О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 814
  • 453
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ние тръгваме другия четвъртък, но съм само 3 дни на Бали, така че няма да имаме кой знае колко време. Добрата новина е, че мъжът ми успя в Бг да изкара курсът за гмуркане и така спестихме и пари и време.

# 241
Phile, добре дошли!!! Ще се радвам да споделиш как сте си изкарали!  Hug
На нас ни остават още две седмици ...  Rolling Eyes

Пътуването до Бали беше комбинирано със Сингапур и Краби, Тайланд.
Като цяло съм доволна от престоя на този красив, макар и вече задъхващ се от туристи остров.
Имах реалистични очаквания  Wink.
Още първата вечер открихме своя шофьор-гид за следващите дни.
Посетихме първо Pura Ulun Danu Bratan, обяд с гледка към оризовите полета, залез при Pura Tanah Lot. В следващите дни - Убуд, Goa Gajah, Tirta Empul, Pura Luhur Uluwatu.

Един ден по близките плажове, от които най-много ми хареса Balangan Beach и
прекрасния плаж на Finns с готин плажен бар и  рифче отпред Peace
Красиви като природа, но много пренаселени и мръсни са Pandawa, Dreamland beach, Padang Padang.
Със сигурност има и по-добри места, но времето не стига за всичко.
През дните преди Nyepi day имаше много процесии, празненства, съответно и задръствания.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 09:59 от phile

# 242
  • София
Първата част от пътеписа за Бали е вече в блога ми, допълнена с няколко видеоклипа и екзотични преживявания Peace.
Ако все още не сте пътували до близки и далечни страни с мен, може да се присъедините към 20 000 души от 21 страни от цял свят, които са предпочели това пътуване... надявам се да не се разочаровате от това прекрасно място
http://rojetravel.blogspot.com/

# 243
  • София
В тези празнични дни повечето българи пътуват до близки и далечни дестинации. Но ако сте предпочели заради лошото и дъждовно време да останете в къщи пред компютъра, Ви предлагам една разходка почти до екватора Simple Smile.
Готова и публикувана е вече цялата първа част от пътеписа за остров Бали, Индонезия.
А за да бъде разходката Ви още по-приятна могат да Ви помогнат 77 снимки и 8 видео клипа, които богато илюстрират разказа ми.
Благодарности на моите добри приятели Еви(Kaleia) Hug и Росен Peace, които предоставиха снимки от личния си архив от пътуването им до Бали през пролетта на 2013год.
http://rojetravel.blogspot.com/

# 244
Привет от мен! Ние се върнахме от Бали преди 4 дена и все още не знам къде се намирам Simple Smile
Искам да благодаря на съфорумците за помощта и за това, че отговаряха на всичките ми въпроси. Определено нямам желание да пиша пътеписи, а и не съм добра в това. По-вероятно е да ви споделя по-късно програмата ни и разходите, които сме имали, за да може следващият пътешественик да има още една отправна точка.
Имам някакви амбициозни планове за кратко филмче-видео посветено на Бали, но това ще изисква повечко време и усилия да сглобя всичкия материал, който имам. Сега ми трябва малко време да се настроя на българска честота.
Ще пиша пак или по холивудски: I'll be back.

# 245
  • тук-там
Едно въпросче и от мен и..благодаря на всички за споделяната информация.
Направих трип, но ме притесняват малките разлики в часовете на кацане/излитане.
В Джакарта кацаме в 13.35. В 15.10 ми е полетът за Бали с Еър азия.... С всичките тези входящи визи и опашки дали ще успея..... newsm78  
На връщане имам 2ч и половина, обаче отиването....

# 246
  • София
Доста е малка разликата. Ние нямахме никаква опашка за визи на летището в Джакарта, но пък това не е гаранция, че и при теб ще е така. Аз летях с турците София - Истанбул - Сингапур - Джакарта и около 70 процента от хората слязоха в Сингапур. Навръщане беше същото. И да те успокоя, че от всичките 7 вътрешни полета, които имахме там, почти нямаше излитащи навреме Mr. Green

# 247
Струва ми се малка разликата newsm78
На влизане в Бали чакахме на огромна опашка повече от час за визите.
При нас с 4 полета на Air Asia, още преди пътуването смениха разписанието на 3 от тях  Rolling Eyes
Всички излетяха със закъснения, а последния Краби-Сингапур с 3 часа закъснение,
добре че бях оставила повече часове преди обратния с Бритиш.

# 248
  • тук-там
 newsm78 Освен да букна от Джакарта този в 20.00, обече в 22.00 в Денпасар  - ще се оправим ли до Нуса дуа.... Май ще трябва да спим и в Джакарта....уфф... ще го мисля още. Peace
Благодаря ви!  bouquet

В този ред на мисли, някой правил ли е застраховка пътуване - има ли изобщо такива....
От независим застраховател - не от авиокомпанията. Представяш букнати полети и...ако нещо някъде зацикли... Laughing

# 249
  • София
Ние избрахме да спим в Джакарта първата вечер, някъде към 20 часа пристигнахме и както казах нямаше никой на опашката за визи. На другия ден летяхме за Борнео. За Бали обаче сигурно е лудница. Наистина по - добре си остави повече време и за връщане, защото там времето за нищо го нямат и като нищо ще ти закъснее полета с 2 часа Confused

# 250
newsm78 Освен да букна от Джакарта този в 20.00, обече в 22.00 в Денпасар  - ще се оправим ли до Нуса дуа.... Май ще трябва да спим и в Джакарта....уфф... ще го мисля още. Peace
Благодаря ви!  bouquet

В този ред на мисли, някой правил ли е застраховка пътуване - има ли изобщо такива....
От независим застраховател - не от авиокомпанията. Представяш букнати полети и...ако нещо някъде зацикли... Laughing

Ние пристигнахме в Бали към 7 часа вечерта и докато минем всичко и си вземем багажа бяхме извън летището в 9 часа. Бяхме букнали шофьор от хотела, който да ни посрещне. Може би тр да питате дали може някой от хотела да ви посрещне толкова късно. Опция е и да спите в Джакарта Simple Smile

За каква застраховка питаш? Има застраховки помощ при пътуване, които покриват медицински разходи, лекарства и репатрация. Ако ще спортувате екстремни спортове - гмуркате и тн, застраховката се оскъпява.
На някои места предлагат модул пътуване, който включва анулиране на полет с избран лимит, изгубен багаж и тн.
Ние си направихме обикновена застраховка с покритие до 20 000 евро във Виктория. Слава богу не сме я използвали, но трябва да се обадиш до България на асистент при възникнало застрахователно събитие, за да те насочат.
Обещах да публикувам таблицата с нашите разходи, но все нямам време. Надявам се да се освободя тези дни.  #Crazy

# 251
  • тук-там
Асистанс - ясно. Въпросът е за такава, която покрива отменени или закъснели полети.... newsm78
Няма да имам багаж - само ръчен.
Останала съм с впечатлението, че е по евтино да си купя всичко на място и после да хвърля, отколкото да влача куфари. Това за по-евтините дестинации разбира се, лично мнение. Peace

# 252
Асистанс - ясно. Въпросът е за такава, която покрива отменени или закъснели полети.... newsm78
Няма да имам багаж - само ръчен.
Останала съм с впечатлението, че е по евтино да си купя всичко на място и после да хвърля, отколкото да влача куфари. Това за по-евтините дестинации разбира се, лично мнение. Peace

Ами във виктория има застраховка за отменен полет. Обади се и попитай.  Peace
Предполагам, че повечето застрахователи предлагат.
А за багажа, предполагам зависи, с какво летиш. Whistling

# 253
Здравейте!
Изчетох цялата тема и повечето допълнителни линкове, които сте споделили и това изключително много ме улесни. Билетите вече са факт, сега остават хотелите. Престоят ни в Бали ще трае 14 нощувки, като решихме да го разделим на две между Убуд и дива плажна дестинация. Тъй като пътуваме група от 7 приятели (4 спални), си струва да попитам дали имате идеи за хубави самостоятелни вили в Убуд и/или на уютно местенце на плажа (не харесваме тълпите, а дивата природа). По-скоро пътуваме бюджетно. Ще сме благодарни на всякакви предложения.

# 254
  • София
Звезден прах, ето ти хотела, в който ние бяхме в Убуд.
Били сме в много хотели по света, но Кебун Индах ще остане като един от най-красивите, в който сме отсядали. Намира се почти в центъра на града, но все едно си в джунглата. Просто уникален. Ние бяхме наели къща Чемпака-втория етаж, плувен басейн към къщата. а цената съвсем не беше висока за това, което ни предложиха. Има няколко къщички, а в сайта ги има цените.
Мисля, че няма да съжалявате ако отседнете в него.
http://alamindahbali.com/kebun_indah.htm
Ето и няколко снимки от хотела.
Това е поглед от верандата ни.

това е закуската, която ни сервираха сутрин на верандата в стаята ни

това е територията на хотела, а вляво се вижда покрива на къщата ни

ето я къщичката ни, а пред нея басейна

а това е лежанката на верандата ни

и масата на верандата

а това е спалнята

Общи условия

Активация на акаунт