Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 580
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
  • София
В БТ в Младост отидохме вчера към обяд, чакахме около половин час.
Нямаше нужда от документ от ГРАО - става въпрос за диплома без ЕГН, но без промяна в имената.
Благодарение на тази тема - документите бяха добре подготвени и приети без забележки!
Благодаря на авторката на темата и на всички споделили полезни съвети!
 Simple Smile

# 451
За питащите от Ст.Загора.Попълних и подадох документите в рамките на 1ч и 30мин.Не знам дали работното време е удължено,но обедна почивка нямаше.
Относно дигителната компетентност-пише се дигитална компетентност/доставчика решава какво предлага /но общо взето е начална компютърна грамотност.
Още на 16.10 в Бюрото по Труда Ст.Загора имаше бележка за шофьорските курсове ,че не са професионална квалификация и желаещите се връщаха.Редно е да се изисква шофьорска книжка,че иначе доста девойки ще карат автобуси и тирове Laughingбез да имат В кат.

# 452
Здравейте, дано някой да може да отговори и на моя въпрос. В момента съм завършила семестриално, а държавен изпит вероятно ще го взема януари, следователно нямам диплома. Ще разберат ли по някакъв начин, тъй като съм учила там език и така надминавам тези 300ч. ?

# 453
Привет майчета! Търся си курс по английски за напреднали в Бургас, който да се провежда във време, подходящо за майки с деца, т.е. докато детската градина и яслата работят.
Днес говорих с Давитоз и казаха, че са склонни да направят група от 14 часа, ако не се събере група, ще ме обучават индивидуално. Имате ли някакви отзиви за тази школа. И знаете ли някоя друга, която събира следобедна група, че да не ги прозвънявам всичките.

# 454
Здравейте!
Имам въпрос надявам се да ми отговорите:
Кандидат с адрес в един град, а месторабота му е в друг град къде трябва да подаде заявлението?
Може ли да се подава заявление с нотариално заверено пълномощно?
Предварително Ви благодаря:)

# 455
Здравейте , да се похваля и аз .Още в понеделник си подадох документите .От Русе съм и всичко стана много бързо - не повече от час ми отне .Имаше доста хора , но пък в БТ отвориха втора приемна и нямаше помайване .Ще уча немски ,  ако някой от Русе има добри впечатления от доставчик , моля да ги сподели .

# 456
Здравейте и аз мисля да се включа в обучението, но бих помолила тези, които са по-опитни да ми потвърдят, дали съм права?

- След като съм минала по обучение по английски по схемата "Аз мога", имам право и да кандидатствам отново за схемата "Аз мога повече" пак по английски език;

- Ако представя сертификат B1 за английски език това не би следвало да бъде проблем и да не ме одобрят за новата схема (хорариума ми от училище е под 300 часа);
Благодаря много за отзивите!

# 457
  • София
Не може пак езиково обучение
Виж първа страница на темата

"По програмата всеки има право на 1 обучение по ключова компетентност (език ИЛИ компютърен курс) и 1 професионално обучение, т.е. ако вече сте изкарали езиков курс, сега имате право само на едно професионално обучение. "

# 458
Здравейте и аз мисля да се включа в обучението, но бих помолила тези, които са по-опитни да ми потвърдят, дали съм права?

- След като съм минала по обучение по английски по схемата "Аз мога", имам право и да кандидатствам отново за схемата "Аз мога повече" пак по английски език;

- Ако представя сертификат B1 за английски език това не би следвало да бъде проблем и да не ме одобрят за новата схема (хорариума ми от училище е под 300 часа);
Благодаря много за отзивите!

Нямаш право да учиш повече английски по тази програма.  Запиши нещо друго. Peace

# 459
Green&shiny, milka22, Благодаря за бързата реакция! Жалко че няма да мога:(

# 460
Има ли някой , който да е посещавам курсове по Интериорен дизайн и какво учат като предмети? ,Мерси предварително

Аз чакам да се сформира група, защото от кандидатствалите миналата година сме само 3-ма останали и ни трябват минимум още 2-ма. Учи се всичко, което и в средното образование по специалността и съответно вземаш таква диплома - цветознание, перспектива, скулптура, композиция, история на изкуството, рисуване, архитектура, комбинаторика и т.н. Ходи и се на заължителните за средното практики. Mr. Green

bubchen, много е важна школата, която ще посещаваш. На половинката му разказаха играта от учебни часове, изпити, практики, проверки и т.н. Определено много научи от курса макар да имаше общи познания по програмите. За това - проучвайте школите преди да се записвате, за да не се разочаровате после. Naughty

desex, тези "разни глупости" са задължителни за всички специалности и няма как да ги избегнеш каквото и да запишеш  Tired

ankazana, за кой град питаш?

# 461
Днес в БТ "Възраждане" подадох документите в рамките на 40минути. Отидох в 15 45.

# 462
Еее, започнах да се разубеждавам за графичния дизайн  Confused А и като гледах програмата първите 360 часа са разни глупости - икономика и т.н., които на мен са ми абсолютно ненужни, защото съм икономист. Аз мога да работя и с Фотошоп, и с Илюстратор, ... явно нещо повече едва ли ще науча  Rolling Eyes . Май ще се преориентирам към нещо друго, може би като ключова компетентност да търся нещо по-специфично  Thinking

Пак да питам - някой подавал ли е в БТ Марица в Пловдив /мисля, че  е на Брезовско шосе/?
От къде мога да видя програмата за обучението, тъй като и аз мисля да запиша Графичен дизайн във Варна, но не искам да си загубя времето с неща, които знам Simple Smile
Не мога да се сетя на кой друг доставчик гледах програмата, но ето и тук има http://domex.bg/course/category.php?id=4 Виж подкатегориите  Peace

Благодаря много  Hug

# 463
  • София
Здравейте,
миналата вълна бях одобрена за езиков курс, но така се стекоха обстоятелствата, че не можех да си взема ваучера.
Знаете ли дали при това положение имам право пак да кандидатствам, този път за друг език или съм си "изгърмяла патроните"?
Благодаря ви  bouquet

# 464
За БТ Бургас да споделя... Отидох около 14.30 и пред мен имаше не повече от 10-12човека. Почти всички бяха с изрядни документи и минахме за около 40 мин всички. Вътре в кабинета обслужването става много бързо. Иначе като излязох пак се беше насъбрала опашка, но не много голяма. Подадох моите документи и на един близък, като носих нотариално заверено пълномощно и нямаше никакви проблеми.
Имайки предвид до кога е срока на програмата, реших че няма как да вместя и двата вида обучение, ако дай боже ме одобрят, затова подадох заявление само за професионална квалификация.

Общи условия

Активация на акаунт