Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 255
  • 837
  •   1
Отговори
# 765
Снощи излъчеха и 4-ти материал по случая   Shocked
Този линк е направо към репортажа... http://gospodari.com/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7% … 4-video45572.html

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 13:28 от Didi 76

# 766
krem-karamel, в този форум съм от 2006г. и никога никой не съм излъгала или подвела. Реших да си пусна домашен телефон и от Виваком ми дадоха този номер. Вече от 2 месеца му плащам сметките. След като една дама днес многократно ми звъня, реших да потърся информация. Наистина съжалявам много, че толкова хора са се доверили, но и аз не съм виновна за това.
Ако е така, съжалявам, че имаш неприятности заради тях, не съм искала да те засегна, стори ми се подозрително съвпадението на телефонни номера, затова реагирах така Peace

Аз така и не разбрах как така потърпевшите се подлъгахте да си дадете данните и наброихте 3-цифрено капаро на някаква фирма-фантом, за която току що сте разбрали, че съществува?
Ясно е,че се започва с телефонна анкета, заблуждават ви, че номера ви е избран "случайно", после пак ви се обаждат да ви съобщят, че сте спечелили награда и за да си я получите задължително трябва да присъствате на презентация, за която не ви дават предварително информация.
И вие, неподозирайки нищо нередно, бързо се озовахте там, без изобщо да се усъмните в сладките приказки на девойката, която ви омайваше по телефона?!

Като ви поканиха, не ви ли напомниха ей така между другото, да си носите личната карта? Не може да не са ви я поискали, иначе как щяха да ви "подсигурят" с договор?
Как така с лека ръка си дадохте личния документ на непознати, само защото са ви обещали награда, без да проверите първо кои са, що са, регистрирани ли са като администратор на лични данни, имат ли право да събират и обработват лични данни и т.н.?
И кога ви поискаха личната карта - като дойде момента да подпишете договора, или още в началото като влязохте?

Авторката на темата спомена, че са й искали да си носи кредитна или дебитна карта. За лична карта нищо не каза, нито тя, нито останалите.
Само,че от кредитна карта не могат да ти видят личните данни, нали като стане напечено, всеки би се измъкнал под предтекст, че му е на червено картата, и мошениците ще са дотам в опитите си да ти измъкнат парите.
Затова питам как стои въпроса с личната карта, как точно им я дадохте, нали за да се изготви един договор, първо се снемат данните от документа за самоличност, иначе не става.

П.П. Едно предаване Хрътките отпреди 2 години, посветено на измамниците от KLM:

"Спечелена" по телефона екскурзия вкарва "късметлиите" в търг

Цената на мечтаната почивка

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 11:52 от krem-karamel

# 767
Вчера 19.11.2014год. гледах Господари на ефира. Солеос виа обещаха да възстановят парите на измамените. Струва ми се че за пореден път няма да си спазят обещанията както до сега! Очакваме и 6-ти серия дали са върнали парите  Thinking

Имали някой на който са му ги върнали?

Линк за пета серия на филма  #2gunfire
http://gospodari.com/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7% … 5-video45822.html

# 768
От всичко, което прочетох и видях дотук, доколкото разбирам става дума за таймшер и fly buy програми. Това са програми, които служат за промотиране на закупуване на право на ползване във ваканционен клуб. Обикновено въпросните клубове дават на промоционална цена едноседмична почивка в техния курорт. Целта е на потенциалните купувачи да се покаже имота и курорта и да им се предложи да си купят таймшер в него. Това не са туристически фирми. Те не предлагат туристическа услуга или почивка. Това е нещо като тест драйв на автомобил.  Таймшер компаниите не се занимават с предлагане на туристическа почивка или екскурзии, те ви предлагат да си купите за определено време (най-често една седмица), за определено количество години ваканционен имот, който да споделяте с други хора. Мернах в един от репортажите и част от договора. Там точно ставаше дума за настаняване във ваканционен клуб, за седем нощувки, т.е. седмица.  От което съдя, че т.нар. маркетингови фирми взимат такива програми fly by от ваканцинните клубове като им обещават, че ще доведат потенциални клиенти. На хората пък тук, в България не им се обяснява защо всъщност отиват там и защо трябва да ходят на презентация, което си е, естествено, задължителна част от пътуването с цел закупуване на имот. Затова и:
1.   Цените са много по-ниски от тези, които се предлагат от туроператори
2.   Изискват да платят веднага сумата, тъй като трябва да резервират мястото във ваканционния клуб
3.   Затова и не им фиксират дати, тъй като често такива пътувания с цел промоция се правят, когато курортът е най-мако натоварен или някой не е резервирал чрез туристическа агенция.  Логично.
За съжаление, като навсякъде има и мошеници. По тази причина и въпросните фирми упорито твърдят, че не са туристически, а маркетингови агенции.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 12:30 от Ely*

# 769
Vyprosnite izmamnici v momenta sa vyv Varna.dnes na 21.11.14g hodih na prezentaciqta i izmamiha dve semeistva pred nas.firmata ve4e e s drugo ime,no ideqta i prezentaciqta im e edna sy6ta.Sybota i nedelq 6te sa v hotel Reverans srestu obstina varna.Nas ni izvikaha v 18 i 30,znam 4e i v 15 i 30 sy6to imat prezentacii.Uspeh na vsi4ki koito imat da vzimat pari ot tqh!

# 770
Dilqna Savova защо не реагирахте на презентацията, за да не се заблуждава повече хора, нали затова се популяризира темата ....

# 771
  • София
Вярно - Диляна, ще Ви струва един час и малко адреналин, да идете и да им разкажете играта пред хората.
Ама ще сте спасили тонове нерви и нещастие. Добрините се връщат, нали знаете? Wink

# 772
Здравей Dilqna Savova, как се казва новата фирма която ви покани на презентацията?

# 773
Здравейте някой има ли информация кога ще има пак презентация във Варна,кога и къде?!

# 774
Здравейте, случайно попаднах на темата от Вас и съм изключително изненадана от всички ваши коментари и мнения.Преди една седмица аз и семейството ми се върнахме от остров Тенерифе,а до там стигнахме именно с тази фирма и с тези рекламни почивки,които отпускат.Аз също като Вас бях извикана на презентация,която беше два часа.Накрая почивката,която беше предложена (Тенерифе) много допадна на мен и мъжа ми.Рекламната кампания беше в Стара Загора края на юли месец.Ние решихме да заминем края на октомври.Всичко беше така както ни бяха обещали от компанията.Единствената ми забележка е,че на островът е много топло  Grinning ,но те бяха предупредили и за това. Както казах по-горе попаднах случайно на този фором и искам да попитам от всички тези мнения,колко хора стигнаха до остров Тенерифе и колко от тях бяха излъгани за това,че там няма хотел и т.н. Ако има такива ще бъда много учудена,защото със семейството ми си прекарахме страхотно и даже в четвъртак им занесох в офиса в Пловдив албум с наши снимки! Моята  препоръка на всички е не да седят и да четат фороми,а да се отдадът на едно прекрасно пътуване и голямо приключение !

# 775
  • София
Опа, имаме току-що регистриран потребител с рядкото име Мария Петрова Иванова, който е много доволен.
 Joy

# 776
И даже има цял албум снимки,които е показал на фирмата. А на нас дали няма да покаже малко снимки?

# 777
Мария Петрова Иванова, аз и Снежи сме били на такива презентации и сме били на Тенерифе, също сме много доволни, писала съм това много пъти във този форум и снимките ми от там са качени във профила ми във фейса.
Тук повечето са недоволни от цената, че уж е безплатно а плащат по 860-960 лв за да отидат + билети+ храна и атракции. Ние даже "подлъгахме" приятели и те бяха с нас, но на тях им взеха 700-750 защото не са били на презентация?!, ние ходихме миналата година октомври, а те пък имаха колеги ходили пак от тая фирма септември. Гадното е че си менят нон стоп името, а наистина има хора които биха отишли и така губят връзка и доверие  Sad

# 778
Когато аз си закупих почивката,много добре знаех,колко ще ми излезне.Явно някои от тези семейства си купуват нещо,което след това не могат да си позволят. Относно това ,че съм туко що регистрирана не мисля,че има значение,защото съм достатъчно заета да седя и да пиша някакви неща по форуми.За мен това го правят само хора без работа.А пък тези,които го четат и слушат хора,които са дали някаква сума за почивка и поради глупостта си не са стигнали до там,за мен са хора без мнение.Личните ми снимка на мен и моето семейство са в офиса в Пловдив,така че още утре може да отидете и да ги видите,но не мисля да ги споделям в публичното пространство! Споделих си мнението тук,в този форум,не за да споря с Вас,а просто защото знам,че не само аз съм пътувала с тази агенция,и ми писна да попадам случайно на коментари от хора,които ги е било страх да заминат! Всеки има право на мнение. Лека вечер  Stop

# 779
  • Пловдив
Мария, ако агенцията беше читава и законна, нито щеше да си променя името постоянно, нито щеше да е проблем да върне парите, ако хората се откажат. В края на краищата всички нормални туроператори ти връщат парите,ако не ползваш услугите им в определен срок, нито изчезват, нито се покриват. Да, тези са измамници.

Общи условия

Активация на акаунт