Канадска есен - 52

• 38 067
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Vaudreuil Canada
До 18 години децата са осигурени автоматично и безплатно ако имат ЕГН след това ще трябва да подават декларация.
Прочети за новия закон.  Grinning

Не ми казвай че за тях дължиме пари щото ще стрелям...

Те не са ли в тази категория
"Българи с двойно гражданство, които не живеят постоянно (повече от 183 дни през календарната година) на територията на страната, не подлежат на задължително здравно осигуряване в България. Те доказват периодите, за които не са длъжни да внасят здравноосигурителни вноски у нас с документи, които удостоверяват, че са граждани и на друга държава, както и че не живеят постоянно на територията на България, т. е. повече от 183 дни в рамките на календарна година. Документите се подават в офис на НАП. Това може да стане лично, чрез пълномощник или по пощата с обратна разписка. Адреси на офисите и дирекциите на НАП може да се намерят на интернет страницата на агенцията www.nap.bg."

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 00:39 от shemet_neveroiaten

# 436
  • Калгари, Канада
Засега не дължим, но май така ще стане:
http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/dyrjavata-niama-d … na-decata,142233/

Декларация за деца не намирам, в момента не се изисква, но с такъв закон ще започнат да им начисляват, и ще трябва да се подават документи и за тях, да се доказва, че не са в страната, знам ли ... Дано да съм в грешка.

Иначе си права, в тази категория сме всички.

# 437
  • Vaudreuil Canada
Тидииииит ...  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 438
  • Калгари, Канада
Ай на български де .., туй не го разбирам ...

Благодарности на Шемет Hug и на ТariliMom Hug за картичките и пожеланията   bouquet Донесоха ни много настроение и сега са чинно подредени на секцията. (Въпреки, че Шемет, твоята картичка малко трудно се подрежда, поради начина и на отваряне  Wink, но пък е уникална)

# 439
  • Vaudreuil Canada
Ай на български де .., туй не го разбирам ...
Мам.. им и прасе на български в прав текст  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 440
Аз пратих баща ми да провери нашият случай, ние сме излязли 2012. За мъжът ми е подал декларация, без пълномощно, и всичко е ок. За мен не, защото още се водя на работа в Бг и ми текът осигуровките. До колкото ми обясни всичко е станало много лесно и бързо, нищо не с еизисква от нас да пращаме. Но това след 2011  newsm78
Отворили са някакъв нов парк за забавления на закрито в Лонгьой, някой да е ходил, да даде отзиви и дали много се чака ?
http://www.piocentredamusement.com/en
И също искам да попитам, гледах днес на един автобус плакат за балет по Коледа " Лешникотрошачката" мисля че беше, някой да е ходил преди и има ли изискване за възраст на децата ?
Благодаря.

# 441
  • Vaudreuil Canada
Лешникотрошачката я пускат май всяка година по това време - не знам за възрастови изисквания но отзивите които съм чула са все хубави.

# 442
Цитат
И също искам да попитам, гледах днес на един автобус плакат за балет по Коледа " Лешникотрошачката" мисля че беше, някой да е ходил преди и има ли изискване за възраст на децата ?
Благодаря.
Да. Аз преди две години гледах точно "Лешникотрошачката". Няма ограничения за възраст, но разбира се за деца са дневните представления. Аз лично останах много впечатлена от декорите и изпълнението. Повечето момиченца от публиката бяха облечени в рокли на принцеси.

Като сте за обсъждали здравното осигуряване искам да попитам има ли някой, който като си е бил в БГ, да му се е налагало да ползва здравната система за детето си по здравна каса. Интересува ме защото на моя син му се наложи и когато трябваше да му се издаде направление, системата го отхвърляше. Тогава сестрата се светна, че ние сме с прекратени права и написа като настойник данните на свкито и хоп системата го прие.
Така, че нещо ми се върти в главата, не си спомням точно, че трябва поне единият родител да е здравно осигурен, за да може да има детето права, въпреки че по закон до 18 год. е безплатно.   

# 443
Синът ми всяко лято си е в България, има си личен лекар ( не мога да си позволя 3 месеца да е без лекар, дете е налага се). Единственното, което ми е поискала лекарката му е рекорда му от тук, да го има във файловете си

Няма такива изисквания родителите да са здравно осигурени. Ние се водим настойници на детето. детето дори се води на моя адрес, а родителите ми живеят на съвсем др място

# 444
  • Монреал
Голямата ми дъщеря все още си има личен лекар в БГ, водили сме я на преглед при нужда, пускали са й изследвания, никакви проблеми. Дори и в друг град сме я водили на лекар, там само поискаха медицинския й картон, защото не й излязоха данните в системата.

# 445
някой да е ходил преди и има ли изискване за възраст на децата ?
Ходили сме с дъщеря ми по женски Simple Smile на други балети; няма изискване за възраст. Имат даже допълнителни детски седалки, които се слагат на столовете.

# 446
Цитат
Няма такива изисквания родителите да са здравно осигурени. Ние се водим настойници на детето
Не бях сигурна и затова исках да споделите от вашият опит.Благодаря!

Благодаря и на Laurelin . Станами ясно защо системата го отхвърля,
Цитат
Дори и в друг град сме я водили на лекар, там само поискаха медицинския й картон, защото не й излязоха данните в системата.

# 447
  • Монреал
Пристигнаха и картичките от November Rain и mamamia - благодаря ви, чудесни са! Браво на Влади за огромното старание!  Hug

# 448
  • Лавал-Пловдив
Тарили, как е Тари в училище? Оплаква ли се още госпожата? Сетих се за него, защото вчера ми се случи интересна случка.

Пращат ме следобед да замествам в едно училище на Кристоф Коломб. 1 клас, госпожата паднала и си навехнала крака. Децата белички, квартала - хубав. Предупредиха ме да внимавам с едно от момчетата, кебекар. Почва часа, решаваме задачи, всички са кротки, той - Искам да видя директорката. Казали са ми да не го пускам и аз казвам - Не може, като има междучасие ще идеш. Той почва да ме гледа с бялото на очите и да пъхти като бик. Чак изтръпнах, толкова психопатско ми се видя от дете на 6 години. В това време влиза една госпожа от другия клас да види как върви. Казвам и аз, че този иска да види директорката, тя го викна до вратата и му каза, че трябва да ме слуша, а не да прави каквото си иска. И този като изтрещя- почна да крещи Фрем та гьол, салоп ( 6 год дете на 40 год учителка). Това го чувам по 100 пъти в секондера и не ми пука, но от толкова малко дете ме ужаси. Взе да удря с юмруци по чина и изведнъж замръзна в някаква странна поза. Госпожата викна 2 други и го изнесоха от класа и повече не го видях, но другите деца казаха, че често му се случвало. Стана ми жал за останалите 15 хубави, възпитани деца, който трябва да живеят с това всеки ден и да слушат тези думи...

Та, Тарили, да те успокоя, има и по-лошо  ooooh!

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 17:30 от kaka_dora

# 449
  • Торонто
Получих картичките от ronnie,mamamia,shemet_neveroiaten,tariliMom. Много ви благодаря на всички, страхотни картички и пожелания. Много приятно ни стана на всички в къщи!

Вече мислех, че съм дала грешен адрес и вчера получихме накуп 4 писма:)

Спокойна и семейна Коледа на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт