ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 360
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
При мен така една от катерливите рози пусна ла стари .... И умря. Е аз продължавам да я поливам , та да видим. Другите ми 3 даже започнаха да цъфтят.

# 631
  • София
Помагайте
Имам копривка, но в листата й започнаха да се заформят области, в които изсъхват. Листото като цяло си е добре, но в тези области съхне. Това някакво заболяване ли е  newsm78 newsm78 Какво да правя  Crazy Crazy 

# 632
Не съм спец по розите, но не си ли ги насадила много плитко?  newsm78

Възможно е-пишеше да е на 40см, но пък почвата да е на нивото , от което започват пръчките, та общо взето не стана 40см.

# 633
Тъкмо идвах с въпрос за божурите и виждам, че сте ги обсъждали. Моя го посадих миналата година и сега се е показала първата малка пъпка. Обаче! по пъпката са се събрали мравки, на мен ми приличат на обикновени черни  мравки, само върху пъпката са. Какво да направя, някой има ли съвет?

# 634
  • София
  Да се похваля, че все пак част от тревата в градинката пред блока успя да поникне. Предвид че цяла седмица всяка сутрин имаше ято гълъби, които закусваха. След това по цял ден децата тичаха по нея, освен една оформена пътечка, която стана на другите места има трева. Тя е смес с детелина, и детелинката почва да никне. Има остатъци и от старата трева, така че днес я и окосихме. Едната от близначките изкоментира, че не може да ни разбере. Първо я поливаме да расте, после я косим  Simple Smile
   Решили сме на есен, когато се види къде не се е хванала и има нужда да насеем отново, тогава ще ви питам как точно става този номер, защото сега разкопахме всичко.
   И още един въпрос, от прозореца ми в хола отсреща има два бетонни гаража, пред единият има някакви дървета и храсти, които го скриват, но пред другият не. Решила съм да насадя нещо за да скрия и този гараж, можете ли да ми препоръчате нещо което расте бързо и е зеленко  Simple Smile

Zolka аз също си купих две розички, някакъв цъфтящ храст и люляк от баумакс. Както и десет луковици гладиоли, от които дотук 9 са поникнали  Simple Smile Най-скъпата роза, така и не поникна обаче.. Другата поникна, след което я стъпкаха и счупиха изникналите, но след половин месец сега отново изби. Храстчето много добре върви, а и люляка се е хванал, но виж другата роза си личи как отвътре е изсъхнала и очевидно няма да поникне нищо...

# 635

Zolka аз също си купих две розички, някакъв цъфтящ храст и люляк от баумакс. Както и десет луковици гладиоли, от които дотук 9 са поникнали  Simple Smile Най-скъпата роза, така и не поникна обаче.. Другата поникна, след което я стъпкаха и счупиха изникналите, но след половин месец сега отново изби. Храстчето много добре върви, а и люляка се е хванал, но виж другата роза си личи как отвътре е изсъхнала и очевидно няма да поникне нищо...

Моята роза, освен че е с почернели стебла, самите стебла за все едно намазани с вазелин и изглежда като че ли има малки мехурчета отвътре. Все си мисля, че е болна, но не знам как да я третирам... Чудя се дали да не я подрежа по-ниско, надежди някакви...

# 636
Золка, стеблото и намазано с восък, а не с вазелин и обикновено всички рози, които се продават по магазините, са намазани така. Проблема със сигурност не е във восъка  Peace Явно просто не се е хванала и ще трябва да засадиш нова...

# 637
Золка, стеблото и намазано с восък, а не с вазелин и обикновено всички рози, които се продават по магазините, са намазани така. Проблема със сигурност не е във восъка  Peace Явно просто не се е хванала и ще трябва да засадиш нова...

smile3518
Ами, май ще си я поливам тая с някаква надеждичка, пък есента ще садя.

# 638
  • На остров
Засадих моркови, цвекло, магданоз, копър, репички, краставица, дано се хванат и нищо да не ги изяде. Разсада ми за царевица върви много добре и се чудя кога мога да ги засадя навън, и още едно питане имам преди седмица засадих глави жълт лук и вече са поникнали пера, обаче аз не знам какъв лук ще стане дали ще е тип зелен лук или ще стане нови лукови  жълти глави.

# 639
градинката с езерото ми е готова

а това е любимото ми дръвче

http://www.flickr.com/photos/46655350@N07/with/8723213292/#photo_8723213292

купих си циганче, но не знам на слънце или на сянка да го държа!!!

# 640
купих си циганче, но не знам на слънце или на сянка да го държа!!!

Слънце, за да цъфти обилно, но от прекален пек оклюмва и иска много поливане, за да е свежо. Може да го сложиш на шарена сянка (повече слънце) или на сутрешно слънце/следобедна сянка.

Изпуснах ви в последните страници, ще се връщам да чета и разглеждам. От градината на Ани69 припадам. Crazy Heart Eyes

# 641
  • На остров
Ани69 много красива градина  bouquet!

# 642
  • София
ani69 , прекрасна градина! Поздравления!

# 643
Браво Ани Simple Smile

Ние успяхме да сложим нашите чимове. (доста работа беше).
Има още малко за дооправяне на стеничката и да се сложат лампите, но засега сме доволни.

Ето временният резултат:
http://prikachi.com/images/64/6184064K.jpg

# 644
  • ENGLAND
Ивенце голям прогрес, става много хубаво.

ani69 градината ти е приказка. И на мен японския клен ми е любимото дръвче. Моето уж беше с такива червени листа, но почервеняват само юли, август, явно му трябва слънце и топлинка.
Моето дръвче и миналата и тази година го нападнаха едни чернилки по стъбълцата на листата. напръсках го с препарат, но чвно доста съм пръскалаи по върха листата направо почерняха и изсъхнаха. Дали ако поорежа малко отгоре няма да спра растежа?

И поще нещо да питам. Имам органик тор - пишешки пелети, хвърлям по градинката. Трябва ли да подхранвам допълнително и с друга тор? Купих специално за розите, но за другите цветя не знам.

Общи условия

Активация на акаунт