Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 516
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Такааа. За всички, които подават в Пловдив на "Чернишевски". Определено ще ви трябва един ден, в който да висите на опашка там. Аз днес бях там от 7,40 сутринта и преди мен имаше 9 човека. До 8,30 когато отвори бюрото по труда, опашката вече беше станала към 50-60 човека.
Както Ледената кралица каза, ето на какво трябва да обърнете внимание при подаването на документите:
- на всяка декларация и заявление най-отдолу трябва да има надпис Инвестира във вашето бъдеще. Ако не ви излиза при принтиране, ще трябва да форматирате страницата, но без този надпис връщат.
- на всяко копие от дипломите и личната карта трябва да бъде написано Вярно с оригинал и подписано от вас
- задължително трябва да си снимате всички страници от дипломите, дори заглавната, защото връщат и за това. (мен ме върнаха за това, но момчето, което ми приемаше документите беше много точно и ми каза веднага след като го снимам да му го занеса без да чакам отново на опашка.)
- ако има промяна във имената в дипломите и личната карта се попълва декларация, която бюрото по труда не ви дава, а сами трябва да си я снимате от тях, ако имат копие, или както Ледената кралица е дала линк към нея
- правеха много забележки на хора, които имаха пълномощни да подават документи и за други лица. Казаха, че първо ще минават тези, които лично ще си подават документите и след това тези с пълномощните, защото много щели да се бавят.
- правеха проблеми за много зле подпълнени документи (не се разчитаха)
По възможност си носете копия на всички документи, а не чакайте да ги снимате пред бюрата. В Пловдив, в района на "Чернишевски" имаше само една книжарница с ксерокс, която отвори чак в 9,30. Там същото имаше опашка.
Относно часовете за езика, учени в училище и университет, не ми казаха нищо. Аз за английски имам изучени към 700 часа и ми казаха, че няма проблем. Върнаха ми документите за професионално обучение. Исках да уча геодезия, но понеже това ми е специалността от средното, ми казаха, че няма да ме одобрят и ако искам да подам за друго.
Мисля, че това беше най-важното, което трябва да знаете. Въоръжете се с голямо търпение! Успех на всички!
От бюрото ми казаха, че още нямат заповед дали ще работят с удължено работно време. За сега работят от 8,30 до 17,00.

# 91
Днес отидох в Бюрото по труда в Младост... Еее, няма такъв ужас............ #Crazy
Трябва май да си взема отпуск, че да си подам документите...
Дали към края на срока е отново такава лудница?  newsm78
Все пак сме работещи, чудя се как ще стане упражнението, освен да отида в 6 часа и да чакам до 8,30 да отворят ...

# 92
И аз сутинта ходих до бюрото в Младост и си тръгнах. Тя още малко опашката щеше дас стигне до Лидл. Всичките тия хора няма начин да минат днес... То верно отпуска трябва да си вземеме и по дна палатка евентуално  Sad  Незнам кога ще е най-удачно да се отиде... това днес беше кошмар  #Cussing out

# 93

Обаче не знам как стоят нещата примерно, ако си завършил Математическа гимназия със засилено изучаване на език - по мое време хорариума на основния език ми се равняваше почти на хорариума на Английската гимназия newsm78 newsm78 newsm78

И аз съм МГ с английски и ми дадоха вачер за английски, записах се в Британика - Варна, обаче в последния момент се оказа, че нямат достатъчно хора и ми предлагат да карам по-ниски нива, което не ме устройва. Сигурно сте го обсъждали, съжалявам, ако повтарям, обаче има ли възможност да сменя доставчика, при положение, че не  съм взела ваучера още, само има договор с ДО, от ДО казаха, че сигурно може, обаче какво ли мислят в БТ, не мога да се свържа с тях?

# 94
И аз сутинта ходих до бюрото в Младост и си тръгнах. Тя още малко опашката щеше дас стигне до Лидл. Всичките тия хора няма начин да минат днес... То верно отпуска трябва да си вземеме и по дна палатка евентуално  Sad  Незнам кога ще е най-удачно да се отиде... това днес беше кошмар  #Cussing out

Направо се ми уплаши окото...  и се карат от сутринта, още малко щяха се се сбият  Shocked
И аз си тръгнах, въобще не мога да си позволя да отсъствам от работа в момента, единственият начин е да замъкна един стол там в 6 часа и една кана с кафе  hahaha

На всичкото отгоре и сайта им се бъгна ...

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 12:23 от Lorraine In The Rain

# 95
Щом желаното от теб проф.обучение е далече от образованието ти, няма какво да те притеснява - ще бъдеш одобрена. Никъде не е казано, че исканото обучение трябва да е близко до работата, с която се занимаваш или професията, която си завършила. Все пак нали това е програма за повишаване на квалификацията и по-добра пригодност към нуждите на пазара на труда Peace

Само за пример: висшето ми е икономика - бакалавър по Маркетинг и магистър по Управление на продажбите и съм одобрена за проф.обучение по ОПЕРАТИВНО СЧЕТОВОДСТВО, което живот и здраве ще изкарам дистанционно към ЦПО на Стопанска академия "Д.А. Ценов" - Свищов. Днес или тези дни ще подам документи и за ключова компетентност - Компютърно счетоводство и се надявам този път да не ми откажат  Thinking заради многото часове информатика от гимназията.  Peace

Благодаря ти!   bouquet
И още нещо да попитам - как трябва да се изписва ключова компетентност от дигиталните, така както е дадена от доставчика, или..? Гледам, че различните доставчици предлагат работа с различни /вкл. комбинации от няколко/ софтуерни продукти. Кодове изписват ли се?

# 96
Във Варна около 9.00 часа е имало 128 човека и мой познат се е отказал да чака.А всички са работещи.Аз ще ходя последната седмица, когато ще съм в отпуск

# 97
Благодаря на Ледената кралица за инфото , моя надпис Инвестира във вашето бъдеще ! го нямаше в предните ми бланки . Hug
Сега си разпечатих нови , с него . Peace
Благодаря и за декларацията за съответствие на имената .  bouquet
Аз също ще си пусна ден , иначе не виждам как ще стане . Crazy

# 98
Отидох  в 6,10 в БТ Сердика на Тимок. Бях трета. като излязох в 9,15, имаше около триста човека, по моя преценка. Писах се Водач на МПС за обществени превози (спецалността за пътници, а не за товари). Оказа се, че и  за сертификата от немския, който завърших по програмата, искат копие, въпреки че на втора стр от Заявлението не пишеше такова нещо. Никой не ми е гледал има ли го надписа Инвестираме ....... Много се изнервих. Не бивало да има задраскано, не можело с черен химикал, мъка, мъка.
Понеже това е втора сесия - продължение на миналогодишната Аз мога повече, номерата не почват от 1, а продължават от предния път. Казаха, че до номер 7018 са стигнали миналата г, сега карат нататък. Само дето не се сетих да питам, а и кого ли, до кой номер са стигнали в раздаването на ваучери от миналогодишната кампания.
 Това беше репортаж от мястото на събитието.

# 99

И аз си тръгнах, въобще не мога да си позволя да отсъствам от работа в момента, единственият начин е да замъкна един стол там в 6 часа и една кана с кафе  hahaha

На всичкото отгоре и сайта им се бъгна ...

Само в основните ДБТ-та ли приемат заявления, защото гледам, че има и филиали?  Rolling Eyes
http://drsz.dyndns.org/bt.php#sof

# 100
  • Варна
Успех на всички!

Понеже няколко момичета са питали преди мен и никой не им е отговорил - да питам пак - ще мога ли да карам шоф. курс?

Редактирам се - говорих с доставчика - може да се кара кт. Б - пише се Автотранспортна техника, код 5250201 - ваучера покрива всичко - самно, ако те скъсат на изпита си плащаш за всеки следващ изпит!

Обаче ми казаха, че ако на дипломата ми няма ЕГН - трябва да вадя Декларация за идентичност? Така ли е?

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 13:01 от Мим

# 101
Здравейте!При попълшане заявлението за професионално обучение кода на професията ли се пише или кода на специалността. Например за графичен дизайн 213070 или 2130701 трябва да се напише?

# 102
Успех на всички!

Понеже няколко момичета са питали преди мен и никой не им е отговорил - да питам пак - ще мога ли да карам шоф. курс?

Редактирам се - говорих с доставчика - може да се кара кт. Б - пише се Автотранспортна техника, код 5250201 - ваучера покрива всичко - самно, ако те скъсат на изпита си плащаш за всеки следващ изпит!

Обаче ми казаха, че ако на дипломата ми няма ЕГН - трябва да вадя Декларация за идентичност? Така ли е?
Това за Шофьорския на 100% ли е сигурно, защото до сега успях да открия един друг код (който е малко спорен) от стари теми ето и линк - 21 стр най-отдолу последното мнение:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=628747.300

# 103
  • Варна
Това е един от ДО за Варна, говорих и лично със служител - цък

# 104
  • Варна
Соленка, какво значи да се снима и "заглавната страница" на дипломите - корицата ли се има предвид?

Общи условия

Активация на акаунт