Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 550
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Момичета, оказа се, че съм доста притисната с времето и ще трябва да правя някакви големи гимнастики, за да мога да подам документи и се чудя дали си струва...
Искам да запиша Английски, имам 206 часа хорариум от средното, 90 часа от бакалавър и 60 от магистър, винаги Английският ми е бил втори език. И все пак, ако ме одобрят, няма да започна от начинаещо ниво, а смятам да надграждам  Rolling Eyes
Според вас имам ли шанс за одобрение, поне да се не редя напразно  Rolling Eyes
Без проблеми ще те одобрят за английския - сестра ми днес подаде документи с близо 700 часа от средното, бакалавърската и магистърската за език и са и приели документите. Просто ако хорариумът ти е по-голям, примерно над 300 часа, ДО са длъжни да ти дадат да попълниш тест за определяне на нивото, от което да започнеш Peace

Относно работното време - днес БТ на Чернишевски в Пловдив работиха със стандартно работно време - от 8.30 до 17.00, за  сега нямало заповед за удължаване  newsm78

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 19:25 от Ледената кралица

# 166
Здравейте,  кандидатствах по програмата "Аз мога повече" октомври 2011г. , тогава работех. Преди няколко дни получих уведомлението, че съм одобрена, но от бюрото по труда отказват да ми издадат ваучер, понеже в момента не работя.  От къде мога да получа компетента информация? Благодаря.

# 167
  • Пловдив

Между другото на опашката се чу, че имало пари за около 2000 човека за обучение... Не знам дали е вярно.

Това са спекулации Naughty - по програмата има отпуснати нови 50 000 000 лв. Ако най-скъпият ваучер е 1800 лв. (за проф.обучение за цяла професия от 960 часа), то тези пари ще стигнат за приблизително 27 700 ваучера - елементарна математика baby_neutral И това е, ако всички пари бъдат разпределени само за най-скъпите ваучери, което няма да е така на практика... Така че бройката от 2000 човека е повече от смешна Mr. Green Peace

Здравейте,  кандидатствах по програмата "Аз мога повече" октомври 2011г. , тогава работех. Преди няколко дни получих уведомлението, че съм одобрена, но от бюрото по труда отказват да ми издадат ваучер, понеже в момента не работя.  От къде мога да получа компетента информация? Благодаря.
Вие вече сте я получили от правилното място - програмата е само за лица, които работят към момента на подаване на документите и към момента на получаване на ваучера. Сега, когато трябва да получите ваучера, при вас има промяна в статуса ви на работещо лице и затова ви отказват издаването му. Peace

# 168
Олелее, тези дни нямах време за форума, а то дори и нова тема има.... ooooh!

Записвам се тук и се връщам назад да ви чета, че мисля утре да ходя до БТ  Rolling Eyes

# 169
Аз в 8.30 часа бях пред бюрото в Младост. Опашката беше ужасяваща. А за още половин час колко много хора дойдоха след мен  Shocked   Не знам колко човека са били преди мен, но влязох чак към12.30 и съм номер 900 и някой.

Работното време на бюрата е удължено засега до 18.00 часа, така ми каза служителката. Но според мен ще го направят и до по-късно!

За тези, които ги интересува кое е адрес на фирмата, мисля, че и самите служители не знаят, но където и да отидете, смятам, че ще ви приемат документите. Аз отидох на адреса на седалището на фирмата, а те като ти приемат документите, не обръщат внимание на това. Аз попитах жената в бюрото и тя сериозно се замисли, но вече ми беше дала входящ номер и каза, че щом съм преценила на този адрес, значи е този.

Също така ми каза, че до 3 месеца ще ми се обадят дали съм одобрена.

За часовете по език   Naughty   Не е проблем, ако часовете в дипломата по език са 500 или 600, стига да не е първи изучавам език в гимназията. На мен ми казаха, че със над 600 часа по диплома ще бъде одобре, тъй като ми е втори език, а първият ми е с 1800 часа. Значи, гледайте да не пишете първия език по диплома, това гледат!

За друго, май не се сещам в момента, но ако някой има въпроси, да пита.    Wink

Аз бях там в 10.00 часа и имаше повече от 200 човека! Опашката беше до кафето буквално на улицата. Изтърпях стоически с всички и излязох в 14.30 часа.

Как така си 900 и някой номер, защото моето е четирицифрено число?!?!?!?!
Но забелязах, че много хора не са си направили труда да поразпитат и да се поровят в нета за подробности. Кой какво снимал от дипломата, пък че тя била две страници, те снимали само половината........... #Crazy, не се виждат нито предмети нито оценки,........ужас голям.  

Да, 965 номер или там някъде, не помня. А ти сигурно си над 1000, защото си влязла след мен. Съгласна съм, че повечето хора дойдоха доста неподготвени. И то имаше хора с елементарни пропуски. Направо нямам думи. Можеха поне малко да се информират, преди да решат да подават документи. Но затова пък и имаше много върнати.

Грешка!!! Какво съм видяла  Grinning  Номерът ми не е 900 и някой, а 9000 и някой  Grinning  Аз от немощ дето висях толкова часове, вече и недовиждам. Извинете ме!

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 19:59 от Roe Deer

# 170
Ледената кралица - благодаря!   bouquet

И още един въпрос, ако има момичета запознати, моля да помогнат.
Понеже постоянният ми адрес е в друг град, а аз ще подавам по месторабота - има ли някакви допълнителни документи, които трябва да представя?
В самата декларация, където трябва да се попълни - живуща в.... какво да попълня - настоящ или постоянен адрес (не е указано)?

# 171
  • София
Да, 965 номер или там някъде, не помня. А ти сигурно си над 1000, защото си влязла след мен. Съгласна съм, че повечето хора дойдоха доста неподготвени. И то имаше хора с елементарни пропуски. Направо нямам думи. Можеха поне малко да се информират, преди да решат да подават документи. Но затова пък и имаше много върнати.

Roe Deer
, възможно ли е да си номер 8965? Както писах днес следобяд в Младост ми казаха, че са продължили старата номерация - били са стигнали до около 8800 преди. Аз съм 9200 и нещо, а подадох днес следобяд...

# 172
  • софия
Мамчета пак се обърках,гледах преди малко дипломата ми от средното образование хорариума на година е 278ч .Да обаче аз съм учила 4 г английски и по мое мнение се смятат 4 те години или се бъркам  newsm78 ? И ако е така кажете има ли смисъл при почти 1200 ч да подавам за английски или още сега да напиша нова и да сменя с друг език.Егати  късмета така ми се искаше да попълня пропуснатото в тинейджърските години.

# 173
Момичета, оказа се, че съм доста притисната с времето и ще трябва да правя някакви големи гимнастики, за да мога да подам документи и се чудя дали си струва...
Искам да запиша Английски, имам 206 часа хорариум от средното, 90 часа от бакалавър и 60 от магистър, винаги Английският ми е бил втори език. И все пак, ако ме одобрят, няма да започна от начинаещо ниво, а смятам да надграждам  Rolling Eyes
Според вас имам ли шанс за одобрение, поне да се не редя напразно  Rolling Eyes

Да, аз мисля, че със сигурност ще те одобрят. На мен с много повече часове в дипломата, ми казаха, че ще ме одобрят. И че гледат да не си писал първи език от дипломата, а втори.

# 174
  • Около Костинброд
Хайде и аз да се цопна тук с един малко глупав въпрос. Искам да кандидатствам за дигитална компетентност - ексел, обаче в заявлението ексел ли да напиша? Защото при различните ДО този курс е с различни наименования от сорта на "Работа с електронни таблици".

# 175

Roe Deer
, възможно ли е да си номер 8965? Както писах днес следобяд в Младост ми казаха, че са продължили старата номерация - били са стигнали до около 8800 преди. Аз съм 9200 и нещо, а подадох днес следобяд...

Извини ме, много съм се объркала - 90** съм, а не 9**  ! Съжалявам за недоразумението! А казаха ли ти до колко време ще ти се обадят? На мен ми казаха до 3 месеца.

# 176
Мамчета пак се обърках,гледах преди малко дипломата ми от средното образование хорариума на година е 278ч .Да обаче аз съм учила 4 г английски и по мое мнение се смятат 4 те години или се бъркам  newsm78 ? И ако е така кажете има ли смисъл при почти 1200 ч да подавам за английски или още сега да напиша нова и да сменя с друг език.Егати  късмета така ми се искаше да попълня пропуснатото в тинейджърските години.

Това първи изучаван език по диплома ли ти е? Езикова гимназия ли си завършила? Ако ти е втори език, би трябвало да те одобрят, макар и с толкова часове. Но ако е първи език по диплома, мисля, че няма да те одобрят. Или поне така ми казаха на мен от БТ.

# 177
  • София

Roe Deer

Извини ме, много съм се объркала - 90** съм, а не 9**  ! Съжалявам за недоразумението! А казаха ли ти до колко време ще ти се обадят? На мен ми казаха до 3 месеца.

Не питах, то беше абсолютна лудница...
Просто номерът ме шокира и реагирах, когато ми го подадоха, та ми казаха, че продължавала номерацията Mr. Green
Дано наистина да ни се обадят до края на годината Praynig

# 178
Някой да е подавал днес в Триадица, за да ми каже имало ли е много хора?

# 179
  • София
Ледената кралица - благодаря!   bouquet

И още един въпрос, ако има момичета запознати, моля да помогнат.
Понеже постоянният ми адрес е в друг град, а аз ще подавам по месторабота - има ли някакви допълнителни документи, които трябва да представя?
В самата декларация, където трябва да се попълни - живуща в.... какво да попълня - настоящ или постоянен адрес (не е указано)?

В декларацията се попълва постоянния адрес, мен днес ме накараха да попълня нова бланка понеже аз живущ го разбирам като настоящ, но са имали в предвид постоянен Simple Smile Други документи не са необходими. (Заявлението, декларацията, копие от лична карта и копие от всички придобити дипломи)

Общи условия

Активация на акаунт