Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 881
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Визибъл, имаш право да пуснеш жалба в общината.
на собствениците ще бъде направено предписание и наложена глоба.
Ако не спазват предписанията може да пуснеш втора жалба...съответно втора глоба...
Може да се сезира ХЕИ за бълхите.
Може да се съберете входа на общо събрание и да решите кучето да бъде отстранено от сградата.
Куп възможности
Това с бълхите е крайно неприятно.. съчувствам ти напълно

# 286
Ми не ги виждам надписите, бе, ситни са ми Grinning
Значи от външната врата влизаш направо в голяма всекидневна, веднага вляво имаш гардероб и спалнята, и чак в северо-западния ъгъл 2 врати - едната за кухнята (тя пък за какво ти е?), с другата отделяш стаите.
Хубаво ще стане Peace
Май бързаш с обзавеждането Laughing

# 287
Да горе-долу е така, има в антрето в ляво малък гардероб, после спалнята. На северозапад си е сегашната врата на кухнята - те е отделена от хола, а там където е, сега е просто коридор, част от който искаме да усвоим към дневната, защото е доста малка.
Строителя обеща за 6 седмици да е готов (не че му вярвам), а и преди януари няма смисъл да почваме, защото тук всички празнуват Коледа от октомври  Laughing, но пък сега ми е паднало да мечтая за обзавеждане, че като се почне ще съм нон стоп яхнала метлата. те с един басейн ме побъркаха, дето е на вън и е чисто и просто копаене на дупка  #Cussing out.

# 288
dir  bouquet. Всъщност най-много ми допадна идеята ти от вчера http://prikachi.com/images/676/5389676j.jpg, но не знам как да я осъществя и изобщо има ли нещо по магазините, което да се доближава до това.

Ето тук има указания как да си боядисаш стената по този начин, да наподобява черна дъска, а тук има подобни на стикери, има ги също и в Amazon .
А, ето и DIY на български.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 16:24 от Kua

# 289
Скрит текст:
И аз извънинтериорно да изрева заедно с Визи.Във вторник следобед заведох децата в една градинка-тази на Червения площад.Голямата ми дъщеря бягаше напред-назад и в един момент я поглеждам-целите крака почернели от бълхи.Полудях направо.Съблякох двете деца чисто голи и изтърсвах дрехи до откат.Изтърсих каквото можах по мен.После право у дома,в банята,къпане,вряла вода за дрехите,пране,пране.
Цялото дете е нахапано,зарязала съм майсторите по ремонта,по цели дни налагам студени компреси,лед и не знам още какво.
А,забравих,в цялата суматоха по изтърсването, някой ми открадна телефона и съм с вързани ръце.

Това е,оплаках се,извинете ме Embarassed
Сега искам да ви питам,старите интериорни врати са били със стъкла,смятам да запазя визията-според вас с какво трябва да се връзват орнаментите по стъклата,ако има такива или пък да сложа матирани стъкла...в чуденка съм.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 16:26 от Desi_shisha

# 290
Даун, само с размерите много, много не се ориентирах Blush. Струва ми се ОК трапезарията да е в по-тясната част на помещението, към плъзгащата се врата на кухнята и малкия прозорец (прозорец ли е? обърках се сякаш). Меката мебел на Г следващата стените, които ще бутате. На една от двете стени (към гаража и към кухнята) телевизора, на другата бюфета.
А за цветове, мебели... Какво харесваш? За какво си мечтаеш? Grinning

Дафинов лист, има, има. Пуснах линк по-напред Grinning.

Джулис, благодаря Hug! Всъщност ние тръгнахме по този път. Днес говорихме по телефона със софийски инспекторат, за да ни дадат по-подробна информация и обявихме събрание за идната седмица. Някои неща ми останаха неясни относно последващите действия от страна на инспектората, но надявам се на място ще ми се изяснят.
Вк, сърбиииии... И ти остави мен, таковата ми! Но на малкия крачетата станаха в рани, защото не разбира, че не трябва да се пипа и го прави и на сън Sad

Деси, Hug!

# 291
Визи, телевизора ще е там  Peace, а трапезарията и сега си е на това място, не че я ползваме често (вътре ядем два пъти годишно  Laughing).
За бълхите, намажи го с нещо противоалергично и го пръскай с репелент, докато не решите проблема с животното. Смени чаршафите, ако не си го направила вече. Аз обичам животиняци, но това в България е просто ужас и напълно те разбирам. Ако някой има желание да си отглежда добитък (като мен) да бъде така добър, да си го прибере и обезпаразити.

# 292
Сега искам да ви питам,старите интериорни врати са били със стъкла,смятам да запазя визията-според вас с какво трябва да се връзват орнаментите по стъклата,ако има такива или пък да сложа матирани стъкла...в чуденка съм.

снимка или да обясниш къде и как са им стъклата ?
Имам предвид дали стъклото е само в горната 1/3 или пък 2/3 ... или пък е на цялата врата, но разделено на по-малки квадратчета ...

Скрит текст:

Иначе най-общо ... може всякак Simple Smile
Ако е цветно изпълнение (витраж) - може да ти е акцент... ако е мат, се връзва с всичко пък и по-нататък може да се нашари... ако е фигурално безцветно... може и фигурално цветно .... вече е нещо съвсем различно Simple Smile
Май само прозрачно с перденце не бих сложила на интериорни врати ...

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 17:03 от Лазурит

# 293
Визи, Деси, съчувствам ви  Hug и дано бързо да се оправите.
Аз бих напръскала всички стаи с това, дето мирише лошо и се затварят прозорците: Kill Matt, Raid или друго newsm78. Питайте в аптека, също и за нещо, което намалява сърбежа. Мазах детето с такова при ухапване от комари. Може да има и при бълхи.
Още веднъж  Hug

# 294
Има едно кремче на бочко ( за ухапване от комари мислш беше), може би ще помогне и за бълхи.
Аз бих пробвала и с др крем на Бочко ( със смрадлика който е). Този последния помага срещу ухапано от огнени мравки - на следващия ден е изчезнало всичко

Преди 10 години имахме същия проблем със съсед с куче. Жалби до ХЕИ, до общината - идват дават предписания и нищо не могат да му направят ( за Варна става дума). Беше подлудил 20 семейства. Ако този ви е съсед направете общо събрание и излезте с решени. На база на закона за етажната собственост имате повече шансове да пешите проблема

# 295
Много ви благодаря за съветите, момичета!
Намазах с Бочко със смрадлика и се надявам да помогне (Титинаbouquet). Утре ще пръскам със спрей на Бочко против нови ухапвания и ще закупя нови мазила, които си записах Hug. Всичките ни завивки, чаршафи, одеяла (с изключение на необходимите два комплекта) са по равно разпределени в нашата пералня, в тази на мама, и на свекърва ми. Звъним на фирма, която сме използвали в къщата и от която сме доволни, за да дойде да обезпаразити, но пусто телефоните им са изключени. Ще се свържем, де.
Но истината е, че с каквото и локално да се справяме е временно решение. Влезе ли в къщата бълха има поне 20мин, да не кажа 2 часа, в които може да се разполага Tired. А с куче пред вратата нямаме шанс.
За общото събрание... Ние имахме съвсем, съвсем скоро редовното годишно събрание. Но ефекта е нулев. Собствениците сме много малко и изненадващо за мен на повечето съжителството с животното им допада. Дори една... възрастна дама, да я наречем, се обърна към мен с думите "Щом толкова животното ви пречи, и щом толкова мразите животните въобще - убийте го!".
Новото събрание е извънредно и по-скоро с уведомително-крещящ характер за взетите мерки. Дано се стреснат поне, въпреки че едва ли. Само час, след като изхвърлих пластмасариите се появиха нови ooooh!.
А няма начин да не са чули разговорът ми с домоуправителя... Съпругът ми знаеше всяка изречена дума, въпреки че беше у дома при затворени врати, а аз и въпросния - във вътрешния двор на кооперацията. Само не знаеше кой е бил срещу мен...
Чак не вярвам какво излезе от устата ми и с какви децибели Embarassed Embarassed
Надявам се да ви споделя решен проблем в най-скоро време. А сега спирам спама и официално се извинявам за него  bouquet!
И отново много, много ви благодаря за съветите Hug!

Деси, за вратите Лазурит доста е писала. Най-вече зависи от това какво ти харесва и какво искаш Grinning.
Ние имаме две изцяло стъклени врати. А всъщност не са стъклени, но пусти навик Blush. Сменихме стъклата с фолиран плексиглас, защото специално в нашия случай е изключително, неописуемо опасно подобно наличие. Ще снимам и ще споделя Grinning
Между другото много се радвам, че сте се хванали да оправите вратите! Още преди, когато писа, че на моменти започваш да съжаляваш за това решение си мислех да ти го напиша.
Трудно е, знам. При нас, въпреки тазгодишното оправяне и благодарение на "невероятен" майстор, на който случихме, пак са... И въпреки това, хубаво усещане и дух ми носят. Много ги харесвам Heart Eyes
Дори понякога си мисля, че така леко недодялани и олющени тук-там... съвсем са ми домашни Blush Laughing

Редактирам с вратите.
На втората снимка се вижда и прекрасното ни осветително тяло hahaha

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 23:04 от Visible

# 296
Desi_shisha, не ме разбирай погрешно, не е реклама, ама витраж е моето предложение. Ако не са огромни стъклата ще стане не толкова скъпо, вписващо се с духа на дома и приказно красиво. Simple Smile
Визи, съчувств  Hug Докато се натуткам да ти пиша и те момичетата ти написали всички съвети. При продължаващо твърдоглавие на съседите не може ли да се очаква помощ от кучкарниците? Да звъннете и да го приберат? А вратите ти са красиви, тези извивки.. Heart Eyes
Тази дъска в кухнята ми се вижда все по-хубава идея. И за мен Simple Smile) Да пиша огроооомни бележки на разсеяния си мъж, и стъпките в рецептите, докато ги измислям   Blush Down Under, ох, никак не се ориентирах добре в схемата, срам Simple Smile
Знаете ли какво ви събирам? Ако ви е интересно де - снимки на ателиетата на приятели от къде ли не Simple Smile шаренко, разхвърляно, тооолкова уютно  Heart Eyes

# 297
Елинор, Hug Hug!
Нямам търпение да ни споделиш снимки от ателиетата на приятелите си! Сигурна съм, че ще бъде вълшебно Heart Eyes.

# 298
Елинор, Hug Hug!
Нямам търпение да ни споделиш снимки от ателиетата на приятелите си! Сигурна съм, че ще бъде вълшебно Heart Eyes.

И аз и аз ...
Визи, и на мен ми харесаха вратите ти ... класическо и премерено... Стъклата наследство ли са или вие ги купувахте?

Desi_shisha, не ме разбирай погрешно, не е реклама, ама витраж е моето предложение. Ако не са огромни стъклата ще стане не толкова скъпо, вписващо се с духа на дома и приказно красиво. Simple Smile

И според мен може да стане страхотен акцент с витражи... ама нека видим вратите първо Simple Smile А и трябва да се вържат с цялостното излъчване на дома, дори и акцент да са ... та може да се оставят за най-накрая...

# 299
Barbabeau, да, писах, но никой не го отрази  Simple Smile

Ами ти всичко си си решила дo последния детайл. Simple Smile То няма какво да се добави. Успех!  bouquet

Самурайке, и аз съм за Flickr за снимки, най-хубаво и friendly ми е. Simple Smile
Аз ти бях показала този килим от Икеа, който си го представям добре там. Ти нещо цветно ли искаш?
Дай пак снимките...

Общи условия

Активация на акаунт