ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 541
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Барб, много ти благодаря. Това с тревата много ми хареса. Не знам обаче вертикално как ще наложа семената??? щото то си е точно прав сряз.  Thinking
Сухият градеж е също ми хареса... трябва да видя камъни откъде може да прекарам.
Ако не съм много нахална... Blush да питам пак за приложението на кръга? Като се укрепи да го оставя да си поникне трева...или??

# 391
  • ENGLAND
JuliS може да позапълите с пръст и да стане като хълмче или да го укрепите с вертикални трупи. И двата варианта ги има в парка където ходим, ще потърся снимки и ще ги пусна.

# 392
Можеш да пробваш да си отгледаш на друго място чим и после да го наредиш където искаш.    Thinking

Но трева съвсем до басейна не знам доколко е подходяща, като се разплисква водата с разните препарати.... newsm78

# 393
Дорет нищо не ми заговори представата за вертикални трупи Thinking
нова, не не - това е старото място на басейна. Затова му търся приложение.

# 394
  • ENGLAND
JuliS не можах да намеря снимките от парка, но това като хълмчето ето така изглежда

ето още една идея, говорих за тези трупчета дето долу се виждат

# 395
Ахаа, разбрах.

Зависи какво искаш да се получи, дали цветно петно, или да си изглежда като част от зелената полянка.

Аз имам затревена шкарпа, но е около 40 см, трябва да я погледна пак, ако тези дни ходя до вилата ще я снимам, малко косенето и е трудно, че има опасност да се окоси много ниско, моят мъж направо я скалпира един път.  Twisted Evil

# 396
  • ENGLAND
JuliS , пак ще я търся снимката с вертикалните трупи, ако не я намеря като ходим другата седмица ще снимам. В парка е нещо подобно на вашето, а там където е трябвало да е басейна са люлките, пързалките, катерушките.

# 397
Благодаря момичета. За идеите и снимките. Не е лоша идеята да направя там цветна градинка. Диаметърът вярно е много голям...но то не е речено на целият Thinkingхм...дадохте ми резон за мислене!!!! Mr. Green
Ама чакам още предложения да знаете!!!
Засега като гледам етапите..
- Укрепване на брега - Затревяване частично и оформяне на цветно петно...- може би не е лошо и ниски храсти да се включат? Thinkingммм...даа.... има много материал за обмисляне
цветна градинка... харесва ми - определено!

# 398
Най-после хванах цаката на чемшира, сях го в малки съдове и като се вкорени зае местата си в градината. Нали имам едни бордюри от трева изискваща много вода, а винаги август липсваме ( тогава тук е много топло) и изтърваме тревата. Та днес подсявах чемшири.
Розите ми са нападнати от зелени листни въшки. Маслото от нийм върши чудеса  Mr. Green

# 399
  • густо майна Филибето
JuliS, басейнът как се крепеше без укрепване? Той е много тежък Rolling Eyes Или аз нещо не разбрах?

Не зная на какво място е, но аз веднага направих асоциация с едно подобно място до пиперниците на баба и дядо, това е едно място извън селото, където хората си правеха градинки. Та там имаше един подобен подиум и аз (в градинска възраст) много обичах да си изнасям там представления, това беше една своеобразна  театрална сцена.  Затова веднага свързах твоето местенце с деца и игри Simple Smile
Снимай, моля те, ако имаш възможност, момичетата са ти дали  страхотни идеи, но може и още Grinning

Titina , това е много интересно! Потърсих в интернет, но това е някаква екзотика,  с висока цена newsm78
Браво за чемширите! Чувала съм, че са трудни за вкореняване. Дай повече подробности как ги отглеждаш докато се вкоренят. Praynig

# 400
Любознателна , нямахме проблем с басейна http://www.bebe-best.com/images/intex-56417.jpg защото всъщност кръглата част, там където е пясъка е под нивелир.А и пясъкът който насипахме беше 10  чувала. Сега просто ще го преместим защото вече имаме достатъчна широчина на двора с новият парцел и не е нужно басейна да е до входната врата на самият двор. Нея няма да я местим. Но понеже терена е под наклон... не искам да разказвам как ММ изкара всичката тая пръст за да изравни "площадката" Mr. GreenУтре ще снимам. Взех апарата от офиса, че все го забравям...
да си призная... дори взе да ми се проквадва една неприлична мисъл за градинско езерце Embarassed Embarassed EmbarassedОбаче не смея да го спомена , като знам ММ как ще ме погледне... щото той копа тези кубици пръст и ако сега го накарам още.... но ... не е лошо като идея
П.П. двете ми деца са на 20 и 18 години Mr. Green и не искат да играят с най малкото на 7 Mr. Green
а и той си има футболна врата и кош за баскетбол...

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 21:07 от JuliS

# 401
Ljuboznatelna, малсото от ниим го взех концентрирано 0.5 лотра беше за около $10. Разреждам и пръскам, като основно го използвам за зеленчуците, но се разбра, че и за цветя върши работа  Laughing
Иначе чемширите ги садя в обикновенни сандъчета за цветя. Само поддържам по-влажна почвата и са на по-сенчесто място. Този път не съм използвала хормони за вкореняване, но си мислех да им сложа стари противозъчатъчни - пак със същата цел, за вкореняване. В България съм нямала проблем с чимширите, чупя, буча в пръста и се хваща, но тук не стана. Та смес като за цветя, почва от градината, почвена смеска от магазина и "почва" от компостера.

# 402
титина, как зареждаш компостера?
то вярно че зависи от температурата и влажността. Аз миналото лято заредих трева, шума, 2 чувала тор, домакински чисти отпадъци, обелки от картофи, краставици зеленина...
тази пролет реших да пробвам да извадя ... но изненадата ми беше голяма. Най отдолу при капаците си седеше изсъхналата трева - първи слой. Отидох до рибарският магазин и купих 4-5 кутийки калифорнийски червей и ги пуснах вътре.Сега чакам пак... ама при  такава мека зима очаквах да имам първият слой тор... newsm78

# 403
Без обелки от картофи, така пише в моя наръчник.
Непрекъснато трябва да се поддържа влажно, отделно имам кутийка с някакви дрожди, от които слагам.
Компостерите си ги взех безплатно от общината, миналата година писах, по някаква протрама, в комплект с кутийката и упътването.

# 404
 Joyразби ме....
пир мен най много в компостера са обелките от картофи... любиматани храна. Ежедневно се изхвърлят. В нета намерих, когато купувах компостера че само орехова и кестенова шума е не препоръчилна. Понеже имам и кестен и 3 ореха в градината... голямо неудобство ми беше да паля толкова много шума. Но за обелките... не съм и предполагала Thinking

Общи условия

Активация на акаунт