ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 366
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • густо майна Филибето
Barbabeau , признавам те!   bouquet

нова, трудна задачка, стеблото на дивака се цепва на кръст и в него се пъха стебло от другия. Успеха при начинаещите не е съвсем сигурен Wink А и не виждам смисъл да го правиш, защото новото растение няма да има качествата на старото да прави дълги стебла.
Ето го моя от сорта Монтана рубенс, тук е втората година:
Скрит текст:

# 361
Много хубав този, аз завъдих един виненочервен миналата година, надявах се да не е от онези, които се режат много, защото с нашия къс сезон не може да се развие като хората. Оказа се такъв, в момента са му около 1.5-2 м дълги сухите клечки и са напъпили, отрязах около 40-50 см. от тях сухо  и без изгледи да се развие.  Със сравнително дребни цветове е.
Но съм съвсем прохождаща в клематисите, а много ги харесвам.
Тези дни от Баумакс грабнах един Clematis Hagley Hybrid, би трябвало да е с едри розоволилавеещи цветове, май е трета група, те как се подрязваха?

Дано излезе същото като на снимките. И дано не измръзне, че в събота го насадих.  Thinking

https://www.google.bg/search?q=Clematis+Hagley+Hybrid,&hl=bg … =1440&bih=705

# 362
  • густо майна Филибето
Красавец е! Тук съм събирала съвети за подрязване http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2011/02/03/podriazvane-na-klematisi.679337

Barbabeau , за вдъхновение Wink
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 14:29 от Ljuboznatelna

# 363
Много хубав този, аз завъдих един виненочервен миналата година, надявах се да не е от онези, които се режат много, защото с нашия къс сезон не може да се развие като хората. Оказа се такъв, в момента са му около 1.5-2 м дълги сухите клечки и са напъпили, отрязах около 40-50 см. от тях сухо  и без изгледи да се развие.  Със сравнително дребни цветове е.
Но съм съвсем прохождаща в клематисите, а много ги харесвам.
Тези дни от Баумакс грабнах един Clematis Hagley Hybrid, би трябвало да е с едри розоволилавеещи цветове, май е трета група, те как се подрязваха?

Дано излезе същото като на снимките. И дано не измръзне, че в събота го насадих.  Thinking

https://www.google.bg/search?q=Clematis+Hagley+Hybrid,&hl=bg … =1440&bih=705

За колко ги продават Клематисите в Баумакс?

# 364
  • софия
aaaaaaaaaaaaaaaaa

smile3515 smile3511 smile3514 newsm61

това мойто,мило, прекрасно, най-умно, чудесно златно куче дето имам.......ах как се сдържам да не го убия.....

не стига, че ми изрови,  изкорени и изяде красивите 3 бр мушкато преди 304 дни, цялата пръст извън саксията......айде викам, ще се научи...... и без това студа ги унищожи.....

АМА СЕГА ! сега и единия ми божур изровил...... малеееееееее, по чорапи изхвърчах в градината! и си знае говедото... опа, кучето му с куче, знае си че НЕ, по-нисък от тревата стана, така виновно сви уши..... Ръфаше, сладко си ръфаше като погледнах през прозореца! С двеста ихвърчах навън!  Закопах го пак божура, амааааа ...китка не вярвам да излезне!  newsm45

# 365
aaaaaaaaaaaaaaaaa

smile3515 smile3511 smile3514 newsm61

това мойто,мило, прекрасно, най-умно, чудесно златно куче дето имам.......ах как се сдържам да не го убия.....

не стига, че ми изрови,  изкорени и изяде красивите 3 бр мушкато преди 304 дни, цялата пръст извън саксията......айде викам, ще се научи...... и без това студа ги унищожи.....

АМА СЕГА ! сега и единия ми божур изровил...... малеееееееее, по чорапи изхвърчах в градината! и си знае говедото... опа, кучето му с куче, знае си че НЕ, по-нисък от тревата стана, така виновно сви уши..... Ръфаше, сладко си ръфаше като погледнах през прозореца! С двеста ихвърчах навън!  Закопах го пак божура, амааааа ...китка не вярвам да излезне!  newsm45

Спокойно, божурите са издържливи... И нашето куче преди ни съсипваше градината, но вече я оградихме с мрежи и вече не може да влиза... иначе няма спасение, помисли и ти за такъв вариант  Peace

# 366
За колко ги продават Клематисите в Баумакс?

7 лева. По толкова са и куп други растения - рододендрони, азалии, хортензии, магнолии, не се сещам какво още имаше.
В картотените кутии, в съвсем малък съд с пръст, 2-3 педи дълга лиана.

Люб, благодаря за информацията!   bouquet

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 15:12 от нова

# 367
  • До морето :)
Здравейте! Тази година съм решила да си засадя сама петуниите. По принцип си купуваме готови и си ги слагаме в саксии по стълбите. Купих си семена, обаче не знам как да ги засея. В смисъл - не искам после да ги разсаждам, възможно ли е (има ли някакъв мързелив начин) да сложа семената направо в продълговата саксии и там да си растат направо?

# 368
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте! Тази година съм решила да си засадя сама петуниите. По принцип си купуваме готови и си ги слагаме в саксии по стълбите. Купих си семена, обаче не знам как да ги засея. В смисъл - не искам после да ги разсаждам, възможно ли е (има ли някакъв мързелив начин) да сложа семената направо в продълговата саксии и там да си растат направо?

семенцата са мноооооо дребни, няма как да вземеш само 4-5 и да ги сложиш в сандъчето. насей ги направо върху пръстта, изчакай да поникнат и ще видиш, че пресаждането не е чак толкова страшно Simple Smile

# 369

семенцата са мноооооо дребни, няма как да вземеш само 4-5 и да ги сложиш в сандъчето. насей ги направо върху пръстта, изчакай да поникнат и ще видиш, че пресаждането не е чак толкова страшно Simple Smile
А същата ли е процедурата с калдъръмчетата? Смисъл пак трябва да се прави разсад, нали

# 370
  • До морето :)

Мерси   bouquet

# 371
  • София
Привет,цветари и цветарки! И аз съм влюбена в цветята,но съм в процес на обучение.Предстои ми засаждане на теменужка от рерзник(Сенполия, африканска теменужка / Saintpaulia) и градинска теменужка(семена).
Ще ми бъде полезен всеки съвет,за да се радвам на красивите им цветове!  bouquet  bouquet

# 372
Привет,цветари и цветарки! И аз съм влюбена в цветята,но съм в процес на обучение.Предстои ми засаждане на теменужка от рерзник(Сенполия, африканска теменужка / Saintpaulia) и градинска теменужка(семена).
Ще ми бъде полезен всеки съвет,за да се радвам на красивите им цветове!  bouquet  bouquet
Сентполията бих казала, че се отглежда най-лесно. Аз си ги захващам от откъснато листо, което натопявам във вода, докато пусне коренчета и после насаждам в малка саксийка. След известно време пуска нови листенца и после цветове. Важно е да ги поливаш в чинийките и да не прекаляваш с водата. Обичат доста светли места Simple Smile
Колкото до градинската теменужка - и аз бих искала да чуя мнения, защото преди 2 седмици насадих в едно сандъче, но още няма резултати...   bouquet

# 373
Аз също искам да ви питам нещо - някоя от вас има ли бугенвилея? Аз есента си купих, но на следващия ден цветовете започнаха да окапват, а после и листата и така остана една гола пръчка. По едно време се бяха показали нови зелени листенца, но изсъхнаха и окапаха... Сега я пресадих в нова пръст и се чудя ще оживее ли?  newsm78

# 374
Аз също искам да ви питам нещо - някоя от вас има ли бугенвилея? Аз есента си купих, но на следващия ден цветовете започнаха да окапват, а после и листата и така остана една гола пръчка. По едно време се бяха показали нови зелени листенца, но изсъхнаха и окапаха... Сега я пресадих в нова пръст и се чудя ще оживее ли?  newsm78

Aз имам бугенвилия. Няколко уморих Blush, сега тази ми е от 2 години и още е жива. Нормално е да й паднат листата за през зимата, не е вечнозелена, нормално е и да избият нови лестенца на пролет. Виж, това, че новите листенца са изсъхнали и окапали, никак не ми харесва. Confused Не съм голям спец, не го приемай като диагноза, но моят опит с бугенвилията е, че веднъж тръгне ли назад и демонстрила ли сериозни проблеми, никакви подрязвания и пресаждания не помагат, а умира. Съветвам те просто да чакаш и да видиш какво ще стане. 33uu

Любознателна, голяма красота тези клематиси! Прочетох и статията ти, обаче не ми се показват снимките от нея. Сигурно проблемът е в моята връзка, ще пробвам да я видя пак утре. А имам и един въпрос относно листата...

Общи условия

Активация на акаунт