли не не са чували за тях!  newsm78

В някои хотели по света е така. Този депозит е в случай, че увредите тяхно имущество или някой реши да гепи нещо. След като огледат и почистят стаята и видят, че всичко и ок, ти връщат депозита. Simple Smile

# 221

В някои хотели по света е така. Този депозит е в случай, че увредите тяхно имущество или някой реши да гепи нещо. След като огледат и почистят стаята и видят, че всичко и ок, ти връщат депозита. Simple Smile
Също така служи за гаранция, че ще присъствате на презентацията, заради която сте там.

# 222
  • Пловдив
И колко е този депозит? Брей, брей, тази "почивка" става все "по-интересна" и "атрактивна"! Какви ли още подводни камъни и капани ще изскочат Thinking
Ще взема да напиша един и-мейл на Риджънси. Ако държат на имиджа си и КЛМ или HMS, или каквито са още тук вършат измами на техен гръб, би трябвало да вземат някакви мерки.

# 223
И колко е този депозит? Брей, брей, тази "почивка" става все "по-интересна" и "атрактивна"! Какви ли още подводни камъни и капани ще изскочат Thinking
Ще взема да напиша един и-мейл на Риджънси. Ако държат на имиджа си и КЛМ или HMS, или каквито са още тук вършат измами на техен гръб, би трябвало да вземат някакви мерки.
Беше нещо от сорта на 200-300 евро.

# 224
  • София
В крайна сметка на презентацията на място в курорта, нали присъства и представител на KLM, а излиза че в Regency Resort едва ли не не са чували за тях!  newsm78

Да, депозита се взима, за да си гарантират, че ще заплатите при евентуално нанесени щети.
Връщат ви го когато напускате. В нашия случай - излязохме от хотела в 4 часа сутринта и никой не е проверявал стаята, в какво състояние я оставяме, преди да ни върнат парите.

Колкото до представител на КЛМ - там категорично няма такъв. Делегата, който ви информира относно престоя и възможностите на острова и който ви изнася тамошната презентация е българин - служител на Regency Club.

Отново да напиша, че виждам, че някои хора не четат внимателно - да, отишли има и то доста хора. По време на нашия престой аз лично разговарях с още 2 български семейства. А друго видяхме още  при пристигането ни.

Това което пише в статията на Монитор (цитирана на 2 пъти по-горе) не е съвсем вярно. Regency Club не знам да предлагат платен престой на случайни хора и тази сума от 2 и кусур хиляди лева/евро (не си спомням колко пишеше) не е реална. Отпред на хотела пише Private Club. KLM ни компенсираха за забавянето на резервацията ни с още един ден престой и по техни думи те са заплатили 80 евро за тази вечер. Склонна съм за това да им вярвам защото, както вече споменах, при настаняването ни попълваш договор, чрез който се ангажираш да им платиш сумата в размер на 560 евро (равностойна на престоя ти за 7-те дни po 80 eu), в случай че откажеш да присътваш на презентацията им. Защото пак да припомня - те гледат на теб като на гост, а не като на такъв, който си е заплатил за този престой, тъй като те пари не са получили от КЛМ, HMS или там както ще си променят името за в бъдеще.

Още едно уточнение - по време на престоя ни хотелът беше пълен, но само с гости като нас, отишли да ги зарибяват. Имаше чехи, македонци, немци и... знам ли още какви - но нито един собсвеник. Всяка националност си я зарибяват на родния и език - т.е. делагатът им е техен съгражданин.

И накрая да кажа - виждам, че Ivanа Y се е заела доста сериозно със случая, както вероятно трябваше всеки от нас да постъпи.
ГОРЕЩО Я ПОЗДРАВЯВАМ ЗА ТОВА   bouquet
Ivana, да знаеш, готова съм да ти съдействам с каквото и да е защото въпреки, че аз съм от вече отишлите, съм им ужасно ядосана за цялата схема през, която ни прекараха и това което преживях там в следствие на лъжите им.

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 12:05 от Мама на двама малчугана

Общи условия

Активация на акаунт