Канадска есен - 52

• 38 238
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Лавал-Пловдив
Замислих се по темата, върнах лентата на живота си назад и съвсем откровено мога да заявя, че е нямало НИТО ЕДИН МОМЕНТ, в който да съм била готова за дете. Винаги е имало НО, АМА... Но пък това не ми е попречило да имам 3 чудесни деца, дай боже и още, АМА сега не е момента  Party

# 106
  • Монреал
Благодаря, WithinTemptation!

Кака Дора, така си е - ако чака човек да е готов.... Ние ако чакахме сигурно сега само с 1чко щяхме да сме, само Илийката  Laughing, а той ми е послушкото на мама. Явно третото ще е калпазанин/ка като Тари щом така ни изненада Whistling

# 107
  • Vaudreuil Canada
АМА сега не е момента  Party

Сигурна ли си  Mr. Green

# 108
  • Торонто
TariliMom Специални поздрави за бремеността и аз стискам палци за момиченце. През последния месец се родиха три бебета на различни приятели, признавам си, че много се разнежих покрай хубавите бебоци. Аз също имах леко течение два пъти през първите месеци на бремеността, но всичко завърши благополучно. Почивай си и се пази!

Да кажя моето впечатление от училищата в Торонто. Моите деца са в католическо училище и съм много доволна. Резултатите от тестовете на училището са много добри, като всичко друго много зависи от директора и учителите. Зависи и от самото дете, моите са на двата полюса. Единият учи много и винаги има какво да прави след училище, другият се опитва да мине между капките и да не се напряга много. Аз мисля, че цялата система в Канада е направена така, че да вървят напред тези, които имат желание. Самите учители натискат всеки според възможностите му. Не сме имали никакви проблеми с лошо отношение заради незнанието на езика. Учителката им по ESL е страхотна и им помага вече втора година, когато имат нужда.
Не съм 100% сигурна в информацията си, но аз поне знам, че нашия скул боард(Halton Catholic District School Board) е единствения в GTA, който приема православни християни. Пише се писмо до директора и той дава разрешение за приема. Иначе всяка сутрин деня започва с молитва и ходят на един-два месеца за един час на църква. Лично мен това не ме притеснява. Децата понякога мрънкат, че им е скучно, но това да ни е проблема само Simple Smile!

Успех на новопристигащите!

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 03:37 от kiko-01

# 109
Ехааа, Тарилимам, страхотна изненада! Hug
Много се радвам се теб! Всичко ще е наред, ще се справите! Дано да минава бързо неразположението и да се радваш на бременността!

Ех, искам и аз една такава изненада...не сега, де, но след година и нещо...ако не ме изненада някое бебче, май ще си останем само с две...а така ми се иска пак да съм бременна и пак да раждам, и пак да гушкам малко бебче...

# 110
  • Калгари, Канада
TariliMom, честито и от мен! И аз ти пожелавам мома. Леко бременнене и здраво бебче накрая.
Сега пак ли е ред да се знае пола или не?  Wink

Това с тръбите също не било 100% сигурно, четох някъде ...
Тук васептомията е на мода (такова впечатление имам от местните канадки), аз обаче му викам: кастрация  Crazy и не ми е ясно защо е толкова разпространена, освен като част от матриархата, който цари по тези ширини.

# 111
Явно както и в България, така и в Канада си зависи от самото училище. Ето, в някои децата учат добре, в други не им обръщат достатъчно внимание. Peace

Относно проблемите, за които мои близки познати споделят са, че не искали другите деца да общуват с детето им, защото не знаело английски. Смеели му се и тотално го изолирали. Били мнозинството чернокожи. A детето пък от своя страна не иска да се оплаче на госпожата, защото се страхува да не стане още по-лошо. Не дава и на майка си да го направи. Налитали и на бой в едното от училищата. Не учели достатъчно, /това е за 4-ти клас/, оставяли ги всяко само да се оправя - най-общо казано /това по време на допълнителни часове език/.

Не държа непременно да е в катол. училище синът ми. Само ако съм сигурна, че ще се чувства и учи по-добре ще го запиша в такова. Относно молитвите, ще оставя на детето само да си прецени как се чувства. Може пък ние възрастните да приемаме доста по-обвързващо вярата, защото повечето от нас не са израстнали с нея.
Ще видя наистина училищата в района ни как са и дано мога да преценя от едно ходене. Как да избера според оценката им? Кой им дава оценка, ariela?

Първо , честито на бременното мамче  Hug

и второ -
Лелееее какъв кошмар за милото детенце , доста ме притесни , аз лично се моля това да не се случи догодина и на сина ми , защото травмата по смяната на държавата ще му е голям шок , а ако го посрещнат така там.... леле леле не ми се мисли , аз ще плача повече от него , това е голям стрес за детето и голям ад .... да си отритнат от обществото по този злобен начин ....!
Аз не бих се замислила и за момент дали да го преместя ако е под такъв стрес , молитви и т.н. предпочитам да му сменя религията , от колкото да позволя някой да го тъпче отритва и потиска така болезнено!!!
Много ме притеснява факта ,че сина ми ,не знае езика , сега 7-8 месеца ще ходи на курсове по английски тук в бг , но едва ли ще е достатъчно ...ох дано всичко е наред и дано бързо се адаптира , пожелавам си го , на себе си и най вече на него всеки божи ден ......

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТО НА МИЛОТО МАМЧЕ   bouquet  bouquet  bouquet

# 112
  • Монреал
Благодаря ви много, момичета!  Hug  bouquet
Сега пак ли е ред да се знае пола или не?  Wink

Да, мой ред е, въпреки че още се колебая, харесва ми тръпката на очакването и момента на изнедатата, въпреки че вече изненадите ми дойдоха доста, но до следващият видеозон има време да реша.

Niya+Chris=Manuel, не се притеснявай, такива случаи са единични и за мен неоправдано родителите не са повдигнали въпроса пред дирекцията на училището. Тук изобщо не се толерира т нар bullying, където детето е под някакъв тормоз в училище. Изобщо, ако човек не си потърси правата в Канада, къде да ги търси  ooooh!

Приятен ден нав сички!

# 113
TariliMom, честито и от мене! Желая ти много приятна бременност и здраве! Hug

# 114
TariliMom , честито и от мен, много лека бременност, и най-важното здраво бебче на финала Simple Smile
Аз винаги съм искала 3 деца, но за съжаление, не мисля че ще понеса още една бременност, или поне докато не си оправя всички хормонални проблеми, от предишните Simple Smile

Бибита, мнгоо тъжна история, но според мен са виновни само и единствено родителите. Аз и в България и тук, си ходя и си се разправям. Не мога да понеса някой да унижава детето ми. Но има и нещо друго, субективната оценка на детето. Моето е малко, и редовно се жалва как никой не иска да си играе с него, защото не знаела език. Е да ама като я водя на училище сутрин, децата ни махат, тичат към нея, викат и името, дърпат я за ръчичка, тя седи като статуя. Вчера госпожата, която е супер мила и добра, дойде да ми каже колко е доволна, как детето вече разбира и говори, как има много приятели и всички я обичат. Аз и казах че се притеснявам, че я изолират, заради езика, и тя се учуди много, каза че няма такива наблюдения. В същото време детето в къщи след като дръпне една тирада, как никой не го иска, започва да ми обяснява как играла с еди кой си, за приятелката си еди коя си и така нататък. И след един скандал който направих в детската в България, и после брах срам, защото не бях проверила ситуацията, вече всичко казано от детето го проверявам.
Не се настроивай така, мисли че всичко ще е наред. Да не говорим, че Тарили много правилно е казала, трябва да си отстояваме правата.
А и фук  Twisted Evil каза ми че детето имало брилянтен ум, квото и да значи това, и да сме и помагали да го развива. Е да, ама тъй като аз не съм брилянтна, и хич не разбрах как да и помагам  newsm78
Но явно детето е дочуло и разбрало, защото снощи си извади учебниците от България и учи български до 23 часа  #Crazy

# 115
  • Vaudreuil Canada
Вери Честито!!! Wink

Скрит текст:
Редакция по молба на Вери.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 20:47 от Мун

# 116
  • Лавал-Пловдив
Честито и от мен, Вери! Живи и здрави да са ти дечицата.  Hug

# 117
  • Монреал
Ъ, какво съм изтървала?

Вери, честито! Да ви е живо и здраво момченцето и да е винаги усмихнат като кака и батко!  Hug

Аз днес изкарах в имърджънсито от обяд до сега  ooooh! Кървенето се оказа от някаква фиброма, да я вземат мътните  Tired

# 118
Вери  честито, да ти е живо и здраво момченцето!
Тарили, ужас, дано всичко вече да е наред.

# 119
  • Vaudreuil Canada
Тарили добре си се ошашкала ама пак добре че е било малкото дяволче....

Общи условия

Активация на акаунт