О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 815
  • 453
  •   1
Отговори
# 300

Благодаря. Екскурзиите взех от посрещащата агенция. Но в Бали е много разпространено наемането на кола с шофьор за определено време. Аз нямах време да търся други предложения (може би има и по-изгодни), но още от аерогарата е пълно с брошури на агенции, които предлагат различни екскурзии. Някои предлагат и само коли с шофьор.  В хотела ми предлагаха малко по-скъпа кола но за 8 ч., а аз исках за по-малко. Ако ползвате такси, сините са с най-добри условия. Мисля, че се казват "Синята птица". Така поне разбрах от другите от групата, които ги ползваха.
Благодаря! И само да попитам за хотела, който съм букнала за сега поне, Ayodya, какво е вашето мнение, защото сега почнах и този Nusa Dua Beach Resort да гледам и се чудя кой от двата?

# 301
  • София
И Ayodya е много хубав хотел. Но в него не съм спала, а само го разгледах и обядвах. Там има значение коя стая сте избрали. Най-ниската категория е леко с по-малки легла сравнение с "гранде" и по-малка квадратура. Е разбира се не е маломерна стая, все пак мисля, че беше над 30 кв.м. А следващите категории, ако помня добре, имат включен мини бар. Иначе територията ми хареса. Обядът ни беше в а ла карт ресторант и беше вкусен. Така, че ако Ayodya ви е "на сърце" аз го препоръчвам, с уговорката, че не съм била настанена там. Но от цялото ми пребиваване в Бали съм с много добри впечатления от хотелите в Нуса Дуа.

# 302
Здравейте, през декември и януари ще бъдем на Бали за 1 месец. Ще бъдем в Нуса дуа, Убуд, Амед и ми се иска на още едно място да останем за 5 нощувки. Как ви се струва Семиняк? Приемам всякакви идеи Simple Smile

# 303
  • София
Здравейте, през декември и януари ще бъдем на Бали за 1 месец. Ще бъдем в Нуса дуа, Убуд, Амед и ми се иска на още едно място да останем за 5 нощувки. Как ви се струва Семиняк? Приемам всякакви идеи Simple Smile
На мен добре ми се струва. Там изкарахме една седмица във вила с басейн, а с кола под наем обикаляхме острова. мястото е много оживено, но то на целия остров е лудница. Simple Smile Приятно изкарване.
тук бяхме http://www.booking.com/hotel/id/four-s-villa-at-seminyak-squere. … total;ucfs=1&

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 18:09 от Циндил - Пиндил

# 304
Пътувам другия месец и за първи път съм адски неподготвена. Заедно ще сме 3 семейства и този път оставих организацията на тях. Ще бъдем в Убуд и Санур. Как се предвижвате на острова - рент-а-кар, скутери, гидове или?

# 305
  • София
Пътувам другия месец и за първи път съм адски неподготвена. Заедно ще сме 3 семейства и този път оставих организацията на тях. Ще бъдем в Убуд и Санур. Как се предвижвате на острова - рент-а-кар, скутери, гидове или?

Моят съвет е за наемане на кола с шофьор. Първо движението е лудница, второ няма добре обозначени пътища и за да се стигне до някоя забележителност си е приключение и трето често шофьорите са и гидове и могат да ви покажат интересни места. Peace

# 306
А тези шофьори и гидове как ги намирате?

# 307
Единият вариант е да попитате на рецепцията на хотела. В нашия случай ползвахме българин живеещ на Бали, но специално от него не бих казала че сме безкрайно доволни - беше по-скоро шофьор, отколкото гид. Напоследък се зачитам във фейсбук страницата на друг наш сънародник живеещ там, той ми изглежда доста по-ангажиран с това да те запознае с местните нрави и е добър разказвач. Не споменавам името нито на единия, нито на другия, за да не се приеме като реклама  Laughing

# 308
Единият вариант е да попитате на рецепцията на хотела. В нашия случай ползвахме българин живеещ на Бали, но специално от него не бих казала че сме безкрайно доволни - беше по-скоро шофьор, отколкото гид. Напоследък се зачитам във фейсбук страницата на друг наш сънародник живеещ там, той ми изглежда доста по-ангажиран с това да те запознае с местните нрави и е добър разказвач. Не споменавам името нито на единия, нито на другия, за да не се приеме като реклама  Laughing
И аз бях много разочарована от "единия" наш сънародник организиращ екскурзии на Бали. За 1 човек цената му беше около 60-80 евро за 8 часа. Там на място, на рецепцията на хотела им казахме, че искаме някой да ни разходи и ни изпратиха частно такси с местен, който за 50 долара, ни разкарва от 8:00 сутринта до 9:00 вечерта, като отбиваше по такива места, които само те си знаят и караше по странични пътища, за да избегнем задръстванията. Ако се бяхме пазарили щеше и за по-малко пари да ни развежда, но и това беше ОК.

# 309
Благодаря много.
А как може да се организира трансфера от едно населено място до друго?

# 310
Наемете си скутер, няма по-забавно преживяване. В същото време удобно и в пъти по-евтино и бързо от кола, в която ще си отвисите в задръствания. Мисля, че 7 лв на ден беше наема на скутер. Simple Smile

# 311
Ехаааа, това за скутера е чудесна идея, но ние искаме да се придвижим във вътрешността.

# 312
Върхахме се преди 20 дни. В крайна сметка се придвижвахме с шофьор. Цената за 8 часа беше 600 хил. рупии, което е 50 $. Скутери не ни дадоха, а пробвахме на поне 10 места. Искат международна книжка! Ако не си си изкарал такава в бг , цената е 60$ на човек и цял ден загуба на време в Денпасар, където ще ти проведат нещо като изпит.Книжката е за период от 1 месец, ако престоят ще е повече трябва да се повтори процедурата.
elle2 честно да ти кажа с оглед огромния трафик и това, че видях 2 тежки пребивания със скутер буквално пред нас, съм на мнение че да обикаляш острова така си е чиста лудост. Може би ако се придвижваш в едно населено място е ок, но от Нуса Дуа до северната част на острова би било смазващо преживяване.

# 313
А иначе хареса ли ви?

Шофьор от къде си намерихте?

# 314
Шофьор може да намериш и от улуцата. Всъщност не е нужно да ги търсиш, те сами те намират. Ако ни допадне му взимахме телефона и на следващия ден му звъняхме лично. Ако има ангажимент праща негов приятел и така по веригата. В къщата, която бяхме наели имаше телефон и звъняхме от него, а в дните които бяхме в хотел - звъняха от рецепцията.

Общи условия

Активация на акаунт