О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 835
  • 453
  •   1
Отговори
# 270
Някой да планира почивка по Новогодишните празници?

# 271
Roje22 приятно съм изненадана да те видя в тази тема Hug След безценната помощ, която получих в твоя блог за Дубай, сега сме се запътили към Бали и ще се възползвам от блога ти, както и от мненията на останалите момичета относно посещенията на тази част на света.
Да попитам как ви се вижда на всички края на май, началото на юни като време за посещения? Доколкото успях да прочета, повечето ходят или март, април или около нова година. Има ли някаква причина да не се посещава лятото? Кога е сухият сезон всъщност?

# 272
  • София
Хубавата Джили, добре дошла в темата Hug
Май месец си е почти перфектен сезон за посещение на Бали Peace.
Сухият период е от април до октомври Simple Smile.
А повечето ходим февруари, март, защото тогава цените са по-ниски. Но ние от 20 до 30 март имахме само един дъждовен ден на острова. От първи април примерно цените на хотелите скачат с 50%. А за Нова година доста хора ходят, защото тогава имат повече почивни дни, но пък  самолетните билети са с по-висока цена, хотелите също в края на декември.

# 273
Много се зарадвах като открих темичката Simple Smile  bouquet

Бях в Бали в края на февруари/ началото на март, тъй като бях доброволец в Индонезия след това ми остана време да обиколя.

Бали е наистина магнетичен остров, но за мен най-голяма наслада изпитах на островите Гили и на Ломбок. Лесно се стига до тях, а всъщност не са чак толкова посещаеми като Бали.  Гили са идеални за сноркелинг и дайвинг, просто е уникално самото преживяване.В Бали останах определено време в Убуд и после в Кута, хич не ви препоръчвам Кута, но ако си падате по шумни партита би ви харесало.
Наистина най-удачно е да се наеме шофьор с кола, нашия беше страхотен сладур. В Бали няма проблем с дрехите, но в Yogyakarta е препоръчително дълги панталони и поне тениски. Уникален град, успях да го посетя два пъти и всъщност, ако можех и трети път, пак бих го посетила.

На всички заминаваще скоро за Бали- пожелавам невероятен престой Simple Smile) Hug

# 274
  • София
Обикновено едно пътуване започва с подготовката му, преминава през самото пътуване и завършва със споделяне на преживяното.
Нашето Югоизточно азиатско пътуване започна на 22 септември 2012год., когато закупих самолетните билети до Сингапур. Продължи с пътуването до Истанбул, Сингапур, Малайзия, остров Ява и остров Бали от 8 до 30 март 2013година. И завършва сега с публикуването на последната част за остров Бали от пътеписите ми Записки от Екватора.
Или обобщено накратко, нашата Югоизточно азиатска обиколка продължи близо 30 месеца.
Истинско удоволствие, което за мое съжаление завърши.
Остават разбира се споделените спомени, деветте части на Записките с над 500 снимки и 30 видео клипа и желанието на всеки един от нас да открие някъде по света своя желан рай. Дали това ще се случи зависи единствено и само от нас и мечтите ни. Надявам се последната част на пътеписа ми да успее да Ви помогне да сбъднете малка частичка от мечтите си и да пожелаете да откриете рая за себе си... Simple Smile
http://rojetravel.blogspot.fr/

# 275
Запис от мен и да побутна малко темата. Попадна ми една оферта на туристическа фирма за Бали, че се позапалих, сега ще чета назад и е питам после. Весели празници!

# 276
Здравейте, от агенцията ми препоръчаха тоя хотел в Нуса Дуа
http://www.melia.com/en/hotels/indonesia/bali/melia-bali-the-gar … villas/index.html
имате ли отзиви?

# 277
Роже , страхотен пътепис , вече няколко пъти го прочетох, хехе .. Исках да попитам в Кута във фактори аутлет ли бяхте или някой от другите ? Помниш ли ?

# 278
Здравейте, върнахме се от Бали и Сингапур. Следвах съветите на Роже от пътеписа му и мога да кажа, че всичко е описал съвсем точно. За втори път трябва да му благодаря за помощта осносно пътуванията ни! Hug
Ние ходихме в един аутлет в Кута, но беше огромно разочарование за мен. Иначе си изкарахме чудесно, аз съм обаче много повече впечатлена от Сингапур.
В Бали много ме потресе огромният констраст между местните и туристите, заплатите им са доста ниски и това мен лично не ме кара да се чувствам добре.

# 279
  • София
Роже , страхотен пътепис , вече няколко пъти го прочетох, хехе .. Исках да попитам в Кута във фактори аутлет ли бяхте или някой от другите ? Помниш ли ?
GaletoD, надявам се да ти е поне малко в помощ пътеписа и ако ходите в Бали да си изкарате супер Simple Smile.
Честно да ти кажа не си спомням как беше името на аутлета, а и ние ходихме все вечер късно, когато е тъмно и кой да ти гледа надписи. Ако толкова е важно мога да звънна на Косьо да го питам да ми каже Simple Smile
Hubavata Jiji  Hug, много се радвам, че сте прекарали чудесно в Бали и Сингапур.
Ако ти се разказва и показва може да ни разкажеш актуалните си впечатления от двете страни. Ще бъде интересно предполагам на всички, на които им предстои пътуване в Югоизточна Азия, а и на такива като мен, които вече са били там, но все още се интересуват от тази дестинация Simple Smile

# 280
Здравейте, можете ли да дадете контакти на Косьо, защото планираме кратко пътуване до Бали, затова предполагам, че "наш човек" ще ни е много полезен.

# 281
И аз се интересувам

# 282
Пратих Ви контакти на лични и на двете.

# 283
Много благодаря за контакта. Аз имам още един въпрос: ние организираме сами, имам предвид аз и съпругът ми, нашето пътуване до Тайланд, Бали, досега сме били само в Европа и честно казано малко ми е притеснено. Мислите ли, че е безопасно да пътуваме сами? 

# 284
  • гр.София
Обикновено едно пътуване започва с подготовката му, преминава през самото пътуване и завършва със споделяне на преживяното.
Нашето Югоизточно азиатско пътуване започна на 22 септември 2012год., когато закупих самолетните билети до Сингапур. Продължи с пътуването до Истанбул, Сингапур, Малайзия, остров Ява и остров Бали от 8 до 30 март 2013година. И завършва сега с публикуването на последната част за остров Бали от пътеписите ми Записки от Екватора.
Или обобщено накратко, нашата Югоизточно азиатска обиколка продължи близо 30 месеца.
Истинско удоволствие, което за мое съжаление завърши.
Остават разбира се споделените спомени, деветте части на Записките с над 500 снимки и 30 видео клипа и желанието на всеки един от нас да открие някъде по света своя желан рай. Дали това ще се случи зависи единствено и само от нас и мечтите ни. Надявам се последната част на пътеписа ми да успее да Ви помогне да сбъднете малка частичка от мечтите си и да пожелаете да откриете рая за себе си... Simple Smile
http://rojetravel.blogspot.fr/
Здравей, прочетох и разгледах снимките с удоволствие, това ще е първото за 2017 година, което означава че ще имаме една година да се подготвим  Simple Smile сега малко въпроси да задам Simple Smile
1. Ще планираме за февруари / март тъй като тогава според теб е най евтино нали ?
2. Ще планираме по твоя маршрут през Истанбул после Сингапур ,  може ли линк (ако разбира се има като на уизеър) на сингапурските авиолинии по дни на полети и стойност на билети? Кога е най изгодно да се купят билетите за самолет?
Другите въпроси по натам като се ориентирам за времето Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт