Първи ден в детската градина

• 26 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 30

Ако вие сте в тази ситуация...... Не е редно, да се водят болни деца, разбира се и аз съм 100% за, но както е казано, не съдете, за да не бъдете съдени. Никой не знае, защо дадена жена завежда детето си болно на градина, никой не е в дома й, в душата й...

А тези мили женици знаят ли какво е в моята душа, когато благодарение на нея детето ми се задушава в ръцете?
Водят болни деца, заразяват и здравите, а някои деца бързо се усложняват, пият антибиотици, правят пневмонии, астматични пристъпи и т.н
Аз как се чувствам, когато трябва да дам поредната доза "отрова" на детето си, то как се чувства, когато му бият инжекции и се дави в кашлица?
Така, че подобни оправдания не мога да приема.
О.К, тази година бих могла да го спра от градина, но догодина/ от 5 годишна възраст/ тя става задължителна.
Значи аз трябва да съчувствам на семействата, разчитащи на съответната заплата, а те на мен биха ли съчувствали за болката на детето ми, за ограничаването на социалните му контакт, за загубите и професионалните пропуски за мен и моето семейство?
Никого не мога да съдя, но и никой не оправдавам.

# 31
  • на последния етаж
Миналата седмица прекъснахме заради сополи, но тази сме на линия с бодра крачка в детската. Тази сутрин дори подканваше баща си: "Тате, хайде да тръгваме на детска!"  Heart Eyes
Дано само се опазим здрави по-дълго...

# 32
... На тези майки им се полага болничен.Полага им се и неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години.Защо не ги ползват незнам.Мисля че е до човека...
Това според кого е за болничените които се били полагали? Аз болничен за хремаво дете, което е с ниска температура под 38 градуса и още не е съвсем преритало за болница, не съм виждала. ЛЛ казва, ами че то детето е добре, няма нужда да го спирате от градина. И това не е само при мен, а и при всички деца около мен е подобно.
Колкото до работодателите, нали знаете че болничните до 3 дни продължителност се покриват изцяло от и за сметка на работодателите. Там държавата я няма никаква. Е как после работодателите да се радват на някоя майка, която постоянно всеки месец си взема няколко пъти болнични все по 3 дни ... Ако успее да вземе де.

# 33
Анн– бързо оздравяване Hug
А майката с косъма е.. hahaha hahaha hahaha Joy Joyпредставяма си майка ти колко опулена е била при това изказване Mr. Green Mr. Green
Тази сутрин имахме спор кои обувки да слагаме Rolling Eyesаз исках едни,тя реве за други,накрая се споразумяхме за трети hahaha
Това с болничните е мътна Индия-един раб. дава,друг не дава,и става една.На предишната ми работа можех да излизам когато си искам в болничен,ее,мрънкаха малко,но никога не са ми забранявали,сега не мога да си го позволя/по лични съображения/,но добре,че са нашите,та да ми я гледат,като се разболее.Гадно ми е,че не е при мен през седмицата,но все пак се лекува при баба и дядо Grinning
Всеки си гледа в своята паница и никой на никого не съчувства и не влиза в положение,така сме се оскотили,че ме е яд да живея вече тук.Малко встрани от темата,извинявайте Peace

# 34
Елена Ди, моето дете 3 пъти влизаше в болница, с бронхиална астма, на вентолин, на сингюлер, на флексотид, на какво ли не (и това докато беше на частна ясла с 10 деца в групата), но... не обвинявам никого.
Може да съм тъпа ливада, но се поставям на мястото на другите и гледам да съм толерантна.
Разбирам теб, разбирам и тях.... В такава държава живеем, където да ти се разболее детето е някакво престъпление, не се наемат млади майки на работа, защото "детето боледувало и ще отсъства"... Стига се до там, когато кандидастват за работа, майките да крият, че имат деца...
Никому не е лесно...

# 35
  • София
А тези мили женици знаят ли какво е в моята душа, когато благодарение на нея детето ми се задушава в ръцете?
Водят болни деца, заразяват и здравите, а някои деца бързо се усложняват, пият антибиотици, правят пневмонии, астматични пристъпи и т.н
Аз как се чувствам, когато трябва да дам поредната доза "отрова" на детето си, то как се чувства, когато му бият инжекции и се дави в кашлица?
Така, че подобни оправдания не мога да приема.
О.К, тази година бих могла да го спра от градина, но догодина/ от 5 годишна възраст/ тя става задължителна.
Значи аз трябва да съчувствам на семействата, разчитащи на съответната заплата, а те на мен биха ли съчувствали за болката на детето ми, за ограничаването на социалните му контакт, за загубите и професионалните пропуски за мен и моето семейство?
Никого не мога да съдя, но и никой не оправдавам.

Моят син от 17 септември два пъти прави асматичен пристъп,  за болница сме, но както ви казах не ходим, а се лекуваме с хомеопатия, защото тежките лекерства му помагат по-бавно..около 24 часа е ад, има периоди, в които кашля, реве и повръща...
 Точно такива са и моите чувства,  кофти ми е, че сме без приятели вкъщи, че не мога да развивам кариерата си, да ходим по-често по почивки и не на последно място - да имаме второ бебе!!! В нашата група няма други толкова тежко боледуващи дечица и съвсем никой не се вълнува от нашите проблеми.

# 36
  • Шумен
Вчера като звънях в градината, учителката сякаш остана леко изненадана че спирам две видимо здрави деца. Вали си е здрава а Миша само като я питам се сеща за ухото. Според мен има вече някакъв ефект, но се питам каква е вероятността да се разболеят и те от този вирус който татко им донесе. Той е на финала почти здрав и работа не е спирал (добре че първите два дни беше уикенда та почиваше, че и той на легло ги изкара) а аз сега набрах малко сили да стана колкото до магазина да идем (добре че имам подръка и кроасани за моменти като днешния в които се влача и нямам сила да приготвя каквото и да е за хранене та отметнахме набързо закуската). Децата си искат своето движение и занимание а мама само ги наблюдава, буквално за 2 часа ме почнаха кашлицата и болките в гърдите и на мен изписаха АБ.
Моята позиция е че болни на градина няма да ходят, докато съм без работа ще си ги гледам а после ще мислим варианти с прабаби може би  Thinking

# 37
... В такава държава живеем, където да ти се разболее детето е някакво престъпление, не се наемат млади майки на работа, защото "детето боледувало и ще отсъства"...
или пък да не искат да вземат момичета в детеродна възраст,защото видите ли-можело да забременеят-имах позната,която работеше в такава фирма,където взимаха момичета ,които заявавали,че нямат намерение скоро да забременяват #Crazy

# 38
Аз работя защото трябва да се издържаме.Ако аз не работя няма кой да ми даде нищо.И да кажа с прости думи че от заплатите на работещите хора се правят удръжки за да има пари за детски социални помощи за безплатен лекар за деца за пенсии за бреминните и всички пари около това и ред други работи които се дават като помощи на тези които не работят.Така че моля малко уважение.На тези майки им се полага болничен.Полага им се и неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години.Защо не ги ползват незнам.Мисля че е до човека.
Аз не Ви казвам че сте мързеливи защото не работите и лежите на гърба на работещите и на родителите си или мъжете си .Знам че ако има работа ще започнете.Просто има хора и хора.
Но да казвата че децата на работещите майки трябва да има отделна стая с болнични легла не прави чест на никого.Сигурни ли сте че ако са само вашите деца няма да се разболяват?
Да, а когато тези 15 други майки излязат в болничен, изцоцват от фонда, в който ти си капнала една микроскопична частица.  Сигурна съм, че всяка една от съвестните родителки е на сериозна преднина от теб в пълненето на хазната.  Crazy
През нощта започна дишане през устата. Сутринта дишаше доста трудно през нослето и вече сме в лазарета за наблюдение. Върнах я от вратата, защото съм почти сигурна, че се задава нещо. Първи сополив (нашите са от невидимите задни, които правят големи бакии) престой правим.  Дано да се разминем без усложнение. 

# 39
... В такава държава живеем, където да ти се разболее детето е някакво престъпление, не се наемат млади майки на работа, защото "детето боледувало и ще отсъства"...
или пък да не искат да вземат момичета в детеродна възраст,защото видите ли-можело да забременеят-имах позната,която работеше в такава фирма,където взимаха момичета ,които заявавали,че нямат намерение скоро да забременяват #Crazy
Какво странно има?
Нали като излезеш в болнични първите 3 дни ги изплаща работодателя ти? Не стига че няма кой да работи, а и заплатата той я плаща, и то въпреки че те е осигурявал ...
Ако се промени законодателството за болничните може и нещо да се оправи, но при това положение както е сега според мен съвсем нормлано реагират работодателите.
Да, а когато тези 15 други майки излязат в болничен, изцоцват от фонда, в който ти си капнала една микроскопична частица.  Сигурна съм, че всяка една от съвестните родителки е на сериозна преднина от теб в пълненето на хазната.  Crazy
Дали? За да стигнеш до бюджета при болничен, първо трябва работодателя да те храни първите 3 дни ...

# 40
Да, а работодателят ми като какъв точно трябва да бъде задължен на Деситката с нейните вноски, които са ми подсигурили и раждането, и лекуването, че и пенсията  Crazy?! (за трите дни той пък не ми прави отчисления към бюджета, та пак до неговото цакане отиваме) И как така другите могат да излизат в болнични, а тя не може след като така чинно осигурява всички тези блага за човечеството?
Досега за 3 дни никога не е минавало заболяване. Под 10 дни не е падало лекуването. 
Като се вземе предвид и това, че майката + децата й имат право на точно 40 дни общо в годината да ползват болничен без да им се налага да минават през ЛКК. И другият родител също толкова дни има. Доколко трябва да се подлага търпението и на чуждите работодатели и трупването на кухи разходи за тридневки заради чуждата мания за аз крепя бюджета и съм незаменима? Това ми е чуденето.
 Дразни ме надменността в подобни изказвания, а не това, че вирусът не е плъзнал далеч преди да висне цифулата и че всеки трябва да се грижи солидарно за чуждото здраве, за да пази и своето. Определено всякак ще се реализират добри икономии за всички.   

# 41
Какво странно има?
Нали като излезеш в болнични първите 3 дни ги изплаща работодателя ти? Не стига че няма кой да работи, а и заплатата той я плаща, и то въпреки че те е осигурявал ...
Ако се промени законодателството за болничните може и нещо да се оправи, но при това положение както е сега според мен съвсем нормлано реагират работодателите.
Дали? За да стигнеш до бюджета при болничен, първо трябва работодателя да те храни първите 3 дни ...
ейй,горките те ,работодателите-дай сега ,като всичко плащат те,да не се разболяваме или пък да забраним и на децата си,щото видиш ли,на скъпия ми раб. ще му дойде ташкън ако ми плати 50 лв за 3 дни.А колко по 50 е изкарал от мен за всичките години,в които АЗ се бъхтя в неговата фирма?!А не ги бърка,когато зимата ходят по разни ми ти островчета на 30 гр да си пекат д...то,нали,тогава не им е тежко да плащат.Или пък ми забавят заплатата с N дни,щото било криза и нямало работа,а той се вее с джипа наляво,надясно и ми развява пачка пари под носа и вика-това са ми джобните,не са за заплати Naughty.И плюс това ако е по-тежко състоянието на болния,надали за 3 дни ще оздравее,поне 5 ще си откараш вкъщ,че и 10 можеш да догониш.Това вече идва от държавата като парА

# 42
ейй,горките те ,работодателите-дай сега ,като всичко плащат те,да не се разболяваме или пък да забраним и на децата си,щото видиш ли,на скъпия ми раб. ще му дойде ташкън ако ми плати 50 лв за 3 дни.А колко по 50 е изкарал от мен за всичките години,в които АЗ се бъхтя в неговата фирма?!А не ги бърка,когато зимата ходят по разни ми ти островчета на 30 гр да си пекат д...то,нали,тогава не им е тежко да плащат.Или пък ми забавят заплатата с N дни,щото било криза и нямало работа,а той се вее с джипа наляво,надясно и ми развява пачка пари под носа и вика-това са ми джобните,не са за заплати Naughty.И плюс това ако е по-тежко състоянието на болния,надали за 3 дни ще оздравее,поне 5 ще си откараш вкъщ,че и 10 можеш да догониш.Това вече идва от държавата като парА
Аз не защитавам работодателите, но казвам какво е положението и от тяхната точка, в смисъл плащай за осигуровки на служителите си и ако някой се разболее пак плащай за 3 дни. Според мен това донякъде води до проблема.
Защо не направят държавата да си плаща всички болнични, което е нормалното решение според мен?

# 43
Има и по-нормално решение, както е в Ирландия, например.
Всеки работещ си избира нещо като частен здравноосигурителен фонд, плаща си там, да речем 100 евро на година и когато му се налага да излиза болнични, дните в отпуск по болест му се зплащат от фонда, не от държавата или работодателя.

И да, наскоро четох една статия в Капитал: Все по-малко работещи издържат много пенсионери и безработни
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/07/29/1 … ogo_pensioneri_i/

# 44
Иде ми да се гръмна, ние сме пак с хрема, че и кашлица от нея  Sad. Цяла нощ не спа от запушен нос и секрети.

Утре ще пускаме носен секрет.

Общи условия

Активация на акаунт