О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 822
  • 453
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за предложението за хотела! За съжаление няма места за цялата група.
Някой да е посещавал близките Гили острови и да има съвети/предложения?
Мерси предварително.

# 256
Здравейте, планираме екскурзия до Бали - в периода 24.12.14-30.12.14/+/- 1/2 дена/. Може ли предложения за авиокомпания, която да използваме, защото не мога да се ориентирам. До къде се лети какви вътрешни полети се ползват? Благодаря предварително!

# 257
  • София - Бургас
Здравей,  caramell_2004! Heart Eyes
Ние летяхме от Истанбул с Malaysia (MH), имаше 1 стоп в Куала Лумпур за около 2 часа и оттам директно до Бали! Peace
Към момента имиджа на Малейша доста западна с тези бели, които се случиха напоследък и странното и за мен, че въпреки всичко държат цени, т.е не е по - евтино, макар бедите, ако избереш все пак тях...Simple Smile
Друг вариант е полет през Сингапур с Singapore Airlines...Simple Smile
Със сигурност има  и още варианти - търси, важна е крайната цел - да стигнете магнетичния о-в Бали! Heart Eyes

# 258
Здравейте! Предстои ми пътуване до Индонезия и с колегите на своя глава искаме да си организираме пътуване до Бали. Някой може ли да ме посъветва за колко време може да разгледаме основните забележителности около Убуд и кой друг курорт да изберем, за да се топнем и в океана, така че да не ни излезе много скъп транспорта. И как бихте ме посъветвали да пътуваме из самия остров? Доста ми е объркано всичко за предстоящото пътуване и ще съм благодарна за съдействието Simple Smile

# 259
И дали може да ми кажете как да се свържем с българите на Бали и ние Simple Smile

# 260
  • София
На самия остров с кола под наем с шофьор ми се струва най - удачно. Трафикът е ужасен и не съветвам никой да се изявява като шофьор там. Само Убуд ли искате да разгледате? На мен ден и половина ми стигна за там - пазарът и прилежащите улици, маймунската гора и паркът с птиците и влечугите. Иначе, ние бяхме в къща под наем на Семиняк, но аз на плаж не ходя, така че дали е било най - доброто място не мога да кажа.

# 261
 Съветвам ви да влезнете в подфорум Бали на tripadvisor.com - там има списъци с доверени и изпитани шофьори, списъци с програми, със занимания, интересни места и тн.
С ММ бяхме в Бали 11 дни тази година и ползвахме горепосочения форум да черпим всякаква информация - беше ни много полезно. На нас ни беше малко тъпо да трябва да се пазарим за ВСИЧКО - местните са големи шемети и актьори - не им се давайте! Бъдете честни и щедри, но без да ви се качват на главата.

# 262
Като цяло в момента планираме пътешествието, но трябва да е за около 5 дни, къде бихте ни посъветвали да отидем от личен опит?  Hug

# 263
 Аз бих те посъветвала да отидте в Убуд и около него! Да посетите Кинтамани - да карате колело там примерно, да посетите плантация за кафе (има дегустации на всякакви видосе кафе и чай), да разгледате храма-майка и храма с лечебните води. Да отидете до Амед - плажът е с вулканичен пясък т.е черен и гледките са НЕВЕРОЯТНИ (на 3 часа от Убуд е обаче). И разбира се Тана Лот - и то не е много близо до Убуд , на час и нещо е.
Ако ходите по храмове си пригответе саронг/шал и колани, защото иначе трябва да си наемете от храма или разни опотюнисти и тарикати ще ви налазят да си вземете от тях или да не влизате в храма въобще. Малко са гадни местните, особено около  големите храмове, ако не сте подготвени. Почват много агресивно да пробутват саронги, дарове за боговете и тургайд услуги и тн. - затова прочетете, пригответе се и си носете с вас необходимите неща.  Peace

# 264
А с какви дрехи да се запасим (жените) за Бали и Йогякарта? Трябва ли да сме с дълги панталони и ръккави примерно?

# 265
  • София
НА храмовете бях с дълги панталони и не са ми пробутвали саронги, а само някакви колани са ми връзвали, но бяхме с местен шофьор - гид, та не са ни закачали. Майка ми обаче беше на организирана екскурзия и са й пробутали 2 саронга Laughing Явно е на късмет.

# 266
Или саронг/шал + колан за дамите или дълъг панталон + колан. Мъжете понякога трябва да носят едни кърпи на главата. Идеята е че коланите придържат негативните ти чувства в теб , така че да не ги внасяш в храма (така ни обесниха  Embarassed ).

# 267
А правили ли сте си ваксини за там?

# 268
 Не сме си правили ваксини. Допитахме се до ХЕИ София дали и какви са наобходими за Индонезия - няма задължителни ваксини, които трябва да се правят. Препоръчителни са за жълта треска и хепатит, но схемите за изпълнението им се започват 3-6 месеца преди заминаване. "Профилактика" за жълтата треска е това да позлвате репеленти за комари и старателно да се мажете и пазите от ухапвания, да си ползвате мрежите за комари, които има във всеки хотел там.

# 269
  • София
А правили ли сте си ваксини за там?
За там специални ваксини не съм правила, но аз имам пълен набор от такива заради други азиатски и африкански държави. Бали е много туристическо място и почти няма опасност да се заразиш от нещо. Това да не те притеснява. /въпреки, че едни познати хванаха Денга там Confused/

Общи условия

Активация на акаунт