О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 713
  • 453
  •   1
Отговори
# 150
Роже, благодаря за снимката  Simple Smile Съжалявам за фотоапарата ти! Можеш ли да ни препоръчаш кои храмове е добре да видим? Мисля си, че Tanah Lot е задължителен, но можем ли да предвидим кога са приливите и отливите  #Crazy. Pura Luhur (Uluwatu) е другият храм, който е много известен.
Третият, който съм харесала е Pura Ulun Danu Bratan. Намира се на езерото Братан. Струва ми се малко далечко и ако се сещате с какво можем да го комбинираме ще ви бъда благодарна. Вероятно ще е бъде по-лесна дестинация, когато сме в Убуд. Ето и снимка на храма.

# 151
  • София - Бургас
Moareyn  И трите храма, които изброяваш трябва да се видят! Задължително при езерото Братан, този е от най - красивите /според мен/ Simple Smile Танах Лот също и още един, който не споменаваш, но е храмът - майка - Бесаких  - Besakih temple много е голям и красив, заслжава си. Мисля, че спомена, че 10 дни ще сте в Бали, достатъчно време имате, за да видите всичко Peace

# 152
  • София
Роже, благодаря за снимката  Simple Smile Съжалявам за фотоапарата ти! Можеш ли да ни препоръчаш кои храмове е добре да видим? Мисля си, че Tanah Lot е задължителен, но можем ли да предвидим кога са приливите и отливите  #Crazy. Pura Luhur (Uluwatu) е другият храм, който е много известен.
Третият, който съм харесала е Pura Ulun Danu Bratan. Намира се на езерото Братан. Струва ми се малко далечко и ако се сещате с какво можем да го комбинираме ще ви бъда благодарна. Вероятно ще е бъде по-лесна дестинация, когато сме в Убуд. Ето и снимка на храма.
]
Moareyn, не съжалявай за фотоапарата. той беше резервен Peace.
Носехме го специално за по екстремните неща. Аквапарковете и рафтинга. Очаквахме да го намокрим и затова, че не съжаляваме, само снимките изгубихме ама  Simple Smile
В Бали има толкова много храмове, че ако решите да гледате много от тях може да не Ви стигнат и 10 дни, но ако сте любители на храмовете -супер, попаднали сте на точното място Simple Smile.
От цялото ни пътуване в Индонезия ние държахме да видим 5 храма.
Два от тях бяха на остров Ява и те бяха най-страхотните, които видяхме по време на пътуването ни.
Прамбанан и Борободур- наистина грандиозни, не напразно Борободур е едно от новите чудеса на света.
Затова и не съжаляваме, че минахме повече от 5 000 км. за 24 часа, за да отидем за един ден от КЛ до Ява и да се върнем пак в КЛ.
На Бали най-известния, голям и според мен задължителен е този, който Калея ти каза - Храма майка Бесаких. Огромен е.

Ние бяхме в него по време на един от най-големите им религиозни празници Галунган и не мога да ти опиша какъв народ беше. Ето само един от няколкото паркинга, които бяха препълнени от мотопеди, за да разбереш що за народ е било, за колите са отделно. Но ако трябва да видиш един храм в Бали, това е за мен храма Peace

На Танах Лот ние бяхме следобед, защото искахме да хванем залеза в океана. Наистина приказно красиво.

Бяхме там към 16,30 часа и си беше отлив.

Обиколихме всичко, снимахме залеза и прилива започна след това.
Другият храм, който ми направи впечетление бе Pura Tirta Empul, хиндуистки храм, известен със светената си вода.

Построен е през 10 век и хората там отиват, за да се пречистят и  се къпят във водата.

Други известни и популярни храмове, които можете да комбинирате в ходенето до Besakih Temple в един Full Day trip to Besakih Temple, са  Pura Desa Puseh, Pura Gunung Kawi Sebatu, Pura Kehen, Pura Penataran Sashi Peace
А ходенето до Братан също можете да видите доста храмове и да направите един целодневен тур, обхващаш  Lake Bratan & Ulun Danu Temple, Taman Ayun Temple, and Tanah Lot Temple  Peace

Още храмове искаш ли Joy hahaha

# 153
Някой по-напред беше питал за дайвинга на Бали. Първо трябва да сте сертифицирани за гмуркане с бутилка, т.е дайвинг а не шнорхелинг. За препоръчване е да изкарате курс предварително в БГ най-малко заради езика, и според сезона все пак е добре да направите ако имате възможност и някое и друго гмуркане след курса, за да се чувствате малко по-сигурни.
За не особенно опитни дайвъри най-доброто място е Туламбен и кораба Либърти, ~2 ч е пътя. Красив риф в който се е превърнал кораба, в по голямата си част не е на голяма дълбочина. Много релаксиращи и спокойни гмуркания в супер топла вода Wink На север - Менджанган не си струва да се бие толкова път, защото гмурканията там са малко на късмет. Може и да е добре, но може и нищо да не видите.
Нуса Пенида е страхотно място, основно за манти и мола -мола /риба Луна/ в сезона - Юли/Август само че за опитни дайвъри. Има силни течения, дори мин. година беше затворен за известно време заради 2 смъртни случая. Чандидаса също е на около 2 ч. път от Денпасар с хубави дайв сайтове, но със супер силни течения и точно определено време на влизане ~ 7 ч. сутринта, т.е трябва да спите там предишната вечер. Може да се комбинира спане в Туламбен и на следващият ден гмуркане на Чандидаса по пътя към Денпасар, те са в една посока. Всякакви други гмуркания в района на хотелите и на едно пристанище /от там тръгват лодките на Нуса Пенида/ , сега му забравих името са пълна боза...
След последното /поредно Wink/ ходене на Бали мин. лято мога да посъветвам категорично да отсядате в Убуд, ако искате да усетите духа на Бали и да не се разочаровате от мизерията, тълпите от туристи и др. подобни ''туристически придобивки'' които за съжаление развалят о-ва през последните години.

# 154
Уоу! Доста хора е имало! Страшно много ви благодаря за коментарите! Опитвам се да подредя в главата си какво да посетим, правим през тези 10 дни и е адски трудно  Shocked Толкова много места и атракции! Освен храмовете, рафтинга, слончетата, маймунките...нещо задължително е ромнатична вечеря на плажа и спа пакет за двама. Приятелят ми ще има рожден ден и искам да го изненадам с нещо специално. Докато се рових попаднах на тези спа процедури http://www.ayanaresort.com/en/spa/spa_on_the_rocks/ Но след като видях цените....  doh Crazy
Имате ли идея за някое хубаво място, където можем да се насладим на спокойствие и спа процедури ..на по-достъпни цени?  newsm78 Знам, че сигурно ще кажете, че предлагат навсякъде, но това прави изборът още по-труден.

# 155
Уоу! Доста хора е имало! Страшно много ви благодаря за коментарите! Опитвам се да подредя в главата си какво да посетим, правим през тези 10 дни и е адски трудно  Shocked Толкова много места и атракции! Освен храмовете, рафтинга, слончетата, маймунките...нещо задължително е ромнатична вечеря на плажа и спа пакет за двама. Приятелят ми ще има рожден ден и искам да го изненадам с нещо специално. Докато се рових попаднах на тези спа процедури http://www.ayanaresort.com/en/spa/spa_on_the_rocks/ Но след като видях цените....  doh Crazy
Имате ли идея за някое хубаво място, където можем да се насладим на спокойствие и спа процедури ..на по-достъпни цени?  newsm78 Знам, че сигурно ще кажете, че предлагат навсякъде, но това прави изборът още по-труден.
Ха, просто прекарайте вечерта на терасата на бара на Аяна ризорт - уникален е и със сигурност ще го запомните Wink Малко е далечко от всякъде, но си струва пътуването. Сетих се, че не приемат резервации  Confused

# 156
  • София
mi6i e абсолютно права!  Peace
Рок бар Ayana Resort& Spa е един от най-добрите рок барове в света на едно приказно красиво място, високо на скалите над Индийския океан Simple Smile
Празнувахме там рожден ден и беше невероятно като изживяване.Цените са малко по-високи от другите заведения, но си заслужава изцяло. Трябва и по-рано да се отиде, защото местата много бързо свършват и  ако искате да влезете, най-късно до 17 часа трябва да сте вече на опашката от хора.
Уникален бар на уникално място! Това е една от няколкото тераси, на която е разположен бара

Панорамата е неописуема

Залезът, който там се наблюдава високо от скалите е невероятно красив

ако се сгорещите можете да се разхладите в инфинити басейна на бара

а до самия бар се слиза с този асансьор

# 157
E, добре! Навихте ме Grinning Grinning Grinning Grinning
Роже, както е тръгнало..ще повтарям твоята програма  Mr. Green

# 158
  • София - Бургас
mi6i HugВърви ми на теб Simple Smile От два дни чета постовете ти за Малдивите... Heart Eyes Няма как да не спомена /макар извън темата/, но след като те виждам сега  и тук, /развълнувах се/, да ти кажа..замсилила съм нещо, ако стане - ще ти пиша..Simple SmileДоста дълъг им е дъждовния сезон, което ме притеснява, а ми се иска да е за м. май...Но пък ти казваш, че сте били септември и врмето е било чудесно, явно ще е до късмет.. Thinking
/Извинете за отклонението/ Flutter

# 159
  • София
roje22 Благодаря, че ни връщаш в хубавите ни пътувания. Отново страхотно представяне, не ми остава време да пиша, предпочитам да те чета......

# 160
Извинявайте, ако започна да досаждам с много въпроси  Blush Колко похарчихте, в Рок бара? Трябва да предвидя колко пари да отделя.  Money
Между другото основиня  съвет, който чета във форумите, че ако искаме да седнем на хубава маса трябва да бъдем на опашката към 3 часа.  newsm78 Бара отваря в 4. Вие в колко часа бяхте там ?

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 10:35 от Moareyn

# 161
Роже, а бяхте ли им казали предварително, че имате рожденик?

# 162
mi6i HugВърви ми на теб Simple Smile От два дни чета постовете ти за Малдивите... Heart Eyes
Както един клиент веднъж каза ``Всички пътища водят към Вашата фирма`` Laughing За да не спамиме темата само ще ти кажа, че последните години времето на Малдивите до към средата на май е ОК, т.е дъждовният сезон се е поизместил. С промените в климата напоследък е доста трудно да прогнозираш какво време ще те изненада...На нашето последно пътуване уж 40 градуса трябваше да е, ама нъцки - такъв студен вятър ни брули през по-голяма част от времето Confused
Moareyn ние лично ходихме вечерта и беше супер. Нямаше такива тълпи, каквито явно по залез, избрахме си маса, която ни хареса. Бара, а и самият хотел са осветени страхотно вечерта.
Аз не помня точно какви бяха цените, но за масата която си избрахме искаха да имаме задължителна консумация за някаква сума, която не помня колко беше, но  не беше нищо стресиращо.

# 163
  • София
Извинявайте, ако започна да досаждам с много въпроси  Blush Колко похарчихте, в Рок бара? Трябва да предвидя колко пари да отделя.  Money
Между другото основиня  съвет, който чета във форумите, че ако искаме да седнем на хубава маса трябва да бъдем на опашката към 3 часа.  newsm78 Бара отваря в 4. Вие в колко часа бяхте там ?

Moareyn, въобще не се притеснявай. питай си спокойно, нали затова е форума.
Имаш две възможности за бара. Едната да отидеш след 21 часа и да намериш свободни места без да чакаш на опашката.
Но за туриста това не е добрата опция, защото се лишаваш от гледките на светло и трудно би се ориентирала в обстановката. Затова и пред бара има опашки от рано.
Ненапразно казвам ОПАШКИ, защото те са две. Едната е за хората, които са от хотела. И те преминават без да чакат ред, веднага ги пускат долу. И другата е за тези, които не са гости на хотела. И тя е наистина стряскаща Grinning
Наистина най-добре е да отидеш към 15 часа най-късно, за да си спокоен, че ще има място.
Лошото е, че чакаш за асансьора на една открита поляна и слънцето толкова силно грее, че раздават големи чадъри от охраната, защото съществува реалната опасност да припаднеш от жега. Долу в бара раздават от същите огромни чадъри за дъжд, защото слънцето просто те опича Joy
Ние отидохме някъде около 16,45. Пред нас на опашката имаше  около 20-30 човека.
Наредихме се на опашката, чакайки си реда за асансьора и всъщност като слязохме с него долу всичко беше вече заето. Било е около 18,00часа. След около 40 минути беше залеза. Най-добре е да отидете по-рано и да разгледате спокойно хотела. той е много красив и с голяма територия. И към 15,15-15,30 най-късно да сте на опашката.
Това с асансьора е много хитро измислено, защото като свършат местата и просто не го пускат. стоиш горе и чакаш- така не се образуват навалици  в бара и хората са спокойни.
Долу като излезеш от асансьора има рецепция с две момичета.
Отиваш при тях и те те настаняват. Има места на маси и също така можеш да стоиш прав на високи бар плотове без столове и да си пиеш питието.
Всъщност ние почакахме и там десетина минути, за да се освободи маса.
Не сме казвали, че празнуваме рожден ден, защото или има места , или не и тях не ги интересува защо си отишъл. Като седнахме бяхме само двамата, а чакахме още едни наши приятели. Те дойдоха към 20 часа, казаха, че им пазим места на нашата маса, но не ги пуснаха,  а си изчакаха реда на опашката за асансьора и чак като слязоха долу ги пуснаха без ред при нас.
Не сме плащали задължителна консумация. На площадката, на която ние бяхме масите бяха свободни от такава. Може би Миши са били на друга тераса, на която плащаш задължителна консумация. Ние пихме мартини и минерална вода.
Малкото мартини- 50 грама струваше 13 долара, а бутилка минерална вода- 0,5л. - 9 долара.

# 164
Мисля,че е напълно безсмислено да влизаме в полемики,относно личните си впечатления от този отстров - в крайна сметка е нормално, всеки да види нещата  по свой начин и,също така е нормално преживяванията ни да са както положителни,така и отрицателни, но и не съм съгласна някой да налага своето само положително мнение като миродавно при подобни пътувания. Аз не налагам моето, не знам кое Ви кара да мислите така .
..........................
Мисля, че подобни теми са именно за това,човек да може да прочете както хубавите неща,така и лошите, а те са факт извън райските комплекси и да знае какво да очаква, ако е влезнал именно,за да си създаде някакви представи. Но пък с времето, доста от негативните емоции избледняват,за сметка на хубавите и може би сте прав,че е по-добре да не се съсредоточаваме върху тях  Peace.

Не ми се чете подробно темата от начало, но си много права с казаното тук. Хотелските комплекси  далеч не са реалността, особено в Бали.
Местните са много обикновени и елементарни хора, усмихнати и малко глупави. Но те самите МРАЗЯТ хората от Ява и Джакарта, които идват с колите си и огромните си семейства. За 5 дни сменихме 4 различни шофьори + бяхме на гости в 2 местни семейства + говорихме с персонала и GM на 3 хотела ( Viceroy, Four seasons и нашия Berry Amour ) и на Спа центъра, който посетихме. Нямаше някой да не се оплаче от идващите и спящи по плажа и в колите си индонезийци от Ява и Джакарта. Те са мюсюлмани и това е още една причина балийците да не ги харесват.
По нова година действително беше пълно с такива, но може би не е било когато другите преди теб и мен са посещавали острова. Проблема на много хора е, че отиват някъде преди 1-2-3 год, но продължават да мислят, че имат обективно мнение за всичко.
Нещата се променят, така както са се променили в Слънчев бряг от миналото лято до сега Simple Smile. Има нов страхотен път (платена магистрала) от Нуса Дуа до летището. Вижда се от въздуха и е уникален, защото е над водата. Местните не го ползват, защото е платен - следователно за тях е скъп. Ползват го туристите предимно към момента. Така Нуса Дуа в последните 2 месеца се свързва супер бързо е лесно с летището, Джимбаран и Кута. Това може да е полезно на хората, които обмислят избора на този курорт.
Препоръчвам на всички, които ще пътуват натам, да четат предимно от интернет "свежа" информация, а не от форума неща от преди година - две. Това е място, което се развива ужасно бързо с навлизащите руски пари и австралийски и новозеландски туристи.
Бали определено не е един хотел или един-два храма. И определено не е рая под небето, за мен!

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 19:33 от poporopo

Общи условия

Активация на акаунт