Интериорен стил по аматьорски 10

• 64 022
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
И предложение за pina, 1. и 2.

Номер едно го знам, тук сме я разглеждали в от всички ъгли тази къща, харесвам я  Simple Smile  Номер две не я знаех.

Ягодка, за заточението имаш право, така се получава, но иначе не виждам вариант за изолиране на миризмата. Аз ненавиждам миризма на отлежала манджа, както и комбинацията на прясна + отлежала манджа, изобщо не искам в къщи да мирише на студентски стол  Confused  Дори с отделната кухня си е предизвикателство и иска старание, за да не се носи смрад из цялото жилище, ама ако е заедно с хол и трапезария положението е неспасяемо. Аспиратор - добре, той е полезен уред, но не прави чудеса, освен това бръмчи. По- добре да бръмчи в отделна стая, от колкото на главата на всички в дневната.
За да има някаква комуникация между готвещия и другите, съм мислила кухнята да е с две, изцяло стъклени, плъзгащи врати. Ако се отворят двете едновременно, ще се отвори проход от 2 метра, горе- долу все едно сте в една и съща стая. Ако в момента ти е по- важно да си приобщена - отваряш вратите и си заедно с всички. Ако, пък, положението с миризмите е напечено - затваряш плътно, но все пак имаш зрителен контакт през 2 метра прозрачно стъкло. Така ако меся, точа, режа и прочие немиришещи неща мога да съм 'заедно', а ако пържа риба  Sick  да съм отделно. А може и вратите да имат някакви завеси, за да може и зрително да се изолира кухнята, ако е разхвърляно и не 'за пред хора' или самата аз не искам да го виждам, защото мен много ме дразни разхвърляно, но ме мързи да подреждам, особено може да не искам или да не мога веднага.
Кухнята задължително със собствен, отделен прозорец!

# 121
У нас кухнята хем е отделна стая, хем няма врата, така че когато готвя съм отделно от другите и ми е самотно, но за сметка на това се омирисва целият апартамент  Laughing Но какво да се прави, кухничката ни и без това  е малка, а вратата се отваряше навътре и само пречеше.

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 14:34 от mandragora_b

# 122
Сложете си хармоника - евтина е, не се отваря нито навътре, нито навън, няма никакъв проблем с мястото. Не уплътнява много добре, но все пак ще спира голяма част от миризмата. Може и плъзгаща врата, но там е доста по- скъпо и евентуално може да 'изяде' част от някоя стена, вместо на нея да има мебел, освен ако не влиза в стената, но тогава отнема от стаята, става дума за 5-10см, но и лек ремонт се налага. Варианти има.

# 123
... И понеже дневната съм си я замислила с 4м таван, от сега се мая как ще се отоплява  Laughing 
С подово отопление (тръби с вода), които лятото ще охлаждат помещението (ако се спреш на климатик/термопомпа). Така, за отопление ще може да избираш между: нагревател на ток, газ, пелети, нафта, термопомпа, климатик, слънчев колектор.... всичко върви с вода.  Може да пипнеш и вентилацията, най-вече заради миризмите и свежия въздух. И няма да слушаш търговците в магазина. Те искат да ти продават, а не да ти помагат. Peace

# 124
Мандрагора, Ивчи, Димс, много благодаря за предложенията  bouquet!
Ягодка, благодаря ти за илюстрацията Hug!
Харесва ми и новият черно-бял килим!
Оставам с впечатление, че просто ми се иска да има нещо черно. Подсъзнателно на там ме тегли и туй то. Blush Другият, цветен вариант, който ми допада е синьото на Богиня. Това ми остават колебанията и ще ги обсъдя с половинката по-късно през деня. Задължително ще се похваля, когато вземем решение и килим, естествено Grinning.

Птица, сина ни е на година и десет месеца. Още не изразява мнение относно интериора Crazy; ако го правеше нямаше и да ми е толкова трудно, предполагам. Бих го оставила да избере всичко сам, все пак това е неговото местенце.
И понеже казвам "див", а Венелина попита и за количките... Да споделя - обича да бръмчи с коли, но предпочита да обръща кръглата си маса на една страна и да я търкаля из целия апартамент, без оглед на щетите, разбира се. Обича да размества мебели, да се катери по тях. Качва се на скрина си и целува снимките си в малкото по-кротки моменти Laughing. ... Научи се да отключва розовата витрина и му е любимо да се рови в долната й част, която е пълна с игри от типа на Скарабъл и Табу. Играе си с пералнята, успява да я зарежда с по една салфетка и да я пуска на 90 градуса за секунди... Обича да изхвърля яйцата от хладилника и да гледа как се размазват по пода, а също и да замеря завесите с манджи... Мога роман да напиша. И това е така от година, година и малко, насам; тогава проходи. Разбойник отглеждам, не се шегувам. Mr. Green
На всички ви благодаря още веднъж! Hug
Сега споделям застъпените рамки с два вида играчки. По-подходящи сякаш нямам Rolling Eyes. Остава да избера снимки за рамките. Някакви по-цветни ги мисля...
Ако имате идеи за снимки (може и тепърва да се правят, това не е никакъв проблем), а също и за подредбата, и още ви се занимава с детската ни стая... Embarassed

Пина, колко различно виждаме нещата Grinning. Това е и една от причините да обичам толкова темата!
За къщата, обаче, съм на 1200% съгласна с теб. За единия етаж, за площта, за всичко.

Аз никога не съм си мечтала за къща; поне не такава за основно жилище. Понякога си мисля, че добре би ни дошла някоя къща насред поле, с едно малко общо помещение, две спални и баня. И южно село с канализация съм си избрала за целта... Laughing

# 125
Благодаря за включването, гост22, че ме окуражаваш! Той мъжа ми е запален по термопомпите сега. Искаше да дупчи и пробива ремонтирания ни апартамент, но за сега няма да стане. Вярвам, че решение има. Ще го мислим, по- скоро той ще го мисли, защото аз технически съм много боса, като/ако му дойде времето.

# 126
Визи, предвид разбойничеството на наследника, какво обмисляш с такова внимание тогава?! Наши роднини с две годишен син и майката бременна с второто така обикаляха за диван и го обмисляха. Една продавачка гледайки потомството заключила, че няма смисъл много да избират, защото какво и да купят, след няколко години ще го сменят  Laughing

# 127
... защото аз технически съм много боса, като/ако му дойде времето.
Не се притеснявай, доста от фирмите са като теб — технически много боси. Та мечтай смело и ровичкай в немските странички, там са новостите и решенията. Например в Япония, за охлаждане през лятото ползват сняг от зимата. Когато разчистват снега, вместо да го извозват в полето, те го складират в специални помещения около сградите. През лятото, свежия въздух за сградата минава през тези снежни складове, се  охлажда и мирише на "снежно свежо". Като го съчетаят с прилична топлоизолация, студеното им е безплатно почти до края на лятото (водата от стопения сняг, май напояваше тревата пред сградата, та пестяха и от поливането  Wink )...  И при нас има достатъчно сняг за такова нещо, ама нито архитект, нито фирма за термопомпи и климатици няма да Ви посочи снежния вариант... Mr. Green

# 128
Визи, съгласна съм с Пина Laughing.
Да ти е жив и здрав разбойника и все така креативен, явно е творческа натура. И моят не е от кротките ooooh!

# 129
Една продавачка гледайки потомството заключила, че няма смисъл много да избират, защото какво и да купят, след няколко години ще го сменят  Laughing

Oх, да, това като нашия бял диван с раждането на сина ни. Ами на 5 г. и половина са сега и двамата. Махам калъфките (махат се много лесно всичките) и пера 3-4 пъти годишно, това е. Но пък у нас никой не яде на дивана - не, за да го пазим специално, ами така сме свикнали и никога не съм имала големи петна.
На една моя позната калъфките на дивана се свалят много трудно и веднъж точно се наканила да го изпере, два дена по-късно сама си го окепазила, понеже яла сладолед на клечка и ѝ паднала шоколадовата глазура. Беше адски съкрушена. Joy

Да кажа, че видях снимките от дома на Daffodil - много приятен, уютен и слънчев дом! Heart Eyes

Сега искам да издиря Визи къде е публикувала нейни снимки. Thinking

# 130
Сега споделям застъпените рамки с два вида играчки. По-подходящи сякаш нямам Rolling Eyes. Остава да избера снимки за рамките. Някакви по-цветни ги мисля...
Ако имате идеи за снимки (може и тепърва да се правят, това не е никакъв проблем), а също и за подредбата, и още ви се занимава с детската ни стая... Embarassed

Визи, в стаята на сина ми имаме същото рафтче от икеа, обаче черно. Simple Smile

P.S. Хохохо, намерих ти снимките в профила. И дъската, и дъската! И тя е същата. Laughing
На мен ми харесва черно-белия килим.
Лоис, така ме разсмя с творбата на Вазарели:35: Може да се окаже вярно, но добре че Икеа имат добра политика за връщане на стоки. Аз бих пробвала поне.
А по повод на контраста, контрастът не "излъчва" ли повече светлина, отколкото тон в тон? Дай си думата като човек, който борави със светлината:)

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 15:51 от Barbabeau

# 131
  • София
... защото аз технически съм много боса, като/ако му дойде времето.
Не се притеснявай, доста от фирмите са като теб — технически много боси. Та мечтай смело и ровичкай в немските странички, там са новостите и решенията. Например в Япония, за охлаждане през лятото ползват сняг от зимата. Когато разчистват снега, вместо да го извозват в полето, те го складират в специални помещения около сградите. През лятото, свежия въздух за сградата минава през тези снежни складове, се  охлажда и мирише на "снежно свежо". Като го съчетаят с прилична топлоизолация, студеното им е безплатно почти до края на лятото (водата от стопения сняг, май напояваше тревата пред сградата, та пестяха и от поливането  Wink )...  И при нас има достатъчно сняг за такова нещо, ама нито архитект, нито фирма за термопомпи и климатици няма да Ви посочи снежния вариант... Mr. Green

Гост, това е мнооооого интересно! И както обичайно - по японски практично  Simple Smile Дано Самурайка го прочете, ако си няма подобно нещо поне може да разучи дали може да си изгради около къщата.

# 132
Пина, така ме разсмя Joy!
Права си, че каквото и да е ще се сменя. Но малко да ме порадва, мисля си Laughing.
Tака си спомням с каква обич избирах бременна креватчето. И как се разстроих, когато вносителите казаха, че го нямат, и как го издирвахме и как бръмчах недоволно, докато не го открихме. Повтарях дo побъркване на половинката, че си искам леглото с мечето и на мечето пчеличката Crazy. Когато Бобърчето стана на шест месеца изгриза дървото и от вътрешната страна цветът е вече друг Mr. Green. Но пак си ми е мило. Heart Eyes
Барбабо, много ми харесва детската ви стая Heart Eyes! И масичката и рафтчето, и кутийките над него!
А кой черно-бял килим, да си попитам, ти харесва повече? Blush
Блазе ти за не-специалното пазене. Аз си мисля, че у нас каквото и да е няма шанс Blush. Той тича с лъжицата пълна с някаква каша да кажем и се прицелва отдалече в прозорците; държи дръжката и опъва горната пълна част назад. Няма улавяне. Едно ще хвана, другото докато се обърна е свършено. Ако например оставя компютъра си отворен, докато му сипвам вода му вади копчетата; докато ги слагам е счупил чашата. Весело е у нас Mr. Green.

# 133
  • София
Оле ле ле леееееееее! Добре, че имам дъщеря!  Laughing  /Visible, надявам се да не се засегнеш  Simple Smile/

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 16:12 от Vayana

# 134
А кой черно-бял килим, да си попитам, ти харесва повече? Blush

Ikea Stockholm (първият). Харесва ми повече като шарки, че не е квадратен, а и вторият е от синтетични влакна, които стоят малко евтино, мокетено. Всъщност намирам, че синтетичните килими се чистят по-лесно, отколкото вълнените, което не е за пренебрегване в детска стая, но когато видиш двата килима наживо - разликата във вида е значителна, в полза на първия.

Общи условия

Активация на акаунт