Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 ян. 2006, 23:10 ч.

104-то училище?

 • 3 372
 • 10
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 2 952
Не съм срещала никакви отзиви за 104-то ОУ в Гоце Делчев (Емил Марков) из форумите. Ще се местим в района догодина, живот и здраве. Засега ми е най-вероятния вариант за големия ми син, който тогава ще бъде в 4-ти клас.
Знам, че 73-то е много добро, но не смятам да го записвам там по ред причини, с които не си струва да ви занимавам.
Ако някой има впечатления от 104-то или друго добро училище ще съм благодарна да ги сподели. Училищата в Стрелбище или Иван Вазов също ме устройват като район.

# 1
 • София
 • Мнения: 173
Нашата дъщеря е в 104-то. Живеем в Лозенец (кв. Хладилника). Преди първи клас обиколихме доста училища - 51-во в Хиподрума, Стъкленото в Лозенец, още две в Лозенец (не им знам номерата), 73-то, 122-ро и се спяхме на 104-то. Първото, което ми хареса е големия и зелен двор с много пейки (другите са като лунни пейзажи с потрошени огради). Директорката е много амбициозна и взискателна, паралелките са малко - от 1-ви до 7-ми клас по три паралелки и една за 8-ми.  Не се засичат много малки и по-големи деца. От 1-ви до 4-ти клас са първа смяна, а големите втора. Вторият срок се сменят. Това много ми хареса, защото е малко и спокойно квартално училище.
Като ходихме в 73-то се шашнах. Не можеш да намериш кой да ти обясни елементарни неща и те гледат лошо защото им нарушаваш спокойствието (такова беше положението и в другите училища). Голям разграден двор в който се разхождат младежи, пушещи с бира в ръце. По коридорите лудница. По никакъв начин не можеш да разбереш това ученици ли са, външни хора ли са...
Изпаднах в ужас като си представих малкото си кротичко момиченце в тази джунгла.
Сега е в 5-ти клас. Доволна съм от училището. Живот и здраве ще учи там до 7-ми клас пък после каквото сабя покаже.
Успех в избора! 

# 2
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 098
bib.bib,
1. Честито Ви местене в този така обичан от мен район  Peace!

2. Детето на моята добра приятелка учи в 104 СОУ, защото познават класната. Явно е доста читав преподавател, защото класа им е от повечко дечица. Сега детето е 2-ри клас. Приятелката ми е доволна. Втория срок ще е 2-ра смяна.

3. Не знам дали да го спомена  Thinking, но братовчедка ми живее в блока до 104 СОУ, а е завършила 73 СОУ, но и 2-те й деца учат в 22 СОУ.  Flutter

# 3
 • sofia
 • Мнения: 7 016

3. Не знам дали да го спомена  Thinking, но братовчедка ми живее в блока до 104 СОУ, а е завършила 73 СОУ, но и 2-те й деца учат в 22 СОУ.  Flutter
Шани, аз съм учила до 7 клас в 121. 73 навремето беше руско, нещата много са се променили от тогава. Аз като завършвах 7-мо, едно момиче от класа ми в 11 клас се премести в "старото" си училище 73, за да изкара добра диплома за средно.
Също е супер гадно детето да пътува дълго до училище (това от личен опит)

Според мен за основното образование е важно да избереш учителя, не толкова училището (ама имам време да му мисля)

ПП: Само да ви пошушна, че 20 ОУ (близо до 5-те кьошета) било супер - това по инфо от сестра ми, която учи педагогика и имаше там стаж някакъв. В тоалетните сапуни, огледала, компютри почти във всяка стая....

# 4
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 098
vesi1 - всичките тези подробни пикантерии ги знам. Но аз говоря за "светлия" период на 73 СОУ, когато бе водещо руско школо. И 2-мата ми братовчеди го завършиха и сега "пеят" руския. Много строго беше.

за 121 мисля да не се изказвам, че ще е много грозно  Sick

# 5
 • Мнения: 55
Аз също съм се насочила към 104 у-ще - е почти. Дори бях задала въпроса, но в друга тема и получих много малко инфо. По принцип ми е сравнително близо, но 126-то ми е под носа. Изучават от първи клас англ. език имат и допълнително спорт. Две от паралелките са във филиал, който е близо до у-щето(чудя се дали това е добре). За тази есен чух,че щяло да има учител, който е доста добър. И тук идва основното ми питане - знам, че учителката играе основната роля и как да попаднем на най-подходящата. Понякога става така,че някои от учителките ги прехвалват класовете им се препълват и това според мен не е особено положително за децата. Някой с опит може ли да сподели как е направил избора на учителка.

# 6
 • Мнения: 4 364
Аз учих в 104-о у-ще до 8-и клас, сестра ми също. Вярно, че беше отдавна /преди 10 години/, но и двете имаме много хубави спомени от него. Не говорим само, като ученически преживявания, а и като учители.

# 7
 • София
 • Мнения: 2 952
Благодаря ви, момичета  Hug

Преди няколко седмици минах от там и се бях поуплашила от петролно-отровно зеления цвят на сградата   Joy Joy

Чували ли сте да имат паралелки с математически профил или са ме пуснали на пързалката  newsm78

Истината е, че ми се иска да успее да влезе в СМГ или НПМГ, но до там все ще трябва да пътува и затова обмислям компромис с добро квартално училище. Та ми споменаха, че и в 104-то има профилирани паралелки и видях, че то ни е доста близо, а и без това за училищата в Стрелбище съм се натъквала само на отричателни отзиви засега.

Шани, благодаря за честитката - живяла съм дълго в района и с нетърпение чакам пак да се завърнем.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 952
.....Понякога става така,че някои от учителките ги прехвалват класовете им се препълват и това според мен не е особено положително за децата. Някой с опит може ли да сподели как е направил избора на учителка.

Мама, в сегашния випуск на сина ми ситуацията е подобна. Той е в по-многобройния клас. Слушай интуицията си - много е важно и ти да харесаш и приемеш учителката. Аз не бях наясно с този момент, когато вземахме решение и е чудесно, че ти си се сетила предварително. Важно е детето да ходи с желание при учител, който също си върши работата с желание. Добрият успех на класа не винаги значи, че преподавателя е успял да ги грабне. Водещият учител на випуска разполага и с привилегията да си подбере децата  Wink
Успех!

# 9
 • София
 • Мнения: 173
Чували ли сте да имат паралелки с математически профил или са ме пуснали на пързалката  newsm78

Да, има такава паралелка. В 4-ти клас правят тестове по математика и английски. Децата попълваха и някакви формуляри с предпочитанията си. Нашата щерка е в паралелка с английски език, защото математиката не и е по сърце (за мое голямо съжаление).
Две от паралелките са във филиал, който е близо до у-щето(чудя се дали това е добре).
Това е идеален вариант. За по-плавен преход от забавачката към училището не съм и мечтала. Когато Ади беше в 1-ви клас и трите паралелки бяха в тази сграда. Това е бивша детска градина. Сградата се заключва. Децата закусват и обядват там, а след това има и занималня за желаещите.
За тази есен чух,че щяло да има учител, който е доста добър. И тук идва основното ми питане - знам, че учителката играе основната роля и как да попаднем на най-подходящата. Понякога става така,че някои от учителките ги прехвалват класовете им се препълват и това според мен не е особено положително за децата. Някой с опит може ли да сподели как е направил избора на учителка.
Да, наистина е страхотен. Казва се Цолов. Имам приятелки чийто деца са при него. Децата го обожават и майките се чудят как тази година децата ще се разделят с него. Живот и здраве след 4 години, когато нашите бръмбарчета ще тръгнат в 1-ви клас, смятам да ги запиша при него.
Опасност от препълване на паралелките няма. Когато се попълват молбите за 1-ви клас има опция за предпочитан учител. Молбите са с номера и като се запълни паралелката останалите деца се прехвърлят в друга паралелка.
Ние избрахме нашата класна на доверие. Като отидохме да видиме училището ни препоръчаха да погледнеме и детската градина, в която учат първокласниците. Едната от класните имаше свободен час, защото нейния клас имаше музика. Жената беше много любезна. Покани ни вътре, показа ни нейния клас, къде се хранят децата, кухнята, тоалетната с мивките (тоалетните са отделни за трите паралелки), гардеробчета с имената на децата.  Двора е заграден и там пускат децата да си играят. Като си тръгвахме учителката ни каза, че тази есен се връща от майчинство страхотна учителка - Рамона Танева, а ако не се върне да се запишем при Билковска, която също е много добра (оказа се права и за двете учителки, а третата беше някакво недуразумение просто).
Толкова бяхме ентусиазирани, че веднага се върнахме в "голямото" училище да си подадем молбата, макар, че беше още началото на април.
Дъщеря ми още тъгува за г-жа Танева и изпада във възторг като я види.
Дъщерята на моя близка приятелка сега е 4-ти клас, но не е при Цолов. Спомням си, че в 1-ви клас негодуваше нещо от тяхната класна. Не че е лоша жената, но имаше някакви по-нестандартни изисквания по отношение на подвързии и не си спомням какво още. Ако те интересуват и другите освен Цолов не ми пречи да поразпитам.
Успех!

# 10
 • Мнения: 750
Миналате ера завърших 73-то. Изкарах в него от предучилищната до 11-ти клас (вкл). Спукваха ни от учене заради 2-те амбициозни директорки, но си струваше.
По това време 104-то и особено 121-ро не бяха с много читава слава, но ви говоря за време преди ...уффф.... поне 17 години.  Embarassed

Сега оставам с впечатлението, че на 73-то му е малко прехвалена баницата. Много претенции, конкурс за пиремане, опашки за записване посреднощ ... Това вече ми прилича на излишна показност с цел вдигане на имиджа.

Общи условия

Активация на акаунт