Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 558
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
Какви документи искат в ГРАО?

# 391
Здравейте и от мен. И аз ще ходя до БТ тази седмица да видим какво ще направя. Исках да подам документи за шоф. курс, но като чета по- назад май няма да стане Sad Остава варианта да  звънна по тел. и да ги питам как стоят нещата, за да знам какво да правя. Успех на всички и лека вечер от мен

# 392
Ако някой може да сподели как е в Стара Загора - има ли много хора, от колко сутрин и  до колко  вечер работят ще съм благодарна  bouquet

# 393

Един въпрос към подалите за дигитална ключова компетентност - какво записвате в полето насреща - както е изписана от ДО или общо наименование някакво> Защото гледам, че различните доставчици са правили разни комбинации от софтуерни продукти. Примерно:

Дигитална компетентност    Adobe Photoshop. Adobe InDesign. QuarkXpress. Оформление на печатни и електронни публикации -       
Дигитална компетентност    Adobe Photoshop. Corel Draw. Adobe Illustrator. Компютърна графика и дизайн -

Никой ли не е писал заявление за дигитална компетентност??  Shocked
[/quote]

И мен ме вълнува този въпрос. Моля, ако някой вече е подал заявление за Дигитална компетентност да сподели. Ако изпишем точно пълното описание на обучението както го е дал ДО, това вероятно ще означава, че точно при този доставчик трябва след това да е обучението... и ако не се сформира група, ще изгърми ваучера. А други доставчици предлагат почти същото, но с малко по-различна формулировка...

# 394
  • Варна
Имам един въпрос, извинявам се ако е коментиран.

Не е при мен дипломата за средно образование, имам само за висше - ще може ли да подам документи без тази за средно?

Някой от Варна може ли да сподели дали има опашки в Бюрото?

Благодаря!

# 395
Вчера бях БТ Варна, за да получа уведомлението си. Кандидатствах миналия октомври и чак сега получих одобрение. Доколкото разбрах, документи вече се подават на ул. Бдин 6.

Има ли някоя школа във Варна, освен Британика, която да провежда част от курса онлайн? Вчера ходих и до Британика, курсовете им се провеждат в кв.Чайка, местоположението ми е изключително неудобно...

# 396
Вчера бях БТ Варна, за да получа уведомлението си. Кандидатствах миналия октомври и чак сега получих одобрение.
Лелеее, ама наистина ли толкова много се бавят?  Shocked

Някой подавал ли е в Бюро по труда Марица в Пловдив? Дали има опашки?

# 397
Имам един въпрос, извинявам се ако е коментиран.

Не е при мен дипломата за средно образование, имам само за висше - ще може ли да подам документи без тази за средно?

Не можеш без диплома за средно .

# 398

Един въпрос към подалите за дигитална ключова компетентност - какво записвате в полето насреща - както е изписана от ДО или общо наименование някакво> Защото гледам, че различните доставчици са правили разни комбинации от софтуерни продукти. Примерно:

Дигитална компетентност    Adobe Photoshop. Adobe InDesign. QuarkXpress. Оформление на печатни и електронни публикации -       
Дигитална компетентност    Adobe Photoshop. Corel Draw. Adobe Illustrator. Компютърна графика и дизайн -

Никой ли не е писал заявление за дигитална компетентност??  Shocked

И мен ме вълнува този въпрос. Моля, ако някой вече е подал заявление за Дигитална компетентност да сподели. Ако изпишем точно пълното описание на обучението както го е дал ДО, това вероятно ще означава, че точно при този доставчик трябва след това да е обучението... и ако не се сформира група, ще изгърми ваучера. А други доставчици предлагат почти същото, но с малко по-различна формулировка...
[/quote]

Не съм подавала за дигитална компетентност, но според мен няма логика да се описва според ДО, защото доставчици се избират след като сме одобрени. И както не се посочва за кои нива на езика се кандидатства, така и за дигиталната компетентност не трябва да се описва...

# 399
Успях, вчера да си подам документите в БТ Люлин, след 3 часа чакане (от 9ч до 12ч).
Подадох за английски и автотранспортна техника с код 5250101 (така ми каза доставчика -  ваучера покривал всички разходи, само си заплащам медицинското и шофьорската книжка).

Успех на всички.
Надявам се до края на годината да получим одобрение. Нека който получи да пише.

# 400
  • София
Важно!!! за избралите водач на МПС
Днес ми се обадиха от БТ да ми кажат, че от днес (забележете) имат ново изискване, и за да кандидатствам за водач на МПС трябва да представя копие отшоф. книжка. Аз нямам такава и поради тази причина кандидатствам и за тази професия и естествено по новите правила приети след дъжд качулка аз нямам право да се обучавам по избраната професия.

Утре отивам да питам дали поне ще мога да променя професията.
То се очакваше това да стане. Все пак се дават пари за повишаване на професионалната квалификация, а не за нещо за лично ползване  Wink.

Аз искам да попитам за ПК, които са по 960ч. Чета за графичния дизайн, че обучението е всеки ден, та и събота и неделя и той ли е 960ч.?

# 401
  • Стара Загора

Аз искам да попитам за ПК, които са по 960ч. Чета за графичния дизайн, че обучението е всеки ден, та и събота и неделя и той ли е 960ч.?
Да, 960 часа е.
А се ходи всеки ден, понеже краят на обучението за подалите миналата година документи си остана края на юли 2013 и нямам как иначе да се вземат толкова много часове.
Всеки делничен ден сме ние, по около 3 астрономически часа. А вероятно по-нататък ще се нложи и някоя събота да ходим. И така... 10 месеца Simple Smile

# 402
  • София

Аз изкарах курс по графичен дизайн от подаването преди 2 години. Трябваше да е 960 часа, от тях присъствени щяха да са към 600... Реално не знам дали и 200 присъствени имахме - средно по 3-4 дни в месеца (събота или неделя) по около 4-5 часа. Другото се водеше онлайн обучение - качени задачи на техен сървър и ти си ги правиш сам. От това обучение би могло да има някаква минимална полза само за човек, който за пръв път пуска тези програми и си няма идея за какво става въпрос Naughty Иначе реално нищо не може да се научи, а какво остава да работиш после в тази област с получените "знания".

Сега съм подала за език - надявам се там да стоят по-добре нещата, а не просто да се усвояват някакви пари от някакви хора...

# 403
  • Пловдив
А се ходи всеки ден, понеже краят на обучението за подалите миналата година документи си остана края на юли 2013 и нямам как иначе да се вземат толкова много часове.

Миналата седмица специално за този срок питах в БТ Пловдив и от там ми отговориха, че автоматично срока от 31.07.2013 се удължава до август 2014. В крайна сметка всички се обучаваме по една и съща програма, само че от различните етапи на прием на документи и тогава няма логика тези, които след едногодишно чакане сме одобрени едва това лято, да сме със съкратен срок на завършване. Peace

# 404
Има ли някой който да знае как стоят нещата в Русе?
И какво става, ако си одобрен, но доставчика не успее да сформира група?

Общи условия

Активация на акаунт