Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 657
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!При попълшане заявлението за професионално обучение кода на професията ли се пише или кода на специалността. Например за графичен дизайн 213070 или 2130701 трябва да се напише?

Кода на специалността 2130701  !

# 136
Да попитам език и например компютърна грамотност –Word  ,Excel  може ли да подам?Има ли ходили следобяд да Младост да споделят пак ли е такава лудница?

По програмата всеки има право на 1 обучение по ключова компетентност (език ИЛИ компютърен курс) и 1 професионално обучение, т.е. ако вече сте изкарали езиков курс, сега имате право само на едно професионално обучение. Не може езиков курс и компютърен, възможните варианти са:

езиков курс + професионално обучение
компютърен курс + професионално обучение.

В момента моя позната е на опашка в Младост и чака вече два часа и половина Sad

# 137
Да се отчета и аз, че такъв кошмар беше в БТ Младост - след чакане 4ч и половина си подадохме документите точно за 2мин, защото всичко си ни беше ок, но чакането беше ужасно.
Пише се код на спициалността, а не на професията.

# 138
....кода, който написах беше 8400901 - Вътрешни и международни превози на пътници, попитах преди това служителката за шофьорски курс, категория Б това ли е редно да напиша, тя каза "да" ....

Защо тогава ДО и от Варна и от софия, аз лично звънях на един, казват другия код АВТОТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА” – КОД 5250201 newsm78

Нямам представа, докато разглеждах вчера през търсачката как е най-редно, попаднах на инфо от този сайт http://www.e-obuchenie.bg/kursove/profesionalni/shofiorski-kurso … odach-na-mps.html, и по обяснението сама си реших, че трябва да напиша точно този код, а като попитах служителката, която ми прие документите (изрично попитах за шофьорски курс за кат. Б) тя каза, че кода ми е правилния.

# 139
При несъответствие в имената, но при съответствие на единния граждански номер (ЕГН), Вие следва да попълните и да представите в ДБТ собственоръчно попълнена Декларация за идентичност на лице с различни имена по образец (Приложена към пакета документи). При несъответствие или липсващ ЕГН в представените документи, Вие следва да представите и документ, издаден от служба ГРАО на общината (оригинал или заверено копие).

Това означава ли, че ако в някой от документите няма ЕГН, а само трите имена и датата на раждане, трябва да се ходи до служба ГРАО, и ако да - какъв документ точно ще трябва да се вземе от тях?

# 140
  • София
Нови формуляри за кандидатстване. могат да се свалят или попълнят онлайн в сайта на Кабината:

https://azmoga.kabinata.com/zaiavlenie/

# 141
Записвам се след подадени успешно документи в БТ Младост. Наистина опашката е голяма, та и до сега...Ние бяхме към 9ч. и решихме да попълним и за мъжа. Върнахме се към обяд -12ч. и тези преди нас още не бяха стигнали до навеса дори... Shocked Та от 12ч. в 15.20ч. бяхме готови...
За надписа "Инвестираме..." никой нищо не каза, моят на заявлението беше наполовина, заради принтирането. Декларацията за имената, която изтеглих от тук беше БЕЗ този надпис и там ми дадоха да попълня С надпис.
Аз бях посочила И специалността И професията, нямаше проблем  Peace
Честно казано служителите са много любезни там, излизаха няколко пъти да казват какво трябва, за да върви по- бързо опашката. Обслужването после също беше ОК. На опашката имаше много готини хора и като цяло времето ни мина бързо  Peace
Желая успех!

# 142
При несъответствие в имената, но при съответствие на единния граждански номер (ЕГН), Вие следва да попълните и да представите в ДБТ собственоръчно попълнена Декларация за идентичност на лице с различни имена по образец (Приложена към пакета документи). При несъответствие или липсващ ЕГН в представените документи, Вие следва да представите и документ, издаден от служба ГРАО на общината (оригинал или заверено копие).

Това означава ли, че ако в някой от документите няма ЕГН, а само трите имена и датата на раждане, трябва да се ходи до служба ГРАО, и ако да - какъв документ точно ще трябва да се вземе от тях?

Да, мен за това ме върнаха.

# 143
  • софия
Добре това че може само език го разбрах ,но в професионалното обучение няма ли курс по компютри за начинаещи  newsm78

# 144
  • Пловдив
Добре това че може само език го разбрах ,но в професионалното обучение няма ли курс по компютри за начинаещи  newsm78
До сега не съм чувала за професионално обучени за начална компютърна грамотност ooooh! Под професионално обучение се има предвид изучаването на цяла или част от професия, всичко друго са ключови компетентности  Peace Вижте линковете/търсачката за двата вида обучения на първа страница, за да се ориентирате кое е ключова, кое професия Tired

# 145
Аз в 8.30 часа бях пред бюрото в Младост. Опашката беше ужасяваща. А за още половин час колко много хора дойдоха след мен  Shocked   Не знам колко човека са били преди мен, но влязох чак към12.30 и съм номер 900 и някой.

Работното време на бюрата е удължено засега до 18.00 часа, така ми каза служителката. Но според мен ще го направят и до по-късно!

За тези, които ги интересува кое е адрес на фирмата, мисля, че и самите служители не знаят, но където и да отидете, смятам, че ще ви приемат документите. Аз отидох на адреса на седалището на фирмата, а те като ти приемат документите, не обръщат внимание на това. Аз попитах жената в бюрото и тя сериозно се замисли, но вече ми беше дала входящ номер и каза, че щом съм преценила на този адрес, значи е този.

Също така ми каза, че до 3 месеца ще ми се обадят дали съм одобрена.

За часовете по език   Naughty   Не е проблем, ако часовете в дипломата по език са 500 или 600, стига да не е първи изучавам език в гимназията. На мен ми казаха, че със над 600 часа по диплома ще бъде одобре, тъй като ми е втори език, а първият ми е с 1800 часа. Значи, гледайте да не пишете първия език по диплома, това гледат!

За друго, май не се сещам в момента, но ако някой има въпроси, да пита.    Wink

Аз бях там в 10.00 часа и имаше повече от 200 човека! Опашката беше до кафето буквално на улицата. Изтърпях стоически с всички и излязох в 14.30 часа.

Как така си 900 и някой номер, защото моето е четирицифрено число?!?!?!?!
Но забелязах, че много хора не са си направили труда да поразпитат и да се поровят в нета за подробности. Кой какво снимал от дипломата, пък че тя била две страници, те снимали само половината........... #Crazy, не се виждат нито предмети нито оценки,........ужас голям. 

# 146
За съжаление аз се отказах от подаването на документи, поне не днес. Отивам до БТ Възраждане към 14.00 ч. и там опашка от 100 на човека...а аз с количка и бебе...а като заваля един дъжд...и обратно...а и прецених , че няма да мина до 18 ч , а трябва да взимам голямото дете от детска...изобщо сложно та сложно

# 147
Има все още някакви неясноти около кода за шофьорски курс, сега звънях на поредния доставчик и той ми каза, че според него трябва да е 84---, а не 5-----, и че утре ще имат официално становище от АЗ.

# 148
  • софия
Ледена кралица благодаря ,ето това неможах да го схвана и за това питах.Как така цяла професия?Например аз имам средно образувание което си е нищо ,работя в частният сектор.До сега не съм се явявала на никакви курсове по програмата и например искам да запиша някакво професионално обучение .Трябва ли да имам някаква степен по това обучение или знания?Има ли критерий ,извинявам се ако е питано вече но мисля утре или други ден да си взема кафе и да се заредя в Младост посред нощ  Joy защото съм на работа има ли желаещи да си направим групичка?

# 149
Ледена кралица благодаря ,ето това неможах да го схвана и за това питах.Как така цяла професия?Например аз имам средно образувание което си е нищо ,работя в частният сектор.До сега не съм се явявала на никакви курсове по програмата и например искам да запиша някакво професионално обучение .Трябва ли да имам някаква степен по това обучение или знания?Има ли критерий ,извинявам се ако е питано вече но мисля утре или други ден да си взема кафе и да се заредя в Младост посред нощ  Joy защото съм на работа има ли желаещи да си направим групичка?

хахахах, аз си мисля утре към 6, 6 и нещо да направя същото Grinning

Общи условия

Активация на акаунт