Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 856
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря, много си я обичам, затова!  Heart Eyes

# 76
  • Варна
Визи, знаех си аз, че поне някой ще намери полза от страстта ми по ярките цветове. Красив цвят е кобалтът http://www.google.bg/search?q=cobalt+carpet&hl=bg&prmd=i … =1366&bih=650

Ваяна, не знаех, че това растение е саксийно. Аз съм го купувала само от цветарски магазин и си мислех, че е храстовидно и негодно да отглеждане в домашни условия.

# 77
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Visible, ако ще е кожичка нека е по-скоро такава http://www.peauxetdeco.com/29-42-large/tapis-dalmatien--nb.jpg . Ще кореспондира с топките на тавана. Не намерих в нета бял килим на черни точки. Иначе съм за едноцветен килим, като клоня към тиквено, оранжево. Червеното ми се струва много агресивно, с ябълково зелено ще е бледа, а със синьо стаята ще изглежда студена. За картинките не мога да кажа категорично. Според мен правиш най-доброто като опитваш комбинации на пода.

Екси, къщата се строи според предназначението си. Едно е ваканционен дом, друго е къща за постоянно обитаване. Момичетата вече са ти казали за местоположението. Wink Трябва първо сам да си изясниш какво искаш. Възрожденска къща на село стои много красиво, но интериорът И, както сам си отбелязал, също трябва да е в тази стилистика. Аз лично не бих могла да живея постоянно в такъв дом. За мен носи усещане за кръчма и почивка. Бих го избрала за ваканционен дом. За постоянно живеене бих предпочела нещо по-семпло и модернистично, без да е натрапчиво.

Vayana, много ми харесва терасата ти!

# 78
Каква хубава и голяяяма тераса, Ваяна bouquet! Сега онагледи отношението ти като към градина Grinning.
Снимай и показвай, разбира се! Съвсем на място си е.
А ако искаш споделяй и за плановете отвътре, колебай се при нас и с нас...
Аз съм в отбора на Пина, що се отнася до голямата тераса, която имахме в къщата. На нея съм излизала единствено, за да я изчистя в дъждовно време от боровите иглички и лятото в горещините за басейн на сина ни. Към сегашните ситни балкончета изпитвам друг вид обич Blush.
Богиня, споделям страстта ти към наситените цветове, въпреки че май със споделяни интериори оставям друго впечатление Rolling Eyes.
Професорка, и аз клоня вече към едноцветен килим Grinning... Студените цветове не ме притесняват обаче, превид огромните жълто-топли стени.

# 79
  • Варна
Vayana Браво! С удоволствие ще гледаме още снимки.
Visible и детската е много "яка" Simple Smile Аз не харесвам типичните детски, по-скоро бебешки стаи.
И от мен едно Икейско предложение за килим - светъл е, съчетава цвят от стените (горчица) има и елементи в черно за връзка с пердетата и осветителните тела?
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=22787

Или пък от серията KATTRUP, пак е гладко тъкан и от вълна...
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=30309

# 80
  • София
Благодаря Ви,  момичета! Ами ние точно заради терасата купихме апартамента, тя дори е по-голяма и от спалнята ни  Joy

Богиня, саксийно е, отглежда се от грудка, бааавно пониква, но после расте бързо, а като цъфне чакането си заслужава. Впечатляващо е, а след като го харесах разбрах, че е националното цвете на Зимбабве, но ето го - вирее и при нас...

Profesorka, Visible - стимулирате ме наистина да я наснимам и да се похваля  Wink

А относно плановете отвътре -  в очакване на " парични потоци ", които не е известно кога и от къде ще дойдат, смятам да се заема със съвсем мъничкото антре. Стените ще са с черни релефни тапети, с широки бели тримове, вратите са бели, има огледало на цяла една стена от пода до тавана, на две други стени под ъгъл ще имат бял ъглов гардероб до тавана, завършващ с ниска част до входната врата като малко място за сядане, тапицирано с черна възглавница, а на останалите стена и половина - целите с черно-бели снимки на любими актьори в тънки черни рамки и изведено подходящо осветление, мисля за тип прожектор. С това ще направя реверанс към моя приятел, който е художник, 3D аниматор, визуални ефекти - както се самоопределя " кинаджийче " и там ще си е his place  Simple Smile
Та в този порядък търся тънки черни рамки, ако знаете къде има, ще съм благодарна!  Hug

# 81
  • София
П.П. Doris, благодаря и на теб!  Simple Smile

# 82
Визи  Laughing
бяло
синьо (не е кобалтово, ама нямам )
червено
жълтозеленикакво

Според мен, на тази стая не ѝ трябват повече цветове, поне не толкова наситени. Или бяло, или
предложенията на Дорис.

Vayana, хубава тераса. Настилката много ми харесва, нестандартно решение Wink

# 83
  • София
Благодаря, Ема! Целенасочено решение беше, но никак не беше лесно да се спрем - оказа се че в сравнение с гранитогреса за подовете и фаянса за баните най-разнообразен и разточително представен на пазара беше студоустойчивият гранитогрес. На моменти от разглеждането ми се искаше да имам няколко тераси, за да имам от всеки харесал ми  Laughing

# 84
Vayana, много ми хареса, особено с надничащото таралежче Heart Eyes.
Визи, като майка на шестгодишен разбойник Laughing, ще дам следния съвет: Не вкарвай много цветове в стаята. Играчките ще стават все повече и ще стане много шарено (у нас е така Mr. Green ). Бих сложила бял или като стените килим, не е задължително да обхваща целия под Peace. Ако синът ти обича да си играе с коли, бих купила от тези с писти(не можах да обясня много добре Embarassed). Иначе както вече казах стаята е СТРАХОТНА Heart Eyes

# 85
  • София
Venelina, благодаря! Купувано е отдавна, но си намери точното място  Wink

# 86
да се запиша аз. Че стигнахме до стените Mr. Greenпо планграфик  в събота подовият фибран лепим и замазваме... и от другата седмица ще почваме довършителните Mr. Green

# 87
Дами,благодаря на всички ви за мненията и съветите.Колебанията ми са най-вече свързани със функционалността на къщата.Иначе за интериор,още ми е рано да мисля newsm78
Харесвам средиземноморската визия,като на снимките дето съм показал.Не точно нашият битов стил.Щото верно все едно ще живееш в механа..А къщата я искам за постоянен дом.Не ваканционен.
Обмислям варианта с фитнес помещението..Не ми се иска землянка,а по-скоро да е залепен до гаража. newsm78
На показаният план,няма такова помещение..Архитекта ме убеждава,да "пестя" място и да копам,ама ми се иска помещението да има слънчева светлина,щото съм ходил по такива зали,само с неонки..Отврат.То как да тренира човек..Не знам..Мисля..Събирам идеи..Има време до другото лято..Ужким newsm78...Само дето ще се изтърколи,а аз май още няма да съм решил кво,що..

# 88
  • Варна
Екс, разгърни се максимално върху РЗП-то. Моят съвет е кухня /отделна стая/, до нея килер или сервизно помещение. Трапезария и дневна /може да са заедно, а може и като отделни стаи/, от трапезарията задължилно излаз към патио, за да може лятото да се превърне в една голяма дневна.
Фитнес също може да си направиш в сутеренния етаж, като едва ли ще го направиш 100кв.м Simple Smile - и 10-15кв.м са достатъчни.

Ако ме насочиш горе-долу каква ти е идеята /1 или 2 етажа/, квадратура и прочие, мога да си разгледам книгата с плановете на къщи и да ти пратя идеи.

# 89
Боги,показал съм плана на къщата в предната страница.Дал съм линк,щото не ми дава да кача целият план.Идеята ми е двете отделни спални долу да са всяка със собств.сан.възел а не както е по план е общ.Както и стълбището което в по план е  в дневната,искам да бъде изнесено в коридора.На показаната къща,помещението с котлето което ще се ползва и като мазе,барака за инструменти и т.н.е до двете спални.Аз мисля да го преместя до гаража.Или по-точно ще се залепи до мокрото.А залепен до самият гараж исках да е фитнеса,като по този начин фитнеса гледа към улицата,има обща стена с "бараката",а тя от своя страна ще гледа към вътр.двор.Там някъде при тая"барака"ми е идеята за  барбекюто и зидана пещ.Така от кухнята ще има достъп до предната веранда с градински мебели,и страничен към ббю къта и бараката..Обаче по план кухнята е отпред.Аз аз я мисля да е там където в момента е трапезарията и то както казвате отделна стая.Трапезарията  я мисля там където е кухнята..Офф..Бе пълна каша ми е,а народа е казал"сам човек само за тоалетната"..  bouquet

Още веднъж ви благодаря за отзивите.Току виж па сме го измислили.. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт