Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 558
  • 774
  •   1
Отговори
# 405
Има ли някой който да знае как стоят нещата в Русе?
И какво става, ако си одобрен, но доставчика не успее да сформира група?

търсиш си друг доставчик
ако не успееш да намериш друг, си удължаваш едномесечния срок и почваш да търсиш пак.  Tired

# 406
Е голяма глупост!
Ами ако няма друг?! Или ако свърши крайния срок на програмата?!

# 407
  • София
Здравейте, мисля да подам документи за изучаване на английски език, там е работата, че до сега никога не съм го изучавала, и четейки тук, кой колко часа има учени в училище и най-вече това с шоф. курс където ти искат шоф. книжка  newsm78 и логиката е за повишаване на квалификацията, се замислих тогава аз имам ли право при това условие.

# 408
Да знаете,че от днес 18102012 не приемат документи за кандидатстване за шофьорски книжки за категория B!!!! От днес нататък ако подаваш документи трябва да си носиш и копие на книжката за категория B и можеш да кандидатстваш само за по-голяма категория!!!! И всички кандидатствали и преди днес, със сигурност нямало да бъдат одобрени! Нямам думи , след 3 часа чакане...

# 409
maka Да, имаш право. Хората записват испански, френски, и т.н., одобряват ги и учат.
За първите нива по език има най-много места и най-много групи, така че подавай смело, като те одобрят, шансовете ти да си избираш доставчик са по-големи от групите на напредналите.

sun&clouds Ако няма друг подписваш някаква декларация, че не си успяла да намериш доставчик, и почваш да търсиш доставчик по второто си желание /ако си кандидатствала за 2 курса/.

kosateva многократно се коментира тук, че паролата е Автотранспортна техника 5250101. Аз имам книжка и ВЪПРЕКИ това и на мен ми казаха за пиша АВТ техника. Предполагам защото при другия вариант трудно ще оправдаят при проверки защо не се учиш на автобус или камион, ами на кола.

# 410
А знаете ли как стоят нещата, ако в момента работя на трудов договор в НПО, но има малка вероятност към края на годината да се върна на старото си място, което е общинско предприятие, а като работеща в такова нямам право да участвам в програмата. Ясно, че в тридневен срок, декларирам промяна на обстоятелствата, но ако вече съм одобрена, имам си ваучер, на път съм да стартирам обучение /или съм го стартирала вече/...какво се случва  Rolling Eyes

ПС: Надявам се, че това не е обсъждано до момента, ако да, моля да ме извините  Wink

# 411
Успях, вчера да си подам документите в БТ Люлин, след 3 часа чакане (от 9ч до 12ч).
Подадох за английски и автотранспортна техника с код 5250101 (така ми каза доставчика -  ваучера покривал всички разходи, само си заплащам медицинското и шофьорската книжка).

Успех на всички.
Надявам се до края на годината да получим одобрение. Нека който получи да пише.

А кой е доставчика, ако не е тайна?

# 412
Имам няколко въпроса, които са се вклинили в мозъкът ми........ама служителите с в БТ сега са много заети...ако някой е запознат моля да сподели. Подала съм документи за език , който е 300 часа и за професия, която е 960 часа. Хипотетично съм одобрена и за 2 те. Според условията първо изкарвам да речем езика, които повечето доставчици са сложили като начална дата февруари...така 6 м. значи до края на юли , може и август 2013 г.  да се хване, после с удостоверението за език отиваш да си вземеш ДО за професия и се започва търсене, като се има предвид 960 ч . ги взимат за 1г и 6 м. като време отиваме към края на 2014 г.. а програмата трябва да свърши август 2014г. Относно размишленията ми и простата математика  ми се струва , че няма да мога да се преквалифицарам. Незнам дали в правилна посока разсъждавам и ако някой има подобен казус , моля да сподели.

# 413
на предната страница съм написала същото

# 414
  • Бургас
Аз записах Оперативно счетоводство и английски език и искам да ги изкарам дистанционно. Попаднах на сайта на e-obuchenie, които предлагат и двата курса. Моля за отзиви ако някой е карал курс при тях.

# 415
Удължиха ли работното време, питам конкретно за Стара Загора, ако някой има информация.

# 416
  • Берковица
Здравейте! Днес си подадох документите в БТ гр.Берковица. Избрала съм си английски език, но искам да е дистанционно. Спряла съм се на сайта kabinata.net. Някакви отзиви може ли да споделите с мен, за да науча навреме дали да търся и друг вариант. Благодаря предварително.

# 417
  • София
Тук чета, че повечето от вас са подали документи за 2 желания? Как става това???
И това значи ли, че първо пишеш това, което искаш повече и като второ другото. Или кандидатстваш и за двете и може да те одобрят и за двете  и да ги изкараш едно след друго?

Всички, които имат кат Б ли може да се запишат за С, или само ако това е свързано с професията ти????

Хич не ми е ясно......

# 418
Пишеш две желания, едното професионална квалификация, другото ключови компетентости. Идва ти реда за първото, изкарваш го, тогава второто, както писахме - почти невъзможно като време да изкараш и него.
В София през миналата фаза на програмата не съм ги подреждала по желание. Като ти дойде реда и тогава ме питаха кое от двете ще захвана. Така че степенуването е формалност. А и ако си промениш приоритета след като бъдеш одобрена, винаги можеш да кажеш, че за първото не си намерила доставчик. И минаваш на второто. Той рездът ти не се губи, не чакаш отначало.

Курсове могат да се карат и без да са свързани с професията ти.

# 419
  • София
Супер, много благодаря! Simple Smile
Това на една бланка си се пише, нали? Няма нужда от второ заявление...
 Само трябва и книжката да си преснимаш.
 Ясно!
Сега остава да се борим с километричните опашки.....

Общи условия

Активация на акаунт