Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 951
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Aaa, гост22, това го знам!  Simple Smile Аз затова винаги в комплект с аспиратора отварям прозореца. Както и с вентилатора на банята отварям прозорец също. Конкретно банята, нашата, доста добре ѝ смучи отдушника и без вентилатор, та затваряме канала, ако е зима и няма отворен прозорец, защото дърпа от канала и мирише на...  Sick  Колкото е по- мощна аспирацията, толкова и по- голям приток на въздух е нужен, за да работи, не за друго. Ама ако вън е под нулата и да разчекнеш  дневното помещение  Thinking  Цялото семейство застанало там, от едната страна аспиратора бръмчи, смучи, от другата прозореца. У нас съм правила експерименти, става течение между аспиратора и прозореца. Ако е отворено само едното - не. Много си прав, че в България нямаме вентилационни системи. То затова и потъваме в мухъл. Докато старите дограми не уплътняваха, имаше вентилация от техните процепи. Сега с новите, като се запечата народа, като се наизолира с фибрани и като взе да мухлясва...

За южните стаи във Варна също знам, хола и трапезарията ни са така. Но спалнята ни е северна и аз съм доволна.

Ширм е аспиратор  Simple Smile

# 166
  • Варна
Аз съм за отделна кухня със сигурност!
Имала съм и двете, няма начин миризмата на пържените кюфтаци или китайско с чесън да не се поеме от текстила, да не говорим, че тогава имах и тапети!

Добро решение е преградна врата към трапезарията и хола, мисля съм поствала една такава в мои близки - плъзгаща. Трябва да е достатъчно голяма, задължително прозорец с място за малка маса за двама-трима, това е удобно и като плот за приготвяна на храната, може и миндерче Wink за ученика докато мама готви.

Но това в следващото прераждане, като си постоя къщата, за сега съм на кота нула, но предвиждам отделна голяма кухня, голяма холотрапезария с голеееееееми врати, които да водят към голяма веранда. Спалните за мен не е необходимо да са светли, напротив обичам да ми е тъмно, а и не ми трябват големи, по-скоро да си имат дрешници, баните също не ми трябват големи, но отделни тоалетни Simple Smile

За високите тавани съм за! Какво за отоплението? Щом мога да си позволя такава къща със сигурност би трябвало да мога и да си позволя да я отоплявам. 

А! И ще ми трябва и помещение с отделен вход за семейство, което ще се грижи за поддръжката и за зареждане на дърва през зимата  Mr. Green

# 167
гост 22, много си прав. А какво и ширм?  Embarassed Прости невежеството ми Crazy Мога да потърся в гугъл, но предпочитам ти да ми обясниш. Виждам специалист в теб, не за друго  Hug
Това е краткото име на кухненски уред, който търговците наричат "Аспиратор с вграден абсорбатор от висок клас", с цел да Ви вземат петорна надценка и да ви пробутат най-скъпите консумативи за него.
И не, не съм специалист, ами съм болезнено циничен, и ориентиран към  недостатъците на "търговско-дизайнерските" решения, както и към практично-прагматичните промени в дизайна и елементите на интериора. Joy

# 168
  • София
И ние сме болезнено-чувствителни към търговските мародерства, но как може да имаш аспиратрор / или какъвто и да е друг уред, а и всичко останало / без да  го купиш отнякъде, по-скъпо или по-изгодно? Малко безсилен гняв - и покорно тръгваш към магазина....

# 169
Doris, толкова хубаво си го описала Hug. Напълно те подкрепям. Ширм, доколкото знам е аспиратор.
Някой няма ли да отговори на питанката ми за кухнята Praynig.

# 170
Благорадя ви  Hug Верно съм много невежа, ама ние в наше село нали си му викаме аспиратор Joy
Дафинов лист, щракни една снимка дее...не се стискай  Hug

# 171
  • Варна
Здравейте,може ли и аз малко за съвети да помоля?
За детска стая става въпрос.
Какво ви липсва тук.
.............
Намислила съм нещо,но искам първо вашето мнение да чуя.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 00:20 от Just Eva

# 172
Здравейте,може ли и аз малко за съвети да помоля?
За детска стая става въпрос.
Какво ви липсва тук.
http://kokolinog.snimka.bg/other/razni.653679.28761533
Намислила съм нещо,но искам първо вашето мнение да чуя.

Ако иска парола:56789

На мен - нощни лампи, лавици, картини, компютър и разтурията по пода. В нашата детска е постоянна  Wink

# 173
  • София
На пръв поглед - голи стени и бюро. Зависи колко са големи децата - това ще е ръководещото какво да има още в стаята.

# 174
Титина, на година и десет месеца е Heart Eyes.
Гост, така се смях с теб Laughing. Не искам отсега да мисля как ще се червя по родителски срещи; рано ми е, мнооого рано. Пък и дано и другото е взел от татко си. Поне никога не се е налагало на свекърва ми да се черви, защото детето й нещо не знае и нещо не може. А както казва тя - поведението е резултат от канализираната енергия. Ако един педагог не може да впрегне и заинтригува детето, негов проблем Mr. Green
Лоис, Hug!
Професорке, права си. Необходимо е и на мен да ми харесва.
Шегата настрана, всъщност никак не е все тая как изглежда и какво има в една детска стая.
Детето, независимо от възрастта, игрите, предпочитанията си, трябва да се чувства добре в стаята си. Тя трябва да възпитава в него усет за красивото, трябва да му бъде удобна и по мярка, да му помага да бъде самостоятелно и да не го стряска и изнервя с образи и предмети, както големи, така и многобройни; добре е да развива различни интереси, да го подканя да изучава света.
Това за мен е най-сложната и може би най-важната стая.
Мога още да пиша по темата, но по-добре не Laughing.
Вк, мне. Не е 14кв Wink. И "+", не е прекалено голям, обаче.

Ева, на мен ми липсват картинки/снимки по стените и някакво табло за закачане на бележчици и подобни над бюрото. Харесва ми!  bouquet

...не излизаме от леглото. /филми гледаме, да не си помислите нещо Mr. Green/
И аз така казвам Joy

Нашата спалня е югозападна. Светла е, топла. Харесва ми и се чувствам добре в нея.
Вечер пускам завеси навсякъде, сутрин не ме пари слънцето. Grinning
В старото вкъщи положението беше сходно. Но там имахме огромни борове пред нея и те спираха най-силните, следобедни, слънчеви лъчи.

За миризмите също се посмях. Мен не ме притесняват чак толкова сякаш Rolling Eyes. Все се е проветрявало у нас, едва ли на някой му е особено приятно да му мирише.
Въпреки че се сещам за приятелка, която ми развиваше теории, че добрата домакиня се познава по вкусните аромати...
Ако сама избирах кое и как... Предполагам щях да имам отделна кухня с остров и високи столове и някоя по-малко лале, много ясно Laughing. И отделна трапезария.

# 175
  • Варна
Децата се виждат в подписа ми,разнополови с голяма разлика.
Детската гледах да не е нито бебешка,нито юношеска.
Разтурия има винаги,но ме дразни и за снимките я поприкрих.

Мда,Визи точно снимки искам да слагам,позна.Над бюрото задължително
и може би над леглата.

# 176
Just Eva, при нас разликата е още по-голяма. Първоначално стаята беше само за тийна. И той си се ширеше там. В събота купихме за малката средно детско легло и го сложихме в стаята. Малката само ще спи там, ще ползва само 1/4 от стаята, но баткото настоява да няма много розови неща.  Rolling Eyes Та сега при тъмно синьо, електрик и червено, ще трябва да намествам и малко розовичко, оранжевко и т.н.   Crazy
Детската  ви стая е много хубава! Светла, бяла, просторна - чудна!   bouquet Има в Икеа рамки за снимки в зелено, синьо, бяло... И още едно такова цветно килимче бих сложила - синьо или лилаво. Може би и няколко лилави възглавници. Аз направих колаж от комбинацията от трите  гореспоменати цвята, Сега ще добавям още малко различни по големина рамки. И да не забравиш да ни я покажеш стаята като я доаранжираш!  bouquet
Забравих... В нашата детска има и плакати... То и с тях трябва да е съобразява човек... ooooh!  Laughing

Визи, ще пробвам да танцувам хула. Ако не ми помогне, ще трябва даа заменя май мечтаната къща на морския бряг, с някаква високо в планината, за да мога да крещя и никой да не ме чува... Rolling Eyes

# 177
  • София
Не съм догледала, извинявай! Малка госпожица и наближаващ тинейджърска възраст ученик предполага доста различни аксесоари, събрани на едно място. Снимки - естествено, но ще има и играчки, и ученически пособия, съответно и места за тях. Това изисква - удобен и съдържащ всичко необходимо учебен кът, обособен на каквата решите част от бюрото / изглежда ми дълго, ако не е от ракурса /, а за момиченцето - момичешки кът-къщичка, играчки събирани в подходящи кошове, примерно. Както и различни украси на стените над съответните легла. Само че се съмнявам да остават така обособени частите на всеки, особено имайки предвид възрастта на дъщеря ти и какво правят двегодишните  деца ... Няма да ти е лесно за подреждане, както и на баткото със сестричката му  Simple Smile

# 178
Аз си го представям по подобен начин над бюрото. Сега погледнах възрастта на дечицата. Мисля си, че над леглото на момиченцето ти можеш да поставиш много негови снимки, някакъв колаж... По-скоро залепени директно си ги представям, без рамки. А пък над бюрото баткото може сам да си закача каквото пожелае - я, някоя какa след време, я мечтана дестинация или списък с "коя щуротия по-напред да направя" Grinning. Над неговото легло може да го оставиш сам да избере какво да има или няма. Може да предпочете плакат или пък крадени влакови табели..., знае ли човек Mr. Green Laughing

Ох, ЯгодкеJoy! Танцувай, ако не помогне, няма да попречи Laughing

# 179
dir, много ми хареса.
Да ви питам нещо - имам една празна стена в кухнята в цвят шампанско, какво бихте ме посъветвали да сложа - тапет, декоративни чинии или .....? Кухнята е с цвят шампанско, страници легно тъмно /нещо като венге/, плот Артууд на Еггер http://www.mebelidoriana.com/display_listing/732/. Имам акценти в жълто и оранжево, но не са много. Харесвам слънчогледи, също и зеления цвят. Искам да сложа нещо на тази стена, но не знам какво newsm78.
Слагам си пак питанката с надеждата някой да отговори Blush.
VK - имам само една снимка на току-що направената кухня /това е преди години/. Ето я
Държа да отбележа, че не е подредено, защото току-що е монтирана кухнята и не е доизмислено всичко. Кухнята не е моята кухня мечта, но следващата ще бъде /надявам се Praynig/ Стената за която питам е срещуположната на това, което виждате.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 09:30 от dafinov list

Общи условия

Активация на акаунт