Да започнем заедно да се храним здравословно - Тема 2

• 40 988
  • 451
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема за здравословно хранене!

Старата тема е тук!

Моля ви, използвайте бутона "ИЗВЕСТИ"! Постове, които са тип "ЗАПИС", пълнят страниците от темата.
Благодаря ви предварително!

# 1
  • out of space
Знаете ли...днес бях на антицелулитен масаж (спечелен от един сайт).
Масажистът ми каза с големи подробности с какво се храня, какво обичам, какво избягвам и изобщо големи подробности за хранителния ми режим...останах удивена...

Спомена и за водата, адски вредно е да пиеш много вода ако не си жаден. Отделно, препоръча алкалната вода, но най-добра е изворната.

Ако не съм много извън темата- мога да разкажа.

# 2
  • Варна
Знаете ли...днес бях на антицелулитен масаж (спечелен от един сайт).
Масажистът ми каза с големи подробности с какво се храня, какво обичам, какво избягвам и изобщо големи подробности за хранителния ми режим...останах удивена...

Спомена и за водата, адски вредно е да пиеш много вода ако не си жаден. Отделно, препоръча алкалната вода, но най-добра е изворната.

На мен ще ми е интересно да прочета.  Peace

# 3
Да се запиша и аз.

За водата пък съм чела, че е полезно да се пие по 30 мл на телесно тегло, ако не се лъжа. Ако си суровоядец е възможно да не се пие толкова много вода все пак, основно плодовете и зеленчуците са вода.
Водата за пиене си е с pH 7, което е алкално, не знам да има друга вода за пиене.

# 4
Е това за водата не го разбирам? Нали е полезно да се пие много вода?
Това и вместо "запис".

# 5
٠•♥ Isabel ♥•٠·˙,благодарско за темата. Hug  bouquet Hug

# 6
  • Бургас
٠•♥ Isabel ♥•٠·˙, Hug

# 7
Благодаря за новата тема   bouquet

# 8
# 9
     И на мен ще ми е интересно да разбера за "вредата" на водата .....

Какво хранене определяте,като здравословно, дами?
     Аз лично съм минавала през всякакви периоди в храненето :вегетарианство, веганство, глад .....     
     Само суровоядство като че ли не съм го опитвала...поне за по-дълго....

Последно се опитвам да се придържам към някаква среда ,тоест просто да модерирам,да не прекалявам .
     По-трудно ми е със сладкишите  Blush ,отпратила съм ги за сутрешни хапвания в по-скромни количества..... През деня ги замествам със сурови плодове.

Освен това ми е трудно да угодя на домочадието без пържено или поне някаква запръжчица...
     Вие имате ли подобни проблеми ?

# 10
З
Чакаме да разказваш,ще е интересно за всички!

# 11
аз само като прочета че нещо е "адски" полезно/вредно и моментално се притеснявам Mr. Green Хич не ми се връзват крайности със здравословност на мен,в нито един аспект.
*
Селма, ядем вегетарианска храна и млечни умерено.Ядем в сезон,предимно (95%) у дома,готвено всеки ден, плодове и зеленчуци на корем.Не се лишаваме и ограничаваме излишно и не ръсим водорасли и куркума на всичко.Пием вода,бира,кефир,мляко(децата) и вино. Гледам 3 деца,работя 50 часа,опитвам се да пазя баланс и да не се втелявам за тук там изяден бонбон или парче мазна пица..
ред:не пържа от 12 години; пека наред; много ползвам кошницата за пара и сух тиган; ядем много супи и салата и зиме и лете ; не угаждам на никого-ядат наред каквото има,ако не-банани с хляб  (домашен) Laughing

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 18:02 от anette1104

# 12
# 13
  • Русе
аз само като прочета че нещо е "адски" полезно/вредно и моментално се притеснявам Mr. Green Хич не ми се връзват крайности със здравословност на мен,в нито един аспект.
*
Селма, ядем вегетарианска храна и млечни умерено.Ядем в сезон,предимно (95%) у дома,готвено всеки ден, плодове и зеленчуци на корем.Не се лишаваме и ограничаваме излишно и не ръсим водорасли и куркума на всичко.Пием вода,бира,кефир,мляко(децата) и вино. Гледам 3 деца,работя 50 часа,опитвам се да пазя баланс и да не се втелявам за тук там изяден бонбон или парче мазна пица..
ред:не пържа от 12 години; пека наред; много ползвам кошницата за пара и сух тиган; ядем много супи и салата и зиме и лете ; не угаждам на никого-ядат наред каквото има,ако не-банани с хляб  (домашен) Laughing
+1  Peace

# 14
За водата пък съм чела, че е полезно да се пие по 30 мл на телесно тегло, ако не се лъжа.

Не се лъжеш  newsm10 За средностатичиески човек е 30 мл/кг.
Водата, за да засища и да се усвоява от тялото трябва да се пие с температура близка до телесната. Колкото е по-близка, толкова по-бързо се усвоява. Големите количества вода най-малкото натоварват излишно бъбреците. Трябва да се пие, без да усетите жажда. Най-добре е периодично. Жаждата е отчаян вик на организма ви, че е загубил вече около 1 л вода. Tired

Селма, започнеш ли деня със сладкиши, после цял ден само това ще ти се яде. Нали знаеш, денят се познава от сутринта  Grinning Един сладкиш на гладно и кръвната ти захар скача до небесата, организмът бърза да я регулира и след най-много 2 часа умираш от глад отново за такива вредни въглехидрати. И става порочен кръг. Спреш ли да ядеш тестено, органзизмът дори и не се сеща за него.
Много трудно звучи. Аз като човек 28 години закусвал само с банички, кексове и т.н., не ме питай какъв кошмар ми беше да проумея какво да закусвам. Но започнах ли, от тогава дори ми се гади при вида на баница, а десерти тип домашни кексове и тортички ям като междинно хранене (м-у закуската и обяда или следобедна закуска).

Ери, чакам с нетърпение разказа ти.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт