Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 962
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
От няколко дни ви чета..СТрахотни теми има в този подфорум.Браво.
След една-две години живот и здраве,почвам строеж..
Спрял съм се на това..

http://www.mirela.bg/imoti/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2% … -offer127178.html
Като ще има известни промени разбира се..За вътре,обаче много се колебая,какво що как..
Искам нещо такова

Това ли имаш предвид? При мен картинките не се отварят. Има само линк към къща в Аврен. Ако смяташ да я преустрояваш... доста работа ще имаш.

# 91
Линка за къщата е този.Освен приложените снимките има и арх.план.
По него мисля да действам с известни преустройства...Просто си блъскам главата вече цяла година точно над това..
А иначе самата къща като екстериор горе-долу ми допада.
За протокола..Въпросната къща лани беше 350 хил.евра #Crazy...Ма гледам..свали ли са цената..Ако до догодина падне под 200,може и да се замисля,макар,че мястото е малко,а и ще тряя доста работа по преустройство и мебелиране.. newsm78 ..Па си ми е и мерак,да си я дигна от основи.

# 92
  • Варна
Екси, ако имаш възможност, въобще не поглеждай към този КОШМАРЕН, НЕДОМИСЛЕН, абсолютно АМАТЬОРСКИ план. По-голяма простотия рядко се вижда. Какъв е смисълът да строиш къща, за да живееш в същите кутийки като в града? Само за ориентир ще ти кажа, че стандартът за хотелска стая е 24кв.м. Аз по-голямо помещение от почти 20кв.м във въпросния малоумен план не видях.

Да не си и помислил да даваш и лев за въпросната малоумщина Close

Това е книгата, която много ми помогна и ориентира, когато имах желание да строя. http://www.amazon.com/Big-Book-Traditional-House-Plans/dp/1931131732
Има варианти на всякакви къщи, с малки схеми за ориентиране. При настояване всеки един архитект може да си спести малко работа и да ги мащабира според твоето РЗП.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 21:02 от Приятно ми е - Богиня!

# 93
Ми...Двете спални дето са със самостоятелен възел и дрешник са големи над 20 кв.Другите две са малки,по 14-5,ама па те са за гости newsm78..
Обаче дневна,кухня и трапезария е отврат Twisted Evil..Искам кухня поне 25-30 кв,още толкоз трапезария и 40-50 кв.дневна..Аз съм се чудил тоя архитект..Такава малка кухня,на къща с 4 спални Shocked
Ми тва ако се напълни с народ,няма къде да им се сготви,нито пък къде да се яде нормално.Не че съм с голямо домочадие...Само аз и чавето сме..Ма един ден,знае ли човек..А иначе винаги посрещам много гости с преспиване и сега често у дома става лудница..Па представям си и дворче с цър-пър..Нема да мога да се отърва от гости Mr. Green...ТОзи план разбира се ще претърпи много промени,но в общи линии нещо такова искам.Предната веранда ще е от край до край,а не както е по плана.. Само тая врътка с кое къде да е от въпросните помещения..Кухня,трапезария..Чудя се..
Иначе и на мен ми се иска да се"развихря"на терена,просто щото няма смисъл да гоня височина..Два декара са предостатъчни.А и лицето към ул.е предоволно.. newsm78
Ма па архитекта ме убеждава да пестя терен и да зидам във височина..Нещо което определено не искам.Ма той и архитекта е един...Аверче,съвестен,обича си работата,ма му дай само бизнес сгради да проектира.Обаче дума не дава да се издума,друг да свърши работата Mr. Green

Мерси  за линка... bouquet

# 94
  • Варна
Не се разгръщай във височина Peace Ако поръчаш книгата и огледаш внимателно плановете, ще се убедиш, че си прав. И архитектчето ще е доволно - само ще нагоди избрания от теб план към терена.

# 95
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
eksipnos , дай си сметка, че тия с къщата, за цър-пър и да си готвят са си направили втора къща в двора - въпросната възрожденска механа.  Wink Та кухнята в основната къща е проектирана само за кафе и сутрешна закуска. Аз не разбрах, при положение че планът на основната къща не ти харесва, защо се стремиш към нещо такова и я даваш за пример? И да ти кажа дневна-кухня-трапезария не е отврат. Живея в такова чудо и ми харесва. Иначе едва ли щях да съборя стените дето ги разделяха.  Wink  Малко попрекалих и с включването на коридора в това, но ... някой ден може да прекроя отново малко. Grinning

# 96
Линка за къщата е този.Освен приложените снимките има и арх.план.
По него мисля да действам с известни преустройства...Просто си блъскам главата вече цяла година точно над това..

Аз не бих си построила къща с толкова диагонални стени и чупки - първо ми е грозно, второ е кошмар за обзавеждане. Няма лукс на обитаване в триъгълно помещение, и както са казали момичетата преди мен - в малки кутийки. Ама такива къщи съм виждала, потрошени луди пари, огромни, обзаведени скъпо и прескъпо и целите на стайченца. Къщата предполага простор - точно така - голяма кухня, голяма трапезария и дневна. Основната спалня също голяма, с голяма баня, с дрешник. Спалните за гости - там може някой компромис, ама все пак да не бие много на очи разликата  hahaha.
Аз цял живот си мечтая за огромна кухня с маса за 12 души в нея, ама на - пусти късмет - пак къща кутийка ми се падна.... В апартамента обмислям дали да не ликвидирам хола, и да преместя в него кухнята? Проблемът е само във връзките за водата  Mr. Green

# 97
http://linarinsky.blogspot.com/страхотни бебешки стаи. и нашата е от там , но не мога нещо да кача снимки

# 98
# 99
Много ми хареса тази закачалка:

Скрит текст:

Смятате ли, че ей такъв шкаф за коридор изработен от ПДЧ ще издържа 80 кг човек да седне да си обуе обувките? Дали ще е достатъчна една перпендикулярна плоскост по средата за опора? Ако да - колко поне трябва да е дебела ПДЧ плоскостта, която ще е основа на "пейката"?

# 100
Дорис, Венелина, много се радвам, че ви харесва Blush! Благодаря Hug!

За килимите, Дорис - и двата ми харесват, но ако трябва да съм честна вторият никак не си го представям у нас. Blush Първият има нещо очарователно в себе си; записвам си го.
Харесва ми, че са вълнени. Това ми харесваше много и в първоначалния избор.
Гледах икейските, като най-лесно интернет-достъпни и ми направи впечатление, че повечето цветни са от полипропилен. Досега съм гледала само вълна и акрил. Дали е ОК като материал?

Венелина, плашиш ме с тези играчки, честно Laughing.
За килимчета се сещам май... Но, ако е това, което си мисля, много шаренко ще стане Blush
Предполагам за това избирайки цветове, пак исках бяло и черно.
Съвсем се обърках...

Ема, много ти благодаря за отделеното време и внимание! Hug
От този ъгъл, да си призная, никак не ми допадна да има килим. Представям си го в половината с играчките и масичката. Колкото ще да е голям няма да има никакъв досег с леглото.
Играх си, мятах одеяла насам-натам, половинката официално ме обяви за куку-руку Mr. Green... Бяло не ми допада никак. Стои ми като петно Embarassed. Зеленото ми е едно утрепано... Синьото ми е най-симпатично, макар в случая доста тъмно. Имам още доста цветове у дома, но трябва да вадя стълба за да ги стигна (че нали съм една стройна върлина... Laughing), а не е подходящо в момента за тропане.
Откровено да си кажа, хваща ме срам за начина, по който окупирах темата Embarassed

7/8, според мен няма да има грижи. Peace Дори от тези единичните плоскости, мисля по сантиметър.

# 101
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Visi, грешиш, не са достатъчни. У дома за целта съм с 2 направени по поръчка квадратни кутии. Долна, горна, странични стени - всички са по 2,5 см дебели. Не съм мерила колко е вътрешната преграда. Но на тях спокойно могат да седнат и се обуват двама човека едновременно, пък били те и по 90 кг. Laughing 7/8, или трябва да ти направят портмантото от дебелите ПДЧ плоскости, или от слепени по две тънки. При ширина от 80-90 см задължително по средата ще трябва да има вертикална плоскост за опора, а под нея - краче. Останалото си е риск, и да държи - ще е до време.

# 102
  • софия
Чудя се от няколко дни защо не ми излиза темата в отговори, а то нова имало  ooooh!
Отивам да ви чета.

# 103
Здравейте, да се запиша и аз в темата с едно предложение за Визибъл - http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82852
На мен идеята килимът да бъде в черно и бяло ми допада много, тъй като ще стои завършено и в хармония с черно-бялата лампа на точки и черно-белите пердета на вертикално райе. И понеже те са с различни шарки, предлагам и килимът да бъде с различни от тях фигури. Така няма да бъде скучно Simple Smile
А за всички, които гледат сериала "Къде е Маги", това е статия за къщата, в която се снима - http://ladyzone.bg/article/za-doma/koya-e-kshchata-na-magi-2.html

# 104
За къщата  - гледам ви, че се хвърляте на огромна площ. И аз обичам да ми е широко, но то понятието широко е субективно. Ако се направи кухня 30кв, хол 50кв и 4 спални по 20кв и т.н. още сумати помещение, все големи, накрая цялата жилищна площ става една доста мощна цифра. Та, давате ли си сметка, че не е само въпросът да се построи това нещо, то после трябва и да се обзаведе и през годините да се поддържа с ремонтни работи и преобзавеждане. Едно е да се поддържат 150кв, друго е да се поддържат 600кв (примерно, то с този размах може и повече да станат). Сериозни суми трябва да се приготвят. Освен това тази площ трябва и да се отоплява зимно време, да се охлажда лятно. Плаща ѝ се данък. Трябва да се чисти - даже и много трудолюбив домакин не може да свари да чисти такава площ, трябва не просто помощ, ами към персонал отива работата. Да не стане като Наско Сираков, дето след 2 години живеене в палата си го напуснали и обявили за продажба, защото не смогват на режийните - нали по 12 000лв им излизало на месец. Понеже в главата си и аз имам архитектурен план за къща мечта, съм си сложила горна граница от 200кв с всичко. Моята е само мечта, изобщо нещата не отиват към строене, но въпреки това и в мечтите си съм практична. И понеже дневната съм си я замислила с 4м таван, от сега се мая как ще се отоплява  Laughing 

Общи условия

Активация на акаунт