Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 391
  • 837
  •   1
Отговори
# 540
Странно, сега пробвах и се отватя, ето го пак
https://www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/usu/htm … p;cen=2&act=1
https://www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/
https://www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/
От там се взимат разрешенията за качването

# 541
ние бяхме на Тейде, но не можахме да се качим до кратера, нямаше пропуски, бяха ги изкупили 15-20 дни преди да заминем, така че ако искаш да се качите на върха търси от сега! когато ние бяхме духаше силен вятър, 4 градуса беше, миришеше на сяра, няма кислород и ..., но всичко си заслужава! има страхотни гледки към островите и ... само дано и облаци да няма и времето е с вас Simple Smile
Пропуските са безплатни и не свършват, да от днес за утре няма..Ако се резервират поне една седмица предварително няма проблем, има два варианта, както е видно от линка им. Иначе самото качване си е трудно, студ и мнооого вятър, но гледката е страхотна.
https://www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/usu/htm … p;cen=2&act=1
Може би различните месеци е различно, ние пробвахме 15 дни преди да заминем и нямаше!

# 542
Благодаря Simple Smile! Вероятно е имало проблем за вечерта! Сега виждам всичко.

# 543
Здравейте!
Вчера 23.02 аз и ММ бяхме доброволни обекти на маркетинговите похвати на фирма Солеос Виа ЕООД.  Събитието се проведе в х-л Експо, София от 10:00ч.. Няма да повтарям, изписано е доста - всички използвани и описани тук форми за агитация  бяха използвани и разчетени до минутка. Наградата спечелихме 4 от 7 семейства (доколкото знам Simple Smile) и тя е "Безплатен уикенд в The Balkan Jewel" - на която според т.7 от формуляра, семейството ми трябва да присъства на рекламна презентация, организирана от The Balkan Jewel. В този "подарък" не се уточнява нито колко часа ще е тази презентация, нито за какво ще се отнася. Вероятно ще е изживяване, подобно на вчерашното, на което ще бъдат използвани достиженията на псих. методи в маркетинга.
Предметни награди нямаше. Т.нар. търг  за почивката в Тенерифе беше просто проформа спря на 920 лв, ние не участвахме в него и "спечелиха" 2те участващи двойки. След приключване на груповата част, бяхме придружени от момчето, което се "грижеше" за нас за да ни предостави формуляра за безплатния уикенд. Разбира се, сценарият не завършваше дотук и той "тайно и специално за нас" направи неустоимото предложение за цена за почивката в Тенерифе от 750 лв. И...ооо, как да устоиш като ако се плати цялата сума до 4 дни, тя става 680 лв. Е, тук ни "уловиха" Браво момчета! Професионалисти!!!! Капарирахме около 1/2 от сумата.  smile3501

Направих си труда да изчета всички мнения до тук в темата.
Изводът ми е: Нямам нито желание, нито нерви да бъдем подложени на излишни вероятно допълнителни загуби и тревоги... Не казвам че ако доплатим остатъка от сумата те няма  да изпълнят своя ангажимент, но за мен рискът да загубим повече - не само финанси, но и нерви е по-голям, имайки в предвид че това е вече "нов играч" на пазара. (виж информацията по-долу)
Аз лично и  като повечето "хванали се" съм наясно уж с триковете и похватите, но лапнахме и то накрая. Вече няма значение. Всеки си пати от главата.

Солеос Виа ЕООД  е приемник на Сол Маркетинг ЕООД с ЕИК: 202706732,  регистрирана на 16.09.2013 г. с единствен собственик и управител БОРИС НАБЕРГОЙ. На  07.02.2014 е прехвърлена 100%  от БОРИС НАБЕРГОЙ на МИЛАН ПОПОВИЧ. Така  вече е с новото име Солеос Виа ЕООД и с новия собственик и адрес имаме "нова светла перспектива".
Седалище: гр. София; Район р-н Оборище; ЦАР СИМЕОН  31; Ет. 2
Предмет на дейност: ПРОДАЖБА НА НАСТАНЯВАНИЯ, ТУРОПЕРАТОРСКА И ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНТСКА ДЕЙНОСТ; МАРКЕТИНГОВИ УСЛУГИ, КОНСУЛТАНТСКА, ИНФОРМАЦИОННА И РЕКЛАМНА ДЕЙНОСТ; ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО, КАКТО И ВСИЧКИ ДРУГИ УСЛУГИ И ДЕЙНОСТИ, КОИТО НЕ СА ЗАБРАНЕНИ ОТ ЗАКОНА.
Капитал: 500 лв.

На Сол Маркетинг ЕООД на 27.12.2013 е наложена от КЗП налагане на принудителна административна мярка „временно затваряне на туристически обект” На основание чл. 177, ал. 2, т. 1, буква “а” от Закона за туризма

Фирма Сол Маркетинг ЕООД присъства в списъка от Регистъра на регистрираните туроператори и туристически агенти РД-14-278 / 29.10.2013 г. -  http://tourism.egov.bg/registers/TORegister.aspx

Договорът ни за Тенерифе е подписан от Борис Набергой (Забележете! Същият не е собственик и управител от 07.02.2014.
Ако след изпратеното от мен Уведомително писмо за отказ от договора, не бъдат така добри да ми възстановят капарото, ще положа необходимите усилия във всички търсачки първите 3 страници да водят до подходяща „безплатна реклама” на горната фирма с всички подробности и реквизити.  И не само… Wink Това е детска играчка.
Проблемът е че както аз, така и повечето "рибки" нямат никаква предварителна и последваща информация, а я получават след като вече са се пуснали по пързалката. Фирмата няма уеб сайт и макар че по телефона ми смрънкаха името й, най ясно се чу RCI - тук вече уж нещата изглеждат по-прилични.

С риск да стане досадно това четиво, искам само да допълня, че имам приятел, който от 20г. е в групата "собственици" на RCI. След презентацията се сетих и му се обадих. Сподели ми че се е отказал. Преди 20 г е платил еднократно 8000$ и всяка година нататък е плащал първоначално по около 500$ поддръжка за имота, постепенно тази сума се е увеличавала и станала в евро. Отказал се е скоро да плаща поддръжката, оттам доколкото разбрах, вече и губи правото да ползва дестинациите на фирмата, същата отказва и да му изкупи частта 1/52, защото не се занимавала с това. Той е имал (може и още да има) възможността да си продаде дела, но се оказало трудна, дори невъзможна работа. Нали се сещате - той трябва да хване някой шаран и да рекламира "изключителните предимства" на продукта. Преди 20 г, когато трудно се излизаше от БГ, тази система е осигурявала почти безпрепятствено пътуване и визи за Европа и не само. Но сега, според него, си е върховно набутване на мързеливи хора с по-големи възможности. И като теглил чертата, смята че направо си е на загуба. Това за бъдещите посетители на Regency Resorts Tenerife или пък на "спечелилите на безплатния уикенд в Tha Balkan Jewel", които активно и доброволно ще имат възможността да се запознаят с "невероятните предимства" да закупиш енократно 1/52 от имот, който става завинаги техен, разбира се, ако си плащат поддръжката Simple Smile.

И все пак..Приятно изкарване на Тенерифе на всички 'колеги", имащи смелостта да играят докрай или пък нямат шанса да се окажат!

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 10:23 от magea

# 544
# 545
Здравейте ние си купихме почивка в Тенерифе от фирма Солеос Виа.Виждам противоречивите отзиви и искам да попитам:Има ли някой който е платил и е искал да отиде а не да му върнат парите и е бил измамен от фирмата?Благодаря ви предварително.

# 546
  • София
Отново тук.

Поредната майка ми се обади, за да разбере как сме се отървали от "невероятното предложение" на KLM (впоследствие HMS и т.н. преображения на една и съща фирма).

Приятели, важно е да знаете следното:
- като потребители имате правото в 14-дневен срок да развалите договора си, с която и да било фирма (а и след това);
- не дължите никакви "административни такси" (за какво?! за "безплатната" презентация в хотела ли?!);
- не дължите никакви обяснения защо се отказвате - може да Ви се е появила фобия от летене със самолет, например, но това не е тяхна работа;
- не дължите никакви неустойки;
- не обръщайте внимание на разнообразните старателни опити да Ви накарат да се чувствате виновни, че се отказвате, и да Ви убедят, че нямате право - имате!
- те са длъжни в най-кратък срок да Ви изплатят цялата сума обратно - до стотинка.

Вие сте в пълното си право да развалите договора с тази фирма!
Успех на всички. Simple Smile

# 547
Magea,
според мен, и да ти върнат парите, и да не ти ги върнат, трябва да "рекламираш" Солеос Виа в търсачките. Моето мнение е, че предните фирми са се движили по ръба на закона, докато Soleos Via вече е извън закона т.е. знаят предните си грешки в договорите, знаят при какви условия могат да бъдат съдени и т.н. И сега договорите им са както казваш ти на името на бившия им собственик, не знам дали все още издават касови бележки за сумите, преди си удържаха по 200лв разходи за администрация и връщаха парите, докато сега мисля, че няма да върнат нищо. Може би ще пратят някои двойки в Тенерифе /тези които пишат тук/, но други със сигурност няма да отидат /кой ли и ще разбере/. Това е само мое мнение, надявам се да греша.
Пожелавам на всички, или да отидат в Тенерифе, или да им върнат парите!
Проблемите и начина на некоректната работа на фирмата трябва да се знаят и разпространяват навсякъде, за да има по-малко ощетени.

# 548
Здравейте ние си купихме почивка в Тенерифе от фирма Солеос Виа.Виждам противоречивите отзиви и искам да попитам:Има ли някой който е платил и е искал да отиде а не да му върнат парите и е бил измамен от фирмата?Благодаря ви предварително.

Здравейте, ако сте прочели горния ми пост и информацията в него, която е от Апис с вчерашна дата, ще разберете че фирмата Солеос Виа ЕООД с този собственик и управител съществува по-малко от 20 дни към настоящата дата. Но, може все пак някой вече да се е върнал и да разкаже....знае ли се.  Wink
Затова по-скоро Ви съветвам да питате за тази фирма, но със старото й име Сол Маркетинг, която има значително по-дълга история на пазара - почти 4 месеца и половина.
Но! Както сте забелязали на самата презентация, предполагам, водещият (поне на 23.02) беше самият Милан Попович или накратко Минчо /дано паметта не ме лъже/, за който мога да се обзаложа че това не е нито 2ра, а дори и не 20та презентация по сценарии. За останалите от екипа не мога да твърдя нищо конкретно, но за "нашето момче" мога да кажа че не беше съвсем обигран и сигурен.
Следователно този екип, начело с управителя, не мисля че практикува тази дейност едва от 20 дни. Вероятно поне една част са били и в Сол Маркетинг, а може би и в другите фирми , изредени в заглавието на темата. А защо не и в друга подобна дейност със същия или близък подход и сценарии.
Пожелавам успех и стискам палци да отидете в Тенерифе!

Аз за себе си мога да кажа, че отдавна не се бях чувствала като опитна мишка до тази "презентация". Е, не ме кефи да ме водят за носа и дори да ми казват от коя страна на мъжа ми да седна, че такъв бил етикета.....Ха!...

С удоволствие бих Ви предоставила и  моята "печалба за безплатен уикенд в The balkan Jewel", защото съм наясно, че няма да отида за 1 вечер и за да спестя 50 лв, да бъда принудена аз и съпругът ми да слушаме подобно представление, за което нищо не знам предварително. т.е вече знам... За съжаление е поименна, но може да измислим нещо newsm78. Там е проверено, говорих с рецепционистката от телефона в сайта на комплекса - има такава "печалба". Прочетете обаче в горния ми пост за т 7. от условията.

Ние на Тенерифе ще отидем когато решим и ако се нахендрим на неподходящо място или цени, то ще е следствие не от липсата на информация и маркетингови психо техники, а от незнание как да я анализираме или достатъчно време за това. Тогава  най-много да се "самопорицая" и следващия път ще е по-добре. Simple Smile Няма да има кой да е обект на грозни словосъчетания и безкрайни теми във форумите. А това е добре за душата, здравето и съня! Simple Smile
Честно, не съм дори ядосана, даже ми е смешно, защото не сме по далаверките, но пусто око става алчно за момент, а той трая точно 15 мин и 350 лв. минус.

Успех!

mirkone , разбира се че вадят касови бележки на мига...Що за въпрос  Wink
Казах, всичко протича както е описано в постовете. Само последната част с която ни "хванаха" не я срещнах, затова я споделих. Минималното капаро беше 350 лв. и обичайно  се дължеше "незабавно".

Нека ги изчакаме Солеос Виа малко, да дадем шанс да помислят... Цялата седмица е тяхна!
Пък и от Хотел ЕКСПО - София,  ще са доволни, когато техни клиенти са с добър имидж.

# 549
здравейте,
ние снощи гледахме диска на Лоро парк, който бях помолила някой ако ходи да ми купи за подарък, защото когато бяхме там ми се видяха много 20-30 евро и не си го купихме, сега го имаме благодарение на "snegurachka, та искам само да ви споделя че ако имам възможност пак ще отида! Много е красиво, направили са уникални паркове, а за климата да не говорим.
Вярно че тук "представителите им KLM, SOL, HMS ..." или както и да се наричат ни "издрусват" с двойно повече пари, за което сме прави да се ядосваме, но пък си струва да се види острова. Снощи като гледахме със сигурност знам че ако отидем пак ще посетим и двата парка ЛОРО и СИАМ, нищо че сме били, но има и други места на които не сме, а изглеждаха много красиви. Ние бяхме си наели кола и нямахме и минута свободна, обикаляхме от 08 часа до към 17-18 часа, когато отивахме на плаж за по 2 часа.
Тук в БГ пари почти никой не връща, аз се боря с едни хотелиери, писах и на КЗП, но .... за съда ми казаха че сме нямали почти никакъв шанс, а и трябва да се набутам с още за такси и адвокати!
Относно KLM, SOL, HMS ... се чудя, как от Тенерифе още ги траят, като бяха казали когато ние бяхме там че ще прекратят работа с тях?! Относно презентацията и закупуването на "мечтаната почивка" ми естествено няма смисъл да го правиш, то са едни такси и цени, изтърпяхме 3-4 часа да ни "надъхват", после им поставихме нашите условия, те казаха няма как да намалим или махнем еди си коя такса /най-вече поддръжка/ и приключихме с глупостите Simple Smile

# 550
Здравейте, ние преди 1 седмица се завърнахме и въобще не съжаляваме. Може да си направите резервация директно през Регенси клуб, но и там вземат 200-300 евро за обработка на документите (така ни каза нашият делегат). Така че и да си направите резервация през тяхният сайт няма да отидете напълно безплатно. Безплатен обяд няма. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Пепеляши вие успяхте ли да си върнете цялата сума???

Ние сме платили 700 лв. на Сол маркетинг и разделено на 4 човека ни излезна по 25 лв. нощувката. Едва ли някъде може да спиш на такава цена било то и в България?
Въобще не съжалявам, благодарение на тази фирма, макар и излъгана видях красотите на Тенерифе, а въобще не съм се и надявала, че мога да отида там!

И един съвет не изчаквайте много с резервацията, защото вече затягат мерките за клуба и може въобще да не отидете!

# 551
Аз ходих на тази дестинация чрез тази фирма/която не е туристическа а промотърска/ и изкарахме страхотно.Много екзотично място,хотелът беше много хубав.Е някои неща се оказаха не такива каквито ни ги бяха представили като посрещането /просто нямаше такова/Платихме си таксито от летището,но изглежда това го преценяват субективно до колко си потенциален купувач на стая за 7 дни в годината.Това е продукта,който промотира и продава фирмата.Също се оказа,че спа зоната не влиза в пакета,но толкова много неща има за гледане и изживяване,че това не е проблем.Във същото време се запознахме с доста българи пребиваващи там,които казаха че за тези 450 евро които сме платили за 5 нощувки можем да си наемем апартамент за цял месец.Въпрос на избор

# 552
 mariqnaivanova, бихте ли споделили с коя точно фирма от изброените сте ходили, т.е са Ви пратили там? KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via?

# 553
.Във същото време се запознахме с доста българи пребиваващи там,които казаха че за тези 450 евро които сме платили за 5 нощувки можем да си наемем апартамент за цял месец.Въпрос на избор
Това са пълни глупости, ама нали българина иска да покаже колко е умен навсякъде.
За тези пари, можеш да вземеш апартамент, но за дългосрочно, което ще рече 1 год или повече и няма да е на на туристическо място или близо до плажа, както са повечето хотелите. Апартаменти за ваканция, се дават за по две седмици или за месец най-често и цените варират много, но най-грубо за две седмици лятно време, няма под 500-600евро, като хубавите са 800-900евро. Апартаменти си струва да се взима, само ако се наеме от повече хода, примерно две двойки или две семейства, иначе няма смисъл..Какво имахте за 450евро, нещо закуска или вечеря?
Казвам го като човек, пребивавал в Испания 12 години и ходил 10-на пъти до Канарските острови

# 554
Така!Аз бях писал преди година.Но ,бях затрил паролата си за тук и само четях,от време на време.Мога да кажа,че принципа си е същия,независимо,как се казва дадена/или една и съща /фирма.Ако искате парите си обратно е адски трудно да ги върнат.Аз прибягнах до заплахи и чак тогава ми върнаха капарото от 400 лв.И то след месец-така работило тяхното счетоводство.Разбираш ли!А иначе ги прибира веднага.Един месец ми ги въртяха,гяволите.Всичко е изписано,като гледам.Гадното е ,че това е безплатна дестинация,а нашите с намърдали да точат парички от изтърбушения българин.И то гадно,с притискане.не им се оставяйте и не ходете на такива акитации.До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт