Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 657
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
Днес в бюрото в Младост-София към три и половина имаше около 10 човека. Обслужващите служители са четирима. Всичко стана за пет минути  Simple Smile

# 286
  • София
Голямо объркване с този документ от ГРАО...

Да, голямо объркване. Аз днес си загубих времето да звъня в общината и в ГД ГРАО и не можах да звънна на повече доставчици.

И в ГРАО и в общината бяха отзивчиви и ме изслушаха - цитирах им формуляра на АЗ и какво се иска като приложение във формуляра. Казаха, че единственото, което могат да издадат е удостоверение за вярност на ЕГН по чл. 120 от някаква наредба. Това беше описано по-горе от една потребителка. Това отнема няколко дни, плащат се такси. В това удостоверение ще гласи, че лицето Х, роден на .. в град/ село ... с акт за раждане номер ... има ЕГН ...
Но тази информация я има в личната карта и това удостоверение е безсмислено за човек, който няма промени в ЕГН, имена и т.н. 
Затова се обадих в АЗ и казах, че ГРАО могат да дадат само такова удостоверение, АЗ това ли искат и какъв точно документ от ГРАО искат.
Отговорът го писах вече - такъв документ се изисква само, ако има промяна в името И липсващ ЕГН в дипломата. Това касаело хора, на които са им променяни имената. Ако в допломата липсва само ЕГН , а името съответства - не се иска никакъв допълнителен документ.

Да, написаното в указанията не звучи така, но утре смятам да подаваме документи без такова удостоверение. Да се надяваме да няма проблеми. Нямаме голям избор - издаването на удостоверението отнема дни, и струва пари.
Безсмислено е, при условие че ще повтори информацията в личната карта.

По друг въпрос  - явно при професионалното обучение намирането на доставчик ще е голям проблем, има лицензирани фирми, а не предлагат обучението, има лицензирани, но със централа в друг град и тук в София са наели някакви зали и учебни центрове - което не звучи сериозно.
До кога трябва да приключат обученията, може ли да се покрият поне обучения с 600 часа? Някои  доставчици казаха - да лицензирани са за обучението, но 900 часа не могат да се проведат и не предлагат това обучение.
Може би трябва да търсим обучения, които са по-кратки?

# 287
  • Canada
Момичета, моля за помощ... В бързината сме подали заявлението на мъжа ми за професионално обучение готвач без приложението с дисциплините... Дали можем да занесем допълнително академична справка?
На мен ми казаха,че нямало да преглеждат непълни комплекти, та като понамалеят опашките  го занесете за по-сигурно
[/quote] Благодаря ти! Hug

# 288
Днес в бюрото в Младост-София към три и половина имаше около 10 човека. Обслужващите служители са четирима. Всичко стана за пет минути  Simple Smile

По обяд имаше към 20. Явно лудницата е сутрин.  Peace И вчера. Simple Smile

# 289
Взех си заветният документ от ГРАО , издадоха ми го веднага , само с лична карта и дори не ми поискаха пари ! Grinning Party
Утре рано ще щурмувам БТ !  Party
Дано са понамаляли опашките ! Peace

# 290

Затова се обадих в АЗ и казах, че ГРАО могат да дадат само такова удостоверение, АЗ това ли искат и какъв точно документ от ГРАО искат.
Отговорът го писах вече - такъв документ се изисква само, ако има промяна в името И липсващ ЕГН в дипломата. Това касаело хора, на които са им променяни имената. Ако в допломата липсва само ЕГН , а името съответства - не се иска никакъв допълнителен документ.

Да, написаното в указанията не звучи така, но утре смятам да подаваме документи без такова удостоверение.

Доста объркващо звучи обяснението на тези от АЗ. Не бих се доверила на това, подавай без такова удостоверение от ГРАО щом нещата с ЕГН-то са ти наред. При несъответствие на имена си има законна процедура, която се прилага широко и се приема от всякакви институции - именно посочената в указанията от заявлението декларация за идентичност на лице с различни имена.

# 291
  • Русе
Някой избрал ли си е доставчик за графичен дизайн - дистанционно обучение? Колебая се кой да избера  newsm78

И аз търся за обучение изцяло дистанционно по графичен дизайн или нещо подобно. Може ли да споделиш кои други доставчици си намерила?
И все пак имам въпрос - налагали се все пак някакво ходене някъде или наистина е изцяло онлайн. Аз съм от Русе и си търся такъв, но се притеснявам, ако се наложи да се ходи все пак. Пише все пак за някаква теория и практика.

И въпрос към всички. За език ми е ясно. Но по диплома съм Магистър по информационни технологии. Имала съм предмет Графични компютърни системи с хорариум 30 ч лекции и 45 упражнения. Дали има шанс да ме одобрят за Графичен дизайн или нещо подобно?

# 292
  • София
Взех си заветният документ от ГРАО , издадоха ми го веднага , само с лична карта и дори не ми поискаха пари ! Grinning Party
Извинявай, но може ли малко по-подробно - за кой град става въпрос? От къде е удостоверението? Общината служба ГРАО или от Главна дирекция ГРАО София?
Какво точно пише на удостоверението - удостоверение за вярност на ЕГН, или за идентичност на имена или нещо друго?

# 293
Удостоверението е за верен ЕГН .
Пише Лицето Х има ЕГН ...
За Пловдив става дума , служба ГРАО . Peace

# 294
  • София
Удостоверението е за верен ЕГН .
Пише Лицето Х има ЕГН ...
За Пловдив става дума , служба ГРАО . Peace
Мерси, може би за различните градове е различно. В София ми казаха, че ГРАО не могат да издадат такова удостоверение директно, трябва чрез общината или другия вариант да се подаде молба-заявление в Министерството на рег. развитие и да се чака няколко дена и в двата случая. Затова се отказах днес да се занимавам с ГРАО при условие, че няма разминаване в имената и информацията я има в личната карта.
Както и да е, ще видим утре дали ще можем да подадем документи в БТ.

# 295
  • Бургас
Някой може ли да сподели инфо за доставчици на езикови курсове в Бургас?

# 296
А да ви питам , дипломите носите ли ги ? Crazy

# 297
Днес подадох документи.Към заявленията добавих и декларация за едентичност поради сменените ми имена.За ЕГН никой не е правил проблем.Изкарала съм един курс по програмата и съм подала за втори.Нито предният път са ме връщали нито сега.
На врата в бюрото по труда имаше бележка,че шофьорските курсове не са професионална квалификация/нещо подобно не го запомних дословно/Хората се връщаха или записваха друго.
Ето защо като запишеш Автотранспортна техника или не знам си кво..се искат и пари отгоре  Wink..Ама в БГ сме все пак...После що Европа ни спира парите по разните програми.... Cry

# 298

Не, само копия, подписани собственоръчно от двете страни с ''Вярно с оригинала''.

# 299

Не, само копия, подписани собственоръчно от двете страни с ''Вярно с оригинала''.

Мерси !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт