Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 987
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • на североизток
Oooo, да!!! Това е килимът за Визи Peace Забележи само в края какви цветове има  Wink , аз мислех, че са случайни на снимката в нашия сайт, но тук се вижда по-добре Wink Освен това имаш и възглавнички 1 и 2 в точните цветове на стената...А може и едно такова да метнеш пред леглото, дори и в другите му цветови варианти. Този плат пък много напомня за лампите ти, а към него има и интересен килим и възглавница.

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 10:23 от iv4i_79

# 106
  • Австрия

На мен идеята килимът да бъде в черно и бяло ми допада много, тъй като ще стои завършено и в хармония с черно-бялата лампа на точки и черно-белите пердета на вертикално райе. И понеже те са с различни шарки, предлагам и килимът да бъде с различни от тях фигури.

+1. Все си мислех (и все изникваше нещо... хм, някой  Laughing) да запиша глас за идеята на Визи още в началото. На мен ми харесва  Simple Smile Пък.. като гледам, Визи го е доказала почти и на практика  Peace

# 107
Хм, Визи, на теб бялаото ти стои ужасно, а за мен е идеалния вариант. И на фотошопа на Ема го харесах, и на твойто показно. Аз него бих избрала без да се замислям.

# 108
Аз да ви кажа , вчера поръчах килима си
ето този

Леко се притеснявам колко е червено червеното... Thinking Но утре ще видим, като дойде!!!!!!!!

# 109
За къщата  - гледам ви, че ...

Подкрепям с две ръце Peace
Една къща преди да е впечатляваща с размери и оригиналност, трябва да е удобна, практична и уютна.
Просторна всекидневна част и нормални спални/стаи от 15 до 20 квадрата за мен е оптималното решение. Спалня под 10 квадрата е прекалено малка, над 20 кв.м. е безсмислица. Имам такава, влизаме само да спим в нея, рядко се случва да се заседя сама там. Детските също не е нужно да са с размерите на гарсониера. Докато са малки, децата се търкалят и играят главно в краката на родителите си, т.е. пак в хола, а като пораснат - рядко се заседяват в стаите си Wink На практика остават само някакви си две-три години, в които наистина ще се ползват пълноценно тези стаи.

За показаната детска бих избрала нещо по-светличко за килим. Бяло, кремаво, бледожълто. Чернобялото ми е силна комбинация на мен. Стилно, но недетско някак. А чернобял килим в комбинация с чернобелите завеси и 3-те чернобели осветителни топки май става в повече.
Колко е голямо детето?  

# 110
За къщата  - гледам ви, че се хвърляте на огромна площ.
Така е.Обаче мисля,топла жилищната площ макс 240 кв.Останалото гаражи,сервизни помещения и т.н.няма да се отопляват.А конкретно за топлото и климата,съм решил термопомпа.Може да се отоплява и басейн ако реши човек..

# 111
Аз гледах проекта ти, eksipnos, но не загледах площите как са, сега ме мързи да се връщам. Направих си извода от споменатата от теб кухня от 30кв, после Богиня наддаде с 40- 50 кв хол, като спомена отделна трапезария и така като се подкара определено няма да се събереш в 240кв. Може би неправилен и прибързан извод си направих, ама побързах да се обадя, защото немалко хора пропускат този момент - че после тая къща трябва и да се топли и чисти, не е само веднъж да се напънеш (финансово) да я посториш, ами тя през годините ще гълта още маса пари.
За кухнята конкретно - сигурен ли си в тези 30кв? Защото аз много съм мислила за мен и май съм решила, че нещо от сорта на 15кв би било идеално. Всички възможни уреди и удобства ще се съберат, простор ще има, без да се прекалява с излишна площ, излишна с оглед на поддръжка. Изобщо гледам някаква среда да гоня - просторно, но и ако се наложи да е възможно да се обслужва без персонал.
За себе си съм мислила и за 40кв дневна, максимум до 50, но в нея и хол, и трапезария, и нещо като библиотека - всички възможни дневни кътове. За спални 20кв само за основната спалня бих, иначе за детска 15кв, а за гости даже по 12кв. Основната, в това число и дрешника, ако ще е отделна квадратура дрешника дори 15кв бих я направила.

За височината на таваните мислил ли си?  Аз съм правила планове за спални, кухня, коридор да са по 2,80, а за дневната да е 3,50 или 4м.  Thinking  Последното е съвсем фантазьорска работа, ако включа практичната част на мозъка си...

За баните да кажа какво съм мислила - не бих направила бани по 2кв, както са в новото строителство или по 3кв, както са в по- старото, а да речем от сорта на 4-5кв. Много ги харесвам баните по 10- 15кв, но в тези размери зимата задължително ще искат отопление, а и много чистене...

И последно, аз мисля за къща на един етаж! Дневната я виждам по средата, от едната ѝ страна кухня с килер, гараж, малка баня/тоалетна. От другата страна спални с бани, като за дневната да са залепени баните и после спалните, т.е. между спалните и дневната да има 2 стени и помещение, за да се получи буферна зона между дневната и нощната част. Т.е. ако някой иска да спи, а друг да купонясва да има рахат и за двете страни. Съответно буферната зона може да е дрешници, коридори, каквото и да е, но да е с неутрално предназначение (неутрално с оглед на произвеждане на шум).

Оп, пропуснах и някое скромно перално помещение, може би около кухнята и тамошната баня. Задължително перални и сушилни, кошове за пране отделно от кухнята. Пак 4-5кв ще са ми достатъчни.

# 112
Като съм започнала да се изповядвам, да покажа и как си представям дневната на моята къща. Значи, нали ще строя и обзавеждам в мид сенчъри модерн, това е категорично  Wink   Laughing  Та дневната, която ще е в средата на постройката и ще е видимо по- висока от останалите стаи си я представям с две големи цели стени в прозорци, като едната страна е право на юг, а другата е право на север. Помещението ще е нещо такова

Без спалнята на второто ниво, в моя случай. Обзавеждането - в едната четвърт трапезария, в другата чевърт мека мебел, в третата четвърт библиотека с кресло, лежанка, подов лампион..., четвъртата не съм я измислила - или средна масичка с две кресла или нещо друго.
На север ще се отварят огромни врати и ще става като патио към градината за лятото - естествена прохлада, от юг ще напича мощно зимата и ще топли добре, освен това и там градински кът и врати за есенно- зимните- пролетни хладни месеци, когато на човек пак ще му се показва навън.

# 113
Абе, ще има да дзиндзикаш зимата в тази дневна, но инак - да, хубаво си я намислила Grinning

# 114
Това е моята дневна.  Mr. Green

# 115
Абе, може и да не дзиндзикам, срещу 2 000лв на месец за ток...  Laughing  То затуй е мечта, нали писах, но пак да напиша - аз къща не строя и няма да строя. Нищо, че една вечер в леглото се борех с проблема как да разположа спалните, че източното слънце да не бърка в очите сутрин, а западното да не прави стаята на сауна лятно време, точно преди лягане...   Laughing

# 116
Дръвчета!? А щом ще ти е едноетажна къщата, може и буйни храсти да ти свършат работа Wink

# 117
  И аз имам съвсем точна представа как да изглежда мечтания дом (в моя случай апартамент), ама на - няма го  Mr. Green

# 118
Мечаната къща охо-о-о Laughing ферман мога да напиша, но засега е само в мечтите ми, и понеже ще бъде в едно градче в планината си я представям така

И предложение за pina, 1. и 2.

# 119
Визи, прочетох те, разбрах идеята ти за килим черно и бяло, свикнах с нея и вече ми харесва.  Laughing Hug Hug Ето тук намерих да видиш горе-долу как изглежда първоначално избраният от теб  килим  в детска стая.
Това е още едно  предложение от мен. Embarassed

... Нищо, че една вечер в леглото се борех с проблема как да разположа спалните, че източното слънце да не бърка в очите сутрин, а западното да не прави стаята на сауна лятно време, точно преди лягане...   Laughing

Чак за такива неща не съм се замисляла.  Laughing

Ако трябва да избирам между отделна кухня, трапезария и дневна и слетия вариант, бих избрала втория. Много ми е удобно да готвя и да гледам/слушам, не само телевизия, ами и децата.  Grinning Живели сме на различни места, с различно разположение и най-неудобното нещо ми е била отделната кухня. Чувствах се като на заточение там.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт