Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 979
  • 837
  •   1
Отговори
# 60
Никого не искам да хваля, но мисля, че темата за промоциите на KLM се разми. Очевидно всичко е нормално с предлаганите рекламни почивки и никой не е заявил, че е излъган или получил лоша услуга повече от година. Понеже работя в туризма препоръчвам да се чете в специализираните форуми като TRIPADVISER.COM и BOOKING.COM, където можеш да изказваш мнение в случай, че си ползвал настаняване някъде по света.

# 61
Доколкото знам KLM са т. нар. OFFSITE промоутър и вече са поели български комплекси, които да бъдат предлагани в централна и източна Европа.
Това е от мен.
Благодаря и приятен ден.

# 62
  • Пловдив
Ние знаем системата как действа, два часа слушахме за това. Но никой нищо конкретно не казва за почивката си. Сравнявам примерно с темата "На море в Турция". Разбира се, че можем да си намерим достатъчно информация в Интернет. И, разбира се, подвеждаха с цените на самолетните билети. Освен това, беше и ясно, че самите промоутъри не говорят от първо лице (т.е не са били там), а си повтарят наизустени фрази, общо взето говорят за всичко, но не и за въпросната почивка, изобщо не могат да отговорят на никакъв конкретен въпрос. Но въпросът не е толкова в компетентността и коректността на КЛМ (те станаха ясни за всички), а за това какво да очакваме, ако отидем на тази почивка.

# 63
ами какво ще кажат, вероятно си  ечиста измама- аз бях със съпруга си на презентацията вчера- въобще не знаех кои са тези, тъй като дори не си бяха казали името по телефона, за да не можем да проверим компанията преди да отидем...Но беше гола вода, в истинския и в преносния смисъл тази презентация...наистина ни черпиха с по чаша чешмяна водица. Самите семейства, ще ме прощавате, поне три от тях изглеждаха доста неугледно и едната от "служителките4 на фирмата, прикачена към нас ми сподели да не съм съдела по външния вид на хората (няма, обещавам!)! Странното ми беше, че освен това велико промоционално пътуване, което въртяха на търг...да не говорим че НЯМАТ право да организират търг без да го съобразят със законовите изисквания!...въобще не ни даваха истинска информация за системата- ние с мъжа ми се интересувахме за включване...Каталозите им бяха стари от 2008-2009 г...
Разроих се доста назад, в тема от клюкарника от миналата година ...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=632692.45...четох страница по страница и освен няколко новорегистрирани ,които пишат някакви общи хвалебсствия колко често пътували с тази фирма ...а тя е стъпила миналата година на пазара!!!...друго не видях. Писала съм на лични на хора, които са купили почивка миналата година, искам да видя какво се е случило с тях...
Но така или иначе май това ще се окаже поредната неприятна, измамна историйка, която ме оставя с неприятен привкус...за изцеждане на бедните...
е това им е сайтът...http://http//klmpromosofia.com/ който не се отваря! не ни дадоха телефонни номера за контакт с тях, нямали такава политика, след като не сме си купили пътуването!!!!
и вижте на каква статия попаднах - същата схема в Гърция!!!! http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=442&aid=10344

# 64
позволявам си отново да се включа:
... Мили дами, дебата за безплатните почивки е наистина безсмислен и даже малко по детски наивен. Цената, която плащате покрива основно разходите на компанията за намиране на потенцилните семейства, организиране на презентациите, обслужването на семействата, административната част, заплати, наеми на хотели, офиси и какво ли не още! КЛМ не е Туристическа агенция, а точно както са регистрирани, а именно маркетер, който промотира комплексите мащабно повече от година. Странно как никой не може да схване реалноста. Не крия, че съм работила за тях преди време и наистина имат много клиенти, които пътуват и си купуват пакети в  Ресортс. Цялата компания се ръководи от чужденци и между другото много успешно! Всяка седмица пътуват много семейства  и никой от тях не се е оплаквал от услугите им. Ако не бяха, то в този форум, щеше да гъмжи от недоволни хора. Както сами виждате се пишат само спекулации, провокирани от неразбиране. Не ми се сърдете. Сматам, че съм обективна.И още нещо по отношение на програмата Амбасадор. Тя се предоставя главно на семейства вече клиенти на Regency. Чрез нeя имате възможността да изпращате други семейства срещу определени бонуси.
КЛМ не е Амбасадор, а така нар Маркетер Генератор. Едното няма нищо общо с другото. Пишете на Ресортс и ще Ви потвърдят! Успешен ден. Който иска още инфо, да ме пита.

# 65
Мила mama_Kriss, и аз ще си позволя да се включа, въпреки, че се бях зарекла да не го правя Simple Smile
Моля те, поясни какво наивно има в дебата за безплатните нощувки и кое точно от написаното е спекулация? В супермаркета плащаш ли си мострите прах за пране, които промоутърите ти връчват? Или те нямат същите административни и т.н. разходи?
Да, права си, че КЛМ не са Амбасадори - грешката е моя, нямат такъв статут, както ми поясниха от Regency. Но хайде да ме убедиш, че това, което пише в договора ми с КЛМ, е вярно (че едва ли не цялата сума се превеждала на курорта!?) и е в реда на нещата (продават туристическа услуга, за което се изисква лиценз). Аз като техен клиент не разбрах коя от услугите, които са ми предоставили, струва 800 лв. - няколко телефонни обаждания, 1 презентация и няколко имейла.
С поздрав!

# 66
ох, първо искате да пишем какви са ни впечатленията от фирмата, а после като напишем нещо положително пак недоволствате. Ами ок тогава . УСПЕХ!

# 67
ох, първо искате да пишем какви са ни впечатленията от фирмата, а после като напишем нещо положително пак недоволствате. Ами ок тогава . УСПЕХ!

нищо против положителните отзиви, само че да са истина Simple Smile

# 68
  • Пловдив
Не може да бъде вярно, че сумата се превжда на Риджънси, защото в документите им (на КЛМ) пише, че 700 (или 750) лв от общо 920 са за някаква регистрация или абонамент, или нещо подобно. Така че те много добре са се застраховали срещу обвинението, че продават нещо, което е безплатно.

# 69
Абе хора,стига всявайте смут,безплатен обяд няма,скоро за 2 дни в БГ курорт -Велинград платихме 400 лв,искам да попитам има ли хора, които наистина са излъгани от фирмата и не са отишли там и фирмата да се е покрила, получавам вече лични съобщения, в събота на 20 бяхме на презентация,дадохме си парите,съответно след това разбрахме как е името на фирмата и се разтърсихме,и сега чета само как щели сме да бъдем излъгани,днес съм говорила 2 пъти с момичетата искаха да знаят кога мислим  да ни е почивката, за да ни търсят по-изгодни оферти,ние мислим и с детето да ходим вие само ме плашите.....договор имам,цената е 850 лв за 4 възрастни като децата не се броят,апартамента бил с 2 спални,за семейство излиза  по 400 лв спането за 7 дни това е нищо,самолетните билети оскъпяват,ако отидем сами ще ни е малко по-скъпо. Тази сума се връщала ако там на место станеш техен клиент и си закупиш една единица,тоест всяка година да имаш право да ходиш за по 1 седмица някъде.  
  И моля някой  потърпевш да каже дадох си парите и тези се покриха и изгорях,това е да те излъжат, от това ме е страх,а за това че можело и безплатно,от къде щях да знам.....  вече незнам какво да мисля...

Ето тук още една тема има http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=664292.0

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 20:52 от изгубен

# 70
  • София
Моите телефонни взаимоотношения с фирмата приключиха - след като една госпожица доста дълго време ми се обаждаше с приповдигнат тон, убеждавайки ме, че съм спечелила и трябва да си взема наградата, в крайна сметка съвсем възпитано й казах, че нямам време и не се интересувам, а тя от другата страна на телефона, както беше мила през цяло време, ме нахрани "Абе яяяя..." и затвори телефона  Laughing
Въпреки това продължавам да следя темата с интерес Simple Smile
Аз лично не се съмнявам, че ако човек "спечели на търг" тази екскурзия, ще замине (може и да остане доволен). Други са нещата, които мен лично ме притесняват:
1. След като КЛМ са "Маркетер Генератор" на Regency, защо обикновения български гражданин трябва да заплаща разноските на КЛМ?? Не би ли трябвало Regency като възложител да си заплаща извършваните услуги от КЛМ, или КЛМ набира клиенти за Regency на "добра воля"!?
2. Прочетох всички теми по въпроса. Наистина има много хора, които са си закупили това пътуване, но не прочетох някой от тях да е получил касова бележка от КЛМ. Дали КЛМ декларират тези приходи в НАП??
3. След като им е толкова чиста работата на КЛМ, защо са така потайни и неоткриваеми и как така "случайно" са се кръстили като холандските авиолинии, така че човек като напише в google името им, да излезе сайта на световно призната авиокомпания?
4. Освен всичко останало, те уреждат и самолетните билети. По думите на изгубен, например, според КЛМ, самолетните билети за 4 човека, ще са по-евтини, отколкото за 2ма. Ами аз постоянно пътувам със самолет и не съм чула при нормални условия (не някаква промоция) която и да е авиокомпания да дава отстъпка за 4 пътника! Тук според мен има 2 варианта - или печелят и от самолетните билети, или Regency им дава по-висока комисионна за повече осигурени потенциални клиенти.
5. И на последно място. Да, има и безплатен обяд! Просто тук още не са популярни подобни практики и има такива дребни мошеници като КЛМ, които искат да печелят от нашия безплатен обяд. Пълно е в интернет с български сайтове, които предлагат продукти и услуги уж на промоция, а те всъщност препродават от чуждестранни сайтове, където цените са много по-ниски или са безплатни!

# 71
И те нямат лиценз за туроператор/тур. агент ???
Ако е така, не бих дала и 1 лев.

# 72
Хайде и аз да споделя  съвсем пресни впечатления от ваканцията с КЛМ Regency!
Първо, привет на всички.  Simple SmileИскам да споделя впечатленията си си от ексурзията ни на остров Тенерифе. Купихме си я от КЛМ още миналата пролет в хотел Радисон. За съжаление се наложи да я отложим поради семейни причини и наскоро се върнахме! Много, много интересно място и свалям шапка на организаторите както в София, така и на острова! Чрез КЛМ си купихме самолетните билети през Януари. Струваха 530 лева на човек с таксите и допълнителния багаж. Летяхме през Брюксел, където останахме за един ден. На летището ни посрешнаха и настаниха в Regency Club. Апартамента ни беше много удобен и съвършено обзаведен! Какво да ви пиша  за почивката:) разкошно изкарахме.. взехме си кола под наем с бензина ни излезе кум 140 евро и обиколихме много места. Има невероятни атракции и места за посещения. Искам да отбележа че ваканцията в никакъв случаи не беше евтина като цяло, но пък си заслужаваше 100 процента:)
Да си призная, че и аз бях негативно повлияна от тези клюкарници и препоръчвам на всички закупили почивки да си комуникират с офиса в София и да не
се тормозят! Познавам хората от резервации и мога да ви уверя че са много любезни и отзивчиви а същото се отнася и за делегата, които макар и новак се справи великолепно!
Четейки сега коментарите ви виждам че нищо не се е променило от миналата година:( все злословия и омраза. Между другото попитах в КЛМ защо не вземат отношение във форума и ми отговориха, че имали политика да не влизат в интернет дебати и че такива форуми имало навсякъде и това било нормално. Както и да е, надявам се че съм била полезна все пак!

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 17:28 от Малка принцеска

# 73
Нищо,че и аз бях решила да не пиша,докато не се върна- все пак се включвам Wink
Не са регистр.,като туроператор,защото предлагат само настаняване./Не че тези фирми,които бяха регистрирани тур оператори върнаха на хората парите,след като фалираха/Предполагам,че точно по тази причина - Те Не продават билети,само съдействат за закупуването им,ако клиента иска. Цените на билетите могат да варират много- имаше тук мами,които си бяха намерили билети за по около 150евро.
По въпроса с касовата бележка - да издадоха, прикрепена към договора.
В крайна сметка стана ясно,че тази почивка може по някакъв начин да се получи безплатно,който не го устройват условията на фирмата може да си я организира сам безплатно Wink

# 74
  • София
Привет отново Simple Smile Аз пак казвам, че към този момент не се съмнявам, че въпросната екскурзия няма да се състои, а по-скоро се съмнявам в методите на КЛМ да взимат парите на хората.
mi6i , ако наистина са ви издали касова бележка, моля снимай я, за да я видим и в такъв случай се извинявам за написаното по повод касовите бележки.
Също така би било много полезно на много хора ако всички, които разказват колко хубаво са изкарали на Тенерифе, разкажат повече подробности около самата резервация и организация на пътуването, както и за методите на плащане и удостоверенията, които са получили срещу тях.

Добавка Simple Smile mi6i , сега забелязах, че все още не се е състояло вашето пътуване. Пожелавам ви весело изкарване и ако ти се занимава, като се върнете, драсни няколко реда да разкажеш Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 17:55 от Moharet

Общи условия

Активация на акаунт