Ще се ваксинирате ли против грип?

• 7 948
  • 97
  •   1
Отговори
# 15
  • Другата България
Като започнете с тези клиширани "много плодове, зеленчуци, ядки, пълноценна храна..." бла-бла..... Tired абсолютно сте прави за това, но защо не се позамислите колко хора живеят на ръба на оцеляването и гледат да имат "за хляба", така че затова нещата-и тези, и всички останали са въпрос както на личен избор, така и на финансова възможност.За съжаление.

# 16
  • Другата България
Не.
Около мен, хората, които се ваксинират, боледуват по-често и по-тежко.
А тези без ваксина маАт гащи цяла зима....вече си мисля, че ваксините по-скоро предизвикват грипа, отколкото да предпазват.

А около мен пък е обратното. Ето защо всеки има различно мнение, виждане и начин на живот.

# 17
Ясно е, че всеки има мнение. И ако реши го споделя, когато бъде попитан. Който иска се и мотивира.

# 18
  • Другата България
Ако бъде попитан от кого?От някой персонално или от автора на темата?Темите не са ли затова-да се включи който има мнение по тях, без да се иска специално позволение?Или нещо бъркам?

# 19
Темата представлява въпрос. Ние си отговаряме на него.  Който има желание се включва и се мотивира. Това е.
Какво специално позволение?
Ти казваш, че всеки имал мнение. Ми аз казвам същото.

# 20
Аз имам следните преки наблюдения. Докато работеха, на родителите ми им се полагаха безплатни противогрипни ваксини. Слагаха си ги и всяка зима се разболяваха, а ние със сестра ми не се ваксинирахме и не се разболявахме.  Peace

# 21
  • Другата България
Ясно е, че всеки има мнение. И ако реши го споделя, когато бъде попитан. Който иска се и мотивира.
Това имах предвид.Може нещо да не съм разбрала. Rolling Eyes
Относно мотивацията-ще стане дълго, а и не смятам че трябва да занимавам останалите, моето мнение го казах, но основното в нея са честите боледувания на детето като малко-проблемни сливици и ежемесечни ангини, което се оправи след изваждането им Praynig, но пък ми остана като......навик това с ваксинацията. Знам, че грипа няма нищо общо с ангината Peace, тя би била по-скоро едно от усложненията след него, но пък от друга страна майка ми е медицински работник именно в отделение "пулмология", и е в ежедневни контакти с болни хора.....и още и още, но да не занимавам хората повече.Не казвам, че моят избор е правилния, той и без друго синът ми е голям вече и не е много съгласен и той с ваксинирането Grinning, та може и да отпадне за следващата зима. Аз пия Респивакс защото съм с кекава имунна система. TiredОпитвам доколкото е възможно с "плодовете и пълноценното хранене", но поне веднъж боледувам през зимата / а преди Респивакса всеки месец/.
Та това за мотивацията. Peace

# 22
Не. На принципа опит-грешка съм. От години залагам на подсилване на имунитета, а не -ваксина.

# 23
И мотивацията е въпрос на избор.

....  Който има желание се включва и се мотивира. Това е.
...

Може "да" или "не", може + "защото". Аз предпочитам втория тип и да го пиша и да го чета. Ползи има големи. Чела съм неща, които са ми вършили хубава работа. Съответно съм споделяла полезни неща, които са работили при мен. Който иска- чете и прилага, който не иска- подминава. Нищо задължително няма.

Лично мен респиваксът точно ме отказа. През 2002 г. опитах и буквално нямах ден, в който да съм здрава през зимата. Още я помня тази година. След като мина зимата отидох да ми дърпат ушите /буквално, доста хора знаят за този метод/, направих си едно пречистване на организма /гладът е много евтин и ефикасен лечител, не е нужно да си богат, за да го приложиш/, след това грам ваксина не слагам по себе си и фамилията и сме добре четири броя. Лечение провеждане както описах, само ако се наложи. А за профилактиката също писах.
Иначе да се боледува е естествено. Въпросът е да бъде леко и бързо и да не се трови, по възможност, организма с химикали, без които може да мине спокойно. А това е постижимо с определен тип начин на живот. И не иска бог знае колко средства. Всеки си има определени виждания и приоритети.

# 24
  • Другата България
Защо смяташ, че е от респивакса?

# 25
Защото това бе единственото нововъведение, което направих тогава.
Без него след това се възстанови старият ми режим.
Не гарантирам, че той е виновният, но преди и след него се справям. Защо ми е да взимам нещо извън храната и водата, когато не ми е нужно?
Ако боледуваме често и сериозно бих потърсила причината, не бих се ваксинирала. Намерих при едното дете гадни сливици. Отстранихме ги и вече 8 години то не боледува. При другото дете не се е налагало, понеже боледува в рамките на нормалното.

# 26
Иначе да се боледува е естествено.
Да, естествено е било навремето, когато хората не са били гъчкани като сардини в консерва. Сега хич не е естествено дори. Като малка си спомням че чак такива зарази нямаше, сега е друго. Никой с никого не се съобразява, всичките не спират да обикалят и мъкнат какво ли не в градината. Най-зле в градината е след завръщането на децата от няколко почивни дни, мама и тате като видят 4 свободни дни и хукват като невидели с детето на почивка .... И като се върнат детето носи всякакви подаръци на останалите в групата. Навремето нито имаше толкова почивки, нито хората обикаляха толкова, нито гъчканицата е била толкова.

# 27

Аз имам внучка на 7 месеца и цяла зима е в къщи, да не се разболява......"

Може да е малко оф, но как може здравен работник да препоръчва седене в къщи цяла зима против разболяване  newsm78 newsm78. Думи нямам.
После следва другото изказване - "Ми цяла зима е вкъщи и постоянно е болно".  Tired

Николина78
, и ти ме шокираш по същата причина.

# 28
  • Germany
Никога не съм се ваксинирала против грип, няма да го направя и сега. Според мен е безсмислено и цялата работа е за пари... Преди 4-5 години на мъжа ми им сложиха безплатно от работата и се скъса да боледува цяла зима. Естествено,  не повтори...

# 29
Николина78[/b], и ти ме шокираш по същата причина.
Аааа...., не си ме разбрала правилно. Аз детето винаги го пускам на градина, не го спирам да го пазя. Пускам го и с хрема и нямаме проблеми, в смисъл усложнения. Проблемът е че много хреми имат в градината, на месеца поне по 1-2 пъти кара хрема, което не е нормално. Обаче както казах най-зле е след почивка, тогава настава малък ужас, всяко дете мъкне какво ли не от почивките, обикалянето и събирането в компании, просто родителите не се съобразяват.
Затова казах че се ваксинирахме, засега опита ни показва че ефект има. След като не можем да подобрим хигиената, поне да повдигнем защитните сили.

Общи условия

Активация на акаунт