Канадска есен - 52

  • 38 065
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Ееее, щом това диване ти напомнило за Тари, значи лоша работа  Sad Майтап де!
Иначе той се справя по-добре, всеки ден го оценява учителката на червен или зелен ден. Той си е инато човече, обаче е невинно милото, даже преди 2 дена ни казваше нещо, че някакво дете казвало "секси" и се хили, все още не знае за какво става въпрос. Писахме и ние на учителката, ама още не ни е отговорила, а няма само тя да ни пише я  Mr. Green Но има напредък, много му харесва да ходи на училище и е много много разочарован, че ще има цели 3 седмици ваканция, искал да ходи на училище, не искал да стои в къщи.

почна да крещи Фрем та гьол, салоп ( 6 год дете на 40 год учителка).
А какво значат тия неща? Предполагам нещо вулгарно, ама срам не срам да питам  Crazy

# 451
  • Лавал-Пловдив
  • Мнения: 409
Znachat Shut up, bitch! (nqmam kirilica, na rabota sum ) Vakanciqta pri men na edin intenziven kurs po frenski jargon, za da moje po-lesno da razgovarqsh s decata kato stanat teenagers.  hahaha

V tazo posoka az kak se izlojih vednuj v chas  ooooh! Prepodavam edna kniga i nakraq zadavam vuprosi. Ta vuprosa e What`s the plot of the book? i vsichki izvednuj izpokapaha ot smqh, nastana golqma oleliq, az nqmam ideq za kakvo stava vupros  #Cussing out Nakraq kato se uspokoiha mi obqsniha, che plot na tehniq jargon oznachavalo p*tka   bowuu Joy #2gunfire

# 452
  • Мнения: 871
хаха, според мен преводът е по-скоро "Затвори си плювалника, мърло!"  #2gunfire

# 453
  • Мнения: 682
И този като изтрещя- почна да крещи Фрем та гьол, салоп ( 6 год дете на 40 год учителка). Това го чувам по 100 пъти в секондера и не ми пука, но от толкова малко дете ме ужаси. Взе да удря с юмруци по чина и изведнъж замръзна в някаква странна поза. Госпожата викна 2 други и го изнесоха от класа и повече не го видях, но другите деца казаха, че често му се случвало. Стана ми жал за останалите 15 хубави, възпитани деца, който трябва да живеят с това всеки ден и да слушат тези думи...
В потрес съм.  Shocked
Това е болестно състояние... след 15г. един такъв ще хване патлака и  #2gunfire наред.
Как изобщо се общува с такива деца? Какво прави един учител или родител в подобна ситуация?

# 454
  • Калгари, Канада
  • Мнения: 1 395
А защо не го оставите детето да си ходи при директорката? .. Майтап, де.

Наскоро в нашето училище се обсъждаше как децата използват неподходящ за годините си език идвало от гледане на неподходящи за годините им телевизионни предавания и филми. (не че някои им позволява да използват такъв език в у-щето, де; при нас се изисква много силна връзка родители - училище и за не "nice" изказвания става голям проблем, а за подобно нещо сигурно ще стане още по лошо) Та ставаше дума за това, че в четвърти клас децата имат проект/ задачи от типа да помислят как могат да се повлияят от някой или нещо и да се подведат да се държат/  говорят неподобаващо. Децата сами трябва да посочат примери и да обяснят защо се получава така и защо не трябва да се получава така. Общо взето карат децата да мислят.

За конкретния случай - не съм сигурна какво да мисля, все пак всяка ситуация си е различна и децата поради различни причини реагират така, но най- лесното обяснение е както винаги "родителите са виновни".

Отнесох се, ..
благодарности на Ronnie   Hug за картичката и пожеланията   bouquet

# 455
  • На бял кон в Pierrefonds
  • Мнения: 1 451
Благодаря на November rain, mamamia & Влади, много красиви картички и страхотни пожелания.

# 456
  • Лавал-Пловдив
  • Мнения: 409
 Как изобщо се общува с такива деца? Какво прави един учител или родител в подобна ситуация?
[/quote]
Има специално обучени технисиени, които работят с тях, а ако е много тежък случаят ги местят в специален клас Адаптасион сколер. Учителите са много внимателни към тях, да не ги предизвикат и много им говорят. За съжаление това не е първият или най-лошият случай, който съм виждала, миналата година в Лонгьой имах един още по - страшен.

# 457
  • Мнения: 958
Аз пък съм малко на по-друго мнение. Изключвам варианта "невъзпитано дете", тогава сте прави, че родителския авторитет е най-важен.
Обаче , за съжаление има много болни деца, които имат нужда от помощ, а обществото ни не е готово нито да ги приеме, нито да им помогне. На всеки може да се случи, имам позната с три децчица, прекрасни, но третото има проблеми, понякога го избива и на агресия, за сега само в семейството, но не се знае нататък. Не среща особена помощ от лекарите, освен успокоителни. А когато това дете порасне дали ще си пие успокоителните, и дали наистина няма да вземе пистолета ... Много е страшно всичко, вече ме е страх да чета пресата.
Може да сте попадали на тази статия, но мен ме стресна и изплаши и всъщото време съжалих детето и майката и останалите дечица от семейството и цялото общество, което трябва да приеме това
http://www.huffingtonpost.com/2012/12/16/i-am-adam-lanzas-mother … on_n_2311009.html

# 458
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Получих и картичката от Аpal - много е красива, благодаря много!

И аз съм на мнение, че в днешно време има прекалено много неконтролируеми деца, не знам какво е, но май всички тия химикали, които консумираме съзнателно или не по някакъв начин оказват влияние - няма друго обяснение за мен. Сякаш по наше време нямаше чак такива фрапиращи случаи, имаше си по-буйни деца, ама не чак толкова. Не знам дали гледате Marketplace - даваха, че даже и в диваните, матраците има някакви химикали, с които са третирани уж да не хващат лесно при пожар, обаче това са отрови, които влизат в нашите организми.

# 459
  • Мнения: 3 743
даже и в диваните, матраците има някакви химикали, с които са третирани уж да не хващат лесно при пожар, обаче това са отрови, които влизат в нашите организми.

Даже и някои материали използвани за бебешки колички са обработвани по този начин Tired

По темата, според мен са комплексни фактори и самият характер на детето, някои са по-податливи от други, и химиите и родителите и забързаното ни и стресово ежедневие и т.н  Peace

# 460
  • Мнения: 429
Благодаря Тарили отново!   bouquet
Изпращам оттук и сканирам и ги изпращат и от БГ нашите декларации т.е. два пъти. Дано поне едните да стигнат. Колко по-лесно щеше да е да се направи он-лайн или по телефона. И за тях щеше да е по-лесно.

Гале за речта ако нещо те притеснява питай конкретно и ще ти отговоря. На 15 месеца е достатъчно детето ясно да показва че разбира и комуникира било то и чрез други канали (емоции жестове език на тялото - смехът е важен също).

Мишел на 16м и 20дни  има клипче на което пее на баща си Хаппи Бъртдей тати. Проговори рано на бг. ез. На 21 месеца тръгна на градина и за 2 месеца говореше повече англ. ез. отколкото бг. Сега на български прави разни смешки като Ние трябваме вместо на нас ни трябва; Аз съм не гладна вместо Аз не съм гладна и т.н. На англ също има разни забавни моменти като  Ай донт дид ит вместо И диднт до ит.  Laughing

Имам въпрос към всички и ще се радвам да чуя и Вери какво мисли.  Hug
Коя мазнина става за пържене и за печене тоест за термична обработка. Чета разни таблици и посъбрах мнения но как да избера от това което е на тукашния пазар. Ако ме насочи някой кой продукт точно и в какъв магазин да го намеря ще съм повече от благодарна. Готвим без мазнина вече няколко месеца и става хубаво но ми се иска да имам и алтернатива ако реша да ползвам мазнина все пак.  Simple Smile

# 461
  • Мнения: 26
Jennie,аз използвам safflower oil.Подходящо е за термична обработка и не променя състава си.Купувам го от healthy shops.

# 462
  • Мнения: 3 743
Благодаря ви на всички за речевия въпрос Hug.

Жени, аз лично не се притеснявам засега, но според педиатърката вече трябвало да казва поне 5 смислени думи и иска да започваме процедура. А като знам каква загуба на време е тази процедура тук, честно казано предпочитам да изчакам Peace Той иначе много добре се "изразява", сочи с пръст като иска нещо, тръска си дупето като иска да му пусна песни и имат специален "поздрав" с тати. Но с думи напоследък всичко е "ба-ба" и в книжките и като му посочвам нещо, всичко така нарича Crazy

# 463
  • Мнения: 26
Галче в какво се състои процедурата ми е много интересно?А за говоренето всяко дете се развива с различни темпове та си мисля,че има време още.Пък и децата които слушат повече от един език принципно проговаряли малко по-късно съм чела.

# 464
  • Мнения: 5 714
Jennie, предполагам за растителните мазнини се интересуваш; виж това:

“Наситени мазнини
кокосово, палмово и какаово масло
Много стабилни, втвърдяват се при стайна Т, подходящи за готвене при висока Т(190градуса)- пържене.

Мононенаситени мазнини-Омега 9
зехтин, бадемово, фъстъчено, от авокадо, лешниково, шамфъстъчено олио
Не влияят върху нивото на холестерола. Прекомерната им употреба увеличива триглицеридите, с изключение на зехтина, който ги намалява.
Издържат на умерена Т(170градуса)

Полиненаситени мастни киселини-Омега 6
слънчогледово, тиквено, конопено, орехово, соево олио
Използват се за студено готвене или лека топлинна обработка (100градуса).
При печене на хляб, кекс във фурна, влагата в тестото поддържа вътре температурата по-ниска от 100градуса.

Суперненаситени мастни киселини-Омега 3
ленено, конопено и тиквено семе, соя и орехи
Извънредно уязвими при Т и трябва да се ползват само за салати, студено готвене (49градуса).”

“Най-подходящо за готвене при ниска температура около 100 градуса е именно сусамовото олио (както и слънчогледовото).
За умерена Т около 170 градуса – зехтин, бадемово, лешниково, фъстъчено.
За висока Т (190 градуса) – кокосово, какаово, палмово.”

“Логиката идва от там, че ненаситените мастни киселини са много уязвими и олиа с високо количество такива трябва да се ползват само за салати (ленено, конопено, тиквено и т.н.). Полиненаситените също са уязвими, но могат да се ползват за студено готвене – печене на ниска Т (сусамово, слънчогледово). Мазнини с предимно мононенаситени не съдържат ЕМК и могат при средна и по-висока Т (зехтина и другите от групата). А наситените са най-устойчиви и най-подходящи за по-високи Т, дори стават за пържене (кокосово, палмово, какаово).”

Когато готвя (термична обработка) и искам да задушавам и с мазнина, ползвам гроздово олио.
Иначе при сервиране зехтин най-вече; рядко сусамово или ленено.
За печене на сладки съм замислила да ползвам кокосово. Досега не съм се пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт