Фебрилен гърч

• 57 017
  • 527
  •   1
Отговори
# 180
Колко време след гърча беше ЕЕГ-то?
И при кой лекар ходите?

# 181
  • София, Люлин-8
beauty_ Има определени увреди на мозъка, които предизвикват епилептични пристъпи, като кортикална дисплазия например. Незнам при кой сте ходили, но дотук това което са ви препоръчали е правилният вариант, можете да се доверите на невролога. При наличието на аутистично поведение, гърчова симптоматика и огнище и според мен правилната следваща стъпка е ЯМР, ако не покаже нищо генетични изследвания.  Peace
Дано не се налага все пак да правите допълнителни изследвания и всичко се размине.  Hug
Ако те интересува повече информация може да прочетеш повече или да попиташ нещо може да влезнеш в тази тема.

# 182
Romanol, много благодаря за отговора  Hug Hug
Ами да, ще чакаме сега следващото ЕЕГ и ще видим как ще се развият нещата.
Дева, ЕЕГ-то беше 1 месец след гърча ( и то, защото той го получи август месец и като се обадих всички бяха отпускари и ми дадоха час за септември). Иначе ние сме от Пловдив и го правихме при д-р Соткова

# 183
beauty_ , а при проф. Иванов ходихте ли? И аз съм от Пловдив и съм доволна от него.

Достоверно е ЕЕГ-то, 1 месец след гърч.
Не е добре, ако е скоро след, няма да е точна информацията.

Дано няма епилепсия! Praynig Hug

# 184
Дева, аз не го харесвам него. За ЕЕГ може да е добър, но като невролог част от екип от специалисти, които минава всяко аутистично дете е  Sick Но така или иначе Соткова работи в неговата клиника, хихи. Твойто детенце на колко е  Hug
А я кажете ограничавате ли ТВ/комп/телефон и пр. Те че по принцип са си вредни, но при нас още повече трябва да се ограничават   Party

# 185
beauty_, моята госпожица е на 16 вече. Wink
Ходихме преди 11 години при него, като направи фебрилен гърч.

Пожелавам ти да се подобри детето ти и да отхвърлите лошите диагнози! Hug Hug Hug

# 186
Ние преди 6 години от болницата в града ни си излязохме с диагноза епилепсия.Аз понеже отказах да я приема и затова направихме повторни изследвания и ЕЕГ в Токуда .Та както и си мислех бяха фибрилни гърчове .Нямаше и следа от епилепсия.Сега 6 години по късно това е зад гърба ни и слава богу не се повтори.Горещо се надявам и вашите резултати да са добри.

# 187
Благодаря ви, мамчета.  Hug

# 188
  • Beyond the Frontiers
Да пиша и аз тук за съжаление. Дъщеря ми направи поредица от гърчове миналото лято след чревен вирус. 2 ЕЕГ-та, 2 консултации с Божинова, за щастие тя твърдо смята, че е температурен гърч. От тогава пие Депакин сироп и определено смятам, че пълнее от него.  Sad Днес най-накрая след 3-месечни опита се добрах до нов час при Божинова, защото трябва да ни намаля дозите.
Междувременно смятам, че тези гърчове сринаха имунитета на детето, ако преди това близо година беше на ясла и нямаше нито едно отсъствие, след случката буквално през седмица съм в къщи. Пълен отврат просто.

# 189
  • София
Съжалявам за това, което ви се е случило и дано не се повтаря вече!
Колко гърча имахте, та казваш поредица? Имаше ли ефект от сиропа, в смисъл докато го пие предпазва ли я от нов гърч?
Моята дъщеря досега има два гърча, първият от които т.нар. усложнен, но не й предписаха никакво лекарство ... Сега с началото на есента и вирусите в ДГ постоянно съм нащрек и в напрежение  Sad

# 190
  • Beyond the Frontiers
Доколкото разбрах 6-7 гърча в рамките на 3-4 часа, включително 2 в самата болница пред лекарите.

Детето беше на почивка с баща си при бабите в Бургас, а аз в София. Та част от ужаса ми беше спестен - пред мен гърчове не е правила, а от тогава година и половина вече също. Но пък да пътуваш няколко часа и да се чудиш дали ще си завариш детето живо и с акъла му - е още по-кошмарно.

Сиропа е един вид превантивно, за да стигне 4 годинки, когато според Божинова рискът силно намалява за повторение.  

# 191
  • София
И при дъщеря ми първия гърч беше с два епизода - веднъж в къщи и след няколко часа още един в болницата. Обясниха ни, че щом са се случили в рамките на 24 ч се водело един, т.нар. усложнен гърч /не че това ме успокои, де/. Тогава беше на 1г 5 м.
За втори път се случи на 3г1м - еднократно.
Какво да кажа  Cry и ние чакаме да го израсте - Литвиненко каза, че нищо не може да се направи, да чакаме до 5-6г, тогава се израствало  Cry

# 192
Аз ще чакам още година и половина, докато стане на 6г. Tired
Сега сме на 4.5г. Втория гърч беше в месеца, когато навърши 4г. Четох, че границата се вдигала...

# 193
  • Beyond the Frontiers
Като майка най-вероятно цял живот ще се притеснявам от такъв гърч....

Често казано диазепам никой лекар не ми е предписал да давам. А за тази година и половина температури имаше през седмица /всички възможни градински вируси/ и то високи /38-39 градуса/, чукам на дърво - само нурофен, панадол, 1-2 пъти съм стигала до хексалгин /но и за него знам, че не е добре, защото пък сваля много бързо температурата и пак може да се получи гърч/.

Според Божинова и още 2-3-ма лекаря, до които съм се допитвала, докато пие Депакин за детето рискът от гърч е минимален/ направо нулев. Но все пак и Депакинът си има странични ефекти /напълняване, черен дроб, косопад..../ и се радвам, че ще почнем да го намаляваме.

# 194
И ние пихме конвулекс (депакинът е със същата активна съставка)  6 месеца и през това време бях спокойна. Ако смяташ, че детето е напълняло, то вероятно дозата на лекарството му е под обичайната за килограм тегло. Правихме изследване за нивата на валпроевата киселина и бяха под референтните граници, демек под терапевтични дози и доктора каза, че с наддаването детето само си сваля дозите. Каза също, че щом нивата са под референтните стойности, значи сиропът де факто не пази и ако е имало да се случва нещо, то е щяло да се случи. В последствие ни направи схема за намаляне и спиране на сиропа. Близо година вече сме без сироп и без гърч.
Желая здраве и спокойствие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт