Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 904
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, момчета,

за първи път пиша в тази тема, но искрено се надявам да ми помогнете да разреша проблема, който ме "човърка" вече 6 месеца... Ако има нещо - моля да ме извините Simple Smile Обръщам се към вас за съвет за новото ни жилище, в което сме под наем. Състои се от отделна кухня, хол и спалня. (кухнята е най-голямата стая и може да се разглежда и като всекидневна, но това в един по-бъдещ и светъл ден).

Това, което ме тормози е, че холът е в най-малката стая 3.37 x 3.4. Спалнята е разпределена от хазяите за по-голямата стая 3.45 на 5.15. Нито холът е като хол, нито спалнята - спалня... В същото време мебелите на спалнята са доста големички -  леглото е 164/210, гардероб - 225/60, а с отворена врата 100 см; нощни шкафчета са по 52 см широки и евентуално кошарка в бъдеще (трябва да се мисли в перспектива Simple Smile.... Според вас има ли "мегдан" в малката стая да се ползва като спалня. Съпругът ми е твърдо против да правим това разместване тъй като гардеробът е доста голям, а освен това е и нестабилен,  както и че стената , на която трябва да ни бъдат главите е около 150 см външна стена - пада се терасата на съседите, която не е остъклена. Очаквам с нетърпение вашите мнения, защото просто вече не съм на себе си от мисли - може ли не може ли и изобщо заслужава ли си Simple Smile?

Иначе ви прилагам един доста аматьорски чертеж, но като че ли не съм способна на по-добър Sad:

http://rayazzz.snimka.bg/experiment/room.709062.28840219

Тук съм попълнила основната мебелировка, само една кошарка липсва, но тя евентуално ще бъде за в бъдеще..... но все пак трябва да има място и за нея.

Гардеробът е 225 см - не мога да преценя дали е ок между вратата на стаята и тази на терасата. Вратата на терасата се отваря на обратно, а не както е на чертежа. Малко или много ми се струва ще и двете врати като че ли ще се опират в гардероба..

Тъй като имам доста проблеми с мъжа си да го убедя, че малката стая е по-подходяща за спалня, като че ли ми се иска да ме убедите, че стаята наистина е много малка за моите "мечти" Simple Smile, въпреки, че предпочитам обективното ви мнение:)

# 376
Интериорен дизайн по програмата Аз мога повече. Grinning
Аз съм предубедена за този курс.За няколко месеца няма как да те научат на всичко.В повечето случаи интериорен дизайн се учи още от училище и се продължава в 4 годишен курс на обучение в университет за да научиш,и пак не е всичко след това продължаваш с практиката. Ще ми е любопитно да споделиш как протича крса и на какво ви учат Simple Smile

# 377
  • Варна
Интериорен дизайн по програмата Аз мога повече. Grinning
Аз съм предубедена за този курс.За няколко месеца няма как да те научат на всичко.В повечето случаи интериорен дизайн се учи още от училище и се продължава в 4 годишен курс на обучение в университет за да научиш,и пак не е всичко след това продължаваш с практиката. Ще ми е любопитно да споделиш как протича крса и на какво ви учат Simple Smile

Аз нямам претенции да ме научат за всичко, а и не е това целта ми. 600 часа съобразени с одобрена програма за придобиване на специалност, от които 52 часа Autocad и 3DMAX мисля ще запълнят свободното ми време доволно интересно. Предполагам си чела в Дибла пък какво е мнението им за различните училища...

А съм икономист по професия, но винаги ми е била интересна материята, а и по принцип съм малко скептична относно образование и професионализъм. При обявен конкурс са идвали кандидати с нужното образование, но чак ми е ставало неудобно за липсата на елементарни познания необходими за длъжността, за която кандидатстват. Оказа се, че човек със средно образование (дори не икономическо) се справя в пъти по-добре от един магистър по Икономика. 

# 378
Doris  202uu Аз като човек работещ нещо съвсем различно от това, което съм учила, твърдя, че не дипломата прави специалиста.
За съжаление в нашия град няма курс по интериорен дизайн #2gunfire. Ще потърся нещо друго.

# 379
Аз пък за никой курс не съм предубедена.
Какво ще научиш зависи на първо място от желанието ти, после от умствения ти капацитет; след това от качеството на преподавателите, на които ще попаднеш.
Високото самочувствие на база дългогодишно образование е добре да бъде с подложка. От грамотност, най-малкото.

Дорис, забавлявай се и за нас Hug!

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 12:42 от Visible

# 380
...
Това, което ме тормози е, че холът е в най-малката стая 3.37 x 3.4. Спалнята е разпределена от хазяите за по-голямата стая 3.45 на 5.15. Нито холът е като хол, нито спалнята - спалня... В същото време мебелите на спалнята са доста големички -  леглото е 164/210, гардероб - 225/60, а с отворена врата 100 см; нощни шкафчета са по 52 см широки и евентуално кошарка в бъдеще (трябва да се мисли в перспектива Simple Smile.... Според вас има ли "мегдан" в малката стая да се ползва като спалня. Съпругът ми е твърдо против
...
Слушай съпруга си, прав е. Всичко Ви е точно и на правилното място, само ентусиазма ти е в повече. Я ми обясни за какво ти е голям хол, като ще имаш малко бебе? Ще правиш купони с по 15-20 човека ли, какво ли? Кошарката влиза прекрасно в голямата спалня (махате едното нощно шкафче, и премествате леглото), но как точно смяташ да вкараш голямото легло и кошарата в малката спалня, че и място за дрехите да намериш? Като дойде бебето, ще разбереш какво е недоспиване и защо спалнята трябва да е широка и удобна, и дрехите да са ти под ръка.  Peace За последното давам лична гаранция.

# 381
Дорис, ще се радвам ако споделяш интересни неща от курса Simple Smile

Въпросът относно паркета - важното е да е сух, което трудно може да се определи с просто око, но дори и да е сух, във всяко помещение има определена влажност. Колкото е по-мека дървесината, толкова повече поема от влагата и с времето паркета се измята, отварят се фуги, почва да скърца. Чисто визуално и бук и дъб изглеждат добре, но при по-висока влажност в помещенията се препоръчва дъб, или още по-твърда (съответно по-скъпа) дървесина.

# 382
  • Варна
edn haze наистина е доста малка, опитай гардероба да изместиш точно на срещуположната стена, а спалнята да е на стената срещу прозореца, шкафчетата май отпадат...
И гост22 е прав, но както писах в другата тема, много е важно къде прекарвате времето в по-голямата си част. Например, ако организацията е, хапвате след работа в кухнята, после до лягане прекарвате времето в хола или семейната стая и когато стане време за сън се изнасяте в спалнята...
За сравнение опитай да разположиш мебелите за хола в тази стая, помисли какво бихте правили там, колко време бихте прекарвали, дали пък не е по удачно това да е кухнята, някои семейства прекарват часове на масата Simple Smile
Много е лично наистина, дори и по-голяма да е спалнята за мен си е спалня, аз там спя и тези две неща Wink В хола гледаме ТВ, там чета или седя на компа, приказваме си, пием си сутришното кафе и вечерното вино. Виж щом кухнята ви е толкова голяма може това да е семейната стая, а другите спалня и детска.

# 383
  • Варна
За курса с удоволствие ще споделям...
Само да стане Simple Smile

# 384
изпуснала съм цялата тема... затова запис и отивам да чета назад, че като чета последните две страници не мога да хвана подтемите и нещо ми се мъгляви  Rolling Eyes
Doris, поздравления за курса, много добро решение. Моята зълвичка се записа миналата година по програматас, изкара един курс, който нищо общо нямаше нито с двете й образования, нито с работата й и остана много доволна, най-вече от това, което е видяла като възможности и от контактите, които е създала в курса Wink успех!
Скрит текст:
нещо обикновено дървено и свежо:

п.п. Връщам се да чета, защото мисля Pina беше загатнала интериорно коледната украса, да не съм изпуснала, че си представям големи красоти и аз вече търся тук-таме нови идеи Simple Smile ще ми се тази година нещо по-различно и на масата, и на терасата. За коридора имам идея.
Всъщност вие къде слагате коледна украса? Ако е писано вече, сори, ще попрочета  Hug

# 385
  • Австрия
Всъщност вие къде слагате коледна украса?

Слагам.. тук-там  Laughing А по-точно: на входната врата - коледен венец, на масата за хранене нещичко, на всекидневната маса, малка изкуствена елха изваждам и поставям върху един ъглов рафт, който се явява акцент във всекидневната. По мебелите (тази година ще се въздържа) 2-3 дрънкулки и.. това е. В спалнята не украсявам с нищо коледно, в антрето също. В детската - сигурно, но в бъдеще  Wink

# 386
jos, няма смисъл да четеш назад  Peace

И аз ще чакам pina с коледната украса, дано се появи  Hug

За колко да ви е шарено, ето един възможен отговор

И да задам и аз един екзистенциален въпрос Wink ще (...) имате ли елха или не  Simple Smile

# 387
Коледните празници са ми любими Heart Eyes.
Още не съм мислила къде точно ще украсявам, нямам кой знае какви идеи засега... Но и това ще ни е първата Коледа тук Grinning.
Единствено знам къде ще стои елхата. Мда, винаги има.
Половинката все ме подхваща като влизам мълчаливо в нова къща. Пита "Какво мислиш? Къде ще стои елхата ли?". Свекър ми, когато дойде за първи път у дома и разгледа, каза "Прекрасно е! Много ми харесва! Но сега кажи, къде ще ви стои елхата?" Laughing Това винаги е било повод за шеги, защото е и първото нещо което съм мислила - свободно и видно място за нея, принцесата Blush.
В старото вкъщи украсявах навсякъде; вътре. В дневната ни стоеше елхата, имахме един рафт със сувенири мъкнати оттук-оттам - и той се променяше по празниците; масата също, всички корнизи бяха кой с висулки, кой с лампички... В кухнята сменях текстила, който беше на показ - подходящи кърпи, ръкохватки и подобни. В спалнята слагах голяма купа с коледни играчки върху скрина. От някои лампи също висяха украси... На входната врата имахме венец.
Малко кичозно звучи, а? Laughing
Сега със сигурност знам, че не бих могла да сложа венец на входната врата. Не е ясно какво ще му се случи Mr. Green.

# 388
 Аз съм в отбора на тези дето харесват Коледа. Елха задължително имаме, все пак да има къде дядо Колдеа да си остави подаръците.
Иначе за украсата- задължителен венец на входната врата, лампички  ( харесах много едни като висулки по стрехите), както и по цикасите ( поради липса на борове) дето са пред входа на къщата. Елхата ми е само с червени играчки ( бях чела някакво поверие) и всяка година добавяме нови пак червени играчки. Ще запалим камината, ще сложим чорапите и между тях разни джуджета да висят от перваза на камината. От години картичките от съфорумки също, са част от украсата, но тази година планирам да ги отворим на Коледа. Имаме и специални кърпи за кухнята, и купи ( в тях ще наслагам топки със залепени кълпачета от жълъдчета напръскани със снежен спрей)

# 389
Шанта, сто пъти съжалих, че четох толкова назад...
харесаха ми някои неща, но като цяло усещането от четенето беше некомфортно, неспецифично ми за тази тема.

много ми хареса идеята за специалните кърпи за коледа, и аз я използвам, както и ръкохватката, висяща за печката.
Искам тази година коледната украса да е в червено, но съм си харесала и едни тъмносини салфетки... и се колебая син или червен цвят... или да комбинирам  newsm78
но мисля да е нещо семпло. на няколко места.
за елхата - ние всяка година имаме елха. Сега заради малката няма да стои на земята, ще я вдигнем да стои върху скрина сигурно. За мен не само украсата, но и подреждането й е ритуал  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт