ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 408
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета! Simple Smile
Имам един лошав съсед на вилата, който трупа боклуци и дразни кучето ми, и много ми се иска да прикрия с нещо оградата помеждуни. Мислех си да опъна ограда от камъшит върху телената и отпред да засадя туи, но колко време ще издържи тази оградка и колко време ще ги чакам да пораснат тия туи?!?!

Може ли да ми дадете идея какво растение е най-бързорастящо ,но и да става гъсто за жив плет?
Къде може да се намери камъшитена ограда на сносна цена ,че тези от Практикер съвсем са изтрещели?

Ще чакам с нетърпение отговорите ви!  Praynig

# 496

Може ли да ми дадете идея какво растение е най-бързорастящо ,но и да става гъсто за жив плет?

Бръшлянът расте бързо и е вечнозелен, но тези култивираните сортове с дребните листа са бавни. Трябва си обикновен бръшлян. Американската лоза е дори по-бърза, но зимата губи листата си и остават едни тънки клечки.
Според характера на съседа или го питай дали е съгласен да пуснеш пълзящо растение по общата ви ограда, или опъни още една мрежа на 10 см пред другата, за да не каже, че му пречи и да започне да ви го маха. Simple Smile

# 497
Той много няма право да ми маха каквото и да е, щото си е направил основи за масивна барака на метър от оградата ми..и то така ,че като изляза пред къщата да гледам бараката му...
Слава Богу още не е започнал да я строи нагоре, само е събрал боклуците , с която да я майстори... Cry

Четох ,че имам право на ограда до 2.20 м по закон.. Ако имах средствата , бих направила ЗИД ,ама ...няма... и за това мъдрувам нещо по-евтино ,но ефективно  newsm78

# 498

Бръшлянът расте бързо и е вечнозелен, но тези култивираните сортове с дребните листа са бавни. Трябва си обикновен бръшлян. Американската лоза е дори по-бърза, но зимата губи листата си и остават едни тънки клечки.

Бръшлянът е страшен бурен. Наистина бавно расте, не знам какъв е точно нашият - от града прихванахме няколко коренчета. Сега е плъзнал и по земята, такива дебели корени прави - няма махане...

# 499
Cupressocyparis leylandii е красив кипарис, като туите, доста по-непретенциозен, но е с много буен и бърз растеж. При него пък трябва да се помисли има ли кой да го поддържа и кастри редовно. Peace

# 500
Да, като нашия Simple Smile
Сега тормозя мъжа ми да го окастри, че му е време.
Пък и да разкарат клоните работниците, които извозват пръстта.

# 501
Дааммм..и аз попрочетох за него , но нещо не го намирам в разсадниците...
Идея къде евентуално го има ( за София и Нови Искър) ??? Rolling Eyes

# 502
Дааммм..и аз попрочетох за него , но нещо не го намирам в разсадниците...
Идея къде евентуално го има ( за София и Нови Искър) ??? Rolling Eyes

http://www.homegardentt.com/excel/rastitelnost/Rastitelnost_prolet_2013.htm

# 503
Добро утро!
Малко слънчеви снимки след нощестният дъжд
Скрит текст:
да видите промяната за 10 тина дни. Вече са започнали да се показват стръкчета и от импровизираният алпинеум. Е, трябва да боядисам оградката и търкалото под масата. Ама едни почивни дни - кое по напред. И това ще стане! Mr. Green
в саксията в "гьола" сме посяли водна лилийка Mr. Green има вече 2 листенца даже подали се ..
Слънчев ден девойки Hug

# 504
  • ENGLAND
Джули, станало е страхотно. Стана ми интересно и погледнах как сте строили къщата, възхищавам ви се. Моя баща е така, всичко може, ама мъжо един пирон не може да забие. Но пък в градината какви дупки копае, поне за това става.
И аз имам отредено място за фонтанче, ама с тия финанси май скоро няма да е.

# 505
Джули, и аз погледнах темата ти в другия форум, но не я прочетох чак цялата...
Цялата тази къща от бунгалото ли тръгна малко по малко или в някакъв момент сте оставили бунгалото и строите друга къща?!

# 506
  • До морето :)
Здравейте! Моите петунии поникнаха, по-точно 3 от тях. Другите нещо не пожелаха. Сега трябва да махна покривалото и да си ги отглеждам ли или...?

# 507
барб,  даааа всичко тръгна от едно скито бунгало в двуметровото бьзи....
малко по малко... и така докато в един момент пенсионирахме бунгалото. от 2005 до днес...сам самички
та... това е Simple Smile

# 508
  • густо майна Филибето
Лейланди в България (не зная как е в чужбина) трудно намира приложение като жив плет за големи разстояния, заради по-високата си цена в сравнение със западните , особено източните туи. А и подстригването се оказва пречка за някои, при западните туи рядко се налага. 

# 509
барб,  даааа всичко тръгна от едно скито бунгало в двуметровото бьзи....
малко по малко... и така докато в един момент пенсионирахме бунгалото. от 2005 до днес...сам самички
та... това е Simple Smile

Впечатлителен труд! Сега разбирам защо мъжът ти се справи с подпорната оградка толкова бързо и успешно! Wink
Но това начинание тук би било от А до Я незаконно. Дори да си начертаеш сам скиците е незаконно. Laughing
Ние за две подпорни стени в градината що документи вадихме, що време чакахме, за експертиза на терена плащахме и всичко ни го е чертал инженер и плановете са депозитирани в Общината (забележи, че тава дума за двор, къщата изобщо не я пипаме). Просто разликата в системите е от земята до небето. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт