Лъчист или електрически конвектор?

• 71 104
  • 156
  •   1
Отговори
# 60
Запожчва да прилича на раздвоение на личността.

Ако някой има наблюдения кой е по-добрия вариант, ще се радвам да сподели мнение. Някой ползвал ли е уред с инфрачервено отопление и ако да - според Вас заслужава ли си тази инвестиция?

Ох, това сме го коментирали многократно.

Всяко отопление е ИЧ, а също и лъчисто! Дори и печката с дърва и въглища.

Искат с тези думички да омаят нещастния потребител и да му вземат куп пари. Вижте по-назад другите теми. Там обясних и откъде може да дойде икономията, ако въобще се стигне до такава.

Тези тъпотии с червените букви са "обясненията ти".
Всяко отопление, т.е, и духалката, и климатикът...все са ИЧ и лъчисто отопление! smile3537

Чудя се, как не са се сетили да правят нагревки с климатик или поне с духалка на макс. Joy

# 61

Да, така е! Върни се в 9-ти клас да ги научиш тези неща. Явно и на теб са ти дали физиката по милост. Или с подаръци и пари....

Един мой учител казваше, че е добре когато не знаем какво да говорим, да знаем къде и как да мълчим.

Доста отдавна сме се сетили да си правим нагревки на печката, когато сме поизстинали. И донякъде помагат. Е, разбира се не могат да заместят нагревките в болниците.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 12:49 от vl

# 62
Нагревки на климатика, що пък не.  Joy
Виждам, че си добре запознат с начина на получаване на дипломи в БГ. Mr. Green

Малцина са успелите в своето поприще, същото е и с физиците, едни преподават в университети по света, други правят нови открития, трети се правят на важни по форуми, щото не могат да изпъкнат в средата си...свят шарен...

Отивам да си нагрея синузита на ИЧ излъчване от климатика.
Ще докладвам после.

# 63
Нагревки на климатика, що пък не.  Joy
Виждам, че си добре запознат с начина на получаване на дипломи в БГ. Mr. Green

Малцина са успелите в своето поприще, същото е и с физиците, едни преподават в университети по света, други правят нови открития, трети се правят на важни по форуми, щото не могат да изпъкнат в средата си...свят шарен...

Отивам да си нагрея синузита на ИЧ излъчване от климатика.
Ще докладвам после.

Не на климатика, по-добре си пъхни главата в хладилника! И там има ИЧ излъчване!

Joy Joy

# 64
Нито една от дипломите ми не е купена или фалшива.. Помолих те многократно да спреш да ме обиждаш, наистина, ако го направиш пак, ще те докладвам на модератор.. сега намесихме и институциите, три на брой, за средно, бакалавър и магистър и учителката ми по физика, дето умираше да ми пише шестици срещу бонбони.. защо просто не напишеш какво точно мислиш и не престанеш.. ясно стана никой не разбира, ако си мисли, че разбира то си е купил дипломата. Тези биопром или както ги наричаш, незнам кои са, но ще ги проверя в гугъл, така и така ме набеди, че съм от тях. Аз през цялото време си казвам че ми е професия това, но нито един път не съм казала коя ми е фирмата, нали.. Именно на дипломата си се осланям, както и на дългогодишна практика, аз се занимавам с отопление, вентилация, климатизация, не само с инфрачервено отопление, а с всякакво, и да, за всеки случай е индивидуално решението, затова казах най-общо инфрачервеното е за термостабилни помещения и ако отоплението е решено на ток, не съм казала, че другите варианти не са добри. Предлагам вместо да казваш, че си го написал някъде на някой, и да сме били прочели еди си къде да си напишеш знанията тук с няколко изречения като отговориш конкретно и кратко на няколко въпроса, които ми хрумнаха, четейки постовете ти:
1. Това инфрачервено отопление как трябва да се нарича, според теб, или просто всяко отопление трябва да се нарича инфрачервено?
2. Кой тип отопление е най-ефективен?
3. Кой електроуред е най-ефективен, ако отоплението е на ток?
4. Има ли ефективно отопление?
5. Отопление съществува ли?
6. За изолацията две-три думи?
7. Три формули по избор?
Благодаря!

# 65
  bouquet  bouquet

.............................

# 66
А на тези нагревки в болницата, защо им викат инфрачервени? и те ли са се объркали? Моля те, отговори ми на въпросите, искрено ме интересува мнението ти... това, че пропусна да ме обидиш е напредък!

# 67
А на тези нагревки в болницата, защо им викат инфрачервени? и те ли са се объркали? Моля те, отговори ми на въпросите, искрено ме интересува мнението ти... това, че пропусна да ме обидиш е напредък!

Не зная да има ИЧ нагревки в болниците. Има УВ, ВЧ, СВЧ, магнит, ултразвук, бипулсатор, интерференти токове.

ИЧ можем да си направим в къщи с нощна лампа и на печката.

# 68
1. Това инфрачервено отопление как трябва да се нарича, според теб, или просто всяко отопление трябва да се нарича инфрачервено?-Електрическо, думичката ИЧ е напълно излишна, защото ИЧ лъчи означават топлина.

2. Кой тип отопление е най-ефективен?-Аз предпочитам парното, тоест водното отопление. Някои предпочитат климатиците, други печките с дърва и въглища, други ел.печки. Някои си имат парен котел в мазата, други подово отопление. За да бъде ефективно едно отопление, неговата мощност трябва да бъде съобразена с помещението, което се отоплява и с желаната температура.

3. Кой електроуред е най-ефективен, ако отоплението е на ток?-Най-мощният. И да не е елекрическо, пак е така. Но разходите? Те са в конфликт с ефективността.

4. Има ли ефективно отопление?-Има.

5. Отопление съществува ли?-???

6. За изолацията две-три думи?-???

7. Три формули по избор?-???

# 69
Някой май бърка кварцовото отопление с лъчистото(инфрачервеното)... Едното няма нищо общо с другото. А vl обича да пише глупости и да се заяжда с хората, а да беше си направил труда да отиде в някой магазин поне и да им каже да му включат един лъчист радиатор, да види поне разликата!

# 70
Някой май бърка кварцовото отопление с лъчистото(инфрачервеното)... Едното няма нищо общо с другото. А vl обича да пише глупости и да се заяжда с хората, а да беше си направил труда да отиде в някой магазин поне и да им каже да му включат един лъчист радиатор, да види поне разликата!

Кварцово???? Моля????

Хайде сега като много знаеш да обясниш що е то кварцово отопление, какво е лъчист радиатор и какво е обикновен радиатор! Нощта е пред теб! Аз ще се включа утре.

# 71

Кварцово???? Моля????

Смешен си  Grinning
Лека нощ!

# 72

Кварцово???? Моля????

Смешен си  Grinning
Лека нощ!

Ами смей се, никой не ти пречи. Ти и тази вечер блесна ослепително с ФЕНОМЕНАЛНИ ЗНАНИЯ!

Така беше и в темата за фаровете и всички паднаха.....

Можеш да продължиш интересните си прояви и в кемперския форум. Там ще те оценят достойно. Може и свят да ти се завие.

# 73
Ох... ще се пръсна от смях... така не съм се забавлявала никога във форум, какви хора има само, всяко ел.отопление било инфрачервено, щот топлело хахахаха. И после ти като нямаш знания не говори!!!! ГРХХХ  Laughing  Joy Не смей и да питаш даже, че да не би да се ограмотиш...  hahaha Внимавай с тези лъчения, че доста си ги умешал...
Незнам ти какво си учил, не мисля, че и искам да знам, но все пак, за да не се обърка някой да кажа следното:
Топлопредаването бива три вида: топлопроводност (кондукция), конвекция и лъчист пренос... Не е само лъчисто, както твърдиш, мисля, че за повечето хора е ясно, но все пак да го напиша. Конвекторите, откъдето идва и името им, топлят директно въздуха, инфрачервените отоплителни уреди топлят предметите. Кратко и ясно!
Различните тела се различават съществено по интензитета на поглъщане и излъчване на топлина, затова ако си осигурим изолирано помещение с хубава дограма, ще спестим енергия за отопление/охлаждане, и няма да сме в разрез с никой физичен закон...

# 74
Ох... ще се пръсна от смях... така не съм се забавлявала никога във форум, какви хора има само, всяко ел.отопление било инфрачервено, щот топлело хахахаха. И после ти като нямаш знания не говори!!!! ГРХХХ  Laughing  Joy Не смей и да питаш даже, че да не би да се ограмотиш...  hahaha Внимавай с тези лъчения, че доста си ги умешал...
Незнам ти какво си учил, не мисля, че и искам да знам, но все пак, за да не се обърка някой да кажа следното:
Топлопредаването бива три вида: топлопроводност (кондукция), конвекция и лъчист пренос... Не е само лъчисто, както твърдиш, мисля, че за повечето хора е ясно, но все пак да го напиша. Конвекторите, откъдето идва и името им, топлят директно въздуха, инфрачервените отоплителни уреди топлят предметите. Кратко и ясно!
Различните тела се различават съществено по интензитета на поглъщане и излъчване на топлина, затова ако си осигурим изолирано помещение с хубава дограма, ще спестим енергия за отопление/охлаждане, и няма да сме в разрез с никой физичен закон...

Викаш конвекторите греят само въздуха, не и предметите? Толкова си зле, че най добре бегай обратно в училище, някъде 5 клас. Маймуни с трици ще лови...

Общи условия

Активация на акаунт