Да започнем заедно да се храним здравословно - Тема 2

• 40 988
  • 451
  •   1
Отговори
# 240
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Само че моят мъж без месо и кашкавал не може Tired

оф, моят и без други неща не може  Whistling
ама какво да правим сега... той толерира моите неща за ядене и аз му толелирам месото. Peace

питките ми се струват сложни, има много неща, които мъжът ми не яде. трябва друго да измисля за закуска  Simple Smile

аз не знаех, но в Европа при био-месото е позволено ползването на антибиотици. и като се замислих - ми те и в млякото, респ. сиренето могат да отидат. айде честито, дето се вика  Crossing Arms

# 241
  • Балчик
Вместо запис да кажа какво закусвам аз- каша от елда, овес, ечемик или пшеница. Вкусно, здравословно и засищащо- до 12-13 часа не изпитвам глад. Домочадието обаче не мож го накара да яде такава закуска. Rolling Eyes

# 242
  • Linz
Джемма, как приготвяш кашата?

# 243
  • Балчик
Завирам 1 ч.ч мляко 0.1 % (сега ще ме замерят с камъни Simple Smile), но може и вода, който се бои от млякото, щипка сол, изсипвам 100 гр ечемик, просо или 4 с.л овесени трици или ядки. Вари се до сгъстяване. Триците по-малко, а другите около половин час. Слагам в купичка и прибавям 1 ч.л мед, половин нарязан плод- ябълка, портокал, банан и др. Може и тиква да се сложи. Обърквам и ям топло. Много вкусно става и с бучка масло, но го избягвам, много рядко слагам.
Купувам си от руските магазини Березка всякакви зърнени култури, имат разнообразие. Аз ги обичам, защото в руската кухня много се използват и от малка съм свикнала с тях, но мъжът ми абсурд да яде такова. Simple Smile
http://www.berezka.bg/produkti/zarneni-hrani-i-makaroni

Ето клипчета за приготвяне:
http://www.youtube.com/watch?v=PAgpxITl5_k
http://www.youtube.com/watch?v=jdiJd9JxvXM
http://www.youtube.com/watch?v=-0E12Q2sHnI

# 244
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз закусквам подобно нещо, но без да  варя зърната. смилам с кафемелачката, накисвам за 5-6 часа във вода и псоле ям с настъргана ябълка и малко сметана.

мъжът ми яде и каза, че не е толкова зле, колкото си представял... Mr. Green

# 245
  • Балчик
Ще опитам и аз така. Елдата не я варя, само я накисвам от вечерта и сутринта си я хапвам, а и просото и ечемика не ги варя много, оставям ги полусурови.

# 246
И аз само кисна, но по-скоро заради вкуса Peace. У дома от питките не останаха Flutter Но малко се усещаше суровата киноа.

Сега ще метна една нахутена питка за обяд. Давам последен шанс на това "чудо" да ми се хареса печено Blush Разликата оставих нахутеното брашно, заедно с подправките да престои 12 часа и да се овкуси. За вечеря рибени кюфтенца с консерва от сьомга.
Вчера щерката ми изяде накисналия слънчоглед Laughing

Закуската за утре http://www.yumuniverse.com/2011/07/12/gluten-free-orange-and-toa … pancake-snackers/, но да кажа, че подобни рецепти си стават супер и без всякакви набухватели Peace

Междувременно си покълвам боб мунг, но май се престарах с количеството hahaha

# 247
  • Бургас
Здравейте , страхотна тема.
Според вас триците, полезни ли са  и доколко?

# 248
Здравейте , страхотна тема.
Според вас триците, полезни ли са  и доколко?
  според мен са полезни дотолкова ,доколкото имат пречистващо действие за червата . Иначе май както влизат в организма така и излизат ,без да му оставят някакви полезни вещества .....

Друго си е да хапваш зърнени каши (както Джема споменава че прави) . Те имат и хранителна стойност и влакна .  Peace

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 09:19 от Селма

# 249
  • Стара Загора
За обяд ядох сурови моркови и зеле пак със сместа от сутринта т.е. накиснато жито и семки, а основното беше цвеклови бургери с тофу и ориз и малко бадемов тахан за вкус.
Може ли рецептата за цвекловите бургери?

# 250
даже искам да си взема машинка да си правя от зърнени (пшеница, камут, овес и т.н.) ядки , т.е. да са пресовани като овесените, ама директно преди консумация, че купешките са топлинно обработени.

Мелачка за зърно ли имаш впредвид  newsm78
Аз сурови зърнени не бих яла.Верно,че тези,които продават са топлинно обработени,но така и трябва да бъде,заради фитина.Иначе организма не може да усвоява минералите.

# 251
  • Linz
Направих си каша за закуска, държа ме сита точно 1 час. Хем млякото ми беше 3,5% Embarassed

Скоро четох една статия за триците, пишеше, че са прекалено груби и се отразяват зле на червата.

# 252
  • София
Аз много обичам лимец с орехи за закуска. Накисвам лимеца за 12 часа във вода, после му махам водата и го оставям 24 часа да пусне миниатюртни кълнове. Значи общо 36 часа го чакам да стане. Разбърквам с орехи. Ако имам настроение за сладичко, добавям си и малко стафиди. Вкусно става.  Simple Smile

# 253

Нутрасуит (Аспартам)

Цитат
200 пъти по-сладък от захарта.
Състав: фенилаланин (50 crazy + аспергинова киселина (40 crazy + метанол (10 crazy = химична отрова, най-опасната добавка към храните.
"Осигурява" 75% от страничните реакции от хранителните добавки = 92 симптома: главобол, мигрена, проблеми с паметта, гадене, пълнеене, обриви, депресия, безсъние, зрение, слух, сърцебиене, затруднено дишане,загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност, виене на свят, ставни болки, склероза, епилепсия, тумори в мозъка, хронична умора, Паркинсон, диабет, Алцхаймер, понижено внимание, аутизъм, дори и смърт. Симптомите могат да се проявят и чак след няколко години.

Метанолът (метилов алкохол, дървен алкохол) е силна отрова, уврежда зрителния нерв и може да доведе до слепота дори и при малки дози. (Алкохолът "менте" е богат на метилов алкохол.)
Пределното количество метанол, което успешно се обезврежда от организма, е 7.8 мг/ден, а в 1 литър безалкохолна напитка с нутрасуит се съдържат 56 мг метанол, дори и повече.
Освен очите, аспартамът дава и следните други поражения: уши (пищене), гадене, стомашно-чревни смущения, слабост, неврити. Метанолът преминава през плацентата и е силно токсичен за плода.

Страничен продукт при метаболизма на аспартама е дикетопиперазинът, водещ до: мозъчни тумори, тумори в матка, яйчници, тестиси; хипофиза, рак на гърдата.

Нутрасуитът уврежда очния нерв -тунелно виждане, кръвоизлив в ретината, ослепяване. Той води също до: лоша ориентация, нарушено равновесие, шум в ушите, нарушение на менструалния цикъл, депресия, имунни проблеми.

Разтворимите напитки в пликчета (прахчета) (например Tang), както и диетичната пепси-кола без кофеин съдържат aspartame. Всички реномирани дъвки съдържат аспартам (нутрасуит).
След масовото излизане на аспартама на пазара само за 1 година (1984) туморите в мозъка са нараснали с 10%.
През 1987 г. е основана "Мисията възможна" = движение за разясняване истината за аспартама. 

Ами....Да ви е сладко кафето!Както се казва!     Laughing

# 254
  • Балчик
Направих си каша за закуска, държа ме сита точно 1 час. Хем млякото ми беше 3,5% Embarassed

1 час? Аз до обяд не изпитвам глад. Но преди тов аинах 20дневно плодуване, 10 дневно захранване.организмът ми свикна с по-малко количество храна, а тази е и засищаща, за мен в ок.

Общи условия

Активация на акаунт