Фебрилен гърч

• 56 980
  • 527
  •   1
Отговори
# 30
Коя доза? на ампулата или на таблетката?Тази доза ни беше изписана когато беше на 1г.

# 31
ами ние сме на 1.6 месеца и ни казаха 5 мг, при нужда, имам предвид ампула. Обаче ни питаха колко килограма сме, може би вашите килограми са били повече

# 32
и още нещо, смятате ли, че даването на ампула диазепам превантивно наистина предотвратява гърча или лекарите просто се застраховат, защото аз все още не съм давала

# 33
В никакъв случай ампула диазепам превантивно!!!Тя се слага при наличие на гърч и то с катетър от 20см иначе няма ефект.Превантивно се дава 1/2 таблетка диазепам и то ако детето е рисково,т.е. с повече от 1 гърч и при температура над 39С(препоръчително е все пак да сте се консултирали и с компетентен невролог).

# 34
Защото, когато направихме втория гърч и дадоха диазепам ампула и ако има температура пак да й дам. Изписаха ми три ампули да имам в хладилника и при нужда т е при риск от гърч да й давам.

# 35
А в каква доза и при каква темпетура е изписан??

# 36
0.5 мг това е 1/4 ампула при висока температура

# 37
Моля, мили компетентни майчета помагайте, ако можете ми кажете какво означава това:

Фокус на пароксизмална активност в дясно фронто- централно.

Това е резултатът от контролното ни ЕЕГ

Благодаря предварително!

Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 38
Търся да си купя свещички диазепам ако някой има в повече.

# 39
И аз търся свещички,но в БГ няма  #Cussing out

# 40
Имам предвид ако някой е намерил и си е взел в повече

# 41
Ако някой знае, бих искала да го питам къде се продават без рецепта. Чувала съм за Македония...............? newsm78

# 42
Поне кажете как се наричат в чужбина.

# 43
Наричат се диазепам ректал (свещички),но незная някъде да ги продават без резепта,ако имате друго инфо споделете.Даже рецептата трябва да е от съответната държава от където ще се закупи,не става с наша макар и зелена!

# 44
Здравейте, свещички диазепам сме купували от Македония на доста добра цена.А преди това от Германия ни бяха изпратили, но бяха доста по скъпи.Мисля че имам останали свещички(бях се презапасила), ако не им е минала годноста мога да изпратя на някой.

Общи условия

Активация на акаунт