ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 341
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • густо майна Филибето
Даа, осма сте Simple Smile Щом гледате зокуми в земята и лъжежасмина расте ли расте... Simple Smile Аз ще ти го кажа и без картата Grinning

# 481

В България сме 6-7-8 , Пловдив е 7а , по морето са 7б и 8-ма.
при нас да ви кажа сме 4-5 Mr. Green зона де. А днес такъв хубав сняг на парцали.... съсипа ми китките да знаете!!!Тъкмо ги насях в събота...
Този биб - люляков е прекрасен.

# 482
  • DE
Добри, Благодаря ти!
Това е, сега разгледах линка който си пуснала.
Засадих го в една голяма саксия и ще видя дали ще ме огрее да бера от него плод Mr. Green
Исках да знам за поливане, подрязване и подобни ама не можах подобно инфо да намеря.

Аз нямам какво градинско да показвам, че при мен из градината лежи още сняг Embarassed

# 483

В България сме 6-7-8 , Пловдив е 7а , по морето са 7б и 8-ма.
при нас да ви кажа сме 4-5 Mr. Green зона де. А днес такъв хубав сняг на парцали.... съсипа ми китките да знаете!!!Тъкмо ги насях в събота...

Ужас Joy То не е за смях, де, ама така си го написала...

А при нас днес заваля дъжд и като никога му се радвам. Миналата седмица ни засипаха градината с пръст и сега сме с една спретнато подравнена... кал. Grinning Добавиха между 50 и 70 см над предишното ниво, което е доста, и градинарят каза, че на места може да се слегне до 10 см надолу и затова ни посъветва да изчакаме един месец преди полагането на чимовете, за да натрупа още малко пръст, ако се слегне много и се налага (това и като съвет към Ивенце, ако и вие ще добавяте много пръст при изравняването на двора ви). Дъждът допълнително помага на земята да натежи и да се слегне.

Относно вечнозелените огради, тя Любознателна всичко е изредила, дори и акебия е добавила, което беше новото ми откритие Crossing Arms Simple Smile, но поне с Pyracantha coccinea да се вредя, което обаче имам съмнения, че може да е синоним на споменатия от нея 'чашкодрян'.

П.П. Не, явно не са, понеже Уикипедия ми ги дава от различни семейства:
Genus: Pyracantha, Family: Rosaceae
Genus: Euonymus, Family: Celastraceae (това е чашкодрянът)

Пираканта в български сайт.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 16:50 от Barbabeau

# 484
Мерси Барбабо, ама ние не добавяме, а намаляваме.
Но ще си запазя няколко чувала (дали всъщност е добра идея да е в чували?), че все ще дотрябва.

# 485
Барб - на мен това ми прилича на калина - рябина. Любимо мое растение

не съм го посяла само защото знам че няма да понесе зимата. Иначе в Украйна...ах няма двор без калина...

Обаче сега като се загледах - листата други май Thinking

# 486
Цъ, Калината е от съвсем друга родà. Simple Smile
Eто, можеш да компенсираш с Пираканта, понеже за нея прочетох до 5-6 зона!

# 487
3начи, загледах се и аз хубаво в листата и излиза, че това, което си показала на снимка е Офика - Sorbus aucuparia Shocked (макар че и аз цял живот съм го наричала Калина, а дори имаме 2 такива дървета на вилата край София), издържа до зона 2-3 и е разпространено и в Cибир. Никакъв проблем нямаш просто!

# 488
  • ENGLAND
О, добре че ви чета, че да разбера че имало и зони, толкова съм боса в градинарството. Ама и аз имам 10 квадрата градинка и нямам много място за растения.  При нас са пуснали какви ли не растения, страхотни калелии, родендрони, хортензии, гледах и клематиси и сега се чудя в тая малка градинка какво да посадя, всичко ми харесва, а нямам място.
Барба, много хубара тая пираканта, ама сигурно заема доста място. Аз съм решила на първо време да покрия поне циментовите колони на оградата с бръшлян, а между него вече съм купила три корена малини, дано тая година се хванат, че от миналогодишните нищо не стана. Сега чакам температурите малко да се вдигнат и да ги посадя. При нас едва вчера снега се стопи, през нощта още е 0 градуса, тази пролет съвсем я закъса.
И да питам, имам японски клен в саксия, да го местя ли в по-голяма? Ето снимка
Скрит текст:
Саксията е 40на 40 см., а дървото е високо 160.

И снимка на подпорна ограда от трупчета, за която говорих миналата седмица. Миналия ден я снимах в парка.
Скрит текст:

# 489
  • густо майна Филибето
Barbabeau , абсолютно си права, забравих пиракантата! А имам две Embarassed
А чашкодряна е euonymus japonicus. Има зелен, зелено и жълто и зелено и бяло. Моите пъстри растат мноооого бавно.
Рододендроните също са вечнозелени, но виреят на кисела почва с достатъчно влага. Например виждала съм снимки от Княжево, невероятни са като цъфнат!

Doret , да, пресади го.

# 490
Дорет, точно така. Това с трупчета а е нашият начин. Правилно съм те разбрала явно  и без снимка... само че при нас... с подръчни стари оградки Mr. Green Но принципа същият.
Момичета много хубаво стана - да спре да вали и ще снимам. Нямах апарат в събота и затова не щракнах. Ама да пекне слънце и ще фотна
Барб, ми да... брЯх много съм недосетлива. ooooh!Ми естествено че в Русия е по студено от тук. Не знам що така съм се заблудила... понеже се пробвах с резни декоративни дръвчета... и все измръзваха.... та съм решила че няма да стане!!!!
Даже знам къде има калина-рябина Mr. Green в един Ловешки разсадник му въздишах преди месец...

# 491
Рододендроните също са вечнозелени, но виреят на кисела почва с достатъчно влага. Например виждала съм снимки от Княжево, невероятни са като цъфнат!

Тук на езерото Комо има едно имение с ботаническа градина, villa Carlotta се казва. Тя е на естествено кисел склон и е царството на азалеи и рододендрони. Много е красиво там, посещавала съм я.

Скрит текст:

# 492
  • Стара Загора
   Barbabeau  bouquet

# 493
За оградата от трупчета - красиво е но не е много стабилно.
Трупчетата изгниват и тежестта на пръста ги мести.
Ние затова решихме, че ще си зидаме стеничката. (което е за съжаление доста по-скъпо).

# 494
  • София
Според вас късно ли е да направя разсад за сакъзчетата .

Посъветваха ме да отрежа от старите растения и да забода новите стръкчета,а старите да засадя в градина на открито.
Вие как и кога правите разсад за красиви и цъвтящи сакъзи?

Общи условия

Активация на акаунт