Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя по време на пика на температурата, за да го овладея бързо и ефективно?
Какво да правя, ако детето ми има висока температура, която причинява гърчове?
Как да понижа температурата си, когато се повиши?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя по време на пика на температурата, за да го овладея бързо и ефективно?
По време на пика на температурата могат да се използват няколко метода за бързо и ефективно действие. Важно е да се избягва охлаждането с компреси или оцет, тъй като те могат да предизвикат гърчове. При температура над 38 градуса се препоръчва прием на нурофен или панадол. Освен това може да се използва и хомеопатия, като например Шуслерови соли, беладона, аконит и други за стимулиране на имунната система.
-
Какво да правя, ако детето ми има висока температура, която причинява гърчове?
При висока температура, която причинява гърчове при дете, е важно да останете спокойни и хладнокръвни. Уверете се, че детето има достъп до въздух и пространство. Избягвайте използването на охлаждащи компреси или оцет, тъй като те могат да предизвикат гърчове. Ако детето получи гърчове, приложете диазепам с помощта на спринцовка с тънко маркуче. Не увивайте детето в чаршаф, тъй като това може да причини прегряване на главата и да предизвика гърчове.
-
Как да понижа температурата си, когато се повиши?
При повишаване на температурата за нейното понижаване можете да използвате различни методи. За температура над 38 градуса се препоръчва прием на нурофен или парацетамол. Важно е да наблюдавате температурата и да реагирате според нуждите. Студените крайници и ръце могат да показват повишаване на температурата. В този случай нежно разтривайте крем върху тях, докато ги затоплите. Ако крайниците са горещи, можете да направите лапи с мед от пчелен мед и да следвате стандартните методи за понижаване на температурата.
-
Какво означава резултатът от контролното ЕЕГ - 'Фокус на пароксизмална активност в дясно фронто-централ'?
-
Как се наричат ректалните туби с диазепам в чужбина?

И ние го преживяхме, два пъти. На 10 месеца и на година и 10 месеца. Гледам да подсилвам имунната система като давам повече плодове, любимите му. Давам редовно пробиотици. И да си призная и аз като вас се притеснявам ужасно всеки път, когато вдигне температура. За мен е много важен термометъра, непрекъснато следя, за да взема правилното решение на време. На 38 гр.давам нурофен, гледам крачетата да са топли, меря непрекъснато, когато падне дори с половин градус, завивам добре детето и изчаквам да се изпоти. Така минават няколко часа, в най-лошия случай само три-четири и пак се вдига, слагам ефералган свещичка, когато е рано за нова доза нурофен и по същия начин постъпвам. Обясниха ми, че когато има студени крайници или охлаждам при 37-38.5 организмът реагира с рязко покачване на температурата. Затова охлаждам само в краен случай, когато се е покачила над 39, охлаждам направо с влажен чаршаф. Това ми е помагало, когато виждам че детето не се чувства добре, а температурата упорито се повишава над 39. Аз го гушкам и обтривам телцето с влажния, хладен чаршаф. Неприятно е, но сваля с по цял градус, когато нищо друго не помага.