ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 419
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • В градината...
О, разликата я няма, само има разлика в прилагането на закона  Peace

# 511
законно е - по обратен ред Mr. Green
Скрит текст:
Първо си я построихме - после повикахме главният архитект да ни направи официални скици за озаконяването. Нямаше проблем, особено след като купихме и съседният парцел
така нямаме проблем със сервитути и комшии.  Освен това сме уж в регулация...уж не съвсем...
и сега при тази офанзива за озаконяването на незаконни постройки в сраничните зони - съвсем нямаме проблем. Те документите са задействани, таксите платени - чакаме вече официалните законни документа.
Аба.. най хубавото е че живеем в малък град , хората се познаваме и става лесно
Сега ще строим спалня , но тя идва на петното  на новият парцел където си се води по скица жилищна постройка. На нея ще пуснем само преустройство на жилище

# 512
  • густо майна Филибето
Мдаа, а за вертикалната планировка на новото кътче знаеш ли колко пари трябва да кихнеш Laughing
 В темата за строителството имаше една потребителка, на която й искаха проект за пътека от нахвърляни върху тревата плочи. И инженерно становище ooooh! Ако беше за еднофамилна къща едва ли щеше да има проблем, но тя правеше къща за гости.
JuliS , след месец - два пак да ни покажеш кътчето си Hug
  Аз така бързах, бързах да снимам мускарито, а то едва сега е в пълната си прелест
Скрит текст:

За флокса си казах, че ще търпя, докато се разцъфти. До него има и яркорозов, но той доста закъснява и още го крия:
Скрит текст:

И с японската дюля стана същото, това вече е малко преди прецъфтяване:
Скрит текст:

Домашната ми котка, която 8г не беше излизала от апартамента, вече свикна и не иска да се заседява в къщи. Покрай дворните котки прояде хляб и манджа, стана и по-гальовна. На двора ми изглежда по-красива, отколкото в домашна обстановка Simple Smile
Скрит текст:

# 513
Здравейте мили момичета! Обръщам се към вас за съвети по два въпроса.
      1. В хола си отглеждаме стайни китки, на повечето от които не зная имената /което споменавам, за да ви се изясни що за градинарка съм/. Има драцена, китайска роза, банан и т.н. Сега, като ги преброих, оказаха се 35 саксийки, всякакъв размер. Двайсетина от тях съм подредила на мястото на бъдещия килер, буквално до входната врата на апартамента. От известно време обаче ми прави впечатление, че у дома започна да мирише на обор. Ето, вчера например, два прозореца оставени отворени, влизам в къщи и ме лъхва тази специфична миризма. Някои от цветята си ги откраднах заедно със саксиите от свекърва ми, а тя пръст за садене не купува  Grinning . Другите съм си пресаждала/разсаждала аз със земя от цветарски магазин.  newsm78 Имали ли сте такъв проблем и можете ли да ми помогнете да го разреша? /ПП - ароматна лампа до саксиите = селектирана комбинация за овча спа-терапия.  Laughing
      2. Препоръчайте ми цветя, които да засадя в сандъчета по парапета на ветровита южна тераса. Много напича слънцето, миналото лято карамфилите, които уж бях сложила по-навътре, до прозорците,   бързо увяхнаха. 
             София се води зона 6, нали?

# 514
Имам въпрос към познавачите на рози.
Този тип дребни розички, които масово се продават в саксийки по цветарските магазини, какъв тип рози са?
Имам няколко такива, подарявали са ми ги. Една по-стара (на около 2 години) много ми се разрасна, пресаждала съм я, чувства се добре целогодишно навън, през лятото ми цъфти изобилно. Клонките ѝ си остават гъвкави и тънки, та се чудех дали не е някакъв сорт катерлива роза? И изобщо, ако я пренеса в градината, като каква роза да я отглеждам?

София се води зона 6, нали?
Да.

Аз така бързах, бързах да снимам мускарито, а то едва сега е в пълната си прелест
Скрит текст:
Аболютна прелест!
Японската ти дюля също много, много ми харесва. После как изглежда с листа?

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 13:50 от Barbabeau

# 515
Ljuboznatelna- японската ти дюля е разкошна
флокса също. Аз също имам , но даже не знаех, че така се казва Laughing
Обаче котето е връх Heart Eyes
tetka_the_best- имам приятелка с подобен проблем и си сложи кълдъръмчета  Grinning и върбинки и сега цяло лято до декември чак има цъфнали цветя

# 516
  • Бургас
 Ljuboznatelna, от къде се сдоби с розовия флокс? Аз имам лилав, но в розовия ми останаха очите Shocked

# 517
  • До морето :)
Да си покажа самотното лале. Надявам се догодина вече и другите да цъфнат.
Скрит текст:

# 518
По повод лалета, аз наследих известно количество, които не са вадени и явно са се размножили доста.
Кога е правилният момент да се извадят и да се отделят луковиците?

# 519
Благодаря, ani69!  Hug 

# 520
  • Русе
Да се включа и аз, не, че имам кой знае каква градинка. Засега почти само трева, малко плодни дръвчета и малко хризантеми и разни дреболийки. Но тепърва ще правя. Та затова искам да попитам и аз за мускарито. Страшно много ми харесва, предполагам, че сега не му е момента, но видях в един магазин саксийка с 10-12 луковички, имаше още цвят по тях. Има ли смисъл да си го купя (4лв струва, нищо не е), да запазя някак си луковичките или да ги посея? И още нещо - дали ще издържа на слънце, там където ще ми е градинката е много слънчево лятото, евентуално какви лесногледащи Simple Smile цветя бихте ми препоръчали?

# 521
Кога е правилният момент да се извадят и да се отделят луковиците?

И аз съм решила тази година да извадя луковиците на лалетата. Не съм го правила доста години и вече цъфтят много малко луковици.
Като прецъфтят и им пожълтеят листата, тогава се вадят.

# 522
пролетен поздрав от моята градинка
http://www.flickr.com/photos/46655350@N07/8653799021/sizes/c/in/photostream/

# 523
  • София

Прекрасна градина! Поздравления!   bouquet

# 524
Страхотни лалета!

Миналата година ходих в Холандия (Амстердам) и от там купих луковици за лалета. До тук "белите" лалета ми цъфнаха в някакво неопределено мнооого светложълто, не особено красиво, "оранжевите" лалета извадиха хубав и наситен цвят, ама жълт Grinning, още чакам да видя какво ще се покаже от така наречените според етикета "сини" лалета.

Общи условия

Активация на акаунт