Автоимунен тиреоидит на Хашимото (26)

• 79 996
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
Честита радост на мама Светла  bouquet

Аз мога да се похваля с ТСХ 1,6 Sunglasses

С теб не може да се говори вече. Joy Joy
Шегувам се! Страхотен резултат!  Hug

# 136
Мереленда, ниското кръвно и аз го оправям само с айрян със сол, сладко и кафе не вършат никаква работа. Само ме натоварват излишно. Обаче високото го оправям само с таблетките, иначе пулса ми е наред. Явно при всеки е различно. Случвало ми се е да доближа двете граници и знам за какво говориш, отвратително е. Истината е, че трябва да се наблюдаваме, колкото и да не ни се иска. ТСХ все още не мога да го сваля под 16, ама то от 98-100 много бавно става. Лека по-лека се смъква, ама щом е тръгнало надолу все ще стане някой ден. Дано  Praynig Пък пия едни конски дози л-тироксин, добре че не се чувствам зле от високата доза.

Сънчи - Пънчи, хайде да ти е честито! Прекрасен резултат!  Simple Smile

# 137
Честита радост на мама Светла и от мен!:)

Сънчи-Пънчи, супер си, айде така да си остане и да не мърда Wink

Аз съм ви поизтървала малко, че ме тръшна много гаден вирус и не мога да се надигна от леглото за повече от 5 мин. - тръгвам да залитам, толкова съм изнемощяла от тая гадост Sad Пазете се момичета, че е много коварно това и с нашите имунни системи после няма оправяне по две седмици - започва с болки в гърлото, после температура, хрема, кашлица, абе ужас.. Половината офис се изпонатръшка Sad

За кафето - и аз да ви кажа честно го подозирах преди време като студентка първи курс, че ми става лошо от него и почнах да събирам граници, да припадам по автобуси, ама тогава на какви малоумни ендокринолози попаднах, че ми казаха, че ми нямало нищо и не било от хормоните, та ходих по психиатри и ме тъпкаха с антидепресанти една година, а то е било всичко от щитовидната - още оттогава са започнали някакви процеси според мен, ама кой ти разбира едно време преди 8 години от ТАТ и МАТ в Стара Загора в някакъв забутан кабинет - нищо ти няма и толкоз... Нищо ми няма - дръжки! Sad
Ама както и да е - важното е, че вече си обяснявам много неща и знам горе-долу кое от какво е и защо се чувствам по определен начин... Иначе и аз тогава се оправях само с айрян с много сол - на мен ми падаше и това е най-доброто лекарство за ниско кръвно наистина:)

Сега вече пия кафе, но само едно сутрин с много мляко и по-слабо си го правя /в къщи имаме машинан за еспресо/. По заведения не пия, че много силно ми го правят и веднага се изстрелвам в облаците  Laughing

Това е засега от мен, сори, че стана малко дълго, но ми домъчня за вас Wink Hug
Поздрави на всички и се пазете:)

# 138
Честита дъщеричка на svetla81, дай Боже на всеки такава радост. Който иска естествено. Peace  bouquet

# 139
Здравейте момичета  bouquet
Искам да споделя с вас и моля за мнения.Вчера си направих изследвания на TSH-55.802  Shocked  направо не можах да повярвам на резултата.Предишното ми изследване е правено преди 5 месеца и беше гранично, TSH-6,732.Бях почти в норма, а сега какво стана, не знам.Възможно ли е нещо в лабораторията да се е объркало, изследването да не е вярно.Утре мисля да си пусна друго в друга лаборатория.До сега винаги съм ги правила в тази  и съм била доволна, но сега какво стана.Може и да са верни, но не ми се иска да повярвам, никога не съм имала толкова високо TSH.

# 140
Спокойно, няма да се шашкаш, има и с по-високо - моето беше 98.7 Wink
Сега се върти около 27-30, като целта е да го докараме под 20, ама не би...само лятото някак си бе слязло до 16 и сега пак се покачи, въпреки високата доза л-тироксин.
При теб може да е било нещо инцидентно. В смисъл, ако си имала някаква емоция това би могло да повлияе на резултата, поне така си мисля де, а може и да няма нищо общо. Аз бих направила контрола и в друга лаборатория, за свое успокоение.

# 141
  • София
sesil22 , най-добре повтори изследването в друга лаборатория , в която на място се правят изследванията, а не във филиал. Преди време ми бяха сбъркали резултат, тъй като дадох кръв във филиал, а след това пробата е пренасяна (след неизвестно какъв период от време) към централата за да се направи изследването. Възможно е твоят резултат да е грешка, възможно е и да е достоверен. За това най-хубаво е да го повториш в друга клиника. Успех и се надявям наистина да е сбъркан резултатът! Hug

# 142
Роси, на каква доза си, че не пада тоя ТСХ? Най-малко колко ти е бил?

Малко неудобен въпрос към момичетата с хипофункция и високо ТСХ - запек имате ли?

# 143
  • София
Роси, на каква доза си, че не пада тоя ТСХ? Най-малко колко ти е бил?

Малко неудобен въпрос към момичетата с хипофункция и високо ТСХ - запек имате ли?
Не, нямам, обаче като слезе много ТСХ-то почва другото обратното на запека.
Момичета с проблеми с щитовидната имате ли някакви моменти, де да знам, на изнервяне, е така от нищото и аха да ви стане лошо. Не мога да разбера дали щитовидната е виновна за едни мои много странни състояние. Притеснявам се и ми причернява отведнъж.

# 144

Дам :/ двете неща са ръка за ръка май, общо взето пак заради забавения метаболизъм..Sad

# 145

Дам :/ двете неща са ръка за ръка май, общо взето пак заради забавения метаболизъм..Sad
Мда... така е. Аз принципно съм както е казала Шмати, ама от 10 дена съм със запек.Отдавам го на АБ-то, макар преди години много да страдах от това, а и стомашни проблеми си имам достатъчно, но откакто съм в хипер бях забравила, какво е запек, допреди 10 дена. Сега пак мятам пектина.
Помислих за миг дали не ми се е покачил ТСХ (иска ми се) и оттам да е запека, ама едва ли. По-скоро е от АБ-то дето пих.
Утре ще правя контрола и ще видим. Дано е по-височък ТСХ и да ми намалят тирозола.  Praynig

# 146
Мереленда, дано, стискам ти палци Peace

# 147
Мереленда, дано, стискам ти палци Peace
Hug

# 148
Шмати, я опиши по-подробно какви са тия състояния Thinking аз по едно време имах панически атаки, да не е такова?
Иначе другото на мен ми е нормално Naughty

# 149
Merelenda, успех утре Hug

Шмати, нямам аз такива състояния.  Rolling Eyes Когато се изнервя винаги има за какво и чак лошо да ми става... тц.

Sesil22, аз бих си пуснала пак ТСХ, за да проверя резултата.

Общи условия

Активация на акаунт